Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Da li smijem izvaditi zub ?

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Da li smijem izvaditi zub ?

Imam problem sa zubom peticom koji se moze samo izvaditi.
    Prije par dana me je zabolio i podobro se upalio pa mi je doktor dao neke antibiotike sto nikako ne stete bebama i dojenju, popila sam ih 3 i upala se vratila i sada me vise ne boli.
    Medjutim, doktor mi je rekao da bi moglo doci do ozbiljnijih problema ako se bas upali i toliko inficira da cu morati prestati dojiti :?
    Takodjer vadjenje zuba dozivljavam velikim stresom a svjesna sam da ga moram izvaditi
    Sada me zanima da li anestezija moze stetiti bebi i ako se isprepadam i stresiram (kao sto znam da hocu), da li moze to smanjiti proizvodnju mlijeka ?
    Narucena sam 03.01. Sta da radim ?
    Ja ipak mislim da ce i beba osjetiti anesteziju preko mlijeka, sta vi mislite ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozes vadit zub. Ja sam isto vadila zub prije par mjeseci, a dojim. Jedino sto je meni zubarka savjetovala je ne uzimati tablete protiv bolova kasnije. Rekla je da probam bez njih izdrzati. Ali, kod mene je bilo malo blesavije jer sam morala vadit osmicu koja jos nije ni bila izrasla.

ivarica

Početno

mozes dojiti i vaditi zub, naravno ne u isto vrijeme
    podoji ga neposredno prije zahvata, a poslije zahvata ne treba se izdajati i bacati mlijeko. od lijecnika si trazila savjet?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dakle uz dojenje se može slobodno popravljati zube uz injekciju ?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aha. Ali ipak ne odmah nakon injekcije dojiti limača...

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

A koliko poslije injekcije mogu dojiti ????
    Joooj ja mislim da cu to odgoditi.

Da li je itko vec vadio zub od dojilja ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mostarka, jel ti citas dobro? 8) Ja sam vadila zub. Nije nikakav problem. Mozes slobodno otici i rijesiti to.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajde još samo reci koliko treba proći od injekcije do dojenja. ne planiram nikakva vađenja , ali čisto da znam za svaki slučaj!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ma ja mislim da anestezija koja se dobije prilikom vadjenja zubiju ne ulazi u krvotok pa time ni u majcino mlijeko. Tako da mozes dojiti odmah nakon zahvata- ili cim ti popusti utrnuce.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne utrne valjda cika
    šalim se, maslačak

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Mostarka, jel ti citas dobro? 8) Ja sam vadila zub. Nije nikakav problem. Mozes slobodno otici i rijesiti to.
    Jesam-jesam 8)Nisam se dobro izjasnila jer sam htjela pitati za anesteziju.
    Uff ti zubi. Mislim kad bih imala izbor za vaditi zub ili roditi da bih izabrala radjanje .

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mostarka, suosjećam s tobom. Hoćeš da te utješim, i ja moram vaditi zub i odgađam to punih 10 mjeseci. Nemoj samo biti kao ja. I ja bi rađe roditi nego vaditi zub. Luda i ja čekam da mi se upali, izgleda.
    A to za anestezij- sto posto ide uz dojenje. Prijateljica mi je zubarka(ona mi i treba vaditi zub- njoj jedino i mogu toliko se izvlačiti ) i to mi je rekla budući da i ja još dojim.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

E pa sad mi je lakse . Ma Ivancice i ja bih oduzivala jos duuugo pa cak mozda i do druge upale al me je doktor prestrasio rekavsi da zbog jace upale postoji mogucnost da vise nebi smijela dojiti tako da ga moram izvaditi :/ .

Hvala vam puno naodgovorima drage curke

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Pozdrav curke !
    Evo samo da javim da sam izvadila zub i ostala ziva . Malo me bolucka rana al nista strasno.
    Jel stetno da pijem eferalgan (to je nesto poput sumeceg andola). Doktor je rekao da mogu svakih tri sata al ja bih i vase misljenje.

ivarica

Početno

efferalgan je paracetamol, kompatibilan uz dojenje. kod takvih bolova jako je djelotvoran voltaren, takoder ide uz dojenje, pa se raspitaj u ljekarni sto ti oni preporucuju.

kod uzimanja lijekova uvijek je dobro uzeti ih neposredno nakon podoja.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ivančice, nemoj čekati da ti se upali zub. Onda ti ne djeluje anestezija.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

E Ivancice sada je na tebe red ! Brzo zakazi kod zubara i cekam da kazes da si ga izvadila.
    Evo ja danas kao da ga nisam ni vadila a sto se tice straha mogu sigurno reci da sam ja naj strasivija osoba na zemaljskoj kugli i kad sam mogla ja onda moze svatko.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Svaka čast Mostarko !Skupljam hrabrost i javim vam kad to obavim.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Evo mijesec dana prodje Ivancice pa mi ti pade na pamet.
    Je li te prijateljica uspijela nagovoriti da izvadis taj zub ?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Joj, Mostarko, pa ti me javno prozivaš! Moj tzv. zub je još uvijek u ustima. Ne znam što da kažem, uvijek imam neki izgovor: te sad sam bolesna, te nemam auto, te kome ću ostaviti Frana na čuvanje, pa onda ide vikend a ja ne bi bila u bolovima, sad nam je pregled autosjedalica pa imam posla, onda će biti valentinovo...i tako uvjek neki izgovor. Bojim se i da ću prije roditi drugo dijete nego izvaditi taj zub, ili kad me zaboli...Stvarno sam groooozna!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: Da li smijem izvaditi zub ?

Citiraj MOSTARKA prvotno napisa
    Imam problem sa zubom peticom koji se moze samo izvaditi.
    Prije par dana me je zabolio i podobro se upalio pa mi je doktor dao neke antibiotike sto nikako ne stete bebama i dojenju, popila sam ih 3 i upala se vratila i sada me vise ne boli.
    Ja vučem upalu zuba već tri mjeseca. Popijem antibiotik, malo popusti, ali ne prođe mi skroz. Pila sam Amoxi i Klavocim bid.
    Koji je to antibiotik koji si pila pa ti je prošao zub, a nije štetan za dojenje?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uh.
    Moja je prijateljica prije par godina izvadila zub bez anestezije baš zbog dojenja. Ne mogu da vjerujem....Bolje da joj ne kažem za ovo...

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Svaki anestetik koji se daje završi u krvotoku jer se nekako mora inaktivirati i izlučiti iz organizma.Lokalni anestetik dakle onaj koji se daje u mjesto gdje će se nešto raditi djeluje samo na tom mjewstu(s tim da onaj koji ga daje zna pravo mjesto gdje ga treba dati a to je blizina živca koji inervira zahvaćeno područje) a daje se i tako maloj dozi da ne može utjecati na dojenje niti trudnoće jer se nakon pola sata već razgradi u samom mjestu injiciranja.Ako je posrijedi upala,neće baš imati efekta.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: Da li smijem izvaditi zub ?

Citiraj xanta prvotno napisa
    Ja vučem upalu zuba već tri mjeseca. Popijem antibiotik, malo popusti, ali ne prođe mi skroz. Pila sam Amoxi i Klavocim bid.
    Koji je to antibiotik koji si pila pa ti je prošao zub, a nije štetan za dojenje?
    meni je moja zubarica tri mjeseca liječila upaljen zub (i izliječila) bez antibiotika jer sam dojila. doduše svaki drugi-treći, a kasnije peti dan sam bila kod nje na "čačkanju" kanala ali je uspjelo :D
    žena stvarno ima živaca

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zaboravila sam napomenuti da mi je zub liječen: bez živca, napunjeni i čisti kanali, upala je između suba i zubnog mesa na dnu korijena (dakle nema se što popravljati).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •