Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Pilates

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Pilates

Zanima me koliko vas vježba. Doma (DVD, knjiga) ili pod stručnim vodstvom?
    Koje vježbe su vam mrak, a koje preteške?

Malo o pilatesu.

Pilates - sklad tijela i uma
    Pilates - sve popularnija metoda vježbanja, kombinira blagotvorne tehnike opuštanja i sportsko-rekreacijske aktivnosti. To je program vježbi laganog do srednjeg intenziteta koji uz vježbe disanja pomaže u povećanju kapaciteta pluća, oslobađanju od stresa, te učvršćivanju tijela. Vježbe se izvode uglavnom na podu, a po načinu vježbanja, ovaj je program najsličniji yogi.

Što je pilates?
    Blagodati pilatesa
    Kome se preporuča?
    Pilates metoda vs. konvencionalni načini vježbanja
    Osnove pilatesa
    Stotka
    Klackalica
    Lopta
    Privlačenje obje noge
    Privlačenje jedne noge
    Istezanje
    Pila
    Veliki V

Unatoč dugoj i uspješnoj tradiciji, pilates je postao popularan širom svjeta tek posljednjih 5 godina. Ova metoda oblikovanja tijela predstavlja jedinstveni sustav vježbi snage i istezanja kojeg je još prije stotinjak godina osmislio sportaš i trener Joseph H. Pilates.

Prvi Pilates Studio otvoren je još davne 1926. u New Yorku, ali sve donedavno, ova metoda bila je dostupna tek pripadnicima društvene elite - filmskim zvijezdama, vrhunskim sportašima, modelima, te baletnim plesačima koji su je koristili u svrhu poboljšanja i nadopune svojih tradicionalnih programa vježbanja.

Danas u blagodatima pilatesa, kao oblika rekreacije, mogu uživati svi oni koji vode brigu o svom zdravlju, te žele poboljšati fizičku i psihičku kondiciju.

Što je pilates?

"Pilates pomlađuje tijelo i relaksira duh", zaključio je Joseph H. Pilates, osnivač ove sve popularnije istoimene metode vježbanja, kojom se dubinski tretiraju mišići, a čiji je temelj povezanost tijela i uma, te poboljšanje fleksibilnosti i snage.

Taj zaokruženi psihofizički trening, kombinira vježbe istočnjačke i zapadnjačke kulture, a glavna ideja je razviti svijest o svom tijelu, što će Vam pomoći da se osjećate bolje i lakše se nosite sa stresom.

Ova metoda stavlja naglasak na preciznost pokreta koji su usklađeni s disanjem, te jačanje trbušnih, leđnih i mišića zdjelice. Svaka vježba zasniva se na nekoliko osnovnih načela, a to su: koncentracija, kontrola i osvješćivanje težišta u tijelu, mekoća pokreta, preciznost, disanje, mašta i intuicija.

Danas već mnogi fitness centri u sastavu svojih aerobic programa nude i pilates pod vodstvom educiranih trenera. Kad se pilates vježba u dvorani, vježbe se mogu izvoditi na posebno koncipiranim spravama koje se sastoje od prečki, užadi i karika, ali i bez njih - ležeći, sjedeći ili stojeći na tlu.

No, ako niste pobornik takvog grupnog načina vježbanja, vježbe za koje nisu potrebne sprave mogu se naučiti uz priručnik i kvalitetno izvoditi i kod kuće. Takve vježbe koje se izvode na prostirci mogu biti posebno privlačne, upravo stoga što nas uče da je tijelo najbolji i jedini alat nužan za postizanje tjelesne kondicije.

Blagodati pilatesa

* Pomaže u postizanju fizičke i psihičke ravnoteže, te bolje koncentracije, bez obzira na starosnu dob i fizičku kondiciju
    * Postiže se jača, čvršća muskulatura cijelog tijela - a samim time gipkije tijelo, uspravno držanje i sklad pokreta
    * Zahvaljujući pravilnom disanju, povećava se kapacitet pluća, poboljšava cirkulacija i izmjena tvari
    * Pilates metoda se može uključiti u vježbe rehabilitacije i programe fizikalne terapije, radi bržeg oporavka kod ozljeda mekog tkiva
    * Može se bez opasnosti prakticirati i u trudnoći - pomaže ženama da nauče pravilno disati, te poboljšava koncentraciju; a nakon trudnoće da brže vrate prijašnju tjelesnu težinu i tonus mišića

Kome se preporuča?

Ovaj program vježbi laganog do srednjeg intenziteta s niskom potrošnjom energije preporuča se svima koji žele izgraditi vretenaste i elastične mišiće, a pritom žele izbjeći napor i znojenje. No, ako je Vaš cilj smanjenje masnog tkiva, tj. mršavljenje, intenzitet ovih vježbi ipak neće biti dovoljan, već biste trebali odabrati neki aerobni trening jačeg intenziteta (npr. Step-aerobic ili Tae-bo).

Bez obzira na starosnu dob i razinu kondicije - pilatesom se mogu baviti svi, jer se program lako može prilagoditi specifičnim potrebama i mogućnostima pojedinca.

Ipak, ako imate bilo kakvo oštećenje ili deformaciju kralješnice, prije nego počnete vježbati, trebate se svakako posavjetovati s liječnikon, koji će temeljem nalaza procijeniti smijete li vježbati pilates ili ne, te eventualno sugerirati koje vježbe i pokrete biste trebali izbjegavati.

Međutim, ako se ne radi o nekom ozbiljnom oštećenju (zbog kojeg Vam je propisano mirovanje), pilates može samo pomoći i ukloniti bolove u leđima i kralješnici.

Pilates metoda vs. konvencionalni načini vježbanja

U posljednjih pet godina znatno je porastao interes za metode usmjerene na održavanje ravnoteže duha i tijela, te brigu o tijelu, kako prikladnom prehranom, tako i odgovarajućom fizičkom aktivnošću, jer vježbanje treba biti važan dio našeg života, ali i povećati uživanje u životu.

Za razliku od prijašnjih načina vježbanja, koja se temelje na jačanju pojedinih dijelova tijela (umjesto da se prema tijelu odnosi kao prema cjelini), pilates se temelji na holističkom pristupu - objedinjuje 500-tinjak vježbi koje usklađuju tjelesne pokrete i disanje - tretirajući ljudski organizam kao nerazdvojnu cjelinu fizičkog i psihičkog. Također, nema niti bojazni od prevelikih mišića koji su najčešće neizbježna posljedica drugih konvencionalnih metoda vježbanja, a izbjegavaju se i oštećenja mišića i ligamenata.

Umjesto višestrukih ponavljanja svake pojedine vježbe, preferiraju se manja ponavljanja, ali su zato pokreti precizniji, zahtijevaju više koncentracije. Vježbe se izvode polako i pažljivo, gotovo kao meditacija. Radi se u malim grupama, što omogućava prilagođavanje programa specifičnim potrebama i mogućnostima grupe.

"Ovaj način vježbanja je učinkovit zato što utječe na najdublja mišićna vlakna koja oblikuju tijelo. Tim se vježbama isteže svaki ligament i toniraju svi mišići odjednom", objašnjava Brooke Siler, vlasnica Pilates Studija u New Yorku.

Osnove pilatesa

Evo nekoliko osnovnih varijacija vježbi koje se bez teškoća mogu izvoditi i kod kuće.

Stotka

Ležite na leđima, ruke i noge su podignute od poda. U tom položaju spuštajte i podižite ruke gore-dolje, što brže možete, kao da pljuskate rukama po vodi. Udišite i izdišite svakih 5 udaraca. Pokušajte napraviti 100 udaraca (u grupama po 5). Cilj ove vježbe je zagrijati i pripremiti tijelo za vježbanje.

Klackalica

Ležite tako da ste cijelim tijelom priljubljeni uz tlo. Podignite ruke iznad prsiju (a). Polako pomičite torzo naprijed-natrag, zategnite trbuh i ispružite ruke tako da dlanovima možete dodirnuti nožne prste (b). Nakon toga se vratite u početni položaj, spuštajući se kralježak po kralježak. Vježbu ponovite 3 puta. Ako Vas budu boljela leđa, vježbajte s lagano podignutim koljenima i stopalima priljubljenima uz tlo.

Lopta

Sjednite i privucite noge grudima, a rukama obgrlite gležnjeve. Lagano podižite stopala od poda, balansirajući na kostima stražnjice. Uvucite trbuh i polako se spuštajte na leđa, a kad Vam ramena dotaknu pod, naglo se "zarolajte" naprijed.Kotrljajte se poput lopte, ne pomičući vrat. Vježbu ponovite 5 puta.

Privlačenje obje noge

Ležite na podu, koljena su privučena prsima, a gležnjevi obgrljeni rukama (položaj lopte). Polako podižite bradu prema prsima. Udahnite, ispružite ruke iznad glave. Noge Vam pritom trebaju biti pod kutem od 45 stupnjeva, a donji dio leđa čvrsto priljubljen uz pod. Izdahnite i ponovno obgrlite gležnjeve. Vježbu ponovite 5 puta.

Privlačenje jedne noge

Vratite se u ležeći položaj, privucite desno koljeno prsima, lijevu ruku naslonite na koljeno, a desnom se uhvatite za gležanj. Podignite bradu do prsiju, udahnite, a lijevu nogu odignite od poda. Izdahnite i ispružite desnu nogu dok lijevo koljeno privlačite prsima. Vježbu ponovite 5 puta sa svakom nogom.

Istezanje

Ležite na podu, lijeva noga podignuta je uvis, držite se za lijevi gležanj objema rukama, dok Vam je desna noga potpuno ispružena i podignuta nekoliko centimetara od poda. Udahnite, lagano privucite lijevu nogu bradi prije nego što je spustite na pod. Sve to ponovite i s desnom nogom. Vježbu izvedite 5 puta.

Pila

Sjedite na podu, s ispruženim, blago razmaknutim nogama i zategnutim stopalima (vrhovi prstiju gledaju prema gore). Raširite ruke u visini ramena (a). Udahnite i u struku se okrenite ulijevo. Izdahnite i spustite torzo, za to vrijeme pomaknite desnu ruku što dalje od lijevog stopala (b). Udahnite i vratite se u početnu poziciju. Izdahnite i okrenite se na drugu stranu. Vježbu ponovite 5 puta.

Veliki V

Vratite se u ležeći položaj, ispruženih nogu i ruku ispruženih iznad glave. Udahnite, podignite obje noge, istovremeno podižući ruke preko glave sve dok Vam prsti ne budu usmjereni prema stopalima. Trebali biste sjediti u obliku slova V. Izdahnite i lagano se spuštajte, kralježak po kralježak. Podižite ruke iznad glave sve dok ne dodirnete pod. Vježbu ponovite 5 puta.

Možda u početku nećete moći izvesti svih 5 ili 10 ponavljanja pojedine vježbe, ali nemojte odustati. S vremenom će mišići ojačati, što će Vam olakšati izvođenje vježbi.

Iako ćete se već nakon prvog treninga osjećati poletnije, svježe, bolje - da bi se postigli željeni rezultati, pilates treba vježbati redovito, najmanje pola sata tri do četiri puta tjedno. Budite ustrajni, i već nakon šest tjedana primijetit ćete promjene na svome tijelu - biti će čvršće, gipkije; izgledati ćete i osjećati se bolje. PLIVAzdravlje
    Kakav je vaš stav prema pilatesu, a posebno prema disanju koje vidim različiti treneri pilatesa različito objašnjavaju?

patuljčica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Super topic !

ja sam završila tečaj joge, a na pilatesu još nisam bila. Totalno me privlači takav način vježbanja. spremam se već duže vrijeme.

Babyiris, ti ideš na pilates ili sama doma vježbaš?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Pilates

Citiraj babyiris prvotno napisa
    To je program vježbi laganog do srednjeg intenziteta
    krivo

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Spremam se već dugo, ali nikako krenuti :/

Buduća šogorica mi vodi tečaj, a ja se uredno opravdavam kroničnim nedostatkom vremena. Možda upali kombinacija "doma pod stručnim vodstvom".

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pilates rulez!!!

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    krivo
    Ako ti tako misliš što bi morali mi ostali smrtnici?
    Ja se nadam da ću bar savladati početnički stupanj uz pravilno izvođenje vježbi.

Daj trikove.
    Zategnutost trbuha, položaj vrata, noge i ostalo.
    Kako da trbuh ostane zategnut tijekom čitave vježbe? Recimo u početku mi jest, a onda...

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

krivo
    Ja se nadam da ću bar savladati početnički stupanj uz pravilno izvođenje vježbi.

Daj trikove.
    Kako da trbuh ostane zategnut tijekom čitave vježbe? Recimo u početku mi jest, a onda...

Datum pristupanja
    Jun 2006

U principu je jako tesko zato jer sto dulje vjezbas/vise poznajes vjezbu usavrsavas i tehniku, a samim time mozes pohvatati vise detalja iz nje i onda raditi tako da su ti svi misici jako angazirani. Tako da sto vise znas, to ti je teze odraditi trening. Pogotovo na nacin na koji bi to trebalo ici- dakle sve vjezbe zaredom i bez stajanja. Zato i postoje oni pocetni polozaji i prijelazi iz vjezbe u vjezbu.
    Daj trikove.
    Pa to je prilicno tesko i naprosto ce ti doci kako budes vjezbala. To ti je kao kad radis gimnasticki element i onda ucis tehniku da bi ga mogla uopce priblizno izvesti. Kasnije vise uopce ne mislis na tehniku nego ga radis automatizirano ali usavrsavas detalje, estetski dojam... i tako dalje.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je bio fenomenalan program zvan Body&Mind. mix pilatesa i power yoge. vježbala sam čak do 7. mjeseca trudnoće, ali samo zahvaljujući tome što sam bila u super formi. nije za započeti s vježbanjem u trudnoći.
    nakon tih treninga sam se osjećala izvanredno. puna energije, kilaža pod kontrolom, fino zategnuti mišići.
    nije jednostavno ni lako ako želiš raditi pravilno, ali isplati se svake sekunde napora.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

moja mama ide na pilate i nikad niej izgledala bolje

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u svakom slučaju, barem meni, bolje od bilo kakvog aerobica ili fitnessa. samo naprijed, curke koje se dvoumite!

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Išla sam na pilates dosta dugo i to zbog problema s kralježnicom. Najbolje su mi vježbe na lopti, a najbitnije je pravilno disanje. Moram priznati da vježbanjem nisam puno smršavila, ali mi se tijelo oblikovalo. Pogotovo stražnjica! :D

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nego, cure. Vježba netko doma uz DVD ili knjigu?

Meni najbliži pilates predaleko pa drugačije i ne mogu, a da bih uskladila s dnevnim ritmom svoje okoline pa vježbam tako.

Jako mi je pomogla knjiga Pilates tijelo i naravno razni DVD-ovi.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Problem je kad ides to raditi sama jer ces puno toga raditi krivo. Tj., dobro je da te bar jednom netko pogleda i ispravi. Nema ti druge, nego svratiti do nas na more.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja prelijena za vježbat sama. u društvu mi je poticajnije i zabavnije.
    šteta da ti je daleko pilates centar.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Problem je kad ides to raditi sama jer ces puno toga raditi krivo. Tj., dobro je da te bar jednom netko pogleda i ispravi. Nema ti druge, nego svratiti do nas na more.

Samo pazi, nije me potrebno puno zvati pa boi ti mogao i netko pokucati na vrata.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Samo pazi, nije me potrebno puno zvati pa boi ti mogao i netko pokucati na vrata.
    Cuj, adresu vec znas.
    Jedino ne znam sto cemo s tvojim strahom od vode...

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cuj, adresu vec znas.
    Pa ne bismo valjda vježbale na pučini u zibajućem čamcu, vjetar puše, oluja se sprema... 8)

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cuj, adresu vec znas.
    Pa ne bismo valjda vježbale na pučini u zibajućem čamcu, vjetar puše, oluja se sprema... 8)

Cure, opako razmisljam o pilatesu otkad vas citam...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Vidis, dala si mi dobru ideju za novi DVD. Cujemo se veceras, stiglo mi nesto od tebe.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

obožavam pilates....
    da, definitivno je najbolji za oblikovanje mišića..imala sam stanku preko ljeta ali s rujnom eto mene nazad na vježbanje na bazenu u Utrinama..trenerica je supać 8)
    a vježbe volim sve...a najbolje mi je s raznim rekvizitima npr.podloškom koji ima poluloptu od ispod (to je za ravnotežu)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je beskrajno dosadan, step aerobic mi je zakon.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja se spremam na jesen ići na nešto. Što je najbolje za učvrstiti guzu ?
    Znam, znam, bilo kaj, samo da se redovito vježba. Ah............!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

prosvijetlite me ... a što je zapravo aquapilates?!

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Meni je beskrajno dosadan, step aerobic mi je zakon.
    I meni je tako bilo do pred par godina. Moja rekreacija je morala biti dinamična i na kraju sam morala izaći mokra od znoja i lipsala sa sata, a onda se dogodio neki klik u glavi (i leđima), pa sam krenula na pilates i oduševila se. I izlazila znojna i lipsala sa sata.

Datum pristupanja
    Dec 2003

krivo
    Potpis

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koliko kod vas kosta pilates i koliko puta tjedno je ukljuceno?

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo da vam se pridružim na ovoj temi...pilates je definitivno moja preporuka svima...bavila sam se mnogim sportovima, rekreacijski sam se najbolje pronašla na pilatesu :D

Citiraj danielica prvotno napisa
    koliko kod vas kosta pilates i koliko puta tjedno je ukljuceno?
    Ovsi gdje živiš?
    U Zagrebu cijena ovisi o elitnosti kluba, ja idem na pilates kod sebe u kvartu i jako sam zadovoljna. Tko je zainteresiran neka pogleda stranicu www.stilostudio.hr

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja vježbam u pilates studiju, znači pod vodstvom, u grupi od max. 4 osobe.
    to je pilates na spravama, 3 puta tjedno, prezadovoljna. rezultati se vide već kroz par tjedana, nije ni teško ni naporno a opet se sva dobro razgibam, istegnem, učvrstim.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Fairy prvotno napisa
    Išla sam na pilates dosta dugo i to zbog problema s kralježnicom. Najbolje su mi vježbe na lopti, a najbitnije je pravilno disanje. Moram priznati da vježbanjem nisam puno smršavila, ali mi se tijelo oblikovalo. Pogotovo stražnjica! :D
    istina... pilates mi je super, jedino što je od moje guze koju sam obožavala napravio podignutu naranču koju ne volim...
    no dobro, mm-u se sviđa...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vježbala sam pilates prije trudnoće. I vježbe su stvarno naporne.
    Sad bi mi bio potreban više nego ikad prije, ali nekako nemam volje. Kod mene ne vrijede DVD-ovi i knjige, to me drži par dana, a onda me nema tko natjerati... :/

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjezbam, u grupi :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vježbam doma uz dvd i važno je pravilno pokušati odraditi vježbe. rezultati su vidljivi nakon mjesec dana. Trudim se vježbati 2-3 puta tjedno.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja idem na pilates od ljeta ali nikako da stignem

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i mene, dva put tjedno - u grupi (6 nas je)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure, jel znate gdje ima pilates na ili bliže Trešnjevci, a da imaju i jutarnje termine?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nije valjda da od 2007 nitko nije vjezbao?!
    prije trudnoce sam isla 2x tjedno na pilates i bilo mi je jako dobro.
    sada bih ponovno krenula, ali ne znam kamo. tamo gdje sam prije isla vise ne bih, jer su ionako vrlo visoku cijenu opet podigli i to me zivcira.

molim vas preporuke za pilates.
    zivim u blizini trga hrv.velikana, tako da bas ne bih da je jako jako daleko...
    i da ima prijepodnevnih termina.

hvala!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ima li tko iskustva sa:
    Centar Amika u Masicevoj
    Nava Yoga u Gajevoj?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam iskustva s amikom, ali ne friska. do prije dvije godine su imali dva do cetiri puta tjedno pilates prije podne, od 10-11. i navecer, naravno, svaki dan. ne znam kako je sad.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja mrzim pilates
    stvarno ga mrzim
    a moram ići na njega jer sam slomila koljeno i ne mogu hopsati na aerobiku kao prije, u biti mi pilates najbolje pomaže da se učvrstim. no jedva čekam da budem malo bolje pa da opet krenem na staro. meni je spor, fali mi tu dum tu dum ritam i kao što neko reče nisam znojna poslije

inače sam od 20-te godine na aerobiku (iliti već 18 godina 8) ), prošla sam trenera i trenera i mislim da se početnici ne bi smjeli osloniti na dvd-ove i slično jer pilates razvija i ojačava tijelo, a lako ga je krivo ojačati...što nam baš i ne treba, jel

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    ja mrzim pilates
    meni je spor, fali mi tu dum tu dum ritam i kao što neko reče nisam znojna poslije
    ivy ja bas zato mrzim aerobic i volim pilates - jer nema dum dum ritma i nisam poslije znojna

meni je pilates super zbog razgibavanja i gipkosti tijela koju sam stvarno osjetila prije kad sam redovito išla.

a u zadnje vrijeme me po noći probudi bol u donjim ledjima, jer sin vec ima 11 kg i moram pod hitno nesto učiniti da si olaksam.

mozda bi nesto bilo bojle od pilatesa? joga mozda? aetobic fakat ne bih

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Anamorci prvotno napisa

mozda bi nesto bilo bojle od pilatesa? joga mozda? aetobic fakat ne bih
    ma nema ništa bolje od pilatesa, na žalost

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja isto preferiram tidumtidam, onda odem doma preporođena, al pilates bolje djeluje na moje tijelo, mislim na bolesnu kralježnicu prvenstveno. sad idem na kombinaciju-2 puta aerobik, žestoki, 1 put pilates.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    ja isto preferiram tidumtidam, onda odem doma preporođena, al pilates bolje djeluje na moje tijelo, mislim na bolesnu kralježnicu prvenstveno. sad idem na kombinaciju-2 puta aerobik, žestoki, 1 put pilates.
    a gdje vjezbas?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tu:
    http://www.rekreacija.hr/centri/stud...ju-zgodne-zene

vjerujem da je većini to skroz van ruke, nije to ništa fensi, ali žene su žestoke, super je, i sat traje sat i petnaest minuta, a ne 45min

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da, meni su te lokacije stvarno daleko.
    probbat cu u atomic u tomašićevoj sljedeci tjedan, pa cu vidjeti.
    nadam se da grupa nije prenabrijana jer je trenutno moj maksimum 1 cucanj. iza kojeg je nuzan kratni predah prije nastavka...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

podižem malo....
    Ima li tko iskustva sa Pilates studijom u Teslinoj?ovo....http://www.studio-pilates.hr/
    Posljednje uređivanje od stellita : 25.02.2010. at 14:50

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    tu:
    http://www.rekreacija.hr/centri/stud...ju-zgodne-zene

vjerujem da je većini to skroz van ruke, nije to ništa fensi, ali žene su žestoke, super je, i sat traje sat i petnaest minuta, a ne 45min
    krumpir, jel ti ideš tamo ?

koji su termini, cijena ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme krumpi, vratila si me godinama unatrag , i ja sam tamo vježbala samo se ne sjećam da se onda zvao zgodne žene

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja idem 2x tjendo na fitness i jednom na pilates i obozavam pilates...i ovaj topik me je podsjetio da mogu cesce kuci vjezbati jer imam knjigu Pilates tijelo od Brook Siler (kupila dok sam intenzivno vjezbala 3 x tjedno u grupi i od trudnoce ju skorz zaboravila ...ali krecem makar dodatno jednom kuci sama vjezbati )

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •