Dia, jel možeš reći koje su to tablete što ih dajete ? Baka i dida imaju dva psa u dvorištu, a N. je često kod njih ...
Dia, jel možeš reći koje su to tablete što ih dajete ? Baka i dida imaju dva psa u dvorištu, a N. je često kod njih ...
I mi prijavljujemo drugu besanu noć zbog zubića. Baš mi ga je žao. Već i u snu viče: bo, bo! (boli)![]()
Nadam se da će brzo proći!
svim zuboboljcima
drontal plusla_mama prvotno napisa
pazi idu ti po kilazi psa, 1 tableta na do 10kg ja mislim
mislim da kosta oko 15kn i obavezno svaka 3 mj. jer je valjda inkubacija bakterija takva
Puno hvalaDia prvotno napisa
![]()
Hej pupoljčići...
Luna ne moraš se zabrinjavati za Kaleba i lampu, proći će ga... isto kao i Nuru "papučarska faza" (nadam se).
Tiwi Kod nas je startalo sa temperaturom, 3 dana. Nisam ju vodila doktru jer sam mislila da je viroza. No kako smo trebali na put, ipak sam ju odvela 4. dan i pedica je rekla da je puna šlajma i dala joj je sumamed. Rekla je da će joj promjena zraka goditi i odobrila nam je putovaje. Kad smo došli kod bake u Bosnu temperatura ni pod Sumamedom nije pr4olazila a ona je počela jako kašljati. Odveli smo ju kod jedne poznanice koja je pedica i preeeedivna je. Žao mi je što su takvi pedijatri u Zg rijetkost. Najviše mi se sviđa što nije zadrti tradicionalni pedijatar koji djetetu za svaku suitnicu spiči antibiotik... No ona ju je poslušala i rekla da joj se desno počela razvijati upala pluća i pošto je već bila pod sumamedom, prekinula je terapiju i primila 8 penicilina. Užas!!! Ali nakon 1. injekcije dijete je već bilo kao novo. Eto... toliko o našoj štoriji o upali pluća...
Danas sam bila u Leibnitzu s tatom. Tako volim taj gradić. Popili smo kavu, pojeli Topfenstrudel, obavili neke posliće i brzinski prošvrljali po dućanima. U 14 h smo već bili u Zg. Nura od tada ne odmiče od mene
Pusa svima![]()
Bok ljudi
evo me opet![]()
Naime, malac me jutros probudio smijuci se ko lud i usput je pricao gili gili gili! sanjao je da ga skakljamo. Mislim, dignemo se onak nasmijani a ono 15 do 7 :shock: I tak mi otprilike jos uvijek izgledaju oci : looool: (vidi se da je dijete na mamu - sve nam je smijesno) . I tak, vec smo bili u setnji u pol 8, provozali se na biciklicu, pojeli peciva i bili na kavici kod tate.
Inace, dobro je - jucer sam isla doktoru da ga poslusa jer je bas grdo kasljao i disao onak skriputavo. No sve je u redu, obicna prehlada, nist hladno ne smije pit (velim ja - fala Bogu na termocici) i imamo neki biljni sirupic za ublazavanje tog odvratnog kaslja. Vec danas mu je puno bolje. Veli dokica da je super kaj mu cistim nos sa Sterimarom.
Inace, Patrik sve vise prica :D Sve manje mu je neugodnjak, sve vise ponavlja. I voli se tak igrati. Npr. velim mu ja Danas jedemo krrrrrrumpiiiirrra (onak u stilu najavljivacice Mirrrka Krrrro Kop Filipovicaaaa) i malac rikne od smijeha i ponavlja krrrrrrrrrrrr piiiaaaa
Pa onda ja velim Stapic - on veli Tapit, ja velim Traktor - on veli Takot; zatim Pupak - Pupat; Cica - Tica (to stalno evoluira); svakodnevno noo (nos), ko (oko), b'da (brada), koo (kosa), kuka (kruška), kuuk (kruh), bana (banana), koka (kokoš), i tak. Nemrem se sad baš svih sjetiti. No ima i onih svojih tipa Bljgam (idem, ideš, otišlo je, palo je, nema više), Miljjeee (dekica mazilica) i Baa (lopte, baloni).
No od svega mi je najsladje kad me zove zbog neceg Mama, mama, mamaa!! (ja ne reagiram jer npr perem ruke ili vezem tenisicu a on je nestrpljiv) Kad mu dojadi onda vikne Nana! Tak on kaze moje ime![]()
Sam se popne na stolac i sav si je vazan kak sjedi za stolom. Jede sam juhu i sve ostalo, vec neko vrijeme ga ne hranim. Najdraze mu je nakon sto je skoro sve iz zdjelice pojeo, uzet ju u ruke, dignuti i popiti do kraja. I onda ju odlozi lijepo sa strane na ormaric (koji je odmah do hranilice).
Pije iz svega, a najsretniji je kad dobije casu ili salicu (hvala Bogu na Tupperwareu).
Jako voli pjevati, ponavlja melodije jako lijepo, no nijeto bas tako cudno s obzirom na muzicke gene.
Jucer je u parku uspio uloviti macu i igrati se s njom - ili je ona njega ulovila pa su se igrali, ugl. jako je bio sretan. Kad stignem stavim slike.
Za kraj, vec sam ga par puta pitala jel bi htio imati seku ili bracu, onak jednu malu slatku bebicu koja kad bi narasla malo bi se s njim igrala - uvijek me s ogromnim osmjehom zaljubljeno gleda!! Majke mi - on me kuzi i fakat se i njemu svidja ta ideja 8)
Odoh dalje raditi - popila sam kavu ..
![]()
Emirazvuci strasno.
A penicilinznam sve, primala sam 6 mjeseci najjace inekcije i vec mi je guza bila sva drvena... O bolovima necu ni govoriti ..
Glavno da je cura sada dobro.![]()
O da, i moja gura prstić u usta i viče bo, bo.Sandrich prvotno napisa
A u snu mi tužno cvili i nekad zaplače, to mi je katarstrofa, zaboli me želudac od tuge.
A to su četvorke, kaj će bit kad krenu trojke, stvarno neznam...
Hvala svima na vibricima što se tiče izbijanja zubića, znam da to nije niš strašno, al zna bit fakat koma to gledati kak se muči.
Tiwi, super da je samo prehlada, te ljetne su mi koma.
A za bebačicu, već imam sliku u glavi kak veliki mali dečko čuva zaštitnički sekicu.
Sanja predivne slikice! :D
Idem, zove me iz kade punim glasom, odzvanja cijela kupaona!
iki, hvala!Moram ponoviti, jer me ignoriraš
- jesi vidjela linkove na svom topicu o uređenju stana? Jesu ti ok?
Inače, naša zubobolja još uvijek traje. Današnje uspavljivanje je bilo jako tužno - odvojila se od cice, okrenula mi leđa i samo tužno plakala. Nije se dala držati, nije htjela papati, ništa, samo suzice.![]()
Preko dana je sve pet. I Flora je, uz Fionu, ušla u maznu fazu. Daje mi puse - prisloni svoja usta na moj obraz, malo duže ih drži i kaže "p" - a kad ju pitam "kako se grlimo", nasloni se na moje rame, a ja ju privinem uz sebe. I rastopim se.
Moram vam ispričati kakva je Flora postala snagatorica. Imamo ogromnu kutiju s legačima u kojima su lego-kocke iz nekoliko kompleta (sve smo ih strpali u tu jednu veliku kutiju da nemamo puno malih). Uglavnom, ženska si to lijepo digne, stavi pred sebe i nosi po cijelom stanu, uopće nema beda. Kad je u vrtu nosi sve što joj tog trena padne na pamet, a kad hoće pomaknuti tobogan (naš nije onaj za bebe, nego je dosta velik i robustan), samo stane pred njega, raširi nogice, primi ga s donje strane (izgleda pritom k'o Pešalov) i hop!
Laka vam svima noć!![]()
Sanja prvotno napisa
, ma zaboravim napisati, uvijek neka žurba...
Ne snalazim se najbolje, al svejedno hvala.
Sad sam baš bila na meblovoj stranici, jeste li znali da su sad najpopularnije crne kuhinje :shock: ?
SVIMA
Oh... vidim da ovdje ima još "uređivačica stanova" ...iki prvotno napisa
Ja sam tek počela i većć mi je zlooo, uglavnom od obilaska dućana i cifri, brrrrr....
Laka noć svima...![]()
Jutro proljetni dražesni
odmah da vam velim - ko nije vidio Leonisinu kuhinju - nije vidio lijepu kuhinjuNe fakat, meni je njena kuhinja zmaj - vesela, totalno ne obična, zaaakon!!! Ma takvu bih i ja nekakvu
![]()
I Anki ima lijepu, ta mi je na drugom mjestu po ljepoti i otkačenosti.
Crna u kuhinji, zašto ne, bar meni, u nekoj dobroj kombinaciji (ma što s crnom ne izgleda dobro) - ja volim crnu.
No, opet, ja sam sklona improvizaciji, ne patim na neke supersonične ili skupe stvari jer volim promjene, pa mi onda nije jako bad mijenjati.
Boli me grlo. MMa isto. malac je bolje ali nam je očito "poslao" virozicu dalje.
Sanja i mi se tak nekak grlimo, ja to obožavam i rastapam se samo tako, a presretna sam kaj se malac obožava maziti![]()
Aaaaaa, naravno da sad nema Leonise da vidim kuhinju.
Dakle Leonisa, draga, ako na moru skokneš na net i vidiš ovo, zakelji mi koju sličku kuhinje (ak imaš među fotkama). Baš sam oko kuhinje neodlučna i neznam kaj bi, sve drugo imam već otprilike u glavi.
Prijavljujem prvu temperaturu u Kalebovom životu!
Kod prvog buđenja, oko ponoći, skužila sam da je topli i dok je cicao izmjerila mu temperaturu (ispod pazuha, naravno). Imao je 38.5, ali začudo sam ostala cool (inače sam paničarka po vokaciji) i nisam mu je išla snižavati, nego sam ga razgolitila i odlučila pratiti. No, nemajka kakva jesamprobudila sam se tek u pola 4 (on se do tad nije budio) i izmjerila mu temperaturu u snu - pala je na 38. Ujutro je više nije imao. Sretna sam što sam se uspjela suzdržati da mu bezveze ne dam sirup.
E sad, otkud ta temperatura i je li povezana s događajima zadnjih par dana (učestalo cendranje, odbijanje hrane, nervoza, promjene raspoloženja, buđenje noću na 2 sata...) - pojma nemam. Pratit ću dalje razvoj događaja.
Sad je super, spremamo se van, čak je pojeo bananu (prvi doručak u 10 dana).
Luna - i mi smo prošli (?) tjedan imali nespavanje, nepapanje i temperaturu par dana. Stvarno mislim da su to zubići bili u pitanju, a vjerojatno su i kod vas.
Uvijek je važno sjetiti se da temperatura nije bolest, već posljedica te znak da se tijelo bori! Ne treba je mahnito snižavati, jer često umjesto temperature djeca obole, jer se nije dala prilika da je tijelo preboli bez izbijanja. Koliko vidim, u paketu idu snižavanje temperature i antibiotici ili puštanje temperature 2,3 dana i sve nestane kao da ničeg nije ni bilo.
Prati mu temperaturu tijekom cijelog dana, jer normalno je da je ujutro niža, a kako se dan bliži kraju - sve viša.
Šaljem mu puse, zagrljaje i ~~~~~~~~ da sve prođe brzo.
I tebi isto![]()
Ja vas svih ovih dana čitam, no nisam pisala jer organiziram pomoć za jednu prijateljicu koja će uskoro imati 8.ero djece... Još nisam daleko stigla.Stavit ću uskoro priču i na otvoreni, pa možda bude više ljudi koji odluče dati neki prilog. Ukratko, prikupljam novac za građevinski materijal (ili građ. mat.) kako bi mogli dovršiti proširenje svog stana.... jer sad žive u niti 50m2.
Pozdrav svima!
Dobro jutro!
Kalebu puse da više ne bude temperature!
Mi smo se probudili u 7, Nura se petnaest min penjala po meni, ljubila me, mazila i dozivala mama mamica...![]()
Inače ovih dana sam impresionirana njenim govorničkim umijećem. Ponovi ama baš svaku riječ!!! :shock: I to dosta razgovijetno. Čisto izgovara neke riječi koje su ,po meni, dosta teške.
Inače, faza "papuča" malo popušta. Više ne izgovara riječ papuča5 puta u deset minuta. Hvala Bogu, već sam se prepala da će mi dijete bit ženski Al Bundy...
puse svima
Kajeb san saljemo puse hrabrilice tebi i mami![]()
Nase ponasanje za vrijeme trodnevne temperature prije godisnjeg odmora: prvi dan nismo skidali nicim osim luftanjem dok drugu noc nije zakurila na 39,4 i tad smo ipak pribjegli cepicu. Isti scenarij se ponovio iduci noc no nakon toga temperatura nije rasla iznad 38 i peti dan je vise nije bilo.
Naravno izbio je i famozni osip koji se zadrzao cijeli tjedan - po meni dosta dugo. A za nagradu tad su nam izbile i prve dvije cetvorke. Ja sam sklona vjerovati da je ta jakooo visoka temp koja je dugo trajala posljedica izbijanja zubova pa se jos sve pomijesalo i eto.
Trenutno smo kao i vecina male ekipe: po noci se budi 100x, apetit je isto upitan, a zadnja dva dana ima i cesce stolicu pa i proljev. Ona je naravno u pogonu kao da je nista ne muci i po cijele dane se igramo, mazimo, brbljamo, donosimo stvari setamo.
U zadnje vrijeme se sve brze pretvara u curicu pa nam je tako slatka sa loknicama, svijetlim ocima i stalno nasmijana.
Danas smo tatu potjerale da ide raditi a nas dvije smo same doma. Sad ljubica spava.
Svima koji adaptiraju/uredjuju stanove zelim brze i lake odluke i isto takve majstore.Ja sam u zadnje 3 godine prosla 2 adaptacije i preda mnom je sredjivanje vikendice te duboko suosjecam po tom pitanju.
I jos da se osvrnem na pricanje.
U ovim danima kad sam sigurna sto ju zubonja muci i sve ju zbog toga boli prilicno sam zahvalana sto mi ne vice po kuci "boli boli" . Moje srce bi prepuklo od tuge.
Odoh kuhati rucak
Sve vas ljubim
On je jednostavno prepametan!
Pokušavah biti u kupaoni sama danas, a on stalno oko mene i kažem mu: "Liam, odi i donesi mi knjigicu s macama." On ode, nema ga neko vrijeme i vrati se s knjigicom s macama! :shock:
Kad je opet došao, poslala sam ga: "Odi kod Omi i daj joj cipelice da ti obuće." On je stvarno uzeo cipelice i odnio Omi da mu obuće. On SVE KUŽI! Kako je to moguće?
Buffy - daj nam koju sličicu Eneice!! Već mi fali, predugo je nisam vidjela. A jesam ti rekla kaj mi je Omi prošli put rekla:
O="Znaš mama, moram ti reći nešto što ti se možda neće sviđati, a nećeš to lako prihvatiti."
JA - sva sam se zbunila u išćekivanju kaj će mi sad dijete reći
O="Znaš, ja mislim da je Enea malo slađa od Liama."
JA = Pa Enea je stvarno premedena, to je točno, pa ne ljutim se!
O= Uh, sad mi je lakše. A znaš, možda je i puno više slađa od njega.![]()
Drage moje, evo i nas s kratkim mahom, mah, mah!
Mi na sreću nismo pobrali nikakve boleščine, pametni klinci znaju da smo bili u debelim minusima pa nas puštaju da napunimo baterije.
Svim bubanim i zubanimda što prije prođe!!!
Mi malo ponekad povirimo do foruma pa smo neinformirani o većini promjenakod vaših mišonja-ica,mama je bila bez volje za čitanjem još više pisanjem, ali evo prijavljujemo prvi šišanjac prije 2 dana. Naše zlatno paperje je naraslu u pristojnu fudbalerku, pa sam uzela stvar u svoje ruke, sad sam malo dečkastiji iako još izgleda kao pravi bebač...Još smo nehodači, ali ga je zadnja tri dana uspio uspavati tata, što to je donedavno bilo nemoguće.To mi daje nadu da ću uskoro vidjeti nekog kina ili kazališta(jel se to još tako zove)...
Za sad zna tek 10-ak riječi al se ne bediram MM je progovorio tek negdje oko 3, niš mu ne fali, završio FER...ili možda sam malom ipak trebala ostavit fudbalerku :?
Iki, bila sam neki dan kod frendova u salonu i vidim crno-crvenu kuhinju, sa lakiranim staklom, izgleda cool, skupo ooo i mislim da je to kuhinja za nekog tko ne kuha i definitivno nema djecu.
Ovaj vikend selimo južnije jedva čekam, nadam se da će pero prohodati dok se vratimo i da naravno ne znamo reći ni ampa i šlape, al zato laje na svakog psa u parku...
Anita O je predivna i tako zrela![]()
Veeelike puse svima, ovo nije bio tako kratak mah!!
Ti se bediraš što 14-mjesečno dijete priča "samo" 10 riječi? :shock:pikulica prvotno napisa
Vidjela bih te da sa 16 priča jednu jedinu.![]()
Kaleb, izgleda, ima afte.To ga jako muči i zato je u banani, cendrav i neće jesti. Popodne sam se dosjetila miksanju i izmiksanu hranu je konačno pojeo.
Ma nakon starijeg sinka koji je sa 14 sastavljao rečenice i ovakve plahe majkečudno je da ne priča, ovo nam je dijete na tatu.
Luna mislim da je za afte mojoj kumi pedica davala propolis
Kajebu, sjećam se po kuminom malom da ga je to jako boljelo...
Ovako P priča;
Mama, tata, amam, nje(ne), da(daj), vau vau, nanana(banana) brm brm, baba, dede, ade i njiga(mislim da je to slikovnica ili knjiga) mislim da je to sve uz puno eeeeeee, aaaaaaaaa i najviše vrištanja.
Bokić svima.
Prijavljujem prvo klopanje plave ribe sa roštilja :D !
Danas je manđala skušu sa kukuruznim kruhom, to je bio prvi polupristojni obrok u zadnjih 2mjeseca.
I naravno, sad su me iznapadali da sam ja kriva kaj ne jede i da je ja ustvari izgladnjujem jer kuham fuj hranu (čitaj bez okusa i mirisa) samo za nju :/ .
Pa je sad MM odlučil da je toga dosta i da od sad dijete jede večinu stvari kaj i mi jedemo, samo manje začinjeno.
Podnjela sam sve to vrlo 8) .
I onak sve radim na maslinjaku, jedemo integralnu rižu i tjesteninu, a proso i slične "zdrave" stvari odbija od samog početka dohrane.
Možda sam fakat ja u krivu....
Kalebu big kiss, Liamuza pametnog dečka!
Svima cmokići, ja ovog vikenda krećem pakirati cijeli svoj život u kutije...
A svi koji poznaju i jednu djevicu znat će koliko mi to teeeeško pada...
Cure, jel neka od vas ima/je imala sack and seat (možda i za posuditi ili prodati) idemo na tri tjedna na put i mislim da će nam bez hranilice biti prilično nezgodno. O restoranu ne želim ni razmišljati, naravno da nitko nema hranilicu... Ja se naravno sjetila tri dana pred put, a dostava kod "mame i bebe" i "sling by mama" je 5-7 dana :/
Puse
![]()
Ja imam kroj i mislila sam to sašiti još odavno... ali nisam, a mašina je sad izvan pogona, ne šivam trenutno.
Kad idete na more?
Šivaš li ti.. hoćeš da nađem link sa krojem? Nije teško u svakom slučaju!
Hvala Anita, šivala sam nekad, nisam ništa već godinama, ali ova mašina koju sam dobila od sestre nešto stalno šteka, kida konac, pa baš nemam volje, a ni dovoljno vremena... Jel bih mogla na ruke, onda to možda nije dovoljno čvrsto :? Hajd pliz daj link, možda nešto i iskemijam do nedjelje!
Tu ima sveg i svačeg:
http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/
Hm, ovo je nešto slično... nije onaj koji je prije bio tu.. ali pogledaj
http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/sack.html
Aha, evo ga.. to je THE sack and seat
http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/chairseat.html
Marino je u nekoj groznoj fazi, samo radi sranja koja zna da nesmije, kad nesto ne dobi pocne histerija placa, cupanja, bacanja
nece nista jesti, tu i tamo pojede voce, skuzio je kako pljuvati hranu van iz usta
skuzio je da ima trepavice pa je sad glavna fora ih cupati i vuci ocni kapak, uzas, ja se sva najezim
nece ici spavati navecer, tako da imamo ritual od sat vremena placa i bacanja, nece biti na rukama, trga se dolje, onda ga stavim na kauci on skace po njemu i nece uopce leci, ma koma
hoce stano van, stane na ulazna vrata i dere se, vani hoce raditi gluposti koje kad mu nedam, urlice
i tako....uzas
premorena sam totalno
ima foru da se sam zaigra u sobi, a cim ja odem recimo u kuhinju skuhati rucak eto njega k meni, onda baca lonce van iz elementa (jednini na kojem jednostavno ne mogu zavezati ruckice da se ne otvara) stisce gumbe na suderici i vesmasini (cak je i upali)
eto, nadam se da ce biti bolje![]()
Dia draga, to je samo kratka faza. Nije ni kod nas puno bolje osim uspavljivanja, ja se već navikla, a kad nešto ne dobije vrišti tako da je to preprestrašno, svi bebači se rasplaču, a naš frend koji zna upozorava da držimo cvikse da se ne rasprsnu...
Cipele su na stalnom repertoaru bacanja po kući, igračke su uglavnom nezanimljive...Kad ja kuham onda se P igra kuc kuc, tako da se sakriva ispod moje suknje...
Uglavnom prošla sam to već jednom u puno žešćem obliku, pa sad znam da će proći, samo treba strpljenja da prođe ovaj dan i onda uživanjac u godišnjem!
Anita, hvala puno,sad ću pogladati linkove, poslala sam sinoć emajl teti Sandri, da vidim jel može expres dostava, odgovorili su pitanjem koju bih boju, pa zapravo ne znam je li mogu dostaviti sutra. Već smo prije nekih 2 mjeseca išli na put bez sjedalice i hranjenje je bilo katastrofa, a čišćenje kuće nakon još gore, ne želim provesti vrijeme na moru usisavajući 5 puta dnevno....
Puse svima, idem u dućan po namirnice a onda ću peći kolač od sira, danas mi je roćkas :D
Pikulica Sretan rockas!!!!![]()
![]()
Mi se napokon naspavali. Zubi mu rastu u etapama, sad su opet stali,ali se bojim još barem jedne ovakve serije dok ne izbiju do kraja.
Ušli smo u fazu 100 x mama/tata. Ponavlja to bez prekida i presretan je kad mu odgovaramo s molim. Joj tak je slatki! Ovaj tjedan je svako popodne kad dođemo s posla baš maza. Kad perem suđe ili kuham dođe mi iza leđa pa me poljubi i onak slatko kaže mama. ili me draga po glavi i brblja agaaaa mama. Jooj!![]()
Baš volim kad ga uhvati maženje!!!
svim malim pametnicama, klopalicama i igralicama
Pikulica, sretan rođendan!![]()
Kaleb, pusa-ozdravilica!
Svima s problemima isto idu velike puse da sve bude bolje, a vi koji ste zdravi i veseli, ostanite takvi!
Ja više ne brojim naše besane noći, čak sam počela funkcionirati s dvoje živahne djece koja su cijeli dan budna (tj. uvijek je jedno budno), a ja s dva-tri sata sna. Nakon idućeg podoja popit ću si red bull i nadam se da će mi sav kofein otići iz tijela do prekidućeg.
Jučer smo Fiona i ja otišle do Rode i kupile svakoj jednu majicu - Flora je dobila "addicted to mum's milk", jer ju ta najpreciznije opisuje.Sad mi je žao što nisam i jednoj i drugoj kupila "ja sam malo sunce", pa razmišljam o tome da se idući tjedan još jednom zaletim. (A nije me baš teško nagovoriti na kupovinu.)
Flora isto već dosta dugo sve živo kuži - donesi knjigu, donesi cipelice, daj mi ruku, dođi, idemo, stani - ma, sve takve stvari. Za divno čudo, iako ju muče zubići, danju je uglavnom vedra i vesela. Izgleda da joj rastu baš noću i to ju jako boli.
Sve me strah otići na meteo.hr provjeriti prognozu za vikend. Tako sam se veselila lijepom vremenu, šetnjama i igranju u parkovima, a bojim se da će nas oprati kiša. :/
Pusa svima!
pikulice, sretan rođendan!![]()
![]()
Cure, brzo, zna li tko - jesu li afte zarazne? Smijem li dojiti malenog dok Kaleb ima afte ili bolje ne?
Evo mene ko padobrancapovremeno vas čitam, jer su moje curke dobi kao i vaši bebači, al nikako da stignem nešto napisati!
Samo da odgovorim Luni - afte nisu zarazne, i ne možeš nikoga zaraziti!
Provjeri malcu željezo...
Pozdrav svima!
Pikulica sretan rođkas! :D![]()
Kaleb ~~~~~~~~ i suosjećanje!! Ja sam imala jednu aftu zimos kad sam sva oslabila od gripe i sveg... To je jako, jako bolno i neugodno.... užas, ja nisam mogla ni usta normalno otvoriti.
Dia - ~~~~~~~~~~~~ i.... Ima teških dana, ali oni nisu svaki dan.
Sanja - svaka čast za tako odlično funkcioniranje sa tako malo sna! Baš si me podsjetila za te majčice...
Sandrich - maženje je najbolja stvar na svijetu, jel da!!?![]()
Hvala na čestitkama![]()
Luna, kod mene u knjizi piše da se ne zna uzrok, tako da vjerovatno nisu zarazne(ipak još provjeri) i da ne treba davati slanu i vruću hranu te da je najbolje da pije na slamku...
Još jedna pusa nebolilica Kalebu!
[/b] Luna mislim da afte ne bi trebale biti zarazne kao npr. herpes kojeg uzrokuje virus. Ali ipak, raspitaj se kod nekog stručnijeg...
Nura je danas u "proždrljivoj fazi", neposredno nakon punog tanjura variva od kelja, pojela je nektarinu i krušku :shock: . Zato je danas tri puta punila pelenu.
Danas smo zaradili i ogrebotinu na licu... upala je u tuš kabinu pokušavajući doći do tute. Nemajka sam priznajem!
Evo sada se dere jer hoće miša od kompa, uzme ga, kliže po stolu, klika i crkava od smijeha![]()
E, sada... trebam jedan savjet od vas...
Namještamo Nurinu sobu i ne znam šta bih joj stavila na pod. Dolje je parket ali svakako trebam staviti još nešto da joj bude toplije i nesklisko. Kako sam ja malo freak po pitanju prirodnih materijala, ne bih joj stavljala sintetički tepison jer ne volim sintetiku. Vuneni smo imaliu starom stanu ijakoje puštao mucice... tako da ne znam čime da joj pokrijem pod? Šta vi imate u sobama klinaca i šta bi preporučili...
Inače, vrijeme je koma. Nas dviuje smo solo, po običaju mm je na putu, trenutno smo bez auta i ne mremo nikud... bljak
puse svima
emira... pričaj mi o vremenu... danas nas je uhvatio grozan pljusak i stajali smo u cvjećarni 45 min.Ja i dvoje gladne djece. Da vam pricam o tome? Jos se nisam smirila.
Sto se poda tiče... u Ominoj sobi i u mojoj radnoj sobi imamo jaako kvalitetan sintetički tepih. Onaj kao za skupe hotele, fleke odlaze kao od sale, mekan je poput pjeska tako da ti se vide otisci stopala ako bos hodas i kad ga usisaš izgleda kao jučer kupljen. Loša strana je što se svaka mucica i vlas kose vide... i nakuplja na sebe... obavezno često usisavanje!
U dnevnoj sobi imamo jako debeli vuneni tepih i meni je to najbolji izbor. Mucice ne pušta, bar ne vidljivo, no vjerojatno postoji razina u kvaliteti vunenih pa je i u tome razlika.
On mi je super i njega bi izabrala ponovno. Ali i onaj mi je super... Puno sam pomogla.![]()
Mi smo imali buran dan, pa od šivanja sacka ni s, ali gledajući linkove koje je Anita stavila dobila sam ideju da mogu nešto iskemijati sa pašminom. Super je funkcioniralo, ali mi je bilo žao fine pašmine, pa sam skontala probati sa pregačom koja ide i straga i ima sličan kroj kao seat and sack i :D vezice su na pravom mjestu, samo nemam preko ramena ali P i tako sjedi sam...Sad imamo sjedalicu za putovanje :D
Puse svima, idem mazit veliko čudo prije spavanjca!
helou, od dans smo na GO :D
bili smo danas na cijepljenju , tako da smo zvanično dugi 82 cm i teški 10160 gr..dobila je samo kilu od 3. mjeseca...još cijelo vrijeme brijem da smo debeli a pedica veli da mi je dijete gracilno.
Opet je bila oduševljena platnenim pelenama, a na moje da još dojimo dobila sam nešto kao super kad možete podnijeti ..valjda sam očekivala medalju...
danas smo u Naturinu kupili cipelice za 200 kn ali,zadnji broj 23 koji nam je too veliki ...nema veze , stvarno su super - ako ništa imat će super papuče za zimu..
pikulice, dobro da si me sjetila - moram potražiti naš S&S ..nosila sam je u Rim , ali tamo u svakom restoranu imaju stolice za djecu![]()
pod- u boravku imamo neki vuneni..kod Naje u sobi puzzle ..u jednom dijelu boravka imamo igraonicu - trenutno samo parket ali, za jesen bih kupila neki - može i sintetički ali kvalitetniji - tu ti je cijena onda skoro ista ..
Kalebiću puse ozdravilice..
mi u pon. trebamo vaditi krv i dati urin..mislim , da li je to neophodno- zbog željeza...ne znam.. puse svima i neka dođe sunce..
Bok cure
Pikulice pa zeno, SMIB imaju ured u Prečkom i ja sam si uvijek išla (po pelene, knjige isl) tamo, tako da ako imaju S&S u ponudi onda ga možeš otići taamo kupiti. Ili platiš internetom a u napomeni veliš da buš si došla po to. Nazoveš ženicu i nema problemaProbaj!
Sanela Naja je jela isto kaj i Patrik jučer - i isto je napunil pelenu nekoliko putasamo kaj je on još i dodao grožđe, pa sam je prvo danas u šoku gledala u na pola probavljene grozdiće dok nisam skužila kaj je to. Naime izgledalo mi je kao hrpa maslina pa me skoro herz drapil.
Dia ma faza - hehe - prestat će, da, možda će prestati bacati lonce ali evo, meni je Patrik danas opet upalio (pa poslije i ugasio, naravno kad ne treba) veš mašinu, ali se i popeo na stol u 2 sekunde, sjeo pred mene, gleda me ravno u oči i smiješi se ... i klik! Ugasi laptop![]()
Anita mi smo za vrijeme pljuska bili u autu na obilaznici i taman se pred nama -malo prije motela Plitvica desila nesreća, frajer sletio s ceste. Usr...la sam se od straha, vozila sam 40 na sat i upalila sve moguće maglenke. Grozno.
Luna šaljemo frendiću jedan hug za ozdravljenje. Baš grdo zvuči to s aftama. Pitala sam mamu, al veli da ne zna jer da mi to nismo baš imali.
Joj da - skoro zaboravih Pikulica sretan rodjendan!
Inače, mi smo u fazi brbljanja, izbijanja raznih 4-ki, kašljanja, punog nosa, ali i odlazaka na spavanje u gluho doba noći. Strgana sam. Već par puta se desilo da mi sutimo, mm već zaspi, ja kljucam, ležimo u mrklom mraku a Patrik pjevaaaa i ne gasi se. Pa me ljubi, mazi, opet pjeva i namješta se.... a ja ni ne skužim kad je zaspao...jednom sam zaspala prije njega. Nemajka.
Hval Tiwi, ali gledala sam SMIB, nemaju oni SS u ponudi, išla sam ja već prije do tete Arijane, tu mi je odmah prek ceste, tamo sam prvo gledala...
Moj P jutros visi na meni, valjda jer se jutros nismo mazuljali, ja iz kreveta odjurila na depilaciju pa sam si sad sva finjaka.
Tiwi kak nisi skužila da vi baš i trebate zaspati prije P, on vam to pjeva uspavanke.
Blago vama ženice sa voćem, moj p neće baš probati nove stvari, lubenicu samoispljune, grožđe isto, imate kakav pametan savjet :/
Emira, mi imamo sintetički tepih, neki belgijski sa cestama , stvarno se lako održava, iako bih radije prirodni, ali imali smo pamučnu tkanicu, kliže se, i puštala je boju pri pranju,a oni kokos mi se čine grubi za puzače, vunu ne volim zbog mucica iako je najljepša i najmekša...
Sanela, mi tek kupili cipe br. 20 do prije 2 tjedna bili na19, prava muška šapa!![]()
Puse svima, idem spremati stvari za put!!!!
drage, moje ja vam se opet moram pozaliti, znam da mi vi jedine kuzite, nazalost
danas u kaficu sjedi neka cehinja/poljakinja sa curicom od recimo max. 6 mj. i daje joj na zlicu kavu :shock: :shock: :shock:
rekla sam da me bas briga za sve ove lude turiste, al ovo sam morala podjeliti sa nekim razumnim roditeljima![]()
e da jucer ovdje do nas kaze jedna mama meni (mislim vidjela me 2x) i to pred svojom curicom od 4 god.![]()
"moram ici istrcati ovu kokoš, nemoguca je..." :shock:![]()
Hej proljetnići...
Mi danas nismo mogli više biti u kući i šetali smo po kiši. Nuri sam stavila kišnu navlaku na kolica a ja sam uzela kišobran. Otišli smo do novog stana, koji je cca 10 min pješke od mojih, gdje smo još uvijek jer još nismo preselili. Prijavljujem da je Nura prvi puta pajkila u svojoj sobi... :D Nekih cca 20 min. čakl!!!
Jučer je uzela svoju prljavu pelenu nakon presvlačenja i otišla sama i bacila je u koš. Ja sam bila oduševljena i vikala sam joj bravo, malena je skužila da je to nešto super i onda je mrvičak sve od reda nosila i bacala u smeće... ključeve, papuče itd. Valjda je moja reakcija na početak dječje urednosti ipak bila preburna.
Što se tepiha tiče, ne znam kaj ću. Možda na kraju ipak uzmem neki tanji vuneni tepison, ali ne onako od zida do zida već neki manji da ga mogu često provjetriti i isklofati. Mi u dn. imamo tepihe u kombinaciji svila-vuna i super su za održavanje, ne vidi se na njima prljavština, ali se dosta kližu i nisu mi baš praktični za njenu sobu, al bumo vidli...
Puse svima i da izdržite ove kišne dane, prognostičari najavljuju ponovo ljeto! Jupii!!!
Cure, kad stignete, molim vas, provirite na ovaj topic!![]()
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...130329#1130329
Pero sine, večeras napravio svoja prva samostalna čak 3 koraka :D izgleda da će na moretu prohodati![]()
Dia, ipak je tu bila neka kokoš za istrčasti, samo nema 4 godine![]()
Anitaza angažman oko malih trojčeka!
Bok zene
ja sam luuuuuda od ovog nespavanja![]()
Patrik je budan svaku večer bar do 23 :shock: i tako u nazad tjedan dana. Ne nazirem kraja tome. Ne volim ni misliti o svojim osjećajima tamo iza 22 jer su ne lijepi. Fizički i psihički sam na minimumu u to vrijeme.
Stvarno, nije da me to brine nego me nervira.
Dizemo se ili u 7 ili u 8 pa cijeli dan jurimo, igramo se, divljamo po stanu, parku, igralištu, haustoru (da, da... večeras smo malo šetali gore dolje, pa ispred haustora, sve negdje oko pol 10).. i umoran je. Ali ne! Nabrijan 100 na sat i nema šanse da ode normalno spavati poslije kupanja, kao do sada. Ma bljak faza.
I nek mi niko ne veli da je to jednostavno jer to samo znači da nije upoznao Patrika. Obožavam ga i stvarno je genijalan, ali nije ni malo jednostavan. Nema s njim odmora, kuhanja ručkova, odlaska na wc, pijenja bilo kakve kave pa čak ni stoječki... samo totalna interakcija, spika, igra, bilo kaj. Ne jednostavno, jer mu se to ne sviđa, nego, kajjaznam, gradnja duuugačkog vlaka od legića, ili čitanje izmišljene priče iz slikovnice ali ne bilo koje.. pa rolanje po stanu, dok on trči ispred mene i umire od smijeha, ili da ga držim na rukama i rolamo zajedno (mislim, fakat, još bu mi neko zval plavi telefon) .. klopanje sve hrane samostalno inače.... i tak. Dok se kupa - najčeće stoji. Sam pušta vodu u kadu, pa se zeza i šprica naokolo. Ima još toga, ovako napisano zvuči mi čak sve ful zabavno, ali velim, iza 23 sata je sve to Adams femili....
Za kraj, imamo krasnu vijest!!
Patrik je danas prvi put piškio u tutu! I to stoječki! (nema šanse sjedečki, jer tako ni tata ne piški)
Odoh, došao MM s posla. Konačno..
Tiwi draga nasa![]()
Kod nas jos nije tako mada su noci slicne. Buduci Patrik i Enea imaju slicnu razvojnu putanju trenutno sam isprestravljena s tvojim postom.
Zadnjih par noci ona uglavnom vice i cica i tako do cca 9 ujutro kad se ustanemo a ja strgana skroz.
Dvojka je krenula van pa je sad valjda to problem. Od jucer hoda unatraske pa je i to valjda bitno. Svima daje puse što u obraz što u svoju ruku pa maše.
Na fotkiju su nase sve slike od rujna prosle godine od kad sam prestala s tom aktivnoscu.![]()
http://public.fotki.com/enea/
Bacite okice kad ko stigne.
ljubim vas male i velike
Buffy, gledam slike napreskokce i što da ti kažem, a da već ne znaš? Djevojčica ti je med medeni, zaista je divna.Ona slička na kojoj spava na psiću mi je za staviti na zid.
Tiwi, posve te kužim u vezi nespavanja, imaš podršku od supatnice. Patrikov opis je opis moje Fione, točno tako mi je bilo s njom. Nikad ni mrvice odmora, samo akcija, akcija i akcija. Čestitam na tuti!
Pikulica, čestitke na samostalnim koracima!
emira, mi u dječjoj sobi imamo tapison od zida do zida i to mi se čini odličnim rješenjem, jer ne moram brinuti sjede li na podu, imaju li papuče i slično.
Dia, posve te kužim za turiste, i u Zg se može svašta vidjeti (ne nužno među strancima).
Da vam napišem par riječi o Flori. Ona već jako dugo SVE kuži. Recimo, kad Fiona sjedi na zahodu i "čeka drekec", Flora kida wc-papir i njime briše zid ili vrata, što joj već kažem da briše. Jučer joj kažem "ajde uzmi papir i odi k tati u kuhinju obrisati zid" i mala lijepo uzme papir, ode ravno u kuhinju i počne brisati zid.
Danas je bila sa mnom u dnevnoj sobi, a mm u dvorištu. Dam joj u ruke nekakvu igračku i kažem joj "odi to pokaži tati" i ona se lijepo okrene i špura tati u vrt.
Takve stvari se ponavljaju stalno, nekoliko puta dnevno, već toliko dugo da im se ni ne čudimo.
Recite, koje stvari, a da nisu igračke, su vašim malcima drage? Flora se obožava igrati kvačicama (štipaljkama). Ima ih po cijeloj kući, svugdje osim na balkonu, pa kad moram objesiti veš skupljam po sobama jednu po jednu.![]()
Tmuran mi je ovaj vikend, nadam se da će nam se vrijeme proljepšati. Pusa svima!
Helou curke,
prijevljujem našu prvu uživanciju na Jarunu na biciklima - Naja u sjedalici- konačnno smo kupili ! bilo je super, cijelo je vrijeme brbljala u bicu i bila naočigled sretna..
Tiwi, ni Naja nije daleko od Patrika..i to zbilja zna biti jako, jako iscrpljujuće..i mi imamo noći kada ide spavati oko 9-9 i 30 / inače oko 8 / ali, ovaj tjedan je takav..zubić faza![]()
eh , a danas je još i zapišavala i zaseravala po cijelom stanu - samo ne u tutu / koju inače hoće koristiti / ..tja, zato čestitamo P. na stojećem pišu...
Buffy, prekrasne slike i preslatko dijete..![]()
Pikulice,![]()
Inače, N. se navukla na Teletabise i stalno ih traži...ludim, ujutro obavezni i evo sada / zato mogu pisati../ ..ne sviđa mi se to, nadam se da je faza jer nemoguće ju je odvrattiti od nečega - ne zaboravlja lako...
i ne da se preveslati..
evo, ljubim vas sve - moramo se voziti na orbitreku...cmok
Buffy Eneica je med!!!![]()
Tiwi suosjećam!Kod nas je situacija slična. Zaspe dosta rano, u prosjeku 21.00-21.30 ali je uspavljivanje teška muka!!!! Ja izađem iz sobe kao da sam bila na bojnom polju! Obično bi ona popila bočicu, a ja ležala pored nje na krevetu, malo nbi me dirala po kosi i onda bi se okrenula prema meni zagrlila me, zažmirala i zaspala. A sada horor... okrene se 50x u minuti, čupa me, lupa, grize, ljubi... onda zažmiri i umiri se a ja mislim da je zaspala ali čim se pomaknem za milimetar ona se pomiče zamnom. Glava joj je čas gore čas dolje, i krevet od 180 širine joj nije dovoljan za njene akrobacije. Uspavljivanje tako traje min 30 min. Nakon što zaspe obavezno je jedno buđenje u razdoblju od cca sat vremena nakon što zaspe i to uz dernjavu i suze (ja to pripisujem zubima). Kad prođe taj krizni period spava bez buđenja do cca 7.30-8.00!!! Bar to!!!
Inače... mi smo danas opet pješačili. Pješke do City centra i nazad. 40 min brzog hoda u jednom smjeru i natrag. Sada me malo tabani bole ali super se osjećam. Nura je cijelo vrijeme bila u kolicima, kao bubica. Kad se malo uznervozirala, pažnju sam joj zaokupila rižinim krekerima.![]()
Nova joj je fora ubacivanje veša u perilicu i suđa u suđericu. Ne mogu vjerovati kojom brzinom upija sve oko sebe, mala spužvica. Još uvijek traje faza ponavljanja svake zadnje riječi u rečenici koju neko izgovori.
Kad ju pitaš "Šta si ti tatina?" ona odgovara "piceza" (princeza). Ja mrzim ta stupidna pitanja koja roditelji postavljaju djeci kako bi djeca demonstrirala svoje govorničko umijeće, ali "piceza" zvuči naprosto neodoljivo...![]()
Evo i par naših fotki sa seoskih praznika...
http://public.fotki.com/emira81/nura-kozarac-bih-72007
(neka me netko pouči kako da stavim samo url sa nekim nazivom bez ove divovske kobasice...)
Emira, prekrasne slike, a favorit mi je ona na kojoj Nura spava.![]()
Naziv slike kao link staviš ovako, samo bez razmaka:
www.blablalink.com ] naziv albuma [/url]