-
Reakcija na...?
Molila bi sve koje imaju slično iskustvo da mi odgovore jer mi Luka ima AD i možda je u tome stvar.
Naime dala sam mu dva puta komad klipića, svaki put iz druge pekare, i on ga drži u ručici i gricka, slini, mljacka jer nema zubiće, a možda nekaj i proguta - nisam sigurna. E, obavezno se nakon toga u roku minutu, dvije osipa crvenilom oko ustiju. Zanima me na kaj bi to mogla biti rekcija? Znam mu doma trgati komadiće kruha i nikad se ne osipa pa me to zbunjuje.
-
Eh pomogla bih ti al ne znam što je klipić?! Ako je tipa slanca ili puter kiflice onda može biti da ti je dijete alergično na kravlje mlijeko! Moja curka je alergična i nikako ne smije staviti u usta nešto od gore navedenog jer nakon par minuta dobije taj crveni osip oko usta! Dok kruh normalno jede bez ikakvih reakcija! Al ako inače konzumirate prerađevine od kravljeg mlijeka, onda nemam ideja..
-
klipići se rade s mlijekom i maslacem (prema mojoj svekrvi - varaždinki)
-
A da to nije možda jer puno slini dok mljacka klipiće? Tea ima problema s AD i od malo više sline dobije osip, bilo da slini po bradici, licu, osipa se i koža joj je tu suha. Ne bih rekla da se klipiće rade s mlijekom, ili bar ne s puno mlijeka, ne znam.
-
hm, viš, dobre ideje. Bome ću ići pitat u pekaru da li ih rade s mlijekom. A kaj se tiće sline, on cijeli dan navlači i žvače tu svoje igračke, a i sad mu napokon trebaju izići prvi zubići pa je sline napretek i nikad nema to crvenilo.
Ništ, prvo pitat u pekaru a onda ak nije to to, ostaje mi da mozgam dalje. Pedica mi je rekla da je on još premali da bi ga davili sa alergološkim testom.
Nego, ak je kravlje mlijeko u pitanju onda ga ni ja ne bi smjela, ka ne? Uh, to bude teško. Al ak moram... :/
Je, fala vam na info, curke i da klipić je slanac.
-
To crvenilo je 100% alergijska reakcija na hranu! I ne mora se raditi o mlijeku, nego bilo kojoj mliječnoj prerađevini (u to ulazi i maslac)! Njena možebitna alergija nema veze s tim što ti unosiš u organizam (kod AD-a bi imalo veze), dakle ti mozes konzumirati sve proizvode! I nema potrebe tako malo dijete voditi na alergološka testiranja (ja svoju curu nisam), dovoljno ti je da umočiš vrh svog prsta u jogurt ili mlijeko i i lagano joj malo razmažeš na kožu pored usnica (znači ne mora ništa ni okusiti)...ako je u pitanju alergija na mlijeko nakon par minuta će izbiti crveni osip, ako bude sve u redu onda jedna briga manje.... Možda se radi i o nekom aditivu koje dodaju u slanac...
-
možda je gluten u pitanju?
-
Alergija može biti i na nekakav aditiv (sve pekare ih koriste nažalost), ne nužno na neki osnovni sastojak peciva. :?
Tako moj sin nekad zna reagirati na nešto čime je voće tretirano (barem ja pretpostavljam tako) jer nije alergičan ni na jedno voće no nekad dobije reakciju u obliku crvenih plikova poslije jabuke/ kruške/ breskve/ lubenice....
-
Odmah potpisujem Barbi... kod nas je isto tako - znači (osim mliječnih prerađevina u našem slučaju) imamo alergijsku reakciji na pesticide i konzervanse (uključujući različite aditive)! Isto tako sam sama došla do tog zaključka, jer iz "bakinog" vrta i voćnjaka nije alergična niti na jednu vrstu voća i povrća, a redovno mi se osipa od kupovnog iz npr. Konzuma!
-
E, bila ja u obje pekare da pitam s čime se rade njihovi klipići. ( u jednoj im je bilo tak po nosu ko da sam ih optužila da su oni krivi, reko pa ne samo da znam na kaj je mali alergični...ah, no comment
) i ono što je zajedničko u sastavu oba dvojici klipića ( užas kak sam ovo glupo napisala ) jest to da obojica sadrže - jaja. A na jaja nam je već dokazana alergija. Eto, sad je samo potvrđena.
Al, sumnjam da mu je AD od nečeg drugog. jer ovo je tipična alergijska reakcija a oni lišajevi koje dobiva povremeno po tijelu su sasvim drugo, bar meni laiku tak izgleda. jer ja jaja ne jedem i pazim da ih nema u onome kaj jedem a svejedno povremeno ima te lišajeve.
E, baš ću probati ono da mu namažem malo mlijeka pored usnica, da vidim da li mu i to smeta.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma