Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: escherichia, enterococcus i porod?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno escherichia, enterococcus i porod?

Danas popodne sam dobila nalaz brisa. Nađena mi je escherichia coli 1/2 i enterococcus faecalis 1/2. Kod ginića ne mogu do ponedjeljka i sad sam sva sluđena. Ne znam baš puno o tome.
    Antibiogram je pokazao koji bi antibiotici trebali djelovati ali mene muči nešto drugo. Budući da sam na početku 38. tjedna moguće je i da rodim a da se beštija ne riješim. Zanima me zna li netko kakva je opasnost za bebicu na porodu ako se ne izlječim? Daju li možda kakav antibiotik intravenozno kao za streptokok? Može li to i ovako preć na bebicu?
    Help!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mamazabica, dok ti se ne javi neka od forumasica sa savjetom, pogledaj ova dva linka, mozda ti donekle odgovore na tvoja pitanja:
    escherichia coli u trudnoci
    Escherichia coli na cerviksu u trudnoci

zaba

Početno

evo mene opet sa mojim dosadnim bakterijama. nakon sto sam izlijecila stafilokoku, nalaz zadnjeg vagnalnog brisa mi je pokazao kako imam streptococcusfaecalis, tj. streptokok grupe D ili enterococcus. ne mogu bas na forumu da nadjem nesto o streptokoku grupe D koji se razlikuje od onog grupe B, pa molim forumasice koje su imale iskustva bas sa njim da mi pomognu savjetima. doktor mi je dao vaginalnu kremu klimicin V, posto sam prethodno pila Zinat za stafilokoku. sad me zanima: koliko se tesko rijesiti ove streptokoka grupe D, da li se lako vraca. takodjer, ako mi kontrolni brisa nakon ovoga, nadam se, pokaze da sam se rijesila bakterije, trebam li pred porod ponovo raditi bris i ipak traziti na porodu injekciju antibiotika? hvala

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pri mom porodu zbog ponavljanih urinarnih infekcija (bris od petka je bio sterilan, a rodila sam u utorak) doktor je uzeo krv iz pupkovine. Bebi su našli e.colli koju meni u trudnoći nikad nisu izolirali i liječili je 6 dana antibioticima. Kasnije sve u redu. Svakako traži da testiraju bebu, bit će sve ok, sretno!

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nemam osobnog iskustva ali curama su tijekom poroda davali antibiotik preventivno i bebu su testirali.za ešerihiju je važno da se mama dobro isklistira prije poroda-tako sam čula. :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •