Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Ukočene šake?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Ukočene šake?

Više ne znam kaj da radim sa svoji rukama...
    Od vručine i trudnoće natečene su mi ruke-šake i bilo čega da se prihvatim u zadnje vrijeme jako i trnu (pranje suđe, šivanje, držanje slušalice, nošenje vrećice s jeednim kruhom...ma sve). Ali...to nije obično trnjenje ruku, ono da utrne pa malo promasiraš, procirkulira i bude sve ok. Imam osjećaj da su mi ruke stalno u nekom grču, desnu često uopće ne mogu ni stisnuti u šaku, a po noći je najgore, toliko se ukoči, utrne, što li već, da me bol probudi i ne mogu od boli spavati, prste skoro uopće ne mogu pomaknuti koliko su ukočeni, a nikakva masaža ruke ne pomaže...
    Luda sam jer me boli, jer zbog toga ne spavam...Ne znam kako bi si mogla pomoći...Hm, znam da će vjerovatno proći dok rodim što je uskoro, ali ja bih stvarno malo odspavala. I ta bol je stvarno grozna!
    Da li je netko imao sličnih problema i da li netko zna kako to riješiti?
    I zakaj se to uopće događa :/

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...ma-ja sam već pisala na jednom topicu da me povremeno boli palac lijeve ruke,mislim ne koči se ali me boli onako pri korijenu-e sad neznam boli li me to možda kao neki živac ili hmmmm-primjećujem na kosti da je kao mala kvrgica-možda je natečen živac ili ?..to me povremeno tako boli i sad neznam jeli sam možda taj palac istegnula noseći karla ili možda spoavam na toj ruci-opet ponavljam boli nema svaki dan ali danas imaaaaaaaaaaaa-mažem si s nekom kremom "Deep relief"..hmmmm..imao netko ovakvo nešto?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...ma-ja sam već pisala na jednom topicu da me povremeno boli palac lijeve ruke,mislim ne koči se ali me boli onako pri korijenu-e sad neznam boli li me to možda kao neki živac ili hmmmm-primjećujem na kosti da je kao mala kvrgica-možda je natečen živac ili ?..to me povremeno tako boli i sad neznam jeli sam možda taj palac istegnula noseći karla ili možda spoavam na toj ruci-opet ponavljam boli nema svaki dan ali danas imaaaaaaaaaaaa-mažem si s nekom kremom "Deep relief"..hmmmm..imao netko ovakvo nešto?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ne znam puno, ali mi je šefica pričala da su nju prsti i ruke toliko bolile u trudnoći, da skoro ništa nije mogla raditi niti držati. rekla je da se to događa u trudnoći i brzo nakon poroda prođe...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Znači nema lijeka osim poroda :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

meni su trnuli prsti na lijevoj,a kasnije i na desnoj ruci u trudnoči uglavnom kažiprst i srednji najviše, nakon poroda je to još trajalo dugo mislim preko dva mjeseca,rekla mi je dok. da je to od kičme, mislila sam da će prestati čim rodim ali je valjda ipak trebalo vremena da se organi vrate na svoje mjesto i ne pritišću živce.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E vidiš dramica, toga se uopće nisam sjetila. U početku T dok sam još radila, s obzirom da mi je posao sjedeći, ulovio me išijas i tada mi je doktorica rekla da je to trnjenje ruku zbog toga, ali ovo je postalo nepodnošljivo. Boli za poluditi, kažem, ne mogu uopće spavati kad me ta bol probudi!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

od nedostatka magnezija znaju se grciti misici, pogotovo na rukama i nogama... (doduse, ne znam bas da bude tako bolno kao sto opisujes)...

ako nisi sklona na svoju ruku uzimati dodatke prehrani i vitamine - navodno je prirodni dobar izvor cisti kakao prah (probaj potraziti u ducanima zdrave hrane), pa ga dodas u zitarice...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni trnu prsti na desnoj ruci, pocelo je sa srednjim, i preslo na kaziprst i ovaj do srednjeg. Doc mi kaze da je to sve normalno, i da pijem magnezija sa c vitaminom ako me jako smeta, i da ce sve proci nakon poroda...ja sam trenutno u 35. tjednu...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni samo ujutro utrnu, tj. toliko naoteknu sake da nemogu nista drzati. U zadnja 2 tjedna razbila sam 3 case i jednu zdjelicu zbog toga. A u zadnjih 7 godina nista. Onda ja malo stiscem pa opustam sake da proradi cirkulacija i onda je bolje. Koliko ja znam, oticanje saka je zbog kicme.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Problem je što mene ovo drži skoro cijeli dan, ovisno o tome kaj i koliko radim. Recimo jučer sam krenula hraniti Janka s juhom (zna on sam jesti, ali eto... ). Uglavnom, nakon nekoliko žlica, ruka mi je utrnula ali ne do onog da ju ne osjećam, nego do boli! I onda mi treba neko vrijeme da ju doevdem u normalu, ali skoro stalno osjećam taj neki grč i laganu bol koja se kad nešto radim pojačava.
    Čula sam da se magnezij ne bi trebao piti zadnjih mjesec dana pred porod...Zašto ne znam!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Čula sam da se magnezij ne bi trebao piti zadnjih mjesec dana pred porod...Zašto ne znam!
    mozda da ta dodatna doza ne opusti grcenje misica maternice... da ne oslabi kontrakcije... :/

al, ako te tako boli - mozda da ipak odes opet doktoru...
    mozda ima jos nekih rjesenja da ti se olaksa situacija...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hm,moram reći da sam ja zadnjih,mislim,dva mjeseca MORALA uzimati magnezij jer mi se beba već okrenula za porod pa da se mišići max.opuste i da ne dođe do nikakvih stezanja pogotovo ne u tom području.A prije toga su mi se grčili mišići u nogama i to samo po noći.Redovito bi to zaboravljala i skoro svaku noć krenem se ja rastegnuti a ono boli!!!Stvarno užasna bol,a pošto su bile noge u pitanju nisam se mogla dići nego tak na miru ležati i čekati da bol prođe.Grozno!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene zadnja dva dana isto rastura bol u rukama, bole me osobito zglobovi na prstima od oticanja. Ne znam kaj da radim, a hrpa bebine robice ceka peglanje :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moje su obje sake otecene i bole. posebno me bole zglobovi prstiju i ajmo reci korijen prstiju u dlanu. nemam grceve u nogama, pijem vitamine i magnezij ali bol u sakama je tu non stop. moram priznati da nije tako jaka da me budi po noci ali je definitivno neugodna. sake ne mogu stisnuti do kraja ali uspijevam sa svim poslovima..

kaj pomaze.... jednostavno ne znam :/ . masiram, mazem kremom protiv oticanja ali voda je uvijek prisutna

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni strašno otiču noge i ruke posljednih dana, 38 tjedan

pogotovo kasnije navečer osjetim desnu ruku da mi se grči, trne i dva prsta u sredini uopće ne mogu savinuti....užas...
    po noći, naravno redovito idem na wc svaka 3 sata otprilike, onda hladim pod mlazom vode, ali ne znam jel napravim gore ili bolje...

jedno vrijeme sam u krevetu imala dva mokra ručnika, jedan za noge jedan za ruke, jer je to bilo preraslo u bol...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam imala problema sa grcevima u nogama, osobito nocu, dobar deo trudnoce. Bas kao sto je vec opisano, protegnem se i krene grc, onda se primirim i cekam da prodje. Ali, od kako sam pocela da reagujem drugacije, nisam imala niti jedan jedini grc. U cemu je stos - umesto da se istegnem (to nam dodje kao automatska reakcija na ukocenost tokom spavanja) i ispruzim prstice na nogama (kao balerine) - sto je pokretalo grceve, ja stopalo povlacim na gore (90 stepeni u odnosu na nogu). Isto je prijatno i razmrdava noge nakon spavanja, a grceva vise nema

inace stopala i ruke mi ne oticu, ali imam osecaj da su mi prsti na rukama nekako kruti i slabije savitljivi. Case, nozevi, ma sve zivo ipak ispada iz ruku.. cudo da jos nista nisam polomila

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na žalost, ne prolazi ni nakon poroda
    Mene i dalje budi trnjenje u rukama, toliko da nekad ruke ni ne osjetim....a javlja se kako kada, nekada više, nekada samo desna ruka.
    Prođe tek kada stavim hladne obloge.

Pokušala sam sa Deep Relifom, ali ima užasan miris što smeta bebi.
    Sada pokušavam što manje nositi bebača (a to je jako teško) i što manje opterećivati ruke.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja susjeda kaže da joj je prošlo tri tjedna nakon poroda.
    Sweetmint, možda tei treba malo više vremena...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

LE
    Evo meni šake nakon poroda više nisu ukočene ali su mi još uvijek utrnute, konstantno...To je valkda zato jer još uvijek imam vode u sebi.
    Valjda će za još koji tjedan proći.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je dr. rekao da nam je to sindrom karpalnog kanala. I bas po simptomima jest, onako skolski. Nadam se da ce mi biti lakse kad rodim, kao i tebi. Zao mi je kaj jos trne... Ne znam jel sam smijes popit Voltaren? Zbog dojenja... u trudnoci se ne smije, to znam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •