evo me opet...
problem sa macom se nastavio..e sad, niste me možda skužile..naša teta se sada panično boji mace..u petak dođem kući a maca zatvorena u sobi i žena mi veli da nije mogla izdržati jer se boji..to mi trenutno predstavlja veliki problem jer
a/ imamo macu u kući već 10 godina i ne želim i ne mogu to promijeniti
b/ zadovoljna sam sa čuvalicom i ne želim je mijenjati...sva sreća da idem na GO pa ćemo imati priliku svi za odmor i zaborav..
dakle, naša maca je ogrebala njenu kćerku / ali, stvarno malo../ ali, dogodilo se da je maca popiz...i nakostriješila se i režala na njih..tu je nastala strka .. čuvalica je odreagirala najgore moguće...zatvorila je kćerku u sobu , a ona i Naja n aterasi - pa nije smjela ući u stan , i čekala je cijelih 20 minuta da pita majstore koji su bili na našoj terasi da je otfuraju u sobu / prvo je tražila da joj dovedu kćerku preko prozora i ravnog krova..hvala bogu da nisu htjeli../ a maca je za to vrijeme ležala ispod kauča.. mislim, ostaviti svoje dijete 20 min samo u sobi ? dakle, os tada se ona boji naše mace ...već danima analiziramo šta se dogodilo jer naša maca je stvarno mirna..ali, kao i svaka maca može ogrepsti - naročito ako je se dira...mada i tada kad joj je svega dosta..eto, muči me to što ne želim da moja mačka bude po cijeli dan zatvorena u sobi -jer će onda stvarno flipnuti..a ne želim ni tjerati ženu da radi stvari kojih se boji / ne osjeća ugodno..ma, evo npr. u petak kad je rekla da je zatvorila macu mislila sam da je opet nešto bilo..TČ veli kako ih maca slijedi, čudno je gleda , itd.
a što se tiče grebanja djece ...osim što se osjećam strašno neugodno i odgovorno za grebanje moje mace tuđeg djeteta / morate znati da je dijete diralo macu , kojoj je vjerovatno bilo dosta i onda se dogodilo da je mala puknula prstom u fptelju i počela vrištati i skakati kraj mace na jednoj nozi..ima stvarno malu ogrebotinu-mini, ali mislim da su uplašile macu ../
ja sam svjesna da će naša maca ogrebati naju- jer je ova suviše često poteže..njih dvije moraju uspostaviti međusobne granice..i to mi je prihvatljivo..ma koliko se majka u meni bunida ju ogrebe neka druga maca ili pas / ako je dirala istu - to je rizik koji se može dogoditi/ ...a da se dogodi napad bez razloga - e to je nešto sasvim treće - grizla bih i ja..
eto, oprostite na dugom pisanju...barem mi je malo lakše

india, hvala