Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: molim vaš savjet

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno molim vaš savjet

joj cure...koga ću gnjavit ako ne vas....
    inače sam dijabetičar na inzulinu i ovo mi je druga trudnoća....
    prva trudnoća bila je super od početka do kraja...kad sam došla u 36 tj. u petrovu čekala sam carski u 38.tj. ali je moja cura spasila situaciju i prije krenula van...tome se nisam uopće nadala ali sam na kraju bila prezadovoljna...uspjela sam roditi vaginalno (što nije čest slučaj kod šećeraša) curu od 3000g u 37+5 tj.
    sad sam na vaginalni porod računala kao po defaultu...kontam kao drugi porod bi trebao biti lakši, ja komplikacija šećerne bolesti nemam kad ono šok na UZV.... :shock:
    moja druga cura s punih 35 tj. ima 3200g a ja o carskom uopće nisam razmišljala do sad....znam samo da će proći još 3 tj. do poroda i da bi ovim tempom ona mogla dobiti još 1000g....

znam da se već pisalo o tome ali bih voljela posložiti vaša iskustva...ne znam da li uopće više postoji mogućnost vaginalnog poroda (na predzadnjem UZV dobila sam kompliment da imam dobru zdjelicu) :?

što ako porod opet ranije krene....kao prvi put...kako onda s carskim???
    (onda mi je i vodenjak skroz puknuo)

kako ide sa spinalnom (toga me nije strah jer sam primila prvi put epiduralnu)???

jedino što mislim da ne bi bilo dobro je da mene i bebu izmuče pokušajem vaginalnog poroda pa me onda opet pošalju "pod nož"...prva cura je ostala bez kisika jer je porod dugo potrajao....više od 12h

dajte cure vaše mišljenje...znam da sam zbrčkala post, ali koliko god me prvi put iznenadio vaginalni porod, sad sam još više iznenađena mogućnošću carskog reza

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

cestitke na drugoj trudnoci!

ovako, ja imam dijabetes tip 1 od 1985. i prvo i vjerojatno jedino dijete rodila sam prije godinu dana, carskim rezom, u 36. godini zivota. sve je proslo u apsolutno najboljem mogucem redu i ako zelis detalje, mogu ti sve napisati preko PP. mislim mogu i ovdje, ako zelis.

u mom slucaju, indikacije za carski bile su visestruke: tlak mi je bio nesto visi u 3. trimestru (nista alarmantno ali ipak), moja starost u kombinaciji s dijabetesom koji traje preko 20 godina, zatim odredjene komplikacije (konkretno retinopatija vec tretirana laserom)... svaka za sebe, nijedna nije strashna, ali ovako skupa, sve te okolnosti utjecale su na konacnu odluku o nacinu poroda.

moj L. je bio "taman" beba: 3800 g, 51 cm, apgar 10/10... seceri su mi bili SAVRSENI cijelo vrijeme trudnoce, mjerila sam ih 15-ak i vise puta dnevno, HbA1c vec par godina prije trudnoce od 5 do 6%, u trudnoci sam ga u jednom trenu spustila na 3.9, a najvisi je bio 4.5. ok, dosta hvaljenja

kad sam u ranijoj trudnoci razmisljala o nacinu poroda, nadala sam se da bih mozda ipak mogla ici vaginalno. ono sto mi se nije svidjalo u tom scenariju je cinjenica da bih MORALA ici na indukciju (osim ako porod ne krene sam ranije) , jer trudnoce kod dijabetesa tip 1 koji je postojao otprije zavrsavaju se prije navrsenih punih 39 tjedana, u pravilu (razlozi su vezani za vrlo kompliciranu patofiziologiju i nesto brze starenje posteljice, cijela stvar zapravo nema veze s velicinom bebe i regulacijom glikemije - to moze biti savrseno, opet se ide na dovrsavanje cim se udje u termin, dakle s punih 38 tj). e sad, ja ionako nisam mogla birati, ali da sam mogla birati izmedju neizvjesne indukcije, umjetnih trudova u kombinaciji s mojim zdravljem i planiranog carskog... ne znam, carski mi nije izgledao strashno. nije niti bio u mom slucaju. naravno, to jest operacija i nosi odredjene rizike.

pretpostavljam da ti trudnocu prati tim s PT1 u Petrovoj. prof. Djelmis te nece slati na carski ako smatra da mozes vaginalno... tako da, ukoliko njegova odluka bude carski, mozda je najbolje poslusati ga

imala sam spinalnu, i cijela prica ostala mi je u stvarno dobroj uspomeni. nikakvih ekstra bolova, normalno sam se digla sljedece jutro, dojenje sve 5 (jos uvijek traje), isli smo doma nakon 6 dana, rez skoro nevidljiv, energije kao nikad dotad u zivotu... i sto je najvaznije: ZDRAVO DIJETE.

puno srece, kako god da bude.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i Mihael je imao3 kile u 36 tjednu i stalno mi govorili da će biti preko 4 kile a rodio se u 39+6 sa 3650 i 54 cm...fulaju i doktori nekad kilažu...a an porodu na UZV dok procjenio na 3500..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

UZV ti fula 10 posto bilo u plusu ili minusu

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uzv moze fulati i puno, puuuuno vise, cak i cijelu kilu!
    ne razumijem se bas u dijabetes, pa na taj dio necu odgovarati. sto te tocno brine, kilaza ili nesto drugo? sto se tice kilaze, nemoj se brinuti. pazi na svoju ishranu (vjerujem da vec pazis), sjeti se da uzv nije nepogresiv, a ako beba i jest veca, kilaza od oko 4 kile nije nesto strasno. na forumu ima i prvorotki koje su rodile bebu od preko 4 kila, neke i bez rezanja i pucanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •