Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: OTKRILI SMO S 21 TJEDAN :)

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno OTKRILI SMO S 21 TJEDAN :)

Drage cure!
    Ja sam bila jučer na ultrazvuku i moja mala Marija je pokazala pišu i to dosta veliku.
    Mužić i ja smo bili šokirani jer su nam rekli s 17 tj da je curica 100% ali sam i ja danas vidjela pišonju svoga u prvi sam mah mislila da je pupčana vrpca,ali se točno vidjelo da je visuljčić jer nije povezan s bebom,i doktorica je rekla da je momčić,.Koliko se,a dobro se vidjelo s 21tjednom.
    Hvala Bogu da je sve u redu ostalo....Ja već mislila moja curica,ali dečkić je i neizmjerno sam sretna i na tome našem anđelčiću Čitavo vrijeme se rintao , igrao ,cuclao prst- tako da se dr.začudila na aktivnoj bebici.....
    Iskreno,malo mi je čudno kako to da doktor nije vidio sa 17.tjedana pišu.....tj da je dečkić već je bio uvjeren da je curica...Jeste li imale sličnih iskustava?

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nisam ja jer nisan ni pitala šta je
    ali prijateljica je mislim čak 4puta pitala ginekolga šta je i svaki put
    curica 100% a na kraju rodio se mali muškić
    ona se kad je rodila i kažu joj rodili ste sina počela svađati i kaže im
    ma nije muško žensko je meni je ginekolog reka da je žensko
    falili ste,pa su svi

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Osobno iskustvo nemam ali to se često dešava jer ginek. zbog bočnog položaja bebe teško može procijeniti koji je spol. Obično se curice pretvore u dečke na kasnijim ultrazvucima, a rijetko obrnuto.
    Valjda meni neće tako biti (rekao mi je da je cura sa 17tj)..što god,bitno da je živo i zdravo

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je na 2 UZVa rekao da je dečko, ali da nije 100% siguran. Niti 3. put nije bio siguran ali je rekao da misli da je curica. Sad mu više niš ne vjerujem pa će biti iznenađenje na porodu. (U pon idem na još jedan UZV ali mislim da je beba već jako velika i skvrčena da vidi.)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mojoj frendici su govorili do zadnjeg dana da je curica i isto tako rodila decka. A kupili sve rozo za curicu...
    Meni su rekli da je decko vec u 14.tj i mislim da nisu pogrijesili jer se pisonja itekako vidi...

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: OTKRILI SMO S 21 TJEDAN :)

Citiraj ruza prvotno napisa
    Drage cure!
    Ja sam bila jučer na ultrazvuku i moja mala Marija je pokazala pišu i to dosta veliku.
    Mužić i ja smo bili šokirani jer su nam rekli s 17 tj da je curica 100% ali sam i ja danas vidjela pišonju svoga u prvi sam mah mislila da je pupčana vrpca,ali se točno vidjelo da je visuljčić jer nije povezan s bebom,i doktorica je rekla da je momčić,.Koliko se,a dobro se vidjelo s 21tjednom.
    Hvala Bogu da je sve u redu ostalo....Ja već mislila moja curica,ali dečkić je i neizmjerno sam sretna i na tome našem anđelčiću Čitavo vrijeme se rintao , igrao ,cuclao prst- tako da se dr.začudila na aktivnoj bebici.....
    Iskreno,malo mi je čudno kako to da doktor nije vidio sa 17.tjedana pišu.....tj da je dečkić već je bio uvjeren da je curica...Jeste li imale sličnih iskustava?

To se isto i meni dogodilo. Na 3,5 mjeseca rekao doc da je 70% siguran da je curica i prije 2 tjedna kaže on meni dečko i vidjela se razlika od pipčane vrpce. Tak ti je i moja Mea postala Noah

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Točno se isto i nama dogodilo prvi put. U 17 je bila cura, pa su joj se u 21 spustila jajčeka. veli tada meni to dr. onak usput na uzv a ja skoro opala sa stola...
    A ja sam si i željela prvo sina......
    Sad je cura...stoposto...

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja nosila dečka do 35 tj i onda ispala curka

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam nosila curicu do 41 tjedna, pa se rodio dečko...
    a doc...vele da je vrhunski stručnjak za ultrazvuk...pa ti vidi

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni doc nije htio ništa govoriti dok nije bio siguran, jer je bebica bila u bočnom položaju. I dosta kasno smo saznali, ne sjećam se točno kad, ali već blizu 30. tjedna. Normalno, dobro je vidio. Drago mi je da nije pogađao samo da mi nešto kaže. Rekao je da može on pogađati, a tako i ja, 50% su šanse da budemo u pravu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sampratila trudnoču kod dvije giničke paralelno i privatnica mi je u 12 tj. rekla da je sin i stvarno se lijepo vidjelo. Kasnije smo to samo potvrđivali, a ova druga mi je napisala na kartonu slovo Ž (žensko)

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    ja sam nosila curicu do 41 tjedna, pa se rodio dečko...
    a doc...vele da je vrhunski stručnjak za ultrazvuk...pa ti vidi
    stručnjak za pamćenje

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Eto nakon 9 mj. nagađanja konstatirali su da je 100% dečko. (38.tj) . Nadam se da nisu fulali jer sam pripremila samo M robicu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cestitam na momcicu

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kolegica sa posla je kao nosila curicu i njezin sin je željno očekivao seku a na kraju je rodila sina - skoro je pala u nesvjest

naša vjenčana kuma također je nosila curicu i krajem osmog mjeseca trudnoće imali su laganu saobračajku i ona je morala biti na promatranju dva dana u petrovoj za svaki slučaj i tamo su otkrili da njezina curica ima visuljka....

meni je doktor odmah vidio curicu ali ja sam ipak to uzela sa rezervom jer nikad se nezna.....

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo otkrili ima dva dana i to u 36tj +3, jer je beba do tada redovito na svakom UZV bila na zadak. Rekli su da je curica :D Vidjet ćemo za par tjedana jesu li pogodili

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je na 4d ulztazvuku u 11.5 tjednu rekel da je dečko i vidi mu se mali pimpi! Ba me zanima da li je istina!

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja zbog takvih "zabuna" i pogađanja nisam niti htjela znati... glavno mi je da jer sve drugo ok, a spol koij bude... svejedno...

ali zato su svi oko mene izludili s pogađanjem, samo što ne otvore kladionicu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

E, a znate kaj mene zanima? Zašto kojibog svi toliko govore o ženskoj i muškoj robici za novorođenče :/ ?!? Pa mislim, kaj je to toliko bitno? Kao nije nikom pa ipak 90% roditelja to be kupuje sve rozo za curicu i plavo za dečka. Otkud to? I meni donose poklone pa kažu (a sve redom obrazovani i pametni ljudi, je l), nisam našao rozo pa sam ti uzeo žuto za curicu. Ama, do godine dana koga briga koja je boja?!? A i poslije...fakat ne kužim to s tom robicom, potpuno ludo ustvari.

joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa nije bas bitno ali veliki je gust od pocetka recimo da je curica bas curica da se to vidi iz aviona,nemoj krivo shvatiti ali ja sam moje cure odmah oblacila u roze haljinice i cipkice i masnice. To recimo sinu ne oblacim ali zato sad gustam jos vise jer mi je to nesto novo i obozavam te kosuljice i farmerkice,pravi mali frajer od pocetka.
    Za mene recimo robica za bebu ne sluzi samo da je beba obucena i da joj nije zima nego eto bas i za to uzivanje.
    Volim ih i kao skroz male da su skockani.
    Ako neki misle da je bacanje novca,nije dobije se ionako puno na poklon
    pakad vec poklanjaju barem da je i s ukusom,a ne eto nek pase pa sta bilo bilo.

A sad da se vratim na temu.
    Meni su sva tri puta pogodili spol u 20-om tjednu.
    Istina do kraja nikad opet nisam 100%vjerovala.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Sestrična je do zadnjeg ultrazvuka pred sam porod bila uvjerena da nosi curicu,tako su joj uostalom rekli svaki put do tad.Kad joj je doktorica rekla da je sin od šoka se 15 min nije uspjela ustati s kreveta,čak je neko vrijeme i plakala. Nekako se pripremila za curicu,kupila neke stvari,odabrala ime.........brzo je došla sebi

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Prvi put su mi i ranije i pred kraj rekli cura-pogodili

2. put negdje na sredini jedan doktor: Zasad mi izgleda da će biti cura
    Zadnja 3 mjeseca drugi doktor "100% dečko, ne bi govorio da nisam siguran" i tako 3 mj na svakom UZV, pokazivao mi jajčeka, pišu...
    Još ja pitam jel siguran da nisu otečene usne i pupčana vrpca... Ma ne, sto posto dečko
    U rađaoni šok- negdje na putu iz maternice do van otpao pišo pa rodila curicu :shock: .
    Al za dečka ionako nismo imali ime ni u rađaoni, tako da prvo što mi je palo na pamet kad su rekli da je cura: Još bolje, bar imamo ime (i hrpu robe od seke).
    A ono plavo što sam pokupovala dalo se iskombinirati sa rozim pa OK

Al čula sam i za slučaj kad mama nije htjela par dana primiti bebu na ruke jer nije htjela povjerovati da je njeno.
    Sad ne znam jel čekala curu pa rodila dečka ili obrnuto ali tako nešto su mi pričali. Njoj je stvarno bio šok

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi smo bili na pregledu prije dva tjedna znači u 18 tjednu trudnoće i doktor nam nije htjeo reći da li je curica ili dečko uz obrazloženje da ne želi pogađati jer bebica sad još uvijek ne proizvodi svoje hormone pa ako je curica može biti da su joj velike usne otečene pa da izgledaju kao testisi. Isto je rekao da će moći sigurno odrediti spol kasnije kad bebica ako je cura počne proizvoditi vlastite hormone i koka joj se smanji, a dečku će pišonja tada biti baš vidljiv.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa
    ja nosila dečka do 35 tj i onda ispala curka
    margita je bila dečko do 32. tjedna

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni su oba puta iz prve pogodili!!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam sa 16+5 na UZVu prije nego mi je doc išta rekao pomislila "a gle ovog malog kak maše s tim pimpijem " Pa doc pita Želite li znati? Ja velim da, onak skulirano, misleći na svoju kutiju prepunu rozih majičica i preslatkih haljinica.. A veli doc, "Vaš dečko će dobiti pojačanje. Vidite.. "

Nema greške, vidi se iz aviona: potpuna oprema

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dva različita ultrazvuka kod dva različita doktora, oba puta su pogodili, curke bile i ostale.

Tiwi, čestitam na još jednom pišulincu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

moj kiki je bio 100% curica do dva dana prije poroda...

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nura je bila prvo curica, pa onda dečko.... poslije se nije vidjelo.... i do poroda nisam znala šta je...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    margita je bila dečko do 32. tjedna
    i moja Vanja

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sale&ivana prvotno napisa
    mi smo bili na pregledu prije dva tjedna znači u 18 tjednu trudnoće i doktor nam nije htjeo reći da li je curica ili dečko uz obrazloženje da ne želi pogađati jer bebica sad još uvijek ne proizvodi svoje hormone pa ako je curica može biti da su joj velike usne otečene pa da izgledaju kao testisi. Isto je rekao da će moći sigurno odrediti spol kasnije kad bebica ako je cura počne proizvoditi vlastite hormone i koka joj se smanji, a dečku će pišonja tada biti baš vidljiv.
    evo ovo san ja tila napisat, zasto se dogode greske, ponekad velike usne izgledaju kao testis pa se dogadjaju pogreske. mi nismo htjeli znat spol al je moj dr mislija da se zezam pa mi je rekao i bio u pravu al znam puno slucajeva di su dr falili

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Moj Nikola je bio do 28. tj. curica

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I Ivor je do predzadnjeg UZV bio curica.
    Petra je odmah bila i ostala curica

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U 24 tjednu sam bila na 2D uzv i bila je 100% cura. Bila sam opet prekjucer u 29.tjednu na 4D i sada je Laura postala Gabriel, ali sada definitivno 100% jer se stvarno vidi,cak i sliku

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure moje drage svaka čast uzv ali više ništa ne vjerujem dok ne vidim mrvicu da se rodi, za moju najstariju curu od 20tj. su govorili dečko, dečko..., svaki mjesec na uzv ista priča mi pokupovali sve plavo kad rodila se cura, mislila sam ma možda pošto sam forsala šta je? od samog početka doc je rekla bez veze a, kasnije samo ponavljala, druga beba ista stvar dečko iako tu nisam ništa pitala jer sam imala problema (od 5mj. sam se počela otvarati) doc mi je čak na uzv pokazala i kao pišu u stilu vidite to je to nemožete fulat, rodila se opet cura, tad nisam kupovala ništa rozo al pošto me je uvjerila da je dečko, da nisam svoju princezu vidjela isti tren kad se rodila rekla bi da nije moja. Sada u 38 tj. dva puta mi rekli da je cura iako nisam ni pitala, kupila sam sve zeleno i žuto pa šta bude, bitno da je živo i zdravo a, kad se rodi ima vremena da kupujem u boji.

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Htjela bi samo reći da je nama ginić u 16 tj rekao da je cura da se to vidi po kostima zdjelice i ako se dobro sjećam po duljini mokraćne cijevi. Tako je nama rekao da je cura. Mi to baš i nismo vjerovali - kako po tome zna da je cura, ali stvarno i jest cura! :D
    Imao je bolji ultrazvuk nego je obično u bolnicama.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ante je od 16-og tjedna decko

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni nisu ništa govorili na uzv jer se nije niš ni vidjelo - moj mali pišulinac se valjda sramio
    Ja sam od početka znala šta nosim - neki predosjećaj i bila sam u to 100% sigurna. Iako su svi oko mene željeli da nosim curetak pa bi joj kupovali haljinice s volančićima, bluzice s mašnicama i neznam kaj sve ne. Zato će drugo (za koju godinu) biti cura.

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joj, sad sam se sjetila!
    Naišla sam na neki kineski lunarni kalendar po kojem možeš predvidjeti spol djeteta prije začeća.

Provjereno radi na par primjera....

Na Google upišite Chinese lunar calendar

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure ,vi kojima su pogrijesili spol, jeste li isle kod privatnih ginekologa, ili kod socijalnih?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    nisam ja jer nisan ni pitala šta je
    ali prijateljica je mislim čak 4puta pitala ginekolga šta je i svaki put
    curica 100% a na kraju rodio se mali muškić
    ona se kad je rodila i kažu joj rodili ste sina počela svađati i kaže im
    ma nije muško žensko je meni je ginekolog reka da je žensko
    falili ste,pa su svi
    kad sam bila trudna meni su svih 9mj. govorili da je curica ,a u rodiliištu :shock: pišonja...
    U prvom momentu smo mislili MM i ja da nešta nije u redu s bebom kad ono samo mali p*** između nogu...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj little duck prvotno napisa
    Cure ,vi kojima su pogrijesili spol, jeste li isle kod privatnih ginekologa, ili kod socijalnih?
    Ja sam u Berlinu išla i kod privatnog i u bolnicu svaki mjesec gdje je svaki put bio drugi ginekolog i svi su tvrdili da je curica, a Petar je samo dobro skrivao...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •