Već neko vrijeme škicam ovu temu pa, evo, da i ja malo pridonesem. Sva tri puta sam rodila u Vinogradskoj i zadovoljna sam sa svime osim nepostojanjem rooming-in-a. Jako sam zadovoljna time što sam kratko vrijeme nakon svakog carskog dobila bebu na dojenje i nastavila je dobivati prema rasporedu koji se primjenjuje za žene koje su rodile vaginalno svo vrijeme koje sam provela na intenzivnoj. Nakon carskog sestre i doktori često obilaze žene i prate njihovo stanje (provjeravaju tlak, izmjene budnosti i spavanja, stalno pitaju da li treba nešto protiv bolova). Svo osoblje s kojim sam se susrela ima topao i brižan odnos prema pacijentima. To je na intenzivnoj. Na odjelu babinjača ima sestara koje su jako dobre i onih koje baš i nisu... Kad sam rodila dvoje mlađe djece, odmah sam se po dolasku na odjel babinjača sa sestrama dogovorila da mi bebu nose kad je budna i traži jesti, a ne po njihovom rasporedu (kada je većina beba nahranjena adaptiranim i uspavana). Doduše, bilo je sestara koje bi se postavile na način: što si vi umišljate, mi imamo svoj raspored. Tada sam rekla sve ok, pozovite mi pedijatricu, dogovorit ću se s njom. Kad sam pedijatrici rekla da ne želim da mi bebu hrane adaptiranim jer je želim čim prije staviti na prsa da navuče mlijeko, žena je rekla da nema problema i upisala u karton da se dijete preko dana ne smije hraniti adaptiranim i da se nosi majci na zahtjev pa sestre više nisu imale što za reći. Nekima je to bilo ok, a neke su gunđale. Dakle, svaka čast pedijatricama! Rezultat: moja treća beba je već u rodilištu vratila porodnu težinu. To je ono što mi je bilo najvažnije u rodilištu: da dobijem bebu odmah nakon carskog i da je ne nadohranjuju s adaptiranim mlijekom (jedino mi je po noći nisu nosili).
Što se tiče higijene i čistoće soba, kupaonica i wc-a, i s time sam bila zadovoljna. Još kad se u wc-ima ne bi pušilo i kad bi svaka soba imala svoju kupaonicu...
Doktori su isto divni, naročito dr. Herman, dr. Sabolović, dr. Košec, dr. Jandrić i svi specijalizanti.