Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 262

Tema: on-droga-ja-trudna-naša mala kćer... kako dalje?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    dok se ona brcka u moru, savjeti i dalje dolaze... cemu i kome to ? citam njene postove i vidim da sto god da se dogodilo - najbitniji je odlazak na more. nije bitna ni svadja, ni krvarenje - bitno je da se badic kupi. :/
    mc, k'o prstom u .....

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    Zanima me,čisto onako,zašto se cigarete inače tolko pravdaju ovisnošću tako jednostavno,a druge se ovisnosti osuđuju još jednostavnije?
    To mi nije jasno.
    Valjda sam sada jasna :?

Nego....i meni je zanimljiv ovaj slijed misli postavljačice topika...
    Pa evo ja da odgovorim pusac cigarete nije toliki problem drustvu i drzavi kao npr. pusac marihuane ili nekih tezih droga . Nikotin stvara ovisnost ali posljedice na mozak , jetru i ostale organe su daleko manje nego posljedice kod pusenja marihuane .
    Pusac cigarete se za vrijeme pusenja ponasa normalno kao i uvijek . Jedino sto ga veze za cigarete je vise navika nego neka fizioloska zavisnost .
    Pusac marihuane za vrijeme djelovanja marihuane u organizmu ne ponasa se normalno . Gubi pojam o orjentaciji ( moze da ide u krug a da misli da hoda pravo ) vremenu ( pocne recenicu pa zastane i nakon 2 sata zavrsi recenicu za koju misli da ju je poceo prije par sekundi )
    Kod duze upotrebe marihuane mozak jednostavno otupi , a najcesce se prelazi na teze droge , sto zbog osjecaja da se mozes skinuti kad hoces , sto zbog drustva u kojem se krece pusac marihuane .

Mislim da je ocigledna razlika medju ovisnicima od pusenja cigareta i ovisnika od marihuane , zbog cega se ipak marihuana ni u kojem slucaju ne opravdava osim kod oboljelih od raka .

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

skrenulo je totalno sa teme ovo sa ovisnostima, sta je gore; cigreta, trava, bla bla. Sve je jednako stetno, a jedina razlika je u brzini kojom ta steta nastaje. I dalje mislim da pusenje trave samo po sebi nije problem., gore je nepostovanje ( kako je netko rekao; on pusi vani, a kuci ima trudnu zenu i dijete koji ga trebaju.,) za to nema isprike.

ali sve nekako kontam da je trudnica to ipak malo u afektu rekla, i da je dobrim dijelom krivo to sto je pod hormonima.. znam da se meni u trudnoci sve cinilo katastrofalno i strasno, cak sam se nekoliko puta pakirala i napustala svog muza .. kada se toga sada sjetim umrem od smjeha

mozda je tako i ovo njeno.. cim je poslje tako lako krenula u kupnju badica i na more

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pusac cigarete nije toliki problem drustvu i drzavi
    koliko bolesti je uzrokovano konzumiranjem nikotina ? i koliko takvih bolesti opterecuju zdravstveni sustav jedne drzave. koliko ljudi godisnje umre od bolesti izazvanih pusenjem? u hr je to negdje oko jedanaest tisuca ljudi.

i nije ni bitno dok drzava ubire porez

marihuane ili nekih tezih droga
    pa nije marihuana isto sto i heroin. :?

Pusac cigarete se za vrijeme pusenja ponasa normalno kao i uvijek .
    da, koliko se ovisnik normalno moze ponasati.

Pusac marihuane za vrijeme djelovanja marihuane u organizmu ne ponasa se normalno . Gubi pojam o orjentaciji ( moze da ide u krug a da misli da hoda pravo ) vremenu ( pocne recenicu pa zastane i nakon 2 sata zavrsi recenicu za koju misli da ju je poceo prije par sekundi )
    :? bogte, kakva je to ubitacna kombinacija trave

inace, i onaj koji konzumira recimo legalnu drogu alkohol moze da gubi orijentaciju, da ima black-outs, povraca i sl, a moze i mirno sjediti i uzivati u casici dobrog vina.

Jedino sto ga veze za cigarete je vise navika nego neka fizioloska zavisnost
    nije tocno. nikotin izaziva psihicku I fizicku ovisnost.

a najcesce se prelazi na teze droge
    nije tocno. najcesca droga s kojom se (uglavnom) mladi covjek susrece je ili cigarete ili alkohol. a u velikoj vecini slucajeva je marihuana posljednja... hocu reci, alkohol i cigarete nisu manji problem naspram marihuani, samo zato sto su legalni.

a s druge strane - legalizacijom droge bi se upravo prekinula ta spona, tj. vise ne bi odlazilo kupiti travu kod onog dilera koji ti stalno pokusava prodati i tezu drogu.

Mislim da je ocigledna razlika medju ovisnicima od pusenja cigareta i ovisnika od marihuane,
    ako cemo upravo o tome sto sam ja kvotirala - o OVISNOSTI, onda i nema razlike. ovisni su i jedni i drugi, isti tj. jako, jako slicnim intenzitetom.

mene bi samo zanimalo koliki je postotak ovisnika medju konzumentima kanabisa, a koliki medju onima koji puse.

zbog cega se ipak marihuana ni u kojem slucaju ne opravdava osim kod oboljelih od raka .
    a u kojem slucaju se nikotin opravdava ?

....

malo cavrljanja cisto dok se trudnica ne vrati s odmora

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Betty prvotno napisa
    Nikotin stvara ovisnost ali posljedice na mozak , jetru i ostale organe su daleko manje nego posljedice kod pusenja marihuane .
    Apsolutno netočna informacija! Učinak nikotina daleko je razorniji po organizam. Da ne pričamo o pasivnom pušenju na koje je primorana okolina pušača...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja ne razumijem jednu ''sitnicu''...
    većina vas je reagirala u stilu ''bježi glavom bez obzira'' i to - moja je pretpostavka, samo zato što se čovjek prepušava?

nekako mislim da čovjek ima problem od kojeg bježi. jednako kao i da popije 3 - 5 pivi on zapali nekoliko jointova dnevno. i nemojte sad bacat usporedbe što je štetnije ili nije, to me ne zanima. bitna je reakcija čovjeka koji očito ima neki problem druge vrste, a ne ovisnost.
    i sad vi ženi koja je rekla ''da'' i samim tim se obvezala na '' u dobru i u zlu'' i koju btw pucaju hormoni da pobere djecu i ode?

meni je to strašno. iz nekoliko razloga:
    1. trpate marihuanu u isti koš sa teškim drogama. samim tim etiketirate čovjeka kao ''ništkorist'' i sl. umjesto da joj preporučite da zajedno negdje potraže pomoć...

2. etiketirate. i to nije prvi puta. stvari nisu crno - bijele. onaj tko popuši jedan joint tjedno nije nužno i loš roditelj. i ne razlikuje se bitno od onog ko dnevno popije pivu. čak bi mi ovo drugo djelovalo gore... da se razumijemo - ja ne podržavam konzumiranje droga, ne pljugam, ali ipak mislim da bi bila sretnija da md popuši jednom ili dva puta tjedno joint nego da popije par viskija, štoka, pelina i sl. žestica koje su u našem društvu općeprihvaćene.

3. bilo bi zgodno kada bi barem iskopali točne informacije ako već idete o nečem pisati.

btw, ove stvarčice kojima plaše djecu po školama (da se razumijemo - s punim pravom, ipak su to droge) da se sa trave prelazi na iglu su gluposti.
    ako čovjek sa preko 30 godina nije prešao na težu drogu, šanse da se to desi su zaista male.
    netko je ovdje spominjao i agresiju: napušen čovjek gotovo nikada nije agresivan. nije to kokain, a ne izaziva ni takvu želju da bi potaknula agresivno ponašanje kao kod heroina. dapače, prije će vas izmlatiti pijani muž...

uglavnom, makar ovo sad izgleda kao da sam pro marihuana, ja vas samo molim - prvo sagledajte činjenice, usporedite sa onim sa čim možete - a kod nas su to legalne (s)tvari i onda kamenujte onog o kom zapravo znate vrlo malo. jer znate samo jednu stranu priče. i to nastalu iz afekta.

trudnice - nadam se da vam je prvi razgovor bio dobar početak novog i sretnog razdoblja!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Užasno sam se osjećala i doslovce nisam znala tko mi glavu nosi....i sad da probam zamisliti da takva budem blizu djece....brrrr
    ne djeluje trava na svakog tako

u uopće ne razumijem o kakvoj vi ovisnosti pričate pa o travi se ne može postati ovisan. to ja tvrdim iz vlastitog iskustva, eto godinama prije nego sam ostala trudna sam duvala sve u 16, recimo kao ovaj lik, i normalno sam završila faks i normalno sam radila i sve ostalo. kada sam ostala trudna, čim sam ugledala + na testu PRESTALA sam duvati i nisam imala nikakvih apstinencijskih kriza niti ništa. NEMA ovisnosti o travi.

a da roditeljstvo i duvanje ne idu zajedno, ma daj molim te, pa onda neide ni pivica kad djeca zaspu, ja ZNAM da ću kada prestanem dojiti, navečer kada mi mala zaspi tu i tamo zapaliti i nitko mi nemože reći da ću zbog toga biti lošija majka od drugih

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj meri78 prvotno napisa
    ja ZNAM da ću kada prestanem dojiti, navečer kada mi mala zaspi tu i tamo zapaliti i nitko mi nemože reći da ću zbog toga biti lošija majka od drugih
    :shock:

jel ovo u skladu s pravilima foruma??????????????????????

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ovisnici često obećavaju brda i doline,brzi su na riječima,no od toga počesto ne bude ništa.

Želim ti sreću,no istovremeno imaj širom otvorene oči.
    Čudim se da si se u takvoj situaciji odlučila na drugo dijete(mislim naravno da te ne osuđujem samo mislim da je riskantno!) :

Potpisujem! Deset godina su ovisnici što težih što lakših droga dolazili u ljekarnu u kojoj sam radila.Naslušala sam se svakakvih priča i nagledala svega i vjeruj mi ne znam što da kažem ,a da ne budem gruba.Svaki oblik ovisnosti uništava mozak (umrtvljuje ga) a s tim i normalno rasuđivanje.Najčešće ovisnik obeća sve što želiš čuti ,ali od toga u konačnici ne bude ništa.Svaka čast majkama koje su zaključile takav način života i krenule samostalno s svojom dječicom u novi život.
    Želim ti svu sreću i pokušaj s M potražiti stručnu pomoć jer jedino tako vaš brak ima nekakvu šansu.[/code]
    [/u]

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa o tome se i radi!!!
    Ti si prestala duvati čim si ugledala + na testu a gospodin,ako uzmemo u obzir da je sve navedeno uopće istinito,puši travu svaki dan!

To je neodgovorno i mislim da takva osoba ne može skrbiti o djetetu.

Samo toliko.Inače,baš me briga.Punoljetan je,trebao bi znati što radi.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa o tome se i radi!!!
    Ti si prestala duvati čim si ugledala + na testu a gospodin,ako uzmemo u obzir da je sve navedeno uopće istinito,puši travu svaki dan!
    dobro on nije prestao, ali nije on taj koji svojim duvanjem šteti direktno dijetetu koje nosi. uostalom mislim da su u cijeloj priči problemi veći od njegovog pljuganja trave. a osim toga čisto sumnjam da je pljugat počeo tek kada se oženio pa je dotična znala kakav je i dali je to smeta.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meri78 imam jedno pitanje za tebe

rekla si...kad prestaneš dojiti.
    A kad ti se dijete po noći probudi iz tko zna kojeg razloga i zazove te...što ćeš ti napraviti?Uzet ga napušena u ruke?Jel to odgovorno?

Ako ćeš ga u tom stanju uopće čut. :/

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

joj, pa nije baš da se ljudi u ''poznijim'' godinama napušavaju tak da ne znaju za sebe i da ne mogu normalno funkcionirati.
    a pogotovo da ne čuju.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa nije baš da se ljudi u ''poznijim'' godinama napušavaju tak da ne znaju za sebe i da ne mogu normalno funkcionirati.
    upravo to. da ne spominjem da bi se isto pitanje moglo postaviti za nekog tko si navecer dozvoli chashicu dvije, tri... alkoholnog pica...

To je neodgovorno i mislim da takva osoba ne može skrbiti o djetetu
    koliko sam shvatila, covjek radi.

a ona pije normabele...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nego kak se napušavaju?

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mislim da razlika između cigareta, marihuane i alkohola uopće nije važna za ovaj topic, niti za ovaj forum. Ako su tema ovisnosti vezane za čuvanje djece, brigu o djeci i samo roditeljstvo, onda mislim da je glupo uspoređivati pušenje cigareta i pušenje marihuane isto kao i pušenje cigareta i opijanje alkoholom.
    I mene inače nerviraju shvaćanja marihuane kao velikog zla dok je alkohol normalna stvar ili izjednačavanje osobe koja nekad zapali joint s narkomanom Marihuana izaziva psihičku ovisnost nakon prepreprečestog uzimanja,a fizičku ovisnost ne uzrokuje.
    Ali je krajnje neodgovorno pušiti marihuanu, isto kao i popiti 4 pive, ako si u istom domu gdje i dijete i čuvaš ga. A u ovoj priči marihuana uopće nije bitna nego njegova neodgovornost i nezrelost da se nosi sa zahtjevima obiteljskog života i s činjenicom da njegov život prije obitelji ne može biti isti životu s obitelji.

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

isuse bože, ne vjerujem šta čitam iz ustiju nekih koje imaju djecu, da ne kažem male bebe...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kad si klinac se prepušuješ. onda imaš nekad i halove, ali to je rijetko. puno se smijuljiš i kajaznam.
    al' to ti se desi bašbaš ak se prepušavaš.

kasnije ak netko i zapali joint, to ga nužno ne izbaci iz takta. ljudi normalno funkcioniraju napušeni, to im samo daje taj neki feeling, opušta i kajaznam (nisam više mjerodavna za opisivanje feelinga. ja sam recimo prirodno napušena pa ne koristim te lake droge, ali znam da oni koji u mojoj okolini umjereno puše sasvim normalno funkcioniraju)...

ronin, jesi ikada pušila travu?
    ako nisi ili ako ne poznaješ nekoga tko je, teško možeš suditi o tome...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meri78 imam jedno pitanje za tebe

rekla si...kad prestaneš dojiti.
    A kad ti se dijete po noći probudi iz tko zna kojeg razloga i zazove te...što ćeš ti napraviti?Uzet ga napušena u ruke?Jel to odgovorno?

Ako ćeš ga u tom stanju uopće čut. :/
    eto već je na neki način odgovoreno.

naime znači ja sam pljugala gro puta i znam šta takva mogu, a šta ne mogu. na mene to ne djeluje da ja ne mogu hodati, čuti, pričati, ... ili na bilo koji način ne reagirati uopće. a tko zna možda i kada zapalim nakon x godina shvatim da takva ne mogu odgovarati na zahtjeve svoga djeteta pa onda više neću pljugati, a taj jedan put će mm srediti situaciju jer tada neće biti cica u pogonu.

tako da mislim da i ovaj muž od trudnice koji pljuga svaki dan može takav i presvući dijete i nosat ga i svašta jer se teško on od 3 jointa može baš odrveniti, pitanje je samo dali mu se da

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lavache prvotno napisa

Napisala sam već gore.
    Mogu suditi.

Kada imaš malo dijete koje ima samo tebe da bdiješ nad njim,onda ti moraš biti priseban.Sve drugo je neodgovorno.Malo,puno...u čemu je razlika?Svijest ti je pomućena.

Ako se ja hoću opustiti,legnem u vruću kupku.

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

isuse pa zar vi nemate nikakav kreativniji, ljepši hobi u životu? :?
    a i živo me zanima kako ćete djecu odgajati s obzirom da svi znamo da djeca najviše uče iz primjera vlastitih roditelja...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

prije nekoliko godina,još dok smo MM i ja hodali,iz zafrkancije smo zapalili joint.Bilo mi je prvi i zadnji put.Užasno sam se osjećala i doslovce nisam znala tko mi glavu nosi....i sad da probam zamisliti da takva budem blizu djece....brrrr
    gle ipak sam malo kompetentnija od tebe ne ovo shvatiti kao provokaciju ili slično. neki ljudi se ne osjećaju tako, neke eto malo opusti i sami nose svoju glavu, svega su svijesni i sve mogu. osim toga u neki zemljama je trava legalna znači nije baš takvo zlo kakvim ga neki ovdje smatraju. i tamo ju puše roditelji i male i velike djece.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo je iz pravila ponašanja na forumu:

IZRIČITO JE ZABRANJENO:

4. Zabranjuje se kršenje ljudskih prava i/ili važećih zakona

korištenje lakih droga NIJE DOPUŠTENO ZAKONOM. što znači da se neki ovdje izjašnjavaju ne samo da su kršili zakon, već da to planiraju raditi i u budućnosti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meri kompetentija jesi,očito...ali to ne znači da je to u redu.

I iako se to vani ne smatra nečim strašnim,opet ne znači da je u redu. :/

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ive prvotno napisa
    isuse pa zar vi nemate nikakav kreativniji, ljepši hobi u životu? :?
    a i živo me zanima kako ćete djecu odgajati s obzirom da svi znamo da djeca najviše uče iz primjera vlastitih roditelja...
    Da, pa narkomani su i postali narkomani jer su vidjeli to od svojih roditelja (svaki iole savjestan roditelj mora djetetu pokazati kako se upotrebljava igla i sl..)
    I iskreno rečeno, da mi je nabavit kakav joint, u ovom trenutku, kad sam već tjedan dana sama s troje djece, popušila bi ga s guštom
    Al eto, nadam se da se sad neće nitko sablaznit, idem umjesto toga popiti pivo i zapaliti cigar (to je ipak društveno prihvatljivije)....
    Marihuana je postigla to da se počela upotrebljavati u medicinske svrhe, pa ak mi uskoro počne trebati psihijatar (a s obzirom na situaciju nisam daleko ) i ak mi propiše kojekakve antidepresive, normabelčeke, radije ću se nadimiti pa nek se sve puši (vjerujem da je zdravije )

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

dobro je sorci, pravno si ih opomenula!

meni je zapravo puno žalosnije da netko, posebno u ovoj fazi života (kad dobije djecu) razmišlja o takvim stvarima. pa ja se već sad užasavam društva u kojem će moja malena odrastat i razmišljam na koji način da ju usmjerim i odgojim da takva sr... nikad niti ne proba (tu uključujem sve vrste ovisnosti. meni je to sve skupa jednako zlo!)

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

IZRIČITO JE ZABRANJENO:

korištenje lakih droga NIJE DOPUŠTENO ZAKONOM. što znači da se neki ovdje izjašnjavaju ne samo da su kršili zakon, već da to planiraju raditi i u budućnosti.
    Večeras čekam murju pred vrata

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

meri78 - prijavim te sala na stranu, sorci ima pravo... meri, ovdje se sva prica vrti na hipotetskoj razini... cccc

ronin, bez zezancije...

ja hoću opustiti,legnem u vruću kupku.
    meni se jednom dogodilo da sam legla u (pre)vrucu kupku i nakon 15 min sto sam se tako brckala, ustanem, i sve povratim. ne da mi je bilo muka...

ak mi propiše kojekakve antidepresive, normabelčeke, radije ću se nadimiti
    pa ako je vec prirodan porod, prirodna hrana, zasto ne bi bio prirodan antidepresiv

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali tko je uopće rekao da je onda sve drugo(alkohol,tablete itd) u redu????

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

IZRIČITO JE ZABRANJENO:

eto vidim prekršila sam pravila ponašanja, ispričavam se svima, nije mi to bila namjera

samo sam htjela vlastitim primjerom "pokazati" da nije njegovo pljuganje nešto toliko strašno, jer sigurna sam da nije počelo s početkom braka i sigurna sam da, ako to želi biti, može biti dobar roditelj i s tom manom

još jednom se ispričavam osoblju foruma i svima na forumu te se povlačim s ove teme

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa valjda po zakonu je!

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da, pa narkomani su i postali narkomani jer su vidjeli to od svojih roditelja
    :?
    da ti pojasnim. Ako ćeš dijete učiti da bilo koji oblik ovisnosti nije dobar za njega, onda sasvim sigurno nije zgodno da to isto dijete zna da ti (npr) pušiš travu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    ronin, bez zezancije...

ja hoću opustiti,legnem u vruću kupku.
    meni se jednom dogodilo da sam legla u (pre)vrucu kupku i nakon 15 min sto sam se tako brckala, ustanem, i sve povratim. ne da mi je bilo muka...
    Ma daj?!Pa valjda si stvarno legla u kipuće.

Samo bih htjela pojasniti,ja se uopće ne sablažnjavam...ali mi je rasprava zanimljiva.Ne treba se nitko ljutiti,ne mislimo svi isto.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da ti pojasnim. Ako ćeš dijete učiti da bilo koji oblik ovisnosti nije dobar za njega, onda sasvim sigurno nije zgodno da to isto dijete zna da ti (npr) pušiš travu.
    Pa ja sam ti pokušavala objasniti da ako roditelj puši travu, pije ili je na nekim antidepresivima, sigurno to neće uzimati pred djetetom pa će to dijete naučiti iz njegovog primjera.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj suzyem prvotno napisa
    Pa valjda po zakonu je!
    Je, aliza mene nije(sve dok malo biće ovisi o tvojoj prisebnosti)

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Recimo, danas sam bila pod vrlo visokom temperaturom, nisam imala nikoga da mi pomogne, i mogu reći da je stanje bilo gore od bilo kojeg pijanstva ili štajaznamčega! Nisam mogla maknuti sobom...
    Ne vjerujem da bi se ikad mogla tako napiti ili napušiti pa biti s djecom :/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pa valjda si stvarno legla u kipuće.
    jesam... bila zima, hladno vani... jos sam si mislila da mi je malo prevruca vodica, al mislim, nema veze, brzo ce se ohladiti...

ali mi je rasprava zanimljiva.Ne treba se nitko ljutiti,ne mislimo svi isto.
    ma, ajde, bona, ionako samo cekam kad ce uletjeti flauerko da nam zamandali topic. dok traje, nek traje

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pa ja sam ti pokušavala objasniti da ako roditelj puši travu, pije ili je na nekim antidepresivima, sigurno to neće uzimati pred djetetom pa će to dijete naučiti iz njegovog primjera.
    da, samo djeca nisu ni slijepa ni glupa. ne ide to baš tako. djeca su itekako svjesna svega u obitelji, a nažalost posebno onog lošeg. osim toga sakrit se možda može od manjeg djetata, ali djeca rastu...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Recimo, danas sam bila pod vrlo visokom temperaturom, nisam imala nikoga da mi pomogne, i mogu reći da je stanje bilo gore od bilo kojeg pijanstva ili štajaznamčega! Nisam mogla maknuti sobom...
    Ne vjerujem da bi se ikad mogla tako napiti ili napušiti pa biti s djecom :/
    Draga to stoji,no tebe je u takvo stanje dovela viša sila-bolest,a u drugom slučaju se u ajmo reći stanje pomućene svijesti ipak dovodiš svjesno-sama.
    Nije to isto.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da, samo djeca nisu ni slijepa ni glupa. ne ide to baš tako. djeca su itekako svjesna svega u obitelji, a nažalost posebno onog lošeg. osim toga sakrit se možda može od manjeg djetata, ali djeca rastu...
    Ive, koliko sam ja skužila da se ovdje ne govori o roditeljima koji su ovisni o alkoholu, drogama, tabletama... to je druga stvar.
    Ovdje govorimo svoja viđenja o tome kad roditelj povremeno zapali, popije koju pivicu i sl.
    Slažem se s tobom da dijete skuži kad to postane problem.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Pa očito je glavnom akteru ovom topica to postao problem ako njegova žena to uočava kao problem u njihovim životima

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam mislila da već odavno ne govorimo o akterima ovog topica

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da ne quotam bezveze one koji su mene ispravljali jer cemo se samo vrtiti u krug , pitam se samo ( iskreno pitam bez provokacija ikakvih ) kakve bi reakcije bile da njihov sin ili cerka ( nebitan uzrast ) dodje kuci sa jointom kuci a kakve da dodje sa cigaretom u ustima :? Ja mislim da bih ja ipak zesce reagovala da dodje sa jointom , ali to je samo moje misljenje. Iz nekih postova ovdje sam shvatila da je ipak bolje pusiti marihuanu nego cigarete i da trudnica u stvari treba biti sretna sto joj muz pusi marihuanu jer bi mnogo vece posljedice bile da je nikotinski ovisnik . Ja sam imala takvo drustvo gdje je bilo svih vrsta droga . Jednom sam probala , na mene cak nije djelovalo , ali na ostale jeste . A na vecinu djeluje uzasno i vecina njih se pod zabludom da su " normalni , samo malo opusteniji " napusavalo konstantno . Nakon par godina vecina njih je postala , pa moram reci - glupa ..tupa . 50 % ih je preslo na teze droge .
    Slazem se da su alkoholizam i cigarete isto veliki problem , ali zbog onoga sto sam ja vidjela , mene je ipak vise strah marihuane nego nikotina , ali bih i alkoholizam stavila u isti rang .
    Nikotin ( kao pusacu )mi je ipak manje zlo .

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj lavache prvotno napisa

Napisala sam već gore.
    Mogu suditi.

Kada imaš malo dijete koje ima samo tebe da bdiješ nad njim,onda ti moraš biti priseban.Sve drugo je neodgovorno.Malo,puno...u čemu je razlika?Svijest ti je pomućena.

Ako se ja hoću opustiti,legnem u vruću kupku.
    gle, ja to ne opravdavam ali razumijem. ne slažem se sa konzumacijom ičeg omamljujućeg dok je beba stvarno malamala.
    ali niti ne mislim da je roditelj odmah grozan ako jednom ili dvaput tjedno, još pogotovo ak je bebe na baka servisu, zapali ili popije nekaj...
    ne trpam odmah te ljude u koš sa narkomanima ili alkoholičarima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije ni vožnja bez autosjedalice, pa nisam primjetila da je ikad bannan netko tko je rekao da ne vozi dijete u autosjedalici uvijek i bez iznimke. Nećemo valjda imati dvostruke kriterije?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Betty prvotno napisa
    Da ne quotam bezveze one koji su mene ispravljali jer cemo se samo vrtiti u krug , pitam se samo ( iskreno pitam bez provokacija ikakvih ) kakve bi reakcije bile da njihov sin ili cerka ( nebitan uzrast ) dodje kuci sa jointom kuci a kakve da dodje sa cigaretom u ustima :? Ja mislim da bih ja ipak zesce reagovala da dodje sa jointom , ali to je samo moje misljenje. Iz nekih postova ovdje sam shvatila da je ipak bolje pusiti marihuanu nego cigarete i da trudnica u stvari treba biti sretna sto joj muz pusi marihuanu jer bi mnogo vece posljedice bile da je nikotinski ovisnik . Ja sam imala takvo drustvo gdje je bilo svih vrsta droga . Jednom sam probala , na mene cak nije djelovalo , ali na ostale jeste . A na vecinu djeluje uzasno i vecina njih se pod zabludom da su " normalni , samo malo opusteniji " napusavalo konstantno . Nakon par godina vecina njih je postala , pa moram reci - glupa ..tupa . 50 % ih je preslo na teze droge .
    Slazem se da su alkoholizam i cigarete isto veliki problem , ali zbog onoga sto sam ja vidjela , mene je ipak vise strah marihuane nego nikotina , ali bih i alkoholizam stavila u isti rang .
    Nikotin ( kao pusacu )mi je ipak manje zlo .
    ovo ti na žalost nije istina... :/

a što se ''tupavosti'' tiče...
    imam jedan blizak primjer (koji za potrebe ove priče živi u drugoj državi ) osobe koja je kronično bolesna, puši hašiš svaki dan ali u umjerenim količinama baš zbog neugodnih popratnih pojava bolesti, ima i dalje, kao i prije 10ak godina koliko traje taj ritual, nadprosječan i nepromjenjen iq, doslovno je genije u svom poslu koji radi savršeno i koji zahtjeva veliku umnu aktivnost i zapravo sasvim normalno funkcionira...
    dakle - to nije pravilo ako osoba zna mjeru.

isto tako znam ljude koji u životu nisu probali ni lakše ni teže droge a koji su otupavili.

mislim da se tu nesmije generalizirati.

što se tiče odgoja i droge:
    u svojoj obitelji na žalost imam primjer ovisnika koji je prije nego što je uopće došao do jointa došao do heroina i koke. rastao je u strogoj obitelji, bio je vrhunski sportaš, odličan učenik i po količini znanja puno ispred svojih vršnjaka. u pauzama između treninga i škole volio je čitati kanta (u osnovnoj školi!), knjige o psihologiji i sakupljati minerale.
    nakon treninga na šalati sa kojih 14 godina znao bi poskrivečke ostajati sa frendovima na cugi - to je bilo takvo vrijeme, pubertet, tulumi, prvi izlasci koji su njemu bili zabranjeni kako mu se uspjeh slučajno ne bi pokvario. tamo je prvi puta u manjku samopouzdanja zbog gorenavedenih zabrana i odgovornosti koje su mu bile nametnute htio ispasti frajer i prihvatio ponudu - heroin.

drugi primjer je malo lakši sa kojim sam upoznata... dečko iz obitelji intelektualaca, doktora. majka u paničnom strahu da joj sinovi ne skrenu na krivi put također nabavlja stakleno zvono. on čak nema ni slobodu da se valjda do 20te oblači kako bi htio. krizu identiteta ne prolazi onako kako bi trebalo jer mu ona ne dozvoljava. buni se tako da nema mjeru. kasnije proživljava sve što su njegovi vršnjaci doživjeli puno prije... sa svojih cca 24 godine nema mjere u alkoholu, a ni u pušenju trave - ako nešto radi mora biti ''apsolutna faca'', pa pretjeruje. čak da bi bio faca ulazi u preprodaju lakših droga. srećom, izvlači se iz preprodaje.
    i dan danas pretjeruje u svemu. da ne spominjem da je bježao od doma i sl.

sličnih priča znam još gomilu.

svaki pokušaj izoliranja djeteta rezultira nekim oblikom inata. a sad koliko će taj inat daleko otići ovisi.
    odgojiti izgrađeno dijete koje će se dovoljno cijeniti da se ne uništi (pod time ne podrazumijevam i pušenje jednog jointa tjedno) imat će dovoljno pameti da se ne uvuče u ovisnički krug.
    tako da priče me priče o tome kako ćete vi nastojati da vam dijete ne proba ništa pomalo i plaše. jer njušim na kaj bi to nastojanje moglo ličiti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tako su mi glupe priče o neštetnosti marihuane ili minoriziranju njezine štetnosti.
    Jedno je kad o tome slušam od tinejdžera,ali od zrelih žena i majki.
    Ne mogu vjerovati.
    Dat ću i linkove ako koga zanima.

Samo jedan,prvi joint ili stoti ili tisućiti može biti trigger za psihozu,za shizofreniju i to je znanstveno dokazano.U novije vrijeme sve je više potvrda o tome.
    Čak potvrde idu tako daleko da stavljaju heroin na ljestvici uzroka teških psihičkih poremećaja(nasreću samo na toj ljestvici) čak ispod marihuane,ili npr. amfetamina.
    I onda nemaš osobu koja je dva tri sata pospana,usporena ili vesela nego kroničnog bolesnika koji često postane i socijalno i radno nesposoban,ponekad i trajno.
    To nije tako rijetko kao što se misli.Iz anamneze psihijatrijskih bolesnika,čak hospitalno liječenih u velikom postotku,puno većem od zdrave populacije naći ćete podatak o konzumiranju marihuane.

Ako znaš da postoji ta mogućnost pa makar bila 1% zar to nije neodgovorno?Prema sebi,svom partneru,prema svojoj DJECI?
    Istraživanja su pokazala i da 30 posto višegodišnjih uživaoca trave ima psihičke poremećaje i bolesti.
    Zar to nije dosta?

Kako možete promovirati platnene pelene i dojenje,a o marihuani imati pozitivan stav ili barem nekritički?

I zašto za legalizaciju tzv lakih droga nisu baš stručnjaci koji se bave problemom ovisnosti?

Otišlo OT.

:? :? :? :? :?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sonja3333 cijeli post ti je ok i na mjestu osim ovoga
    Kako možete promovirati platnene pelene i dojenje,a o marihuani imati pozitivan stav ili barem nekritički?
    kome se ti tu obračaš?

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

za sad sam naučila da ako beba plače dve minute - ja sam vrlo vjerovatno nemajka, ali ako zapalim joint kad spremim bebu u krpe, onda sam liberalna i baš cool mama i u tome nema ništa loše...

da se osvrnem na zadnju rečenicu od lavache. kad sam rekla da se nadam da mi dijete nikad neće ni probat sva ta sr... nisam mislila da ću ga u ime toga držat pod staklenim zvonom. ni jedan ekstrem nije dobar, ali ako dijete usvoji naše stavove o alkoholu, cigaretama i travi, napravila sam dobar posao.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    sonja3333 cijeli post ti je ok i na mjestu osim ovoga
    kome se ti tu obračaš?
    Nije na mjestu.
    Kako ne mogu i ne želim imenovati na koga sam mislila nije ni u redu da uopće to napišem.
    Priznajem pogrešku.I brišem to pitanje iz svog posta.

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •