Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 262

Tema: on-droga-ja-trudna-naša mala kćer... kako dalje?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ive prvotno napisa
    za sad sam naučila da ako beba plače dve minute - ja sam vrlo vjerovatno nemajka, ali ako zapalim joint kad spremim bebu u krpe, onda sam liberalna i baš cool mama i u tome nema ništa loše...

da se osvrnem na zadnju rečenicu od lavache. kad sam rekla da se nadam da mi dijete nikad neće ni probat sva ta sr... nisam mislila da ću ga u ime toga držat pod staklenim zvonom. ni jedan ekstrem nije dobar, ali ako dijete usvoji naše stavove o alkoholu, cigaretama i travi, napravila sam dobar posao.
    sa tim se slažem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O, džizus, ako nešto ne podnosim onda je to prenemaganje i licemjerje i lov na vještice.

Kad netko napiše da popije tu i tamo čašicu vina u trudnoći jer je to dobro za krvnu sliku ( ) ili da je tijekom trudnoće bolje popušiti koju cigaretu nego se nervirati zbog nepušenja ( ) onda se to najčešće istolerira, a oni koji ukažu na suprotno ispadaju čistunci. Kad mama napiše da će možda, sporadično popušiti koji joint nakon što prestane dojiti, kad dijete neće biti uz nju - onda ispada narkomanka, svi se snebivaju, poziva se na zakone...

Ma dajte, ljudi. Educirajte se malo. Za početak pogledajte statistike koliko ljudi u Hrvatskoj umire od posljedica pušenja (bolesti krvožilnog sustava vodeći su uzrok smrti u Hrvatskoj, a jedan od osnovnih uzroka tih bolesti je pušenje; zatim slijedi rak - pogađajte koja skupina najčešće dobija rak grla i pluća) i alkoholizma, usporedite to s brojem registriranih narkomana (imajući na umu da povremeno eksperimentiranje marihuanom NE vodi nužno u ovisnost, kao što ni povremeno ispijanje pive ili vina ne voli nužno u alkoholizam - u oba slučaja ovisi o konzumentu, samo što živimo u društvu koje rekreacioni alkoholizam odobrava i potiče), pa ćemo se onda razgovarati.

Do tad se odjavljujem s ove teme.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    O, džizus, ako nešto ne podnosim onda je to prenemaganje i licemjerje i lov na vještice.

Kad netko napiše da popije tu i tamo čašicu vina u trudnoći jer je to dobro za krvnu sliku ( ) ili da je tijekom trudnoće bolje popušiti koju cigaretu nego se nervirati zbog nepušenja ( ) onda se to najčešće istolerira, a oni koji ukažu na suprotno ispadaju čistunci. Kad mama napiše da će možda, sporadično popušiti koji joint nakon što prestane dojiti, kad dijete neće biti uz nju - onda ispada narkomanka, svi se snebivaju, poziva se na zakone...

Ma dajte, ljudi. Educirajte se malo. Za početak pogledajte statistike koliko ljudi u Hrvatskoj umire od posljedica pušenja (bolesti krvožilnog sustava vodeći su uzrok smrti u Hrvatskoj, a jedan od osnovnih uzroka tih bolesti je pušenje; zatim slijedi rak - pogađajte koja skupina najčešće dobija rak grla i pluća) i alkoholizma, usporedite to s brojem registriranih narkomana (imajući na umu da povremeno eksperimentiranje marihuanom NE vodi nužno u ovisnost, kao što ni povremeno ispijanje pive ili vina ne voli nužno u alkoholizam - u oba slučaja ovisi o konzumentu, samo što živimo u društvu koje rekreacioni alkoholizam odobrava i potiče), pa ćemo se onda razgovarati.

Do tad se odjavljujem s ove teme.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna, a javila si se sada na temu da curama ukažeš na lijepi način da se prenemažu i da su licemjerne?
    Ja se ne sjećam da se na ovom forumu nije reagiralo na pušenje i alkohol u trudnoći (a i u dojenju) i da se nije opetovano ukazivalo da je štetno i da ne bi trebalo. Da je slučajno i ilegalno, sigurna sam da bi se netko pozvao i na zakon, kao što se i ovdje poteglo.
    I ne sviđa mi se tvoj poziv na educiranje, ovako postavljen "s visoka" ne znam hoće li nekoga potaknuti. Koliko znam, pitanje legalizacije i štetnosti/koristi rekreativnog uzimanja lakih droga nije niti tako jednostavno niti tako jednostrano da bi ga proučavanje statistika jednostavno razriješilo. Očito je obojen i osobnim preferencama, i predrasudama, s obje strane.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj naklon je išao Luni!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ako se s nečim ne slažeš,a ja sam to recimo jasno dala do znanja,to ne znači da sam licemjer i da se prenemažem.
    Po stoti put ističem da je takvo ponašanje neodgovorno dok se skrbi za malo dijete.
    To ne znači da sam u trudnoći pila i pušila-ne pušim,a možda dva tri puta godišnje popijem deci vina uz neku finu ribu,u trudnoći ni pod razno.

I ovakva vrsta" edukacije "mi ne treba.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Potpisala bih Maju. Pričanje o marihuani kao nečemu bezopasnom i ok, poželjnijem od alkohola i cigareta, jer popušiti joint je kao jednako kao popiti jednu pivicu ili dec vina za ručkom, bolje je i od cigareta jer statistike pokazuju da manje šteti... je jednostrano, neobjektivno, a i neodgovorno na jednom javnom forumu, posebno na roditeljskom forumu. Svatko ovdje ima svoje mišljenje o marihuani kojeg zasniva na svom iskustvu/ neiskustvu ili informiranju/ neinformiranju i ima pravo na njega. Ja bih prije 7 godina pisala o istoj ovoj temi posve različito nego što pišem sada, sada imam i više godina, ali bitnije je da imam i neko iskustvo koje mi ne dopušta da jednostrano prihvatim bilo koji od dva ekstrema.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Trenutno nijedna od moderatorica i administratorica nije za računalom, pa vas molim da ne raspravljamo više dok neka od njih ne pročita i procijeni kako će usmjeriti topic.

Smatrajte ga zaključanim dok ne dođe neka od njih!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otkljucavam...i nastavljam...

ocito da smo se pomakle od teme i usli u onaj prostor koji je jako osoban - ne bih da diskusija ide u smjeru, pusila sam ili nisam (dodajte sto god zelite) i u smjeru da marihuana cisti pluca...a ovo potpisujem
    Pričanje o marihuani kao nečemu bezopasnom i ok, poželjnijem od alkohola i cigareta, jer popušiti joint je kao jednako kao popiti jednu pivicu ili dec vina za ručkom, bolje je i od cigareta jer statistike pokazuju da manje šteti... je jednostrano, neobjektivno, a i neodgovorno na jednom javnom forumu, posebno na roditeljskom forumu.
    ajmo o tome kako to djeluje na dijete...zasto bi roditelju neki stimulansi trebali (od onih zakonom dozvoljenih do onih nedozvoljenih), sjecam se s predavanja JJ da su neka istr. isla u smjeru da jedna casa vina nakon vecere steti odnosu dijete-rod. ne u smislu zdravlja (mada bi se i tu moglo govoriti) vec u smislu promjene licnosti rod. - on je opusteniji, neobicniji, brbljaviji...i koliko to djetetu smeta jer mu nista nije jasno - sto se desava?

s druge strane djeca uce od nas kako se nositi s stresom, imamo li ikakav dobar nacin koji ne ukljucuje - normabele, praksitene, marihuanu, alkohol ili cigarete.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    ajmo o tome kako to djeluje na dijete...zasto bi roditelju neki stimulansi trebali (od onih zakonom dozvoljenih do onih nedozvoljenih), sjecam se s predavanja JJ da su neka istr. isla u smjeru da jedna casa vina nakon vecere steti odnosu dijete-rod. ne u smislu zdravlja (mada bi se i tu moglo govoriti) vec u smislu promjene licnosti rod. - on je opusteniji, neobicniji, brbljaviji...i koliko to djetetu smeta jer mu nista nije jasno - sto se desava?
    u ovom kontekstu bi onda lik iz početnog posta trebao nastaviti duvat jer bi u suprotnom promjenio ponašenje pa onda djetetu niš nebi bilo jasno :/

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ok, idemo u tom smjeru. Zašto bi povremeno uzimanje čašice piva, vina, jointa značilo da se tako obračunavamo sa stresom? Recimo, nekome je gušt popiti čašicu vina poslije ručka... to nije nužno povezano sa stresom...
    Ili recimo roditelj izađe van, pa si popije koju... mislim jel to na ovom forumu dozvoljeno? Reći da izlazimo, bez djece, sa društvom, da postojimo i u nekoj drugoj dimenziji, osim kao roditelji :? :?
    Jel smijemo guštati u nekim stvarima, a da se ne dovodi odmah u pitanje naše roditeljstvo? Mislim, ljudi smo...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sun nije on naduvan stalno - a i takav nije dobar roditelj svojem djetetu, znaci nije pitanje da li i koliko duva vec zasto? i zasto ne moze naci drugi nacin da se opusti ili sto vec?

on je nesiguran otac - to je bit.

suzyem - ok je izaci van, ok je biti i sva punina sebe - sve sto mozes biti i ljubavnica i supruga i zaposlena zena i partijanerica...sve dok na umu imas kako to utjece na tvoj odnos s djetetom - tu je nasa odgovornost.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako netko duva svaki dan nekoliko jointova ,on je jednostavno neodgovoran roditelj.
    To je naravno samo moje mišljenje.

Ako netko pije svakodnevno antidepresive ili normabele,on vjerojatno ima psihički poremećaj koji mora liječiti i to nikako nije isto.Jer normabele i antidepresive prepisuje liječnik između ostalog.

Možda ga i ima i onaj (skoro sam sigurna) koji duva svaki dan pet jointova ili koji pije dvije litre alkohola dnevno,ali je pronašao neodgovaran i nezreo način da ga rješava.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja iz ovog tvog posta zaključujem da ljudi puše travu iz nesigurnosti. Jeli to stvarno tako?
    Pitam jer ljudi koje poznam i znam da puše, ne djeluju mi niti malo nesigurno

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moj post upućen je flower

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neodgovaran i nezreo način da ga rješava
    mislim da je ovo bit.

sun-ne znam zasto ne nesigurnost, mozda nezrelost ili u situaciji rod. neodgovornost?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sun - nesiguran otac, ne znaci da je on nesiguran kao njegova crta licnost pa zato duva, vec je nesiguran u odnosu prema djetetu ( u smislu da djetetu treba sigurna luka, siguran i dostupan roditelj, on kad je naduvan takav nije). nisam mislila da je njegova osobnost nesigurna (ali je moguce da i je takva):

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sonja3333 prvotno napisa
    Ako netko pije svakodnevno antidepresive ili normabele,on vjerojatno ima psihički poremećaj koji mora liječiti i to nikako nije isto.Jer normabele i antidepresive prepisuje liječnik između ostalog.
    mislila sam da se necu dat navuc al eto samo jedna kratka crtica jer mislim da ce se sa ovom temom tesko do kraja i konca..

samo bih se osvrnula na koristenje lijekova za psihicke poremecaje koje prepisuje lijecnik - oni itekako mogu dati strasne reakcije tijela (cesto agresivnost) pa ih ne bi bas tako svrstavala u grupu manje opasnih ili vise prihvatljivih jer ih je dao doktor. (da ne pricam o njihovoj ovisnosti i danjem skidanju sa drugim lijekovima i tako u krug i krug) no da ne skrecem s teme...

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

s druge strane djeca uce od nas kako se nositi s stresom, imamo li ikakav dobar nacin koji ne ukljucuje - normabele, praksitene, marihuanu, alkohol ili cigarete.
    A i rijetko se to radi krijuci i rijetko je to casica ..dvije ...cigareta dvije ... Nas narod je poznat po tome da voli da popije, a i popusi i to se nekako prenosilo sa koljena na koljeno , poput narodnog obicaja . Nebrojeno puta sam cula " Tako je i moj deda i moj otac i nista im ne fali " Pod tom frazom svi pravdaju svoje poroke .
    trudnica npr. nema problem sa jointom ili dva . Zena ima problem ( ako ga ima uopste ) jer je muzu draze provesti vrijeme uz joint i alkohol nego uz porodicu , a on to ocigledno tako ne vidi .

Kako uopste napraviti granicu kada su poroci u pitanju koliko kad cega je dosta , kad je sve individualno ????Koliko smo kao ljudi uopste sposobni sami sebi postaviti takve granice da bi bili dobar primjer djetetu ? Sto je jednima normalno drugima je previse .. A i sto je rekla suzyem ljudi smo ..svako je prije djece vjerovatno imao neke svoje sitnije ili krupnije poroke .. Da li je ipak bolje odreci se svega toga kada je ocigledno da se povucena granica "koliko je dosta" vrlo lako pomjera , a djeca sigurno iz toga nista korisno nece nauciti ?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Luna, a javila si se sada na temu da curama ukažeš na lijepi način da se prenemažu i da su licemjerne?
    Ja se ne sjećam da se na ovom forumu nije reagiralo na pušenje i alkohol u trudnoći (a i u dojenju) i da se nije opetovano ukazivalo da je štetno i da ne bi trebalo. Da je slučajno i ilegalno, sigurna sam da bi se netko pozvao i na zakon, kao što se i ovdje poteglo.
    I ne sviđa mi se tvoj poziv na educiranje, ovako postavljen "s visoka" ne znam hoće li nekoga potaknuti. Koliko znam, pitanje legalizacije i štetnosti/koristi rekreativnog uzimanja lakih droga nije niti tako jednostavno niti tako jednostrano da bi ga proučavanje statistika jednostavno razriješilo. Očito je obojen i osobnim preferencama, i predrasudama, s obje strane.
    Potpisujem.
    Meni je takodjer licemjerno skakati na svaki spomen pusenja i alkohola, a ujedno braniti lake droge. Prvo, nesto je legalno, nesto nije. Pitam se kakve bi statistike bile kad bi lake droge bile svugdje i svima dostupne u kolicini alkohola i cigareta kao i o starosti umrlih od pusenja i alkohola naspram droga. Od marihuane sam se uvijek osjecala kao i od alkohola - omamljena. Od cigareta nikad nisam. Vec dugo ne koristim ni jedno, popijem prst vina u mjesec dana u gostima ili pola malog piva uz pizzu.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ako čovjek koristi omamljujuća sredstva, nebitno jel alkohol ili marihuana, kako bi se udaljio od stvarnosti, zaboravio na probleme, onda ima jedan veeeeeeliiiiiikiiiiiiiii problem.
    ali, povremno popit čašicu ili zapalit čisto u svrhu guštanja, u mojim očima ne predstavlja ništa strašno.
    kako za one koji nisu roditelji, tako i za one koji to jesu.
    no, nije mi ok u omamljenom stanju boravit s djetetom, bilo to od pive il od trave.
    i jedna mala sitnica u kojoj alkohol ima jedan minus u odnosu na marihuanu je ta što alkohol kod mnogih potiče agresivno ponašanje, marihuana baš i ne.
    trava stvara psihičku ovisnost ako se često puši u ne baš malim količinama, i to će definitivno loše utjecati na obiteljske odnose i to mi JE strašno. jednako kao i alkoholizam, navučenost na kojekakve sedative i antidepresive (da, i o tome se postaje ovisan, i to utječe na ponašanje konzumenta, a naši psihijatri ih prepisuju šakom i kapom i za najmanje sitnice koje se mogu i razgovorom riješiti), da ne nabrajam dalje.
    naslušala sam se svakakvih predavanja o štetnosti marihuane, načitala sam se raznoraznih brošura, no sudeći prema sadržaju istih, dobivam dojam da su ih uglavnom pisali ljudi koji nikad nisu dima potegnuli.
    mit da je marihuana sigurna ulaznica u ovisnost o teškim drogama je jedna od većih gluposti.
    ne bi vjerovali, dosta heroinskih ovisnika koje poznam u životu nisu joint zapalili, a ovi koji pljugaju o heroinu imaju izrazito negativan stav.
    tako da, moguće je da se to desi, ali nije nužno.
    netko je napisao da joint može biti trigger za raznorazne psihičke bolesti. i napisao je točno. ali, tu fali jedan mali, ali veoma bitan detalj. joint neće biti trigger za psihičke bolesti zdravoj osobi koja nema nikakve predispozicije da i bez jointa oboli od istih.
    ja ovdje ne veličam marihuanu, samo se osvrćem na neke sitnice koje me pikaju u oko. (da me ne bi krivo shvatili, jel )
    dobro, nisam niti otišla puno offtopic, napisala sam malo i o obiteljskim odnosima... a jesam oduljila, bilo bi dosta za danas.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

opet o korisnosti marihuane :? pliz nemojmo vise. ona je nedozvoljeno sredstvo i tu je negdje kraj i granica iza koje njeno velicanje nije pozeljno kako u zivotu tako i na ovom forumu.

no, nije mi ok u omamljenom stanju boravit s djetetom, bilo to od pive il od trave.
    mislim da je ovo bitno.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam rekla da marihuanu ne veličam, i ne mislim da je napušavanje nešto hvale vrijedno. a i ne sjećam se da sam pisala išta o njenoj korisnosti (iako i toga ima - znanstveno dokazano - al to je za neku drugu temu).
    no eto, roditelje koji skakuću uokolo sa svojom dječicom bilo pijani il napušeni, nemrem ne pogledat mrko... čak i nije tolko stvar u djetetovom doživljaju roditelja u tom trenutku, nego to ipak do neke granice smanjuje kontrolu nad samim sobom i usporava reakcije koje su katkad i od životne važnosti. s djetetom isključivo trijezan i priseban!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zašto mi nije čudno da se ovdje marihuana i cigarete stavljaju i isti koš ?Koja glupost!
    Ja sam pušila i pušila prije djece,kasnije nisam jer smatram da to nije u redu.Pod travom nikad nisam funkcionirala kako treba i ne pada mi napamet biti napušena pored vlastite djece.Isto kao što nikad nebi bila pijana pored njih.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa
    eto to i ja potpisujem

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa
    to ipak do neke granice smanjuje kontrolu nad samim sobom i usporava reakcije koje su katkad i od životne važnosti. s djetetom isključivo trijezan i priseban!
    i ovo potpisujem

ja nisam niti nabrajala prednosti trave, niti neću, e sada zašto netko puši, netko pije, netko pljuga. rečeno hipotetski , nekome je veći gušt zapaliti joint nego popiti pivo i ne vidim neke velike razlike u tome, jedino što eto (što i nije zanemarivo) je jedno legalno, a drugo nije.

i napominjem, NIKAKO nisam za napušavanje/pijenje i nakon toga igranje s djetetom. ali ne vidim razloga zašto si roditelj ne može dati oduška u bilo kojem obliku u trentutcima kada dijete spava navečer.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ne vidim razloga zašto si roditelj ne može dati oduška u bilo kojem obliku Wink u trentutcima kada dijete spava navečer.
    tko je tad odgovoran za dijete?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa ja nebi napušena ni pijana bila ni kad dijete spavasim ako postoji neko drugi ko bi se za to dijete pobrinuo;a kako sada razmišljam nebi ni tada::ali mi je zanimljivo da su hrvati poznati kao najgori i najnetolerantniji pušači koji puše pred djecom i trudnicama;što je meni prezira vrijedno=i što me se na ovom forumu tičeno što netko radi u slobodno vrijeme tj u vrijeme kad se za njegovo dijete KVALITETNO brine neka druga osoba i ako je u vrijeme kad se svom djetetu vrati svjestan i normalan__nije uopće relevantno za ovu raspravu

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

htjedo pitat isto šta i flower;pa ko je odgovoran za dijete dok spava;omamljena nebi nikad mogla brinut za dijete:imalo omamljena!ni s popijenom pivom!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prema pravilima foruma (koja sam citirala na prethodnoj strani) - čini mi se da su ih neki komenta(to)ri prekršili. (moje subjektivno mišljenje, bazirano na pročitanim slovima).

znači li to da udruga gleda pozitivno na to da se na stranicama njenog foruma raspravlja o POZITIVNIM utjecajima (zakonom nedozvoljene) droge na roditelje (pod stresom, naravno), odnosno da se navode tvrdnje o NEŠTETNOSTI (iz osobnih iskustava)?

jer to je ionako za opuštanje, zar ne?????????

lokotaju se i totalno bezazlene teme - jer nisu u skladu s pravilima foruma. pa onda ja zaključujem da ova ipak je.

npr.

a da roditeljstvo i duvanje ne idu zajedno, ma daj molim te, pa onda neide ni pivica kad djeca zaspu, ja ZNAM da ću kada prestanem dojiti, navečer kada mi mala zaspi tu i tamo zapaliti i nitko mi nemože reći da ću zbog toga biti lošija majka od drugih
    (ne da mi se citirat sve izjave tog tipa...)

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorciere- ja ne mogu govoriti o tome zasto su kljucane neke druge teme, mogu govoriti o ovom pdf - on je takav, vruc i zapaljiv i sigurno da je tanka granica gdje treba temu sasjeci i kljucati, a gdje pustiti.

osobno mislim da je bolje biti iskren i reci svoje stavove a zatim dopustiti da daljnja diskusija proispituje te iste stavove nego nakon izjave
    da roditeljstvo i duvanje ne idu zajedno, ma daj molim te, pa onda neide ni pivica kad djeca zaspu, ja ZNAM da ću kada prestanem dojiti, navečer kada mi mala zaspi tu i tamo zapaliti i nitko mi nemože reći da ću zbog toga biti lošija majka od drugih
    kljucamo i ne dopustimo clanovima foruma da razbistrimo pricu i dodjemo do nekog zakljucka. to se zove razgovor, kljucanje je prestanak komunikacije, ovo je rod. forum, ovo je pdf o izazovima rod. i kao takav treba komunikaciju koja tece...a ne nailazi na zidove.

pitas o stavu udruge, s obzirom na to da dobro citas pravila, onda cu za druge (a ne za tebe) reci da stavovi koje iznose pojedini clanovi foruma nisu stavovi udruge.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

otkljucavam...i nastavljam...

ocito da smo se pomakle od teme i usli u onaj prostor koji je jako osoban - ne bih da diskusija ide u smjeru, pusila sam ili nisam (dodajte sto god zelite) i u smjeru da marihuana cisti pluca...a ovo potpisujem
    Pričanje o marihuani kao nečemu bezopasnom i ok, poželjnijem od alkohola i cigareta, jer popušiti joint je kao jednako kao popiti jednu pivicu ili dec vina za ručkom, bolje je i od cigareta jer statistike pokazuju da manje šteti... je jednostrano, neobjektivno, a i neodgovorno na jednom javnom forumu, posebno na roditeljskom forumu.

Pa evo, Sorci, tu ti je sve navedeno o tome na koji bi način trebali raspravljati.
    Ne kužim, osobe koje misle da je ok tući djecu, smiju raspravljati o tome i govoriti svoje razloge (iako stav udruge nije za to), isto tako je s autosjedalicama...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

osobne koje svaki dan kopnzumiraju marihuanu, kroz neko vrijeme, jesu ovisnici, po mojoj prosudbi, emocionalno labilne osobe koje se teže nose s frustracijama.

Da o tome treba raspravljati - treba, jer problem ne nestaje ako ga mi ignoriramo iil prešućujemo, a rasprava možda da misliti nekim roditeljima koji prakticiraju pušenje marihuane ili pak mladim ljudima, budućim roditeljima...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da treba napraviti razliku izmedu osoba koje konzumiraju opijate (legalne ili ilegalne) radi toga jer su pod stresom i trebaju "instant smirenje" (vecina), i onih koji to rade iz cistog hedonizma.
    osoba koja se prema djetetu odnosi kao prema sebi ravnopravnoj licnosti vrijednoj postovanja, cak i kada popije/zapali, nece promijeniti odnos prema djetetu niti ce dijete njegovo ponasanje dozivljavati kao nesto cudno i zbunjujuce, makar osoba i postala razgovorljivija, veselija, tko zna kakva.
    osobe koje se ne znaju/ne mogu nositi s problemima i radi toga bjeze u utociste opijenosti vec mogu dati drugaciji primjer (pogotovo ako takav nacin rjesavanja problema brane svojoj djeci, tj. imaju dvostuke kriterije).
    koliko puta smo vidjeli i culi primjere "joj nervozan/zna sam, moram zapaliti pljugu da se malo smirim/popiti nesto ostro/zapaliti dzoint"..
    (ove teze droge ne mogu bas svrstati u hedonisticke rituale, to mi se ipak cini kao nesto za osobe s psihickim tegobama).
    malo sam zabrljavila, ali poanta je da mislim da ce daleko vecu ulogu u tome da li ce dijete/osoba biti sklona drogama/alkoholu/cigaretama itd. igrati odgoj odnosno ponasanje roditelja prema djetetu, nego samo roditeljsko ponasanje. npr. jedan okorjeli pusac marihuane je odgojio svoje dijete s velikom kolicinom postovanja i ljubavi, i njegovo je dijete danas covjek samouvjeren i siguran u sebe i svoje postupke, bez potrebe da se nekom dokazuje konzumacijim opijata. opet, ako nesto popije ili zapali, to je svjesna odluka, gust, i ne odrazava se na njegovu licnost ni na koji nacin.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

npr. jedan okorjeli pusac marihuane je odgojio svoje dijete s velikom kolicinom postovanja i ljubavi, i njegovo je dijete danas covjek samouvjeren i siguran u sebe i svoje postupke, bez potrebe da se nekom dokazuje konzumacijim opijata. opet, ako nesto popije ili zapali, to je svjesna odluka, gust, i ne odrazava se na njegovu licnost ni na koji nacin.
    ne kuzim...
    kako "okorjeli pusac marihuane" ne utjece na odnos s djetetom i razvoj djeteta.
    fakat ne kuzim - dijete odgaja osobnost, a osobnost se vidi u postupcima...

ovo "okorjeli pusac marihuane" dovoljno je da czss oduzme dijete, da se proglasi ovisnost i jos tisucu stvari...da ne kazem dodir s kriminalom s obzirom da se ne moze nabaviti legalno...

malo (previse) mi je labavo obrazlozenje...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja shvacam da roditelji nisu andjeli i da ne mogu uvijek postupiti po PS-u, ali negdje je granica...ono kad pocne smetati odnosu s djetetom smeta odnosu s partnerom, kad radje bira zapaliti nego biti s djetetom ili mora zapaliti da bi bio s djetetom...mozemo sad vuci i razvlaciti granicu.
    no marihuana je stetna (kao i alkohol i nikotin) a uz to je i zakonom zabranjena.
    hedonisti mogu birati legalne nacine i ne stetne nacine zadovoljavanja svojih potreba...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja bih rekla da taj "okorjeli pušač marihuane"kao prvo ima veliku sreću da mu to dijete uopće nije oduzeto,a zatim da se djetetu uz djetinjstvu nije što dogodilo dok ga je tata "pazio",no preptostavljam da je ipak imao pomoć neke stabilnije osobe.

A što se činjenice da je dijete izraslo u snažnog,neporočnog čovjeka tiče,nije rijetkost da djeca teških alkoholičara zaziru od alkohola i u najbezazlenijoj količini,odnosno bježe od njega ko vrag od tamjana.
    Pretpostavljam da se ovdje desilo nešto slično. :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma dobro, okorjeli znaci da je pusio travu i odgajao klinca. nije bio ono jednom nogom u grobu.
    isto bi ga odgojio i da je bio okorjeli citac knjiga, ili okorjeli gledac televizije.
    poanta je u tome da ako je roditelj u glavi sreden (sad ovo smjesno zvuci posto sam napisala da duva) odgojit ce samouvjereno dijete koje se nema potrebe drogirati/opijati.
    ja sam npr uz najbolje namjere odgojena (od roditelja koji ne piju i ne drogiraju se) kao labilno i nesigurno dijete (represijom i dvostrukim kriterijima) i skoro sam u jednom trenutku ogrezla u ovisnost (naravno, to je bila posljedica moje psihicke labilnosti). naspram klincu koji je odgajan od oca pusitelja trave, kojem nikad nije palo na pamet da bi se mogao s*ebati s drogama i sl, i kojem danas mogu samo zavidjeti.
    kuzite me?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sibell prvotno napisa
    samo bih se osvrnula na koristenje lijekova za psihicke poremecaje koje prepisuje lijecnik - oni itekako mogu dati strasne reakcije tijela (cesto agresivnost) pa ih ne bi bas tako svrstavala u grupu manje opasnih ili vise prihvatljivih jer ih je dao doktor. (da ne pricam o njihovoj ovisnosti i danjem skidanju sa drugim lijekovima i tako u krug i krug) no da ne skrecem s teme...
    moram priznati da sam upravo ovako nešto htjela napisati...
    pogotovo zato što je netko ovdje trudnici preporučio stručnu pomoć...

gotovo je pravilo da, ako odeš psihijatru/psihologu doktor prije nego kaj zineš da 2 vrste tableta i pošalje te doma...

zna, ot je - ali mislim da je ipak potrebno ukazati i na taj ''doktorski'' dio priče...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

psiholog ne propisuje lijekove

marihuana nije dozvoljeno sredstvo i uzima se na vl. odgovornost

nadam se da su svi toga svjesni

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

lavache slažem se s ovim što si napisala...
    ljudi danas piju tablete ko bombone,umrtvljuju bol,otupljuju mozak i što sve ne...

stvarno se slažem da doktori olako prepisuju sedative i antidepresive koji su sve samo ne bezazleni.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Ja bih rekla da taj "okorjeli pušač marihuane"kao prvo ima veliku sreću da mu to dijete uopće nije oduzeto,a zatim da se djetetu uz djetinjstvu nije što dogodilo dok ga je tata "pazio",no preptostavljam da je ipak imao pomoć neke stabilnije osobe.

A što se činjenice da je dijete izraslo u snažnog,neporočnog čovjeka tiče,nije rijetkost da djeca teških alkoholičara zaziru od alkohola i u najbezazlenijoj količini,odnosno bježe od njega ko vrag od tamjana.
    Pretpostavljam da se ovdje desilo nešto slično. :/
    a cuj, sto se tice prvog dijela tvog posta mislim da onaj poduzetnik ciji sin je nedavno autom ubio curu u VG nije ni pio ni pusio cigarete/travu. i sad nek mi netko kaze da je on bolji otac od ovog koji je odgojio dijete kojem ne bi palo na pamet raditi takve neodgovorne stvari. jel i onaj prvi isto imao veliku srecu da mu dijete nije oduzeto? radi toga jer je previse radio, a to je, koliko znamo, potpuno legalno i nije podlozno raspravi. dok se ne desi nesto onakvo.
    dobro, ne znam se ja tako dobro izrazavati, ali ne volim generalizaciju. ako netko pusi/pije/duva otprilike je jednaka mogucnost da odgoji "normalno" dijete kao i onaj koji to ne radi. moj point je da je stvar u odnosu prema djetetu.
    haug.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mikka pa nije pušenje trave jedini aspekt neodgovornog roditeljstva!
    Ovaj je poduzetnik falio u drugim,jaaako bitnim stvarima,al to svejedno onog prvog ne čini odgovornim roditeljem.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako netko pusi/pije/duva otprilike je jednaka mogucnost da odgoji "normalno" dijete kao i onaj koji to ne radi. moj point je da je stvar u odnosu prema djetetu.
    haug.
    haug i tebi. nazalost mnoga istr. i mnogi stavovi strucnjaka na podrucju odg. dokazuju da nije tako, dapace...
    ima jedan paradoks u odgoji - da iz najlosijih uvjeta znaju "ispasti" najbolji ljudi...ali uz svakog tog ima jos na desetke koji to ne uspiju.
    oni prvi prezive po principu sto me ne ubije-jaca me...
    odnos s djetetom nije u kristalnoj kugli neovisan o nasim postupcima, neovisan o nasim nacinima nosenja s hedonistickim potrebama ili stresom, neovisan o tome da li radimo nesto nelegalno...
    tvoja tvrdnja jednostavno ne stoji.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po meni, nije čudno da alkoholičar ili ovisnik odgoji dijete koji to nikada neće biti, reko bi čovjek: vidio je i naučio kako to nije dobro.

Ipak, veliki broj alkoholičara imaju u obitelji blisku osobu koja je alkoholičar (kod narkomana druga generacija jednostavno još, uglavnom, nema dovoljno godina). Iako su djeca vjerojatno tisuću puta ponovila da ona neće nikada piti (ili pušit ako je riječ o pušačima), ipak u prvim ozbiljnijim frustracijskim situacijama u odrasloj dobi reagiraju (na nesvjesnoj razini) na način kojim su bili najviše izloženi tokom djetinjstva, dakle onako kako su naučili da se rješavaju frustrairajuće situacije - konzumiranjem alkohola. Ovim mehanizmom se često tumači i generacijsko prenošenje agresivnog ponašanja, i sl.

Dakle, ne treba podcijeniti snagu činjenice da dijete gleda, motri naše ponašanje, ono upija kako se mi ponašamo u različitim životnim situacijama (ne samo prema njemu), kako se nosimo s njima, dijete uči po modelu...

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa

Iako su djeca vjerojatno tisuću puta ponovila da ona neće nikada piti (ili pušit ako je riječ o pušačima), ipak u prvim ozbiljnijim frustracijskim situacijama u odrasloj dobi reagiraju (na nesvjesnoj razini) na način kojim su bili najviše izloženi tokom djetinjstva, dakle onako kako su naučili da se rješavaju frustrairajuće situacije - konzumiranjem alkohola.
    Ma kakvi, djeca ne počinju pušiti ni piti u odrasloj dobi, nego već kao teenegeri, i to ne potiču frustrirajuće situacije, dapače, to su situacije u kojima se dijete želi asimilirati s ekipom, pa svi znamo kak to ide.....
    Ja nisam, recimo, počela pušiti jer su mi roditelji pušili, jer se nisam znala nositi sa stresom... dapače, pa dugo vremena mi je bilo zlo od cigarete (šta vi mislite da je cigareta odmah tak fina, i pobjeđuje stres?), al na žalost sam bila ustrajna, samo zbog ekipe :/
    I mogli su se moji roditelji na glavu nasaditi, pričati o tome kako je to loše, vodi u bolest, voditi me svojim nepušačkim primjerom... uzalud vam trud svirači

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sibell prvotno napisa

o da, poznam momka koji je sa svojih 11 godina stavljao vlastitu pijanu majku u krevet - zenu koja je psihicki bila bolesna, uzimala antidepresive, a uz to i pila i pusila (nije bila agresivna) - sve legalne "droge". kakve je to sve ostalo psihicke posljedice na njega bolje da ne pricam.

a najcudnije u cijeloj prici, kad bi se obitelj (momak, sestra, njegova mama, i njeni roditelji) okupili za nedjeljnim ruckom, otac, tj. djed, patron obitelji je svaki put pokusao ponuditi casicu vina majci koja se nakon puno godina ovisnosti uspjela odviknuti od alkohola. stari dida nikako nije mogao prihvatiti da se za ruckom i vecerom ne popije po koja casica, kao sto je on to cinio zadnjih 60 godina.

nije čudno da alkoholičar ili ovisnik odgoji dijete koji to nikada neće biti, reko bi čovjek: vidio je i naučio kako to nije dobro.
    poznam dosta muskaraca, starije generacije, jedan od njih je moj djed, koji nikad nije izlazio i pio bas iz razloga sto je njegov otac bio alkoholicar.

htjedo pitat isto šta i flower;pa ko je odgovoran za dijete dok spava;omamljena nebi nikad mogla brinut za dijete:imalo omamljena!ni s popijenom pivom!
    tko je odgovoran za dijete ako ja odem u kino s mojom najboljom prijateljicom, tko je odgovoran kad odlazim na dva dana u drugi grad radi magisterija, tko je odgovoran kad odlazim na rodjendanski tulum, tko je odgovoran kad odlucim otici na forumaske kavice ?! sve ovo sam radila - ne pusim, ne duvam, ne pijem - pa me opet nije bilo pored djeteta tih nekoliko sati. ako si to mogu priustiti, tj. ako imam nekog, rodjenog oca tog djeteta, zasto ne bih smjela (i obrnuto) ? pa popiti i koju casicu ? ionako ne pijem, jer uglavnom vozim... i bez ove zabrane od 0.0 promila.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ako odem u kino s najboljom prijateljicom, na kavu ili rođendanski tulum za dijete je odgovoran onaj ko je u tom trenutku s njim. a ako čekam da dijete zaspi da si popijem ili poduvam, bojim se da sam i dalje odgovorna ja (teško da si muž isto ne bi popil i poduval).
    i dijete uglavnom kad zaspi spava čitavu noć pa se onda možemo opustiti? nije vas nikad probudila djetetova temperatura koje do tad nije bilo? nas bome je, nažalost ne jednom! i kaj bi bilo da smo se prije toga malo (ili malo više) opustili jer smo računali da bu spavala do jutra?
    a kaj se tiče veće štetnosti cigarete nego marihuane, mislim da sam nedavno čitala da su nova istraživanja pokazala da to nema veze s vezom

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i koji je na kraju smisao ovog topika?

Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •