mc, k'o prstom u .....mama courage prvotno napisa
mc, k'o prstom u .....mama courage prvotno napisa
Pa evo ja da odgovorim pusac cigarete nije toliki problem drustvu i drzavi kao npr. pusac marihuane ili nekih tezih droga . Nikotin stvara ovisnost ali posljedice na mozak , jetru i ostale organe su daleko manje nego posljedice kod pusenja marihuane .krumpiric prvotno napisa
Pusac cigarete se za vrijeme pusenja ponasa normalno kao i uvijek . Jedino sto ga veze za cigarete je vise navika nego neka fizioloska zavisnost .
Pusac marihuane za vrijeme djelovanja marihuane u organizmu ne ponasa se normalno . Gubi pojam o orjentaciji ( moze da ide u krug a da misli da hoda pravo ) vremenu ( pocne recenicu pa zastane i nakon 2 sata zavrsi recenicu za koju misli da ju je poceo prije par sekundi )
Kod duze upotrebe marihuane mozak jednostavno otupi , a najcesce se prelazi na teze droge , sto zbog osjecaja da se mozes skinuti kad hoces , sto zbog drustva u kojem se krece pusac marihuane .
Mislim da je ocigledna razlika medju ovisnicima od pusenja cigareta i ovisnika od marihuane , zbog cega se ipak marihuana ni u kojem slucaju ne opravdava osim kod oboljelih od raka .
skrenulo je totalno sa teme ovo sa ovisnostima, sta je gore; cigreta, trava, bla bla. Sve je jednako stetno, a jedina razlika je u brzini kojom ta steta nastaje. I dalje mislim da pusenje trave samo po sebi nije problem., gore je nepostovanje ( kako je netko rekao; on pusi vani, a kuci ima trudnu zenu i dijete koji ga trebaju.,) za to nema isprike.
ali sve nekako kontam da je trudnica to ipak malo u afektu rekla, i da je dobrim dijelom krivo to sto je pod hormonima.. znam da se meni u trudnoci sve cinilo katastrofalno i strasno, cak sam se nekoliko puta pakirala i napustala svog muza .. kada se toga sada sjetim umrem od smjeha![]()
mozda je tako i ovo njeno.. cim je poslje tako lako krenula u kupnju badica i na more![]()
koliko bolesti je uzrokovano konzumiranjem nikotina ? i koliko takvih bolesti opterecuju zdravstveni sustav jedne drzave. koliko ljudi godisnje umre od bolesti izazvanih pusenjem? u hr je to negdje oko jedanaest tisuca ljudi.pusac cigarete nije toliki problem drustvu i drzavi
i nije ni bitno dok drzava ubire porez![]()
pa nije marihuana isto sto i heroin. :?marihuane ili nekih tezih droga
da, koliko se ovisnik normalno moze ponasati.Pusac cigarete se za vrijeme pusenja ponasa normalno kao i uvijek .
:? bogte, kakva je to ubitacna kombinacija travePusac marihuane za vrijeme djelovanja marihuane u organizmu ne ponasa se normalno . Gubi pojam o orjentaciji ( moze da ide u krug a da misli da hoda pravo ) vremenu ( pocne recenicu pa zastane i nakon 2 sata zavrsi recenicu za koju misli da ju je poceo prije par sekundi )![]()
inace, i onaj koji konzumira recimo legalnu drogu alkohol moze da gubi orijentaciju, da ima black-outs, povraca i sl, a moze i mirno sjediti i uzivati u casici dobrog vina.
nije tocno. nikotin izaziva psihicku I fizicku ovisnost.Jedino sto ga veze za cigarete je vise navika nego neka fizioloska zavisnost
nije tocno. najcesca droga s kojom se (uglavnom) mladi covjek susrece je ili cigarete ili alkohol. a u velikoj vecini slucajeva je marihuana posljednja... hocu reci, alkohol i cigarete nisu manji problem naspram marihuani, samo zato sto su legalni.a najcesce se prelazi na teze droge
a s druge strane - legalizacijom droge bi se upravo prekinula ta spona, tj. vise ne bi odlazilo kupiti travu kod onog dilera koji ti stalno pokusava prodati i tezu drogu.
ako cemo upravo o tome sto sam ja kvotirala - o OVISNOSTI, onda i nema razlike. ovisni su i jedni i drugi, isti tj. jako, jako slicnim intenzitetom.Mislim da je ocigledna razlika medju ovisnicima od pusenja cigareta i ovisnika od marihuane,
mene bi samo zanimalo koliki je postotak ovisnika medju konzumentima kanabisa, a koliki medju onima koji puse.
a u kojem slucaju se nikotin opravdava ?zbog cega se ipak marihuana ni u kojem slucaju ne opravdava osim kod oboljelih od raka .
....
malo cavrljanja cisto dok se trudnica ne vrati s odmora![]()
Apsolutno netočna informacija! Učinak nikotina daleko je razorniji po organizam. Da ne pričamo o pasivnom pušenju na koje je primorana okolina pušača...Betty prvotno napisa
![]()
ja ne razumijem jednu ''sitnicu''...
većina vas je reagirala u stilu ''bježi glavom bez obzira'' i to - moja je pretpostavka, samo zato što se čovjek prepušava?
nekako mislim da čovjek ima problem od kojeg bježi. jednako kao i da popije 3 - 5 pivi on zapali nekoliko jointova dnevno. i nemojte sad bacat usporedbe što je štetnije ili nije, to me ne zanima. bitna je reakcija čovjeka koji očito ima neki problem druge vrste, a ne ovisnost.
i sad vi ženi koja je rekla ''da'' i samim tim se obvezala na '' u dobru i u zlu'' i koju btw pucaju hormoni da pobere djecu i ode?
meni je to strašno. iz nekoliko razloga:
1. trpate marihuanu u isti koš sa teškim drogama. samim tim etiketirate čovjeka kao ''ništkorist'' i sl. umjesto da joj preporučite da zajedno negdje potraže pomoć...
2. etiketirate. i to nije prvi puta. stvari nisu crno - bijele. onaj tko popuši jedan joint tjedno nije nužno i loš roditelj. i ne razlikuje se bitno od onog ko dnevno popije pivu. čak bi mi ovo drugo djelovalo gore... da se razumijemo - ja ne podržavam konzumiranje droga, ne pljugam, ali ipak mislim da bi bila sretnija da md popuši jednom ili dva puta tjedno joint nego da popije par viskija, štoka, pelina i sl. žestica koje su u našem društvu općeprihvaćene.
3. bilo bi zgodno kada bi barem iskopali točne informacije ako već idete o nečem pisati.
btw, ove stvarčice kojima plaše djecu po školama (da se razumijemo - s punim pravom, ipak su to droge) da se sa trave prelazi na iglu su gluposti.
ako čovjek sa preko 30 godina nije prešao na težu drogu, šanse da se to desi su zaista male.
netko je ovdje spominjao i agresiju: napušen čovjek gotovo nikada nije agresivan. nije to kokain, a ne izaziva ni takvu želju da bi potaknula agresivno ponašanje kao kod heroina. dapače, prije će vas izmlatiti pijani muž...
uglavnom, makar ovo sad izgleda kao da sam pro marihuana, ja vas samo molim - prvo sagledajte činjenice, usporedite sa onim sa čim možete - a kod nas su to legalne (s)tvari i onda kamenujte onog o kom zapravo znate vrlo malo. jer znate samo jednu stranu priče. i to nastalu iz afekta.
trudnice - nadam se da vam je prvi razgovor bio dobar početak novog i sretnog razdoblja!
ne djeluje trava na svakog takoronin prvotno napisa
![]()
u uopće ne razumijem o kakvoj vi ovisnosti pričate pa o travi se ne može postati ovisan. to ja tvrdim iz vlastitog iskustva, eto godinama prije nego sam ostala trudna sam duvala sve u 16, recimo kao ovaj lik, i normalno sam završila faks i normalno sam radila i sve ostalo. kada sam ostala trudna, čim sam ugledala + na testu PRESTALA sam duvati i nisam imala nikakvih apstinencijskih kriza niti ništa. NEMA ovisnosti o travi.
a da roditeljstvo i duvanje ne idu zajedno, ma daj molim te, pa onda neide ni pivica kad djeca zaspu, ja ZNAM da ću kada prestanem dojiti, navečer kada mi mala zaspi tu i tamo zapaliti i nitko mi nemože reći da ću zbog toga biti lošija majka od drugih
:shock:meri78 prvotno napisa
jel ovo u skladu s pravilima foruma??????????????????????
[/u]ronin prvotno napisa
Pa o tome se i radi!!!
Ti si prestala duvati čim si ugledala + na testu a gospodin,ako uzmemo u obzir da je sve navedeno uopće istinito,puši travu svaki dan!
To je neodgovorno i mislim da takva osoba ne može skrbiti o djetetu.
Samo toliko.Inače,baš me briga.Punoljetan je,trebao bi znati što radi.
dobro on nije prestao, ali nije on taj koji svojim duvanjem šteti direktno dijetetu koje nosi. uostalom mislim da su u cijeloj priči problemi veći od njegovog pljuganja trave. a osim toga čisto sumnjam da je pljugat počeo tek kada se oženio pa je dotična znala kakav je i dali je to smeta.ronin prvotno napisa
meri78 imam jedno pitanje za tebe
rekla si...kad prestaneš dojiti.
A kad ti se dijete po noći probudi iz tko zna kojeg razloga i zazove te...što ćeš ti napraviti?Uzet ga napušena u ruke?Jel to odgovorno?
Ako ćeš ga u tom stanju uopće čut. :/
joj, pa nije baš da se ljudi u ''poznijim''godinama napušavaju tak da ne znaju za sebe i da ne mogu normalno funkcionirati.
a pogotovo da ne čuju.
upravo to. da ne spominjem da bi se isto pitanje moglo postaviti za nekog tko si navecer dozvoli chashicu dvije, tri...pa nije baš da se ljudi u ''poznijim'' godinama napušavaju tak da ne znaju za sebe i da ne mogu normalno funkcionirati.alkoholnog pica...
koliko sam shvatila, covjek radi.To je neodgovorno i mislim da takva osoba ne može skrbiti o djetetu
a ona pije normabele...![]()
Nego kak se napušavaju?![]()
Mislim da razlika između cigareta, marihuane i alkohola uopće nije važna za ovaj topic, niti za ovaj forum. Ako su tema ovisnosti vezane za čuvanje djece, brigu o djeci i samo roditeljstvo, onda mislim da je glupo uspoređivati pušenje cigareta i pušenje marihuane isto kao i pušenje cigareta i opijanje alkoholom.
I mene inače nerviraju shvaćanja marihuane kao velikog zla dok je alkohol normalna stvar ili izjednačavanje osobe koja nekad zapali joint s narkomanomMarihuana izaziva psihičku ovisnost nakon prepreprečestog uzimanja,a fizičku ovisnost ne uzrokuje.
Ali je krajnje neodgovorno pušiti marihuanu, isto kao i popiti 4 pive, ako si u istom domu gdje i dijete i čuvaš ga. A u ovoj priči marihuana uopće nije bitna nego njegova neodgovornost i nezrelost da se nosi sa zahtjevima obiteljskog života i s činjenicom da njegov život prije obitelji ne može biti isti životu s obitelji.
isuse bože, ne vjerujem šta čitam iz ustiju nekih koje imaju djecu, da ne kažem male bebe...![]()
kad si klinac se prepušuješ. onda imaš nekad i halove, ali to je rijetko. puno se smijuljiš i kajaznam.
al' to ti se desi bašbaš ak se prepušavaš.
kasnije ak netko i zapali joint, to ga nužno ne izbaci iz takta. ljudi normalno funkcioniraju napušeni, to im samo daje taj neki feeling, opušta i kajaznam (nisam više mjerodavna za opisivanje feelinga. ja sam recimo prirodno napušenapa ne koristim te lake droge, ali znam da oni koji u mojoj okolini umjereno puše sasvim normalno funkcioniraju)...
ronin, jesi ikada pušila travu?
ako nisi ili ako ne poznaješ nekoga tko je, teško možeš suditi o tome...
eto već je na neki način odgovoreno.ronin prvotno napisa
naime znači ja sam pljugala gro puta i znam šta takva mogu, a šta ne mogu. na mene to ne djeluje da ja ne mogu hodati, čuti, pričati, ... ili na bilo koji način ne reagirati uopće. a tko zna možda i kada zapalim nakon x godina shvatim da takva ne mogu odgovarati na zahtjeve svoga djeteta pa onda više neću pljugati, a taj jedan put će mm srediti situaciju jer tada neće biti cica u pogonu.
tako da mislim da i ovaj muž od trudnice koji pljuga svaki dan može takav i presvući dijete i nosat ga i svašta jer se teško on od 3 jointa može baš odrveniti, pitanje je samo dali mu se da
Napisala sam već gore.lavache prvotno napisa
Mogu suditi.
Kada imaš malo dijete koje ima samo tebe da bdiješ nad njim,onda ti moraš biti priseban.Sve drugo je neodgovorno.Malo,puno...u čemu je razlika?Svijest ti je pomućena.
Ako se ja hoću opustiti,legnem u vruću kupku.
isuse pa zar vi nemate nikakav kreativniji, ljepši hobi u životu? :?
a i živo me zanima kako ćete djecu odgajati s obzirom da svi znamo da djeca najviše uče iz primjera vlastitih roditelja...
gle ipak sam malo kompetentnija od teberonin prvotno napisa
ne ovo shvatiti kao provokaciju ili slično. neki ljudi se ne osjećaju tako, neke eto malo opusti i sami nose svoju glavu, svega su svijesni i sve mogu. osim toga u neki zemljama je trava legalna znači nije baš takvo zlo kakvim ga neki ovdje smatraju. i tamo ju puše roditelji i male i velike djece.
ovo je iz pravila ponašanja na forumu:
IZRIČITO JE ZABRANJENO:
4. Zabranjuje se kršenje ljudskih prava i/ili važećih zakona
korištenje lakih droga NIJE DOPUŠTENO ZAKONOM. što znači da se neki ovdje izjašnjavaju ne samo da su kršili zakon, već da to planiraju raditi i u budućnosti.
meri kompetentija jesi,očito...ali to ne znači da je to u redu.
I iako se to vani ne smatra nečim strašnim,opet ne znači da je u redu. :/
Da, pa narkomani su i postali narkomani jer su vidjeli to od svojih roditeljaive prvotno napisa
(svaki iole savjestan roditelj mora djetetu pokazati kako se upotrebljava igla i sl..)
I iskreno rečeno, da mi je nabavit kakav joint, u ovom trenutku, kad sam već tjedan dana sama s troje djece, popušila bi ga s guštom![]()
![]()
Al eto, nadam se da se sad neće nitko sablaznit, idem umjesto toga popiti pivo i zapaliti cigar (to je ipak društveno prihvatljivije)....
Marihuana je postigla to da se počela upotrebljavati u medicinske svrhe, pa ak mi uskoro počne trebati psihijatar (a s obzirom na situaciju nisam daleko) i ak mi propiše kojekakve antidepresive, normabelčeke, radije ću se nadimiti pa nek se sve puši (vjerujem da je zdravije
)
dobro je sorci, pravno si ih opomenula!![]()
meni je zapravo puno žalosnije da netko, posebno u ovoj fazi života (kad dobije djecu) razmišlja o takvim stvarima. pa ja se već sad užasavam društva u kojem će moja malena odrastat i razmišljam na koji način da ju usmjerim i odgojim da takva sr... nikad niti ne proba (tu uključujem sve vrste ovisnosti. meni je to sve skupa jednako zlo!)
meri78 - prijavim tesala na stranu, sorci ima pravo... meri, ovdje se sva prica vrti na hipotetskoj razini...
cccc
![]()
ronin, bez zezancije...
meni se jednom dogodilo da sam legla u (pre)vrucu kupku i nakon 15 min sto sam se tako brckala, ustanem, i sve povratim. ne da mi je bilo muka...ja hoću opustiti,legnem u vruću kupku.
pa ako je vec prirodan porod, prirodna hrana, zasto ne bi bio prirodan antidepresivak mi propiše kojekakve antidepresive, normabelčeke, radije ću se nadimiti![]()
Ali tko je uopće rekao da je onda sve drugo(alkohol,tablete itd) u redu????
eto vidim prekršila sam pravila ponašanja, ispričavam se svima, nije mi to bila namjerasorciere prvotno napisa
samo sam htjela vlastitim primjerom "pokazati" da nije njegovo pljuganje nešto toliko strašno, jer sigurna sam da nije počelo s početkom braka i sigurna sam da, ako to želi biti, može biti dobar roditelj i s tom manom
još jednom se ispričavam osoblju foruma i svima na forumu te se povlačim s ove teme
:?Da, pa narkomani su i postali narkomani jer su vidjeli to od svojih roditelja
da ti pojasnim. Ako ćeš dijete učiti da bilo koji oblik ovisnosti nije dobar za njega, onda sasvim sigurno nije zgodno da to isto dijete zna da ti (npr) pušiš travu.
Ma daj?!Pa valjda si stvarno legla u kipuće.mama courage prvotno napisa
Samo bih htjela pojasniti,ja se uopće ne sablažnjavam...ali mi je rasprava zanimljiva.Ne treba se nitko ljutiti,ne mislimo svi isto.
Pa ja sam ti pokušavala objasniti da ako roditelj puši travu, pije ili je na nekim antidepresivima, sigurno to neće uzimati pred djetetom pa će to dijete naučiti iz njegovog primjera.ive prvotno napisa
Je, aliza mene nije(sve dok malo biće ovisi o tvojoj prisebnosti)suzyem prvotno napisa
Recimo, danas sam bila pod vrlo visokom temperaturom, nisam imala nikoga da mi pomogne, i mogu reći da je stanje bilo gore od bilo kojeg pijanstva ili štajaznamčega! Nisam mogla maknuti sobom...
Ne vjerujem da bi se ikad mogla tako napiti ili napušiti pa biti s djecom :/
jesam... bila zima, hladno vani... jos sam si mislila da mi je malo prevruca vodica, al mislim, nema veze, brzo ce se ohladiti...Pa valjda si stvarno legla u kipuće.![]()
ma, ajde, bona, ionako samo cekam kad ce uletjeti flauerko da nam zamandali topic. dok traje, nek trajeali mi je rasprava zanimljiva.Ne treba se nitko ljutiti,ne mislimo svi isto.![]()
da, samo djeca nisu ni slijepa ni glupa. ne ide to baš tako. djeca su itekako svjesna svega u obitelji, a nažalost posebno onog lošeg. osim toga sakrit se možda može od manjeg djetata, ali djeca rastu...suzyem prvotno napisa
Draga to stoji,no tebe je u takvo stanje dovela viša sila-bolest,a u drugom slučaju se u ajmo reći stanje pomućene svijesti ipak dovodiš svjesno-sama.suzyem prvotno napisa
Nije to isto.
Ive, koliko sam ja skužila da se ovdje ne govori o roditeljima koji su ovisni o alkoholu, drogama, tabletama... to je druga stvar.ive prvotno napisa
Ovdje govorimo svoja viđenja o tome kad roditelj povremeno zapali, popije koju pivicu i sl.
Slažem se s tobom da dijete skuži kad to postane problem.
Pa očito je glavnom akteru ovom topica to postao problem ako njegova žena to uočava kao problem u njihovim životima![]()
Ja sam mislila da već odavno ne govorimo o akterima ovog topica![]()
Da ne quotam bezveze one koji su mene ispravljali jer cemo se samo vrtiti u krug , pitam se samo ( iskreno pitam bez provokacija ikakvih) kakve bi reakcije bile da njihov sin ili cerka ( nebitan uzrast ) dodje kuci sa jointom kuci a kakve da dodje sa cigaretom u ustima :? Ja mislim da bih ja ipak zesce reagovala da dodje sa jointom , ali to je samo moje misljenje. Iz nekih postova ovdje sam shvatila da je ipak bolje pusiti marihuanu nego cigarete i da trudnica u stvari treba biti sretna sto joj muz pusi marihuanu jer bi mnogo vece posljedice bile da je nikotinski ovisnik . Ja sam imala takvo drustvo gdje je bilo svih vrsta droga . Jednom sam probala , na mene cak nije djelovalo , ali na ostale jeste . A na vecinu djeluje uzasno i vecina njih se pod zabludom da su " normalni , samo malo opusteniji " napusavalo konstantno . Nakon par godina vecina njih je postala , pa moram reci - glupa ..tupa . 50 % ih je preslo na teze droge .
Slazem se da su alkoholizam i cigarete isto veliki problem , ali zbog onoga sto sam ja vidjela , mene je ipak vise strah marihuane nego nikotina , ali bih i alkoholizam stavila u isti rang .
Nikotin ( kao pusacu)mi je ipak manje zlo .
gle, ja to ne opravdavam ali razumijem. ne slažem se sa konzumacijom ičeg omamljujućeg dok je beba stvarno malamala.ronin prvotno napisa
ali niti ne mislim da je roditelj odmah grozan ako jednom ili dvaput tjedno, još pogotovo ak je bebe na baka servisu, zapali ili popije nekaj...
ne trpam odmah te ljude u koš sa narkomanima ili alkoholičarima.
Nije ni vožnja bez autosjedalice, pa nisam primjetila da je ikad bannan netko tko je rekao da ne vozi dijete u autosjedalici uvijek i bez iznimke.sorciere prvotno napisa
Nećemo valjda imati dvostruke kriterije?
ovo ti na žalost nije istina... :/Betty prvotno napisa
a što se ''tupavosti'' tiče...
imam jedan blizak primjer (koji za potrebe ove priče živi u drugoj državi![]()
) osobe koja je kronično bolesna, puši hašiš svaki dan ali u umjerenim količinama baš zbog neugodnih popratnih pojava bolesti, ima i dalje, kao i prije 10ak godina koliko traje taj ritual, nadprosječan i nepromjenjen iq, doslovno je genije u svom poslu koji radi savršeno i koji zahtjeva veliku umnu aktivnost i zapravo sasvim normalno funkcionira...
dakle - to nije pravilo ako osoba zna mjeru.
isto tako znam ljude koji u životu nisu probali ni lakše ni teže droge a koji su otupavili.
mislim da se tu nesmije generalizirati.
što se tiče odgoja i droge:
u svojoj obitelji na žalost imam primjer ovisnika koji je prije nego što je uopće došao do jointa došao do heroina i koke. rastao je u strogoj obitelji, bio je vrhunski sportaš, odličan učenik i po količini znanja puno ispred svojih vršnjaka. u pauzama između treninga i škole volio je čitati kanta (u osnovnoj školi!), knjige o psihologiji i sakupljati minerale.
nakon treninga na šalati sa kojih 14 godina znao bi poskrivečke ostajati sa frendovima na cugi - to je bilo takvo vrijeme, pubertet, tulumi, prvi izlasci koji su njemu bili zabranjeni kako mu se uspjeh slučajno ne bi pokvario. tamo je prvi puta u manjku samopouzdanja zbog gorenavedenih zabrana i odgovornosti koje su mu bile nametnute htio ispasti frajer i prihvatio ponudu - heroin.
drugi primjer je malo lakši sa kojim sam upoznata... dečko iz obitelji intelektualaca, doktora. majka u paničnom strahu da joj sinovi ne skrenu na krivi put također nabavlja stakleno zvono. on čak nema ni slobodu da se valjda do 20te oblači kako bi htio. krizu identiteta ne prolazi onako kako bi trebalo jer mu ona ne dozvoljava. buni se tako da nema mjeru. kasnije proživljava sve što su njegovi vršnjaci doživjeli puno prije... sa svojih cca 24 godine nema mjere u alkoholu, a ni u pušenju trave - ako nešto radi mora biti ''apsolutna faca'', pa pretjeruje. čak da bi bio faca ulazi u preprodaju lakših droga. srećom, izvlači se iz preprodaje.
i dan danas pretjeruje u svemu. da ne spominjem da je bježao od doma i sl.
sličnih priča znam još gomilu.
svaki pokušaj izoliranja djeteta rezultira nekim oblikom inata. a sad koliko će taj inat daleko otići ovisi.
odgojiti izgrađeno dijete koje će se dovoljno cijeniti da se ne uništi (pod time ne podrazumijevam i pušenje jednog jointa tjedno) imat će dovoljno pameti da se ne uvuče u ovisnički krug.
tako da priče me priče o tome kako ćete vi nastojati da vam dijete ne proba ništa pomalo i plaše. jer njušim na kaj bi to nastojanje moglo ličiti.
Tako su mi glupe priče o neštetnosti marihuane ili minoriziranju njezine štetnosti.
Jedno je kad o tome slušam od tinejdžera,ali od zrelih žena i majki.
Ne mogu vjerovati.
Dat ću i linkove ako koga zanima.
Samo jedan,prvi joint ili stoti ili tisućiti može biti trigger za psihozu,za shizofreniju i to je znanstveno dokazano.U novije vrijeme sve je više potvrda o tome.
Čak potvrde idu tako daleko da stavljaju heroin na ljestvici uzroka teških psihičkih poremećaja(nasreću samo na toj ljestvici) čak ispod marihuane,ili npr. amfetamina.
I onda nemaš osobu koja je dva tri sata pospana,usporena ili vesela nego kroničnog bolesnika koji često postane i socijalno i radno nesposoban,ponekad i trajno.
To nije tako rijetko kao što se misli.Iz anamneze psihijatrijskih bolesnika,čak hospitalno liječenih u velikom postotku,puno većem od zdrave populacije naći ćete podatak o konzumiranju marihuane.
Ako znaš da postoji ta mogućnost pa makar bila 1% zar to nije neodgovorno?Prema sebi,svom partneru,prema svojoj DJECI?
Istraživanja su pokazala i da 30 posto višegodišnjih uživaoca trave ima psihičke poremećaje i bolesti.
Zar to nije dosta?
Kako možete promovirati platnene pelene i dojenje,a o marihuani imati pozitivan stav ili barem nekritički?
I zašto za legalizaciju tzv lakih droga nisu baš stručnjaci koji se bave problemom ovisnosti?
Otišlo OT.
:? :? :? :? :?
sonja3333 cijeli post ti je ok i na mjestu osim ovoga
kome se ti tu obračaš?Kako možete promovirati platnene pelene i dojenje,a o marihuani imati pozitivan stav ili barem nekritički?
za sad sam naučila da ako beba plače dve minute - ja sam vrlo vjerovatno nemajka, ali ako zapalim joint kad spremim bebu u krpe, onda sam liberalna i baš cool mama i u tome nema ništa loše...![]()
da se osvrnem na zadnju rečenicu od lavache. kad sam rekla da se nadam da mi dijete nikad neće ni probat sva ta sr... nisam mislila da ću ga u ime toga držat pod staklenim zvonom. ni jedan ekstrem nije dobar, ali ako dijete usvoji naše stavove o alkoholu, cigaretama i travi, napravila sam dobar posao.
Nije na mjestu.Sun prvotno napisa
Kako ne mogu i ne želim imenovati na koga sam mislila nije ni u redu da uopće to napišem.
Priznajem pogrešku.I brišem to pitanje iz svog posta.