vidiš,sve mame koje imaju pozitivno iskustvo sa SM imale su manje više iste doktore i babice na porodu.nitko ne spominje dr. i /mod. editirala ime/![]()
nego,ja sam skužila da ova starudija od doktora niti ne prisustvuje toliko porodima ako ne mora,više rade carske i neke hitnjake.bogu hvala
![]()
ovo da bi i u drugim bolnicama bilo isto,kako kome,to se fakat slažem.SM bi bila ok da se organizira ovako:
-starudija samo carski radi i po potrebi asistira mlađima
-uvodi se 0-24 rooming in sa mogućnošću da se ostavi neka mini sobica za bebe za mame koje se eventualno žele odmoriti nakon poroda ili su u lošem stanju
-bebe koje su u inkubatoru mame imaju pravo posjetiti kad kod im se sprdne (osim kada su na pretragama i sl. naravno) i biti sa njima koliko hoće-vidi na netu utjecaj klokan metode na prijevremeno rođene u siromašnim zemljama
-ukida se adaptirano osim ako beba pokaže znakove krajnjeg pada na težini i dehidracije a i onda se traži odobrenje i potpis majke i daje se eventualno HA mlijeko,zlu ne trebalo
-izbace se sve sestre sadašnje sa neonatologije i zila odabere po svom ukusu one koje će biti kao ona![]()
-te sestre umjesto da adaptiraju djecu koja ne žele biti adaptirana podučavaju majke kako pravilno dojiti i brinuti se o djetetu
-postavlja se alarm za cigarete u svaki wc a rodilja se kažnjava sa sto dnevnih dohodaka zbog pušenja osoblje bolnice sa 200 8)
evo za početak sasvim dovoljno i u potpunosti izvedivo.slijedeća etapa:
prehrana.
umjesto pola šnite polija i bijelog kruha bolje da trudnica ili rodilja pojede makar jednu bananu ili mavrovićevo pecivo jer je više hranjivih tvari unijela a košta isto ko ovo sranje koje tamo daju.a kao zdravstvena su ustanova.prijedlog-neka davor sastavlja meni.![]()