Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Top theather u peugoet 407

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Top theather u peugoet 407

Ovako, imamo Peugeot 407, 2004. god, čitam ja po uputama, gledam u autu i vidim ima kukice za isofiks sjedalicu i krenemo mi danas da ju kupimo (Romer duo plus), ali nigdje je nema. Zaštoo??
    E sad, ja malo još surfam i još jednom provjeravam Romerove stranice i nailazim na sljedeće sljedeće, a to je da naš auto nema kukice za top theather. A ja bila uvjerena da su to te kukice.
    1. Ne nalaze se u sredini iza sjedala na podu, već sastrane
    2. Metalne su i pričvršćene za pod
    3. Širina im je cca. 3 cm tj dužina

Da li je moguće da je to nešto drugo, a ne kukice za top theather?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Možda su za mrežu. Provjeri u servisu i knjižici auta, jer tamo piše na koji se način koristi ISOFIX sjedalica 9-18kg - sa ili bez Top Tether-a (mislim da ga zovu gornji pojas).

No bez obzira što piše u knjižici auta, ne preporuča se uzimati autosjedalicu s ISOFIX-om koja se kači samo na ona sidra u sjedištu. ISOFIX AS-e trebaju imati tri točke uporišta, šta znači da bi u tom slučaju trebalo uzeti onu AS s "nogom" s prednje strane. Ta "noga", ili Top Tether spriječavaju rotaciju AS-e prema naprijed, u slučaju sudara.

Druga opcija je autosjedalica bez ISOFIX-a, koja se veže s pojasevima auta.

Samo za primjer - mi imamo P307. Knjižica auta također predlaže Duo Plus sjedalicu u slučaju da se koristi ISOFIX. Međutim, tamo piše da se ona koristi bez Top Tether-a. Samo zbog toga smo se odlučili za drugu autosjedalicu, s kojom smo skroz zadovoljni.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Samo za primjer - mi imamo P307. Knjižica auta također predlaže Duo Plus sjedalicu u slučaju da se koristi ISOFIX. Međutim, tamo piše da se ona koristi bez Top Tether-a.
    Kod nas isto to piše, ali sam ja mislila da su te kukice odiza ipak za top tether, ali ako tako piše onda je valjda definitvno da nema kukice. :?
    Ah, razočarana sam, a toliko automobila ih ima i baš ovaj nema. Pa zašto onda pišu da ide isofiks ako ne naprave sve što je potrebno za takav način montiranja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad sam gledala. Piše na Roemerovim stranicama

With and without TopTether (belt for additional fastening, third fastening point) RÖMER DUO plus achieved excellent ratings in tests.
    It can be installed in all vehicles which have a TopTether anchorage point with ISOFIX and TopTether, which is available as an accessory (universal approval).

The child seat can be installed with ISOFIX (without TopTether), provided a car-specific approval (list of approved cars!) is available.
    Znači da se autosjedalica može koristiti u svimautomobilima s top tetherom, ali i bez top tethera ako je automobil na popisu dozvoljenih.
    A vaš jeste.

Valjda je onda autosjedalica testirana na Peugeotu 407 bez top tethera (inače ne bi imala dozvolu).

Ali ja, paničarka, ja bih onu s nogom

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ahaaa, a u tome je stvar, ok onda im opraštam što nema T.T.
    A u pravu si Amalthea niti ja ne bih mogla mirno spavati da nema te treće uporišne točke zato sam i iscrtala sve ovo gore. Puuunoo ti hvala što si mi razjasnila stvar!!!!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Malo sam gledala testove 2007., nema romer safeix plus u njima (sigurnost, udobnost..), ako netko zna je li to noviji model pa zato ili?

Datum pristupanja
    Oct 2004

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Joj hvala puuno.
    Teorijski dio je riješen, a sad "samo" moram u potragu za njom.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

oka, SAFEFIX ti ima u Brežicama. Mi bili prošli vikend i jako lijepo i sigurno izgleda
    Čudno mi je što ga nigdje nisu testirali ove godine, ima već mjeseci da je na tržištu :?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala la mama , evo poslala sam e mailom upit da li imaju jer na e-trgovini nemaju tu autosjedalicu sa nogom u ponudi tj. safeix.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •