Koje biljne i voćne čajeve smiju piti dvogodišnjaci?
Koje biljne i voćne čajeve smiju piti dvogodišnjaci?
pa eto ja sad dajem onaj ciciban to je mješavina biljnog !
Ne znam klara, ne bih htjela dati neki čaj koji će im poremetiti probavu ili izazvati neku alergijsku reakciju, pa radije pitam jer nigdje nisam našla u literaturi.
I mene ovo zanima, Kaleb mi zadnjih dana kraducka čaj iz šalice (pijem naranču s cimetom). Jučer sam mu napravila kamilicu da i on pije iz svoje šalice (u principu sam mu dala obojenu vodu, vrećica je bila unutra dvadesetak sekundi), je li to ok?
Znam da dosta roditelja daje bebama čajeve, ali ja ih Kalebu nikad nisam davala, do nedavno je pio samo moje mlijeko, vodu i rižino/zobeno, ali sad mi se čini da nije bed da mu ponekad dam čaj ako traži. Ne bih htjela kupiti one H****ove jer su instant i sadrže šećer, a ne znam koje iz vrećice smije (kamilica mi se činila ok). Itko?
a zašto ne?
u svakom slučaju, radije sam za čajeve "u rinfuzi" nego za instant granulice.
čaj od šipka je pun c vitamina.
pa svi voćni čajevi...
Kad sam ja na forumu pitala za cajeve netko mi je odgovorio da nisu dobri ni cajevi iz vrecica..
A ja doma imam sam te vrecaste cajeve pa sam odustala od davanja cajeva..![]()
moja pije **** instant čajeve(komorač i kamilica) i ciciban biljni
Sad ću biti malo of topic, ali neki dan smo došli kod prijateljice, ja izvadim iz torbe Sunčicinu bočicu s čajem a prijateljica se počne smijati. "Tebi se stvarno danas žurilo", kaže i pokazuje bočicu. A u njoj pliva vrećica, skupa s papirićem...
Inače u pravilu vadim vrećicu prije nego zatvorim bočicu 8)
Sunčica pije najobičniji šipak, lipu ili kamilicu, bez šećera. Ja koristim vrećice jer sam lijena cijediti, slažem se da je rinfuzo bolje![]()
U vrtiću dobivaju šipak skuhan od rinfuzo čaja, s malo limuna i šećera.
meni se čini da je negdje bilo govora da su te s vrećicom loše ukoliko je ona zaklamana onom metalnom klamericom, ali nisam 100% sigurna
kao, ta klamerica u vrućoj vodi nešto otpušta ili oksidira :/
ja inače obožavam čaj od crvenih naranči, ali sam se dosta iznenadila kad sam pročitala sastav: hibiskus, šipak, kora naranče, aroma, vitamin C(?) i maltodextrin
dakle ni to baš nije 100% prirodno
Luki sam u to doba davala kamilicu jer je to jedino i htio piti od čajeva
klara, jesi sigurna da lipu smiju tako mala djeca?klara prvotno napisa
ni odraslima se ne preporuča više od šalice dnevno...
Ovo prvi puta čujem :?. Zašto, čega to ima u lipi?apricot prvotno napisa
kažu da nije dobra za srce.
ali, sve ovo uzmi s rezervom, to su informacije koja ja vučem od djetinjstva, a znaš kad je to bilo...
prije ohoho godina!
evo, ovo sad piše na netu:
Mora se uzeti u obzir da se med od lipe ne smije davati osobama koje pate od bolesti srca i krvnih žila, što isto tako vrijedi i za čaj od lipe.
ohoho godina ili ne, kliker ti dobro radi
http://www.drugs.com/npp/linden.html
Contraindications
Although no recent clinical data has been published, the German Commission E monograph concluded that the linden flower is cardiotoxic.
Toxicology
There is no documentation supporting the belief that old linden flowers may induce narcotic intoxication. References in the German Commission E report that frequent use of linden flower teas has been associated with cardiac damage.
Obožavam čajeve, trenutno imam kuru zelenog čaja, da me malo "digne" u ovo gripozno doba, a ovo što pišete za čaj od lipe je istina, kod konstantnog konzumiranja može dovesti do srčane aritmije i sl. A što se tiče kamilice, Luna Rocco ispravno je pripremaš ako je ostaviš u kipućoj vodi samo nekoliko sekundi, da voda postane zlatne boje. Kada kamilica dugo ostane u vodi dolazi do prevelikog otpuštanja djelotvorne tvari alantoina što ima kontra učinak, postaje štetan.
Hvala!apricot prvotno napisa
Lipa je moj najdraži čaj![]()
Moje cure uglavnom traze sipak, rooibos i kamilicu.
Ja jedino pazim da je bez kofeina. Ništa crni, zeleni...
Ponekad kopriva, kamilica, šipak, lipa, sljez, pa pomiješam neke. Ne zamaram se previše jer ionako ne pijemo čajeve svaki dan, a maleni ne popije više od deci-deci i pol. Onako, kad mi se kuha pa skuham. Ionako više voli vodu.
čaj koji najviše voli je "Dječji čaj" iz BIO&BIO koji sadrži šipak, komorač, anis, limunovu travu i narančinu koru.
Od ostalih pije šipak, kamilicu, mentu ( blagu).
čajevi u vrećicama su uglavnom otpad pometen s poda...
dvogodišnjacima malo čaja neće ništa smetati, čak i dobro dođe da popiju nešto toplo po zimi... ali preporučam rinfuzu... još ako znate izvor...
F ponekad popije malo sljeza i šipka... nije lud za tim, ali neki puta mu baš ide...
lipa je dobra kod temperature - potiče znojenje
bazgu je bolje izbjegavati dok su maleni jer je jak alergen...
voćne mješavine - to je uglavom šipak s dodanim aromama :/
ja bih rađe pomiješala iz rinfuze šipak i koru naranče... dodala malo štapića cimeta i... voila'
Sad ću ja kao seljo-beljo upitati - gdje nabavljate rinfuzu?![]()
apoteke i travari na tržnicama
mislim, nekih "osnovnih", tipa šipak, kamilica, metvica... ima i u dućanima
http://www.suban.hr/
ove čajeve i druge pripravke držibiljna ljekarna na placu u Dubravi
u rinfuzi imaš u svim ljekarnama samo ne znam kakav je izbor, ja sam najčešće kupovala sljez, kamilicu, žalfiju...
Instant ne koristimo zbog secera vec samo ove u vrecici, uglavnom vocne, vocna mjesavina od Milforda, jagoda, sipak, kamilica...
za cure iz ZG-imate u Mulleru čaj dječiji voćni zove se BAD HEILBRUNNER-Barenstarker Kindertee.cijena mu je oko 11 kn,ima 15 vrećica unutra a sastav je:jabuka,šipkova kora,hibiskus,bazga,aroma divlje višnje...
proizvođač je Bad Heilbrunner iz Njemačke
eto pa probajte..nama je fin!
nitko ni ne sumnja da je fin, ali kad vidim tu "prašinu" u vrećicama... ne vjerujem joj ni sekunde.
a i kupujem samo hrvatsko, nema šanse da ČAJ kupim stranjski.
zašto apricot ne treba uzeti taj recimo Njemački čaj? čemu sumnja?
zato što mislim da su čajevi iz vrećica stvarno ono što pometu nakon što napune vrećice rinfuzom.
a da ne kažem koliko mi je odbojno kupovati nešto strano... nešto što bismo mogli izvoziti.
zar naša klima i cijelo podneblje nisu puno bolji za uzgoj trava od npr. Njemačkih.
ali, to nema veze sa čajem, to je stvar principa.
naravno da indijski čaj ne bih kupovala po Slavoniji, ali, brate mili, kamilicu, šipak, bazgu, lipu, mentu, voćne... ma nema tog NIjemca...
Ja maloj redovito dajem čaj od kamilice, rinfuzo. Počela sam joj davati tek sa godinu dana. Što se tiče vrećica vs. rinfuzo uvijek zam za ovo drugo. Iz raznih izvora znam da je vrećica loš izbor. Upoznala sam magistru farmacije, inače porijeklom iz Azije (gdje se čaj puno više pije nego kod nas). Ona mi je rekla da se papir za vrećice s nečim tretira što je jako štetno za ljudski organizam.
Moj dečec pije čaj za probavu (makar mu je probava super, ali obožava ga) i pije ga u ogromnim količinama. Znam da ima šećera, ali njemu je taj čaj zakon. Voćni neće ni okusiti, općenito ne voli slatko pretjerano. S čajom se i uspavljuje, pije ga i noću ako se probudi, pa u brzini ne stignem skuhati nego mu dajem ovaj u granulicama.
frida editirala ime proizvođača koji krši Međunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko
frogy, zašto čaj za probavu?
to, pretpostavljam, znači da su u njemu ogromne količine šećera.
N. ako pije caj pije sipak, nabavljamo "domaci", rinfuzno.
Sto se lipe tice, sjecam se iz razdoblja jedne vrlo stresne situacije da sam pila caj od lipe jer kao smiruje pa ne znam da li je bas preporucljivo davati ga djetetu.
vjerojatno se radi o određenom dječjem čaju za probavuapricot prvotno napisa
frida editirala naziv proizvođača kršitelja Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko
kužim ja, ali čime se djeci regulira probava?
yasmin prvotno napisa
![]()
stalno zaboravljam
mislim da se radi o biljkama tipa anis, kamilica, komorač
neki miks, ne sjećam se točno što je sve unutra
Ma to je neki čaj od kamilice, timijana i komorača. Zašto za probavu? Na taj se navukao.... Ma znam da ima šećera, no moje dijete ti apsolutno ništa slatko (izuzev jogurta tu i tamo) ne jede, pa si mislim da mu onda neće toliko čaj naškoditi. Ne znam koliko regulira probavu, no on nikada s isotom nije imao problema, štoviše....apricot prvotno napisa
Ma jede samo zdravu hranu tipa palentu, batat, piletinu, brokule i sl, slatko neće ni primirisati, pa si mislim - nek dijete ima neki porokyasmin prvotno napisa
![]()
frogy, yasmin je mislila na karijes bočice, pretpostavljam.
pogotovo što je noćni slatki čaj u pitanju.
da, na to sam mislila jer svaki dan gledam kak su mom nećaku propali zubići, krezub je totalnoi a tek mu je 3,apricot prvotno napisa
što se tiće slatkog ja sam više za komadić čokse tokom dana, pa sa čistim zubićima u krpe a po noći ako je žedan/žedna voda
kad skuži da nema čaja možda se i prestane buditi
ja se isto bojim karijesa jer moja cijelu noć je žedna i traži čaja (i mlijeka) na bočicu :/
Kaj baš nitko ne pije banča ili kukiča?
Ja sam ih nedugo otkrila(u mom preobračenju na zdraviju prehranu)
I to je nešto izvrsno :D
Kukiča je manje intenzivan(samo prepržene grančice zel. čaja koje tako gube kofein) pa ga ja pijem uz dodatak malo jabučnog sirupa iz bio dučana,a ne branim taj čaj tako pripravljen ni S.
ssss, ja sam pila kukica caj (pa malo stala, al imam ga jos dosta), ali mislis da se to moze dati djetetu od godine i pol?
Neznam dali ima točno oderđena dob kad bi se mogao piti normalno tj. u večoj količini(šalica),ali mislim da dvogodišnjaci mogu sigurno. Ja svojem S preferiram vodu i oko 2xtjedno mu dozvolim da proba moj čaj ili sok(ako pijem što on može liznut)Prihonja prvotno napisa
Da znam. A kaj mogu kad neće spavati bez tog svog čajčeka?! Moj mali ti je ko Charlie Brown, nikud bez dekice, pa ni na 40 stupnjeva, kao i bez čaja...yasmin prvotno napisa
frogy, ti si mama i znaš što je dobro, a što nije za tvoje dijete.
malo po malo, neka udio vode u čaju bude sve veći, a šećera sve manje.
dok ne dođete do vode u totalu.
sad plače jer neće na spavanje bez čaja i ti, kao majka (što je i normalno), ne možeš slušati kako ti je dijete tužno.
Veća će, vjeruj mi, tuga biti ako bude plakao zbog boli u pokvarenim zubićima :/
Evo i mene s pitanjem![]()
Jan pije vodu,Katja ne.
Cicaju i na dohrani su;jel joj smijem dati neki čaj i koji,a da nisu granule od svih onihkojenevolimo.
Imaju 7,skoro 8 mjeseci.
možeš kamilicu, samo bez šečera
šečer krade kalcij iz tijela