Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Tiskanje-pomoć molim!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Tiskanje-pomoć molim!

Zanima me (to sam negdje čula,pročitala....) zašto sew ne smije tiskati kod trudova? Jasno mi je da neću tiskati kod prvih trudova,ali kad me počne tjerati na tiskanje zašto ne? Navodno se tiska kad babica to kaže (tako je bilo s prvom bebom).
    Muči me,ako ću ići na more i ako me trudovi uhvate negdje u Gorskom Kotru ili negdje da hitna ne stigne doći,u slučaju da me muž porađa, kako znati kad smijem a kad ne tiskati?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joj dobra si,da te muz poradja.Hajde neka ti je sa srecom

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sun,hvala. U tekstu piše i ovo; citiram ;"Naravno, to ne znači da žena treba ignorirati nagon za tiskanjem ako ga ima. Ali nikako ne mora tiskati samo zato što su joj rekli da se bebe rađaju na taj način."
    Ja sam imala jaki nagon za tiskanjem (u biti moje tijelo je samo tiskalo),a ja sam se trudila to tiskanje spriječiti,ali mi je to jako bilo teško spriječiti. Druge mi nije bilo jer sam bila sama u predrađaoni,a babica nigdje na vidiku pa sam se bojala da mi tijelo samo ne izbaci bebu. :/
    Znači ako imam nagon za tiskanjem da tiskam?
    Disa hvala na dobrim željama.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

slušaj svoje tijelo i svoje instikte, ono je stvoreno da rodi

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja kad sam imala prave trudove, one kod kojih više ni disanje ne pomaže( mislim na ono prodisavanje trudova) i da sam htjela ne tiskati nisam mogla. Naime, činilo mi se ko da baš više i nemam kontrolu nad tim. Pa sam onda samo " slušala" vlastito tijelo i tiskala. I mogu reći da sam točno osjetila kak se sa svakim trudom i tim mojim tiskanjem bebica pomaknula niže u porodnom kanalu. A kad sam osjetila da je došla skroz nisko, i nagon za tiskanjem je jako oslabio pa više nisam tiskala. A isto tak, niko mi nije ni rekao da ne smijem tiskati. Valjda su vidjeli da sam " dobra" , da ne tiskam bezveze. Evo, ako sam pomogla...

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kad počnu oni "guzni trudovi" tj. kad osjetiš atak na debelo crijevo, tu sam ja mislila da trebam tiskat, ali kak sam taj tren bila sama u rađaoni, zabrijala sam da ne smijem. pričekala jedno pol minute, te su se u tom razmaku guzni pojačali do prsnut-će mi-debelo-crijevo-i dupe-će mi se-razletit jačine, pa sam skužila da je to taj čas, počela tiskat i doviknula babicama- ja rađam!

dakle, znat ćeš. sad misliš da možda nećeš, ali vjeruj mi, hoćeš i te kako

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    kad počnu oni "guzni trudovi" tj. kad osjetiš atak na debelo crijevo, tu sam ja mislila da trebam tiskat, ali kak sam taj tren bila sama u rađaoni, zabrijala sam da ne smijem. pričekala jedno pol minute, te su se u tom razmaku guzni pojačali do prsnut-će mi-debelo-crijevo-i dupe-će mi se-razletit jačine, pa sam skužila da je to taj čas, počela tiskat i doviknula babicama- ja rađam!

dakle, znat ćeš. sad misliš da možda nećeš, ali vjeruj mi, hoćeš i te kako
    Joj ,dobra si,svaka cast na opisu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam prvorotkinja pa još to nisam iskusila na vlastitoj koži ali protiv tog nagona se teško boriti jer je to refleksno!!!

recite mi jel vam itko ikada rekao da se ne tiska na debelo crijevo (kao da imaš stolicu) nego kao da prazniš mjehur?

ja sam to prvi put čula na tečaju za trudnice koji sam pohađala (izvan bolnice) i kažu da je jedino takvo tiskanje pravilno jer da se tada 'otvaraju' vaginalni mišići dok se ti mišići grče kada se tiska na debelo crijevo i da onda u većini slučajeva porod završava nalijeganjem dr i babica na stomak.????

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

bellissima, ak si prvorotkinja kak znaš da je to refleksno? 8)
    Šalim se malo! Gle, ja nisam imala tzv. leđne ili kak je neko napisao " guzne " trudove nego prednje i nisam uopće osjećala nekakvi atak na debelo crijevo pa nisam tak ni tiskala. Nego, prilikom tih tiskanja točno osjetiš, bar ja jesam, bebu kak se pomiče u porodnom kanalu i točno s tim mišićima tiskaš. Da, ak ti je tak lakše za zamisliti, kao da tiskaš mjehur.
    I ja sam išla na tečaj, i niko nikad nije spominjao nalijeganje na trbuh :shock: a i ja im ne bi dozvolila jer su jednoj poznanici tak napravili i povrijedili joj živac u kičmi i da vam ne pričam kaj je morala sve proći.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dr mi je rekla na porodu da ako se tiska dok je beba u zdjelici, ona udara glavom u kost. Kad se pojavi glavica na izlazu onda se može tiskati. U glavnom se onda i osjeti nagon za tiskanjem jer glavica pritišće na crijevo.
    Uvijek kad sam osjetila tiskanje su mi i rekli da tiskam. I baš je kao kod kakanja, ne kao kod piškanja.
    Petar pan savršen opis!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bellissima, ak si prvorotkinja kak znaš da je to refleksno?
    kao i sve što 'znam' o porodu, s tečaja i neta! 8)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Dr mi je rekla na porodu da ako se tiska dok je beba u zdjelici, ona udara glavom u kost. Kad se pojavi glavica na izlazu onda se može tiskati. U glavnom se onda i osjeti nagon za tiskanjem jer glavica pritišće na crijevo.
    Uvijek kad sam osjetila tiskanje su mi i rekli da tiskam. I baš je kao kod kakanja, ne kao kod piškanja.
    Petar pan savršen opis!
    Viš, meni nije bilo kao kod kakanja, opće nisam osjetila to debelo crijevo nego baš suprotno ko da moram jako stisnuti mjehur.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni se uopće nije pojavio nagon na tiskanje, a bila sam otvorena 10 prstiju jedno 2 sata!
    A kad su mi rekli da tiskam, tiskala sam ko da piškim i točno osjetila da je to to!
    Nalegli su mi na trbuh, i vjeruj mi, u tom trenutku mi je to bilo takvo olakšanje ... Jer Filip se nije spuštao.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

btw. evita već ti dugo hoću ovo napisat, bez ljutnje i zle namjere...daj se opusti...ti se toliko opterečuješ da to nemre ni da hoće bit dobro za tebe...kak si rodila prvi put tak češ i sada...a i nije gorski kotar tunguzija...iako baš sumnjam da bu te muž morao porađat

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma strah me kad mi je 1.put tijelo samo počelo tiskati (nisam mogla spriječiti,makar sam se trudila). Bila sam u predrađaoni,a babice su vani pušile cigarete! Kad su došle po mene za rađaonu,beba je izletila ko metak van....pitam se što bi bilo da su došle pola min kasnije?! Sama bi se morala poroditi!
    Nadam se da će me ovaj put imati više na brizi.... :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni je ovo s tiskanjem totaalno zbunjujuce. trudove sam imala dva dana i to jako bolne tako da 48 sati uopce nisam oka sklopila. oko ponoci mi pukne vodenjak, otvorena 3 prsta i posalju me u radjaonu. na stolu sam u 1 i 15. tada su mi poceli jos jaci trudovi koji su mi totalno pritiskali guzu i morala sam se svim silama truditi da ne tiskam vec po nalogu babice da ih prodisem jer cu u protivnom skroz popucati, nisam bila dovoljno otvorena. ta moja agonija je trajala do 7 u jutro kada je dosla druga babica i rekla tiskaj. spasila sam se, koje olaksanje, napokon sam mogla opustiti guzu i tiskati. ali sam do tada bila totalno iscrpljena a jacina trudova se skroz smanjila, imala sam osjecaj da nissu ni upola jaki kao prije, i malo su mi se prorijedili. ipak, u 7.30 u 3 ili 4 djiru tiskanja rodilo se moje zlato.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

To je strasan osjecaj kada ti tijelo doslovno samo tiska, a ti nemas kontrolu nad tim, bar je tako meni bilo, govorili su mi da je rano za tiskanje, a meni je tijelo samo od sebe tiskalo, bez mog utjcaja, uzasan osjecaj, ja sam mislila da je to tako od dripa ......stupid girl

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mene zanima kontrolirano tiskanje, znam da mu je jedna od funkcija ocuvanje međice. A zanima me veza izmedju kontroliranog tiskanja i nacina kako se beba osjeca pri porodu, je li pri takvom nacinu tiskanja nježniji porod za bebu?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj monika prvotno napisa
    Mene zanima kontrolirano tiskanje, znam da mu je jedna od funkcija ocuvanje međice. A zanima me veza izmedju kontroliranog tiskanja i nacina kako se beba osjeca pri porodu, je li pri takvom nacinu tiskanja nježniji porod za bebu?
    kontrolirano tiskanje koje čuva međicu ti je u biti tiskanje prema nagonu, onoliko dugo koliko ga osječaš, a ne po naruđbi (tiskaj-tiskaj-u-2-truda-mora-van princip koji je ajme za međicu)
    sve dok ne osjetiš peckanje, e onda treba prodisati trud bez tiskanaj dok pečenje ne popusti (peckanje značiu da se međica jako širi i počima pucati, zato se tiskanje mora zaustaviti i dati međici vremena da se rastegne

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nježan porod je onaj s nagonskim tiskanjem, ane izletom u 2 truda koji se prakticira kod nas

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nikina mama prvotno napisa
    To je strasan osjecaj kada ti tijelo doslovno samo tiska, a ti nemas kontrolu nad tim, bar je tako meni bilo, govorili su mi da je rano za tiskanje, a meni je tijelo samo od sebe tiskalo, bez mog utjcaja, uzasan osjecaj, ja sam mislila da je to tako od dripa ......stupid girl
    i bilo je od dripa, nisi glupa
    da si imala prirodne trudove vjerojatno bi takodjer imala nagon za tiskanjem, samo sto tijelo zna kad je vrijeme za izgon, a drip ne zna, drip gura pa dokle ide :/

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Od dripa ha.........pa onda ispada da zene koje nisu imale inducirani porod imaju barem malkice blazi tj. manje bolni porod od zena koje su bile na dripu?! Ne znam, to je samo pretpostavka, eto neka se javi koja rodilja koja je imala 100 posto prirodan porod, bez dripa, epiduralne...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moji trudovi su bili podnošljivi (tupa bol), al kad su ubacili drip bol je postala nepodnošljiva (oštra bol)

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od dripa ha.........pa onda ispada da zene koje nisu imale inducirani porod imaju barem malkice blazi tj. manje bolni porod od zena koje su bile na dripu?! Ne znam, to je samo pretpostavka, eto neka se javi koja rodilja koja je imala 100 posto prirodan porod, bez dripa, epiduralne...
    Kod mene je bilo upravo tako.
    Prvi porod na dripu, strašni trudovi, tijelo kao da je bilo u petoj brzini, bez odmora... lezim na ledjima, ne mogu se micati...

A drugi puta je išlo sve svojim tokom, trudovi su bili upravo onakvi kakvi su morali biti, moje tijelo je super odgovaralo na njih, puuuno lakše!
    I nisam bila zakovana za krevet!

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    I nisam bila zakovana za krevet!
    A gdje si rodila? Zanima me gdje te to kod nas ne zakovaju za krevet u rađaoni?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

varaždin ne zakucava

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u rijeci

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Karin, mene nisu "zakovali" za krevet na SD

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam brzo nakon prokidanja vodenjaka osjetila pritisak na SVE dolje....a meni žena kaže kad osjetite priotisak na debelo crijevo zovite.....i trudila sam se ne tiskat u trudu al pred kraj sam mrvicu popustila, al nisam stisnula jako neg onak malo tek toliko jer mi je bilo lakše i nisam mogla toliko zadržat da ne tiskam......

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je lajtmotiv vecine prica s poroda... prirodni trudovi, hodanje - bolno, ali podnosljivo, odmoris se u pauzi, nakon toga drip i lezanje - neizdrziva bol.
    ili cure kao sto su nika i aries (procitaj njihove price s poroda) koje su u prvom porodu imale 'kompletan paket usluga' a drugi put radjale prirodno - razlika je nebo i zemlja!
    btw to nije pretpostavka, to je i dokazano. pa evo sad nedavno je jedna cura s foruma opisala svoj porod u inozemstvu, pa je rekla da su joj uz drip odmah dali i epiduralnu, uz objasnjenje da je trudove od dripa jaaako tesko izdrzati.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kao što sam napisala moji su trudovi bili zanemaerivi ...almi dali drip..neznam možda nisu bili dovoljno jaki za izgon....

meni ej kod dripa (niije bila nepodnošljiva bol) smetalo to što sam u jednom trudu imala 3 vrhunca....ono trud krene, ja dišem, on dođe do vrhunca i počne padat, ja odahnem al ne eto ga opet, i onda još jednom tako....
    jednostavno se nisam stigla pripremit za taj 2. i 3. uzlaz....prebrzo su išli pa nisam stigla ni udahnut kako treba....al meni opet nije bilo strašno...drugi put ću se borit protiv svega....i sad sam mislila al me oprala neka euforija i uopće ih nisam doživljavala iako su m govorili sve i zašto to rade.....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

je, bome i ja se sjećam kak sam cupkala na lopti dok su bili oni podnošljivi trudovi. kad su počeli jači al još uvjek podnošljivi prebacila sam se na krevet i lijepo prodisavala. No onda su mi dali drip i više nije bilo prodisavanja, jer kak (maša) veli ne stigneš se pripremiti a bol.... jedino na kaj sam se ja usredotočila je da se ne derem, to sam samoj sebi obećala još doma - nema deranja, vriskanja isl. A kontrola tiskanja s dripom mi je isto drastično pala. Ono, možda ti i nečeš tiskati al tijelo to radi bez tebe.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja se nisam niti jednom oglasila 8)

cijeli dan sam imala lagane trudove, ali kada su mi dali drip meni je poceo pakao, iste sekunde me je sve boljelo, imala sam osjecaj da mi se tijelo kida, a nemam utjecaja, stalno sam samo mislila na disanje, ali kao sto je vec netko napisao trudovi nisu ravnomjerni da odises jedan pa slijedi drugi, oni se redaju jedan na drugi, a ne jedan za drugim, vec sam napisala da mi se tijelo samo grcilo i tiskalo bez mog utjecaja, uzas, porod mi je trajao samo sat i pol, nisam imala nikakve traume, ali taj drip i tu bol necu nikada zaboraviti, ali ne kuzim cemu onda taj drip gotovo pa svim zenama ako je lakse kada sve ide prirodnim putem :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa da te se rješe do slijedeće smjene :/

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni se čini da su drip izumili muškarci da muče ženski rod

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

samo ću se ubacit da potpišem petarpan, jer je to opisala tako slikovito da sam morala potisnut nagon za tiskanje

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ivana b prvotno napisa
    Točno tak!
    A da upotpune to mučenje još nas muški i šivaju!
    Da žena ženu šiva sigurno bi bolje prošle.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    Citiraj ivana b prvotno napisa
    Točno tak!
    A da upotpune to mučenje još nas muški i šivaju!
    nema garancije

glejte, večina doktora misle da mogu sve kontrolirati , i onda im ide na jetra prirodni porod, jer ga ne mogu utabličiti, ne mogu ga kontrolirati, a stajati samo sa strane ... izgleda da im smeta egu, i onda uvale drip i preuzmu kontrolu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam rodila u Rijeci u kadi bebz dripa, nemam dripaško iskustvo, ali točno se sjećam situacije da smo nas dvije cure došle u slično vrijeme, njoj su dali drip, meni ne. Nakon par minuta ona se počela grčiti, tresti, stiskati stopala, dok je meni tijelo počelo osjećati lagane trudove, ali ne u tako žestokim intervalima niti grčeći se na taj način. Zapravo, grčenja nije bilo sve do izgona (recimo zadnjih 15 min.). Trudovi su me oplahivali, prolazili kroz mene i nestajali. I čini se bili vrlo efektni. Treba uzeti u obzir da sam u rodilište došla na blago curećeg vodenjaka, otvorena 6-7 cm i bez trudova. Pogađate, ja sam rodila u 00:40. Ujutro sam pitala jednu sestru je li ta cura rodila i dobila odgovor da se nadaju da će sada. Toliko o dripu. Ne kažem da dva tijela treba uspoređivati, ali nekako mi je to njezino grčenje znakovito i neprirodno. Odnosno, čini mi se da neprirodan postupak, bez poštovanja prema individualnim fiziologijama tijela, dovodi do neprirodne reakcije.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    ne u mom slučaju :/

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Potpisujem Niku i iskustvo njenog prirodnog poroda u Rijeci.
    Dođoh, vidjeh, porodih se ...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    da si imala prirodne trudove vjerojatno bi takodjer imala nagon za tiskanjem, samo sto tijelo zna kad je vrijeme za izgon, a drip ne zna, drip gura pa dokle ide :/
    potpisujem. Kada sam rađala Piju imala sam jedno 2 sata nagon za tiskanjem iako to još nisam smjela raditi - drip je činio svoje.

Kada sam rađala Doru, sve sam odradila sa svojim trudovima, ali su mi za samo tiskanje dali drip ( zadnjih 5 minuta ) . Stvarno ne znam zašto su mi ugurali drip kada je moje tijelo sve lijepo do tada odradilo. Dora se lijepo spustila i točno se sjećam osjećaja kada se spustila u položaj za van. To je bilo to, ali onda su došli s dripom i upropastili moj prirodan porod. Na svu sreću pa je sve bilo gotovo za 5 minuta i nisu mi radili epi.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja isto ni glasa pustila nisam....i inače kad me boli ja radije šutim,......a kad su me okrenuli na leđa uopće nisam ni osjećala trudove...neg sam samo slušala njih.....sad tiskaj..stani, stani, tiskaj...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •