-
misterij začepljenog nosa?!
radi se o mm-u. nije bolestan a ne možemo se sjetiti niti na što bi mogao biti alergičan da bi imao ovakve simptome. uglavnom, cijeli dan sve i onda se dobliža noć i njemu se jadnom nos totalno začepi. i to ne nisko pa da bi si rhino hornom mogao pomoći nego negdje gore visoko di si ne može pomoći. šta bi to moglo biti, ima li tko sličan problem i kako si pomoći? fala lipa
-
imamo mi to, al njemu je začepljenje gore više u glavi tako da ovo ne pomaže...
-
Ovo može biti simptom proljetne alergije (to ima mm) i njemu pomažu kapi na bazi pseudoefedrina (Olynth ili Operil). A kad mu je najgora faza alergije (cvjetanje trave) zna navečer popiti pola šumeće tablete Maxflu koja u sebi isto ima te iste sastojke od kojih splasne sluznica u nosu. To ne liječi ali olakšava simptome, koji kod mm-a prođu sami od sebe nakon 4-5 tjedana kad ocvate trava, ali pomaže da se čovjek naspava i da kako-tako funkcionira preko dana.
Druga mogućnost su sinusi.... Meni pomaže sinusan (kapi), mast za nos (npr. Biosept - imam za djecu s eukaliptusom, a za odrasle postoji i s metvicom - kupila u dm-u svojevremeno). Namažem ispod nosa i tamo gdje osjećam začepljenje (čelo, kosti ispod očiju). Ista stvar je tigrova mast - ima slične aktivne sastojke (japansku metvicu) i meni pomogne kad si navečer namažem. Oprez s tim, ljuto je i zna izazvati suzenje očiju čak i ako ne dospije direktno u oko jer isparavaju eterična ulja. Ovo vrijedi za mene - od djetinjstva imam problema sa sinusima u hladnije doba godine.
-
thanx peterlin, sad imamo nekoliko novih opcija za probati. dao bog da pomogne, poludit ću od njegovog zahrkavanja i nervoznog bacanja po krevetu. fala
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma