Citiraj jaguar prvotno napisa
Marca!

ja sam ti si sama napravila spisak kaj mi sve treba za bebu (odjeca,namjestaj + oprema za bolnicu)

ovo je moj spisak>

TORBA (za bolnicu) !!!!!!!!!!!!!!!

papiri od trudnoće i zdravstvena knjižica
2 – 3 spavaćice (naprijed sa gumbima i što većim prorezom da možeš nesmetano dojiti)
grudnjak za dojenje (Muller u City Centru)
papuče
natikače za tuširanje (japanke ili nešto da ne pokupiš gljivice u bolnici)
ogrtač ili tzv. šlafruk
čarape (3 kom)
2 veća ručnika za tuširanje i 3 manja za lice i ruke
krema za ruke
Plivasept (sredstvo za dezinfekciju ruku - STERILNO)
5 paketa Vir 80 uložaka ili Veo specijal uložaka (ima u DM-u) oni imaju mrežicu po sebi kako se rana ne bi upalila i da te ne bude žuljalo i smetalo
1 paket velikih običnih Always uložaka - da ne procuri kroz Vir uloške, no to ovisi da li ćeš moći stavljati zbog rane
2 paketa jednokratnih gaćica – jako su praktične, upotrijebiš ih i baciš, da ne moraš uništavati svoje gaće (ljekarna)
wc papir (što mekši) barem 3 role
vlažne maramice za ruke
Domestos maramice za brisati školjku (da ne pokupiš neke bakterije u bolnici)
jastučići za grudnjak (ima ih u DM-u)
štitnik za bradavice (ukoliko ćeš imati problema sa bradavicama i dojenjem) -ljekarna
čaša
sok ili voda (mala flašica sa sisaljkom je lakša za rukovati odmah poslije poroda)
četkica za zube
kaladont
češalj
šampon + regenerator
nešto za tuširanje (najbolje dječje, no ranu je najbolje ispirati mlakom vodom)
krpica za tuširanje
nekakvi krekeri ili keksići
labelo
punjač za mobitel
1-2 gaze za bebu (u slučaju ako bude bljucala)

dodala bih još i vlažni WC papir. Meni je neopisivo pomogao da se osjećam čisto jer sam rodila carskim rezom i nisam se smjela tuširati, a kako god pokušala oprati kritičnu zonu pošpricala bih zavoj. ponesi si i par ziherica. kako bih se oprala ispod ruke i prsa a da se ne zamočim, omotala bih se ručnikom i uhvatila zihericom. ručnik mokar, rana suha a ja mirisna. te dvije stvari su me spasile. naravno uz sve gore navedeno. a nikad ne znaš kojim će smjerom krenuti porod...
i obavezno ponesi izdajalicu. kada mi je krenulo mlijeko muž mi je čak nosio i listove kupusa jer se nisam uspjevala do kraja izdojiti a kanali su se prepunjavali... i dan danas, nakon skoro 6 mjeseci imam mlijeka na izvoz