Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Breskve

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    784

    Početno Breskve

    Imam 5 kg bresaka koje moram brzo potrošiti, a prezrele su za kompot, pa sam mislila nekakav pekmez, marmeladu, đem ...

    Ja bi neki recept sa manje šećera, a da se lijepo zgusne.

    I da, gdje se može kupiti pektin?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    2,005

    Početno

    Ja sam samljela breskve u multipraktiku, ubacila želin i fruktozu iz DM-a i kuhala po uputama sa želina. I dobila sam presavršen džem. Naravno, stavila sam manje fruktoze nego što bi trebalo.
    A meni, btw, 5 kila breskvi/nektarina traje 2-3 dana i bez pekmeza .

  3. #3
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    JaMeni i manje od 2-3 dana

  4. #4
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ja sam negdje imala recept za chuttney od breskvi i paradajza(jaaako ukusan i ide super uz sve vrste mesa) i marmeladu od breskve i mrkve(super namaz), samo da ih još nađem :/

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Zagrebačka Županija
    Postovi
    1,528

    Početno

    kako praviš taj pekmez od breskve?please...ja bih napravila 2-3 teglice da imam...

  6. #6
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    znate sigurno da se uz pojam "mladost" - veže i pojam "ludost" .

    tako naime ja zovem svoje kulinarske izlete, u koje spada i kuhanje marmelade od breskvi...

    3kg breskvi (oko 2 kg očišćenih)
    1,8 kg šećera

    očišćene breskve izrešite na kockice, posipajte šećerom i ostavite cijelu noć. ocijedite ih.
    kuhajte sok 10 minuta, zatim dodajte voće. nastavite kuhati miješajući s vremena na vrijeme, dok marmelada ne otvrdne (oko 20-tak minuta).

    provjerite tvrdoću stavljajući malo mase na hladni tanjurić. ako se stvrdne - tada je kuhana i može se staviti u flašice.

  7. #7
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    marmelada od breskvi nije baš s "manje" šećera - ali je jako fina...

    ima još i jedan recept s dinjom:

    1,5 kg očišćene i isjeckane dinje
    2 limnuna
    1 kg šećera
    1,5 dl vode

    zakuhati šećer i vodu u sirup, dodati dinju i sok od 2 limuna.
    kuhati na jako laganoj vatri otprilike 1h, uz povremeno miješanje...

    za one koji vole dodatke - na početku se može dodati malo muškatnog oračića, ili na kraju dvije jušne žlice ruma...

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Zagrebačka Županija
    Postovi
    1,528

    Početno

    čekaj....ne miksaš kockice prije nego ih ukuhavaš?

  9. #9
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    Citiraj Gago prvotno napisa
    čekaj....ne miksaš kockice prije nego ih ukuhavaš?
    ne. ispadne ti otprilike kao one bonne mamman marmelade .

  10. #10
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    784

    Početno

    Ja sam svoje breskve na kraju pojela .

    Ali svejedno bi napravila koju bočicu pekmeza jer ga marko voli nekad za doručak, onak s maslacem.
    A kako nisam ljubitelj ovih kupovnih stvari, napravila bi nešto domaće.

    Za pektin sam pitala jer imam neki recept gdje piše da se koristi šećer s pektinom ( breskve ga ne sadržavaju dovoljno, pa se teško zgusnu).

  11. #11
    vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    888

    Početno

    mi imamo na vikendici breskve i često radimo i kolače, bilo koji recept za voćne pite

  12. #12

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    2,005

    Početno

    Vidjela sam neki želirni šećer u Intersparu, ali na polici sa šećerom, a ne tamo gdje stoji želin.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •