Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kako (i koliko) provodite vrijeme s djecom?

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Kako (i koliko) provodite vrijeme s djecom?

Naš dan izgleda uglavnom ovako:
    Budimo se, papamo mliječni obrok, još malo se valjamo po krevetu (skupa ili svaka po svojem), presvučem ju.
    Onda se malo igramo ili odemo van ako nije prevruće.
    Poslije joj dam da se sama igra dok ja operem suđe, pospremim nešto i sl. Ako je nemirna ili se ne želi igrati sama pustim joj koncert na dvd-u koji OBOŽAVA gledati, to mi je super fora da imam malo mira za napraviti nešto po kući ili pripremiti ručak.
    Malo se još družimo, mazimo, pojede nešto, presvlačenje i ide spavati (za dnevno spavanje ju nunam na rukama, inače bi uspavljivanje trajalo 3 godine ).
    Dok spava MD dođe kući, ručamo, ona se budi.
    Onda se malo druže njih dvoje dok MD ne ode na drugi posao, ona jede, onda ili idemo van, ili dođe moja mama pa ide s njom van, ili ju okupam/otuširam ako je vruće, pustim ju da se igra dok ja perem suđe od ručka.
    Nakon povratka izvana prezalogajimo nešto i spremamo se za spavanjac (kupam ju po potrebi opet).
    Popije mlijeko i zaspi sama u krevetiću.

E sad, nekad mi se čini da ju previše ostavljam da se igra sama ili gleda koncert ili se druži s bakom, ali dok ja operem suđe, napravim, ručak,
    vješam veš, metnem drugi prati, usisam sobu i slično... prođe dosta vremena... a MD je po cijele dane na svoja 2 posla pa netko mora i po kući raditi...
    Ja bih naravnmo bila najsretnija da se mogu po cijele dane igrati s njom...

Na jesen će krenuti u jaslice, ja ću je voditi, bit će tamo cca 5 sati dok ja doma učim za zadnja 2 ispita (i poslije spremam diplomski), dovest ću ju doma na spavanje (vjerojatno, kasnije možda bude tamo spavala, ali onda poslije spavanja ide doma). Malo se družimo dok ne dođe MD s posla, a onda ću ja ići raditi pola rad.vremena od 18 do 22 h, dakle iza 5 odem i kad se vratim ona će već spavati... E to me tek brine, popodne će onda s njom biti MD, ali da li će to biti dovoljno koliko će ona mene vidjeti?
    Drugog izbora nemamo, raditi moram, učiti moram, nemrem učit dok su svi doma jer nemam di, noću isto ne, dakle samo dok je ona u jaslicama a MD radi. Takvo stanje neće potrajati vječno, ali ipak... brinem se.

Kako vi usklađujete posao, dnevne obaveze i druženje s djecom (naravno, vikendom ću se puuno više vidjeti s njom nego preko tjedna) i koliko vremena uspijete provesti s djecom?

Uhhh sorry na dugom postu ali baš me muči ovo... :/

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Opusti se Tamy, malena dobiva puno Tebe.
    Pa i kad radis po kuci uglavnom si s njom. Mozes je i ukljuciti u neke kucanske poslove - opisuj joj sto radis, kako kuhas, kroz pjesmicu, glupiranje da se napraviti puno toga, nek ti dodaje kvacice kad prostires ves, pospremanje kreveta i metenje isto moze biti veselo.

Dobro je i da je s bakom, malo promjene ne skodi. Kad krene u jaslice to ce isto biti novi moment u njenom zivotu koji svako dijete mora proci prije ili kasnije. Vec sad je dobro navikavati je na druge ljude.

Meni je isto bilo tesko kad sam zbog posla znala propustiti njezino uspavljivanje i to ce te vjerojatno muciti s obzirom koliko ste sada bliske. Ali u tom periodu od jaslica do tvog odlaska na posao daj joj svu sebe, a kucanski poslovi nek malo pate. Zamoli mamu da ti, umjesto oko djeteta, u tom razdoblju vise pomogne oko toga.
    Ne bi bilo lose da ne moras paraleleno s vrticem poceti i raditi navecer, u vrijeme prilagodbe na vrtic, jer ce to biti dvije velike promjene za nju.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I mene je mučilo, i još uvijek me muči to koliko vremena provodim s djetetom, pogotovo ono aktivno. Ujutro se pomazimo a onda ga vodim baki, a ja idem raditi. Dolazim po njega oko 16.30, kad dođemo kući, MM i ja ručamo, malo odmorimo (ustvari, ja uglavnom ne jer mi je krivo ostaviti ga da se za to vrijeme sam igra, pa mu se pridružim), onda idemo van, nekad samo nas dvoje, a nekad svi.Kupanje navečer preuzima MM, a uspavljivanje ja. I, koliko god mi je teško nekad što to traje vječno, opet volim to naše zajedničko vrijeme pred spavanje.

U zadnje vrijeme sam se počela miriti s tim da provodimo toliko vremena koliko provodimo i da ga mogu nekad pustiti i da se sam igra, da mogu nekad otići i popodne nekamo bez njega...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja radim od kad je F napunio 6 mj. mm je bio na porodiljskom...
    od dana kad sam počela raditi (nema me kući od 7-17), čim bi došla doma i poresvukla se - F je bio stalno uz mene... istina, ponekad sam morala i skuhati i oprati i prostrti veš, ali je uvijek bio uz mene - sve smo to zajedno radili i to je postala naša nova igra...
    vani smo kad god uhvatimo lijepo vrijeme i ako F ne spava...
    vikendi su samo naši...

puno je važnija kvaliteta provedenog vremena nego količina, i djeca to osjete...

Tami - ne brini se, po tvom postu si jako brižna mama... malecka te ima jako puno...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sad kad sam na godišnjem ja sam njena i ona moja od jutra do mraka i spavanja. i to aktivno jer kod šefice nema neaktivnih momenata. jedino kad nije uz mene i oko mene i kad joj ne triba moja milijun postotna pažnja je kad gleda ivicu i maricu (sad su oni aktualni). ali i tad moram x puta ući u sobu vidit: vješticu, zečeve, ružnog peru......
    kad radim, aktivno nam je vrime od 16 do spavanja. i tad se jednom rukom, okom i nogom igram s njom, a drugim dijelom nastojim održavat kuću u relativnom redu. kuhanje sam zanemarila skroz jer pored šefice to izgleda ko nemoguća misija. kuhinju je preuzeo mm jer njega ne "davi" dok kuha (a meni teško palo )
    sve u svemu, mislim da se maksimalno posvećujem njoj koliko god mogu. i iskreno, volila bi se ponekad malo posvetit i sebi bez mamakanja, makar po ure dnevno.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Loryblue, meni "mamaču" dva hahara od 7 ujutro do 9 navečer. I mamakat će još do 3. ročkasa. Daklem još 8 mjeseci.
    iskreno, volila bi se ponekad malo posvetit i sebi bez mamakanja, makar po ure dnevno.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Uh, sad mi je malo lakše.
    Thanx cure

Ne bi bilo lose da ne moras paraleleno s vrticem poceti i raditi navecer, u vrijeme prilagodbe na vrtic, jer ce to biti dvije velike promjene za nju.
    I neću, počet ću raditi kad adaptacija na jaslice bude uspješno završena, pa još par dana nakon toga kad se uvjerim da je sve ok.

Da, ona je sad isto u fazi "mama, mama" nekad ni tatu neće pogledati kad dođe s posla, zanimljivije joj je paliti i gasiti svjetlo u sobi.
    Svih se srami, a tko joj iole "agresivnije" tj. naglo pristupi, uplaši se i počne plakati...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I mi smo tako funkcionirali, dok nisam počela raditi, a sada to izgleda ovako:
    -spavamo zajedno (i uživamo)
    -ujutru se mazimo i igramo
    -on ide u vrtić od 8-16 i uživa se igrati s djecom, popodne neće kući
    -poslije vrtića mu se skroz posvetim, igramo se, čitamo slikovnice, šetamo, pjevamo i sviramo...
    -oko 20:00 kupanje i gledanje mirnog crtića u totalnom mraku
    -kad on zaspe idu kućni poslovi

Vikendom radim kućne poslove samo kada on spava ili kad je muž s njim, a ako nužda nalaže-on se igra sam sa lego kockicama i ne pravi probleme, mada više voli da i on dobije lonce i kuhaču, da kuhamo zajedno, da on ima malu peglu dapeglamo zajedno...uglavnom, sve radimo kroz igru.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mene baš pere neka depra ovaj tjedan. Iako radim već četiri mjeseca i L se super prilagodio na tetu stalno razmišljam kako više vremena provodi s njom nego s nama i kako nije fer što ga moram ostavljati. Valjda mi je još teže zbog nedavnog godišnjeg.

Trudimo se provesti svo vrijeme nakon posla dakle od 16 i 30 u aktivnoj igri s njim. Igramo se u njegovoj sobi na podu, slušamo pjesmice, idemo van u park, u šetnju, vožnju biciklom, zaljevamo cvijeće i sl. Svi poslovi čekaju da L zaspi pa onda nužno napravimo na brzaka. Vikendi su zakon i tu smo sebični za naše vrijeme.

Magriz i ja se tješim da je kvaliteta važnija nego kvantiteta i to me spašava

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja radim, kad idem na posao H jos spava. Dolazim doma oko 17h. Pojedem, presvucem se. Od 18-23h smo stalno skupa. Sve radimo zajedno. Kada je tata doma, onda se i on s nama igra. Ako moram nesto po kuci napraviti, napravim na brzinu, ali vecinu kucanskih poslova obavim kada H zaspi. Vikendi su cijeli posveceni njoj, kuham i pospremam dok H spava. Nastojim joj na sve moguce nadoknaditi vrijeme koje provodim na poslu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dok nisam radila (do Leine 2. godine) nisam ništa radila od kućanskih poslova dok MM ne bi došao doma, nego sam se samo igrala sa Leom.
    Onda kad bi MM došao bi se naizmjence ili zajedno igrali i obavljali najosnovnije po kući. Sad kad dođem doma isto se trudim da dok Lea ne ide na spavanje budem njoj na raspolaganju, a MM posprema i sl. jer on puno ranije od mene dođe doma.

Ali sad je Lea već puno veća pa se svašta može napraviti uz nju ili zajedno s njom - sad npr. mogu normalno kuhati, a ona donese svoje suđe u kuhinju pa kuha zajedno sa mnom, zajedno i pospremimo, vješamo veš i sl. Ona to baš voli. Najviše voli peći clafoute
    Recimo ljetos smo par dana bile skroz same dome, i kuhale smo kompletne ručkove, pospremale, svašta (to mi je prije bio SF).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •