-
E, da, taj kontrast ti košta mislim cca 500 kn i sad su nedavno na Merkuru, mjestu na kojem standardno kanaliziraju pacijente s VV-a, počeli tražit od pacijentica da ga same kupuju. Dok sam ja to na Merkuru radila nisi morao sam kupovat, i jedino na što se moralo pazit je da dođeš do 8 dc ili do 10 dc (zaboravila sam više) da slučajno ne bi bila trudna, a izlažu te zračenju. Meni je tad bilo rečeno pauza nakon HSG-a 3 mjeseca, ali ne znam je li mi to tad MPO-ovac rekao zbog svog preopterećenja ili zbog med. razloga. Mislim da neki pak curama kažu odmah nakon HSG-a udri se seksat, veće su šanse kad su jajovodi tako "propuhani". Daklem - sve ti je relativno. Napravi tu pretragu tako kako možeš pa kreni u step 2 svojih terapija, a nemoj sad dumat jel' bolje ovako ili onako - valjda će se dr. ipak snać i s fiziološkom. Inače, samo da znaš - ovo ti je pravilo struke - ako je HSG prohodan onda recimo par puta ciljani odnosi, maks 3 inseminacije, i onda pravac IVF (IVF se čeka godinu dana s lijekovima tako ne časi časa, nego napravi tu dijagnotiku ovako ili onako). Od prvog dolaska dr-u do prvog IVF-a koji put pacijenticama na opterećenim klinikama treba i do godinu i pol, zato go-go-go. Ovo su ti postotci - inseminacija 8-10 posto, prirodni IVF (bez lijekova) 10-12 posto, stimulirani IVF - 30 posto (po postupku). Naravno, cure ostaju i prirodno trudne, i u inseminacijama itd., ali želim te malo potaknut jer sam i ja bila ista - da li ovako, da li onako, a onda sam shvatila istinu da sve to u biti treba požurit jer vrijeme prođe za sekundu - trepneš - puf odu 2 godine na dijagnostiku, maltene. SRetno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma