Da ne quotam bezveze one koji su mene ispravljali jer cemo se samo vrtiti u krug , pitam se samo ( iskreno pitam bez provokacija ikakvih ) kakve bi reakcije bile da njihov sin ili cerka ( nebitan uzrast ) dodje kuci sa jointom kuci a kakve da dodje sa cigaretom u ustima :? Ja mislim da bih ja ipak zesce reagovala da dodje sa jointom , ali to je samo moje misljenje. Iz nekih postova ovdje sam shvatila da je ipak bolje pusiti marihuanu nego cigarete i da trudnica u stvari treba biti sretna sto joj muz pusi marihuanu jer bi mnogo vece posljedice bile da je nikotinski ovisnik . Ja sam imala takvo drustvo gdje je bilo svih vrsta droga . Jednom sam probala , na mene cak nije djelovalo , ali na ostale jeste . A na vecinu djeluje uzasno i vecina njih se pod zabludom da su " normalni , samo malo opusteniji " napusavalo konstantno . Nakon par godina vecina njih je postala , pa moram reci - glupa ..tupa . 50 % ih je preslo na teze droge .
Slazem se da su alkoholizam i cigarete isto veliki problem , ali zbog onoga sto sam ja vidjela , mene je ipak vise strah marihuane nego nikotina , ali bih i alkoholizam stavila u isti rang .
Nikotin ( kao pusacu )mi je ipak manje zlo .