Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: miris mokrace i dohrana

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno miris mokrace i dohrana

Moze li od dohrane beba imati intenzivan miris mokrace? Nisam sigurna je li od dohrane (banana) ili od platnenih pa su uhvatile neki miris jer zasada nema temperaturu a mokraca mu ima jak miris a inace je skroz bezmirisna. Jos sto mi pada na pamet je blaga dehidracija pa je jaca koncentracija mokrace? Ili zbog vrucine je jaceg mirisa?... Ideje?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa kad počneš s dohranom onda počinje mokraća jače smrditi.
    a može bizi i od pelena, stavi ih da odstoje u kanti s vodom i octom jednu cijelu noć pa onda tek u mašinu.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako je misir imalo neugodan mozda da provjeris urin zbog moguceg urinoinfekta?
    Ne bi smio urin imati neugodan miris zbog pocetka dohrane.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

joj ja ti ne smijem niti napisat... ali kod nas su pelene smrdile stravično. kao wc na kolodvoru
    kod nas je e. coli, ali ponavljam, smrdile su za ne povjerovat.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Stavila mu jednokratne i isti miris. Nije do pelena.
    Miris je onako intenzivan i mirise kao kad se pojede sparoge. Radim urin u ponedjeljak.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

je, meni je miris bio isti i u jednokratnima.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja nisam probala s jednokratnima, ali smo isto neko vrijeme imali jako intenzivan (ocajan) miris, i danas napravili urinokulturu. Nama se pojavila i temperatura...
    ponedjeljak...

Btw, stvarno sam pokusala eliminirati sve ostale moguce razloge: previse praska, nedovoljno praska, pelene drzati na suhom, u vodi...
    I dalje su smrdile. Ne po sparogama ni kolodvoru, ali kao da je netko izlio bocu klora na njih :/

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hmm, Lukiju je dok je bio samo na cici mokraća imala neki totalno blagi neutralan miris. Kad je počeo jesti druge stvari onda je i pišaka počela smrditi kao kod odraslih..
    Sbuczkow držim fige da nije ništ ~~~~~~~~~~
    Dolisa također ~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    hmm, Lukiju je dok je bio samo na cici mokraća imala neki totalno blagi neutralan miris.
    Tocno tako. Ja sam cak primijetila ali nisam bila sigurna vec zadnjih par dana da nekako mirise drukcije. Ali eto nisam pridodala tome neku vaznost, cak mi se i ucinilo da teze piski. A valjda nece biti nikakve bube/upale

Dolisa, kakav mu je urin? Ako je urin ok onda UK i nije toliko bitna (pitaj mene, ja to doktorirala netom sto se Tvrtko rodio)

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I Lukasu se osječa jače mokrača ali i kakica. Ja sam mislila da je od dohrane, nisam ni pomišljala na neku bolest Po čemu se može još skužiti da je neka infekcija ili da i dem i ja kod dr? Ima i maaalo temp ali mu i izlazi zub( prvi sa preko 8 mj ). Može li imati veze sa tim?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A u principu moze imati temp pd zuba ali kad je urin u pitanju ja bih ga ipak dala na kontrolu. Iako kod uroinfekcija temperatura mislim bude dosta visoka. Nazovi dok pa pitaj

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Citiraj Sun prvotno napisa
    hmm, Lukiju je dok je bio samo na cici mokraća imala neki totalno blagi neutralan miris.
    Tocno tako. Ja sam cak primijetila ali nisam bila sigurna vec zadnjih par dana da nekako mirise drukcije. Ali eto nisam pridodala tome neku vaznost, cak mi se i ucinilo da teze piski. A valjda nece biti nikakve bube/upale

Dolisa, kakav mu je urin? Ako je urin ok onda UK i nije toliko bitna (pitaj mene, ja to doktorirala netom sto se Tvrtko rodio)

U urinu ima nesto leukocita, album je negativan. A dr kaze da je jedino sedimenti zanimaju, naravno. Zato cekam ponedjeljak
    Ma, ja sam to doktorirala u trudnoci...

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ivanaos,

nije ti problem napraviti analizu urina (bilo bi dobro i krvnu sliku). Mi smo čekali tjedan dana hoće li miris proći, ili je od dohrane, pa se upala proširila. To ne mora biti kod vas, ali treba provjeriti.

Što se tiče temperature, i mi smo mislili da je od zubi, ali naša pedica je kategorična u tome da temp. nije posljedica nicanja zubi, nego da pri povećanoj temp. brže rastu zubi!

sbuczkow, mi smo pri uroinfektu imali samo 37.7 - 38 C rektalno (normalno je do 37.5).

Svima ~~~~~~~~~~~ !!!

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mi počeli sa dohranom i od tada mokrača ima intenzivniji miris, a za kakicu da i ne pričam.

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sad sam i ja zabrinuta, nama se isto urin intenzvnije osjeti zadnjih dana, a imao je i temp 4 dana, blagu, ali je imao.
    odosmo po uputnicu za pretrage...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Petra je također imala e. coli, mokraća je imala strašno intenzivan miris, čak i robica nakon skidanja pelene. Imala je tad 3 mjeseca.
    Pazi na skidanje temperature, ako je dobije, kod urinoinfekcija može biti jako visoka.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Radila urin i uredan je. S obzirom da nema temperaturu necu UK ni raditi. Rekla med. sestra da se moze raditi samo o jacoj koncentraciji mokrace.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

super :D

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Radila urin i uredan je.
    :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cure

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj paws prvotno napisa
    I mi počeli sa dohranom i od tada mokrača ima intenzivniji miris, a za kakicu da i ne pričam.
    i nama isto

dat ćemo više vode iako se mrnji na nju. i ja mislila je od klopice.

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo i nama pelena zadnjih dana smrde ali ujutro ili ako je više od 2sata u istoj (večinom samo ujutro) po bojama za kosu ili amonijaku :shock:
    Dali smije tako jako :? .Jeo je 4dana cca40ml mm sa rižinim pahuljicama

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ssss, ne znam baš. :/

Svakako dajte urin na analizu - ne boli, ne košta, a puno toga se vidi.
    (Može i krvna slika, pa ste mirni.)

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa

Joj tek sam sada vidjela odgovor,a dr.radi u pon. poslije podne što znači da bi tek u utorak mogla predat urin i vadit krv JELI TO PREDALEKO :? kaj sad, sad sam se tek preplašila

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ssss prvotno napisa
    Citiraj dutka_lutka prvotno napisa

Joj tek sam sada vidjela odgovor,a dr.radi u pon. poslije podne što znači da bi tek u utorak mogla predat urin i vadit krv JELI TO PREDALEKO :? kaj sad, sad sam se tek preplašila
    I M je imala takav miris mokraće povremeno, isto većinom ujutro. Ne znam zašto, i da li ima veze sa rižom (papa rižu+voće za večeru) Mi smo radili urin i bio je uredan. Svakako uradi nalaz u ponedjeljak. Možda ima neki privatni lab. da se ne sekiraš preko vikenda? (kod nas ima, ne treba ti uputnica, platiš i sve OK) Pusa

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Samo mirno.

Na Šalati imaju hitnu ambulantu 0-24 h, uzmu urin i naprave analizu (za pola sata - sat). Nama su rekli da uputnicu donesemo naknadno, u ponedjeljak. Prima i Vinogradska, ne znam radno vrijeme.
    Vjerojatno će pitati ima li dijete temperaturu.

I vaš Dom zdravlja mora imati dežurstvo. Mi smo npr. u Španskom, pa dežura DZ Črnomerec, za Savicu DZ Kruge itd. Ako im laboratorij ne dežura, onda daju uputnicu za ambulantu u bolnici. Ustvari bi trebalo ići u bolnicu po mjestu stanovanja, ali nije uvjet.

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zvala sam bolnicu i kažu da zbog velike koncentracije ujutro može smrdit.
    Ja sam rekla i da je ujutro ručnik na koji se sinoš popiškio dosta smrdio ali isto je stajao preko noči pa se promjeni miris.
    Još su rekli da bi vjerojatno bilo još simptoma-tem,plač,bolno piškinje i promjena ponašanja djeteta. Moj nema ništa od toga pa nebi dizala paniku nego ču u pon odnesti i dom zdravlja.Ako bi bio bilo koji simptom ili veča sumlja mogu doči i začas napraveEvo probudio se idem mu vidjet temp.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam možda već napisala da je Petra imala taj "loš" miris oko tjedan dana, i onda smo napravili analizu urina, i točno je na taj dan dobila 39 u guzi, ali smo sva sreća dobili i antibiotik.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ona NIJE imala nikakvih simptoma, osim tog mirisa, a nalaz je bio E.coli 10 na 6 (što znači jako loš).

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

maji je nalaz bio 10 na 5. počelo je tako da sam par dana primjetila da pelena koju sam sinoć odložila ujutro jako smrdi. onda je taj interval između skidanja pelena i smrada bio sve kraći. a onda je temperatura skočila. također ništa od simptoma koje su u postu poviše nije bilo :/

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nemojte se zezati sa smrdljivim urinom.obavezno urin i urinokultura.moj nije imao ni temperaturu niti nikakav drugi simptom a e coli je divljala u njemu.jedino blago smrdljiviji i tamniji urin.posljedice su to gore što je dijete manje.

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Napravili smo bili i urin i bili kod dr. i sve ok ali ja sam malo kasno skopčala da mi na mašini nije grijač radio pa se pelene nisu dobro oprale vjetojatno

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Napravili smo bili i urin i bili kod dr. i sve ok
    To je bitno! :D

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

eto ja jucer ovo procitala jer zadnje dane M. uzasno smrdi mokraca
    sva sam se prepala, i odlucila danas ujutro napraviti urin, sve je super :D

al jucer slucajno ja skuzila da nam je krepao grijac na vesmasini, vjerojatno zato platnene pelene nisu bile dobro oprane i smrdile
    oprala ih kod sveki, pa cemo vidjeti kad se osuse

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    i odlucila danas ujutro napraviti urin, sve je super :D
    :D

A savjetuje se da se platnene špricaju čajevcem. Kanta se obavezno mora svakih par dana dezinficirati.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo pelene su super, vise nista ne smrdi, pomirisala sam popiskenu pelenu i uopce nema mirisa :D
    kako su se prale samo u hladnoj vodi valjda se to nije sve dobro opralo

uf, a smrdilo je kao najgori javni zahod

ja kantu operem svaka tri dana kad stavljam prati pelene

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Radila urin i uredan je. S obzirom da nema temperaturu necu UK ni raditi. Rekla med. sestra da se moze raditi samo o jacoj koncentraciji mokrace.

Super da je sve ok!
    Ja vjerujem samo urinokulturi. Urin je emi uvijek bio uredan, a Ecoli ipak prisutna 10*4-10*6. . . . doktorirala sam na na tome jer je nasa borba sa Ecoli trajala skoro godinu dana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •