Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 75

Tema: Koliko puta dnevno vam bebaci spavaju?

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Koliko puta dnevno vam bebaci spavaju?

Ida ce uskoro napuniti 11 mjeseci. Do sada je spavala 2 puta dnevno, prvi put dva i pol sata nakon jutarnjeg budjenja, a drugi put oko 2-3 (zavisi kad se probudila). Zadnjih par dana je haos, nece da spava ujutro iako trlja okice i zijeva. Jucer sam je uspavljivala 40 minuta da bi ona spavala cijelih pola sata :shock:
    Da li je vrijeme za jedno spavanje dnevno ili...???

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovako isto i moj Din Tyler.
    Ujutro mu se pocne spavati vec oko 8:30-9...ali on se "bori" sa snom i zaspe tek oko 10-10:30, taman prije nego ja totalno izludim. I to nakon nekoliko pokusaja uspavljivanja, na njegov zahtjev, naravno.
    I onda isto spava samo nekih pola sata...
    I ja sam isto razmisljala o pokusaju ukidanja jutarnjeg spavanja, ali on je grintav i zeli, trlja okice, privija se uz mene, trazi ciku... :/

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma curke ja mislim da je stvar u ovim luđačkim vrućinama. Jednostavno im je prevruće i ne mogu zaspati. Ja ne bih ništa ukidala, neka spavaju kao im se spava. Kažete i same da im se spava, pa ne vidim zašto onda ukidati bilo kakav san. Prije bih rekla da im možda treba malo više pomoći da zaspu. I meni se to isto događa i nakon što po 2 sata uspavljujem Niku izađem iz sobe bijesna ko pas, a ona sirotica se vjerojatno samo mučila Inače, ona spava 2 puta, ujutro oko 10 i popodne oko2/3, svaki put po sat i pol. A onaj period kad je bilo 40 stupnjeva spavala bi pola sata dnevno, imala je upale crvene oči i bila nervozna. Očito je bilo da joj se spava ali jednostavno nije mogla.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja DT i pustam da spava kad mu se spava...nemoguce da mu je vruce uz klimu puse laganini iz hodnika - taman za zaspati.
    Citala sam da se oni s 9 mjeseci mogu samo odrzati budnima, i mislim da je to u pitanju.
    Spavao bi - ali ga "strah" da nece nesto "propustit"

Inace, pustam ga da spava kad god pozeli, i cak mu se i pridruzim

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo Marija ce skoro 8 mj. i spava 3 puta dnevno po pola sata (ev.jedno od tih spavanja produzi na sat, sat i pol), sveukupno max 2,5 sata. Nama je to povezano i s dojenjem jer doji jedino kad se uspavljuje. Ja isto cekam kad ce smanjiti broj odmora, i povecati trajanje sna, ali nis od toga. tak da mislim da je sve individualno, dodje vec to na svoje mjesto.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj malac je do godine dana spavao mozda jednom, max. dva puta po 15-20 min (o tome sam pisala kada sam mislila da cu dobiti zivcani slom jer sam sama s djetetom koje nikada ne spava). otkad je napunio godinu dana i prohodao, spava jednom dnevno po cak sat, a nekad i dva!! wow! ja ne mogu doci k sebi jos uvijek.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

matej, a sad vidim istu stvar sa mihaelom, do 6 mj. je spavao 3x dnevno, pa 2x, pa sa oko 9 mj. konačno jednom. i, kako se se spavanje smanjivalo, duže je spavao u komadu.
    kod mihaela se sad sa tri mj. počinje uočavati taj isti obrazac, na tri smo spavanja dnevno. samo se nadam da će biti noćni spavač, što mu brajo ni slučajno nije

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Koalica, ne bih ukidala jutarnje spavanje onako, ali nisam sigurna da ga ona zeli. Jutros je MM pokusao da je uspava, a ona se otima, vristi, ukratko nece da spava. Da su neke velike vrucine i nisu. Odlicno je spavala na +35, pa zasto ne bi na +18!?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Do 7,5 mjeseci je bilo uspavljivanje oko 01-02 (nekad i u 04h :shock: ), pa spavanje s prekidima do 08, pa klopa, pa spavanje do 11h, pa po 2h budan i po 2h spavanja do 19h. Od 19 do 01-02 nema spavanja.
    Zadnja 2 tjedna zaspe oko 01 i s prekidima spava do 07, pa opet zaspe do 11h. Nakon toga spava jednom dnevno po 2-3h, i onda nista do 01.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tomo je od rođenja tijekom dana jako slabo spavao. Uglavnom su to bila drijemanja tijekom ili nakon dojenja. Nekakav nazovi red u spavanju je uhvatio kad je propuzao i počeo se više umarati (6,5mj) Otad spava dva puta dnevno, prije i poslije podne. Uspavljivanje uglavnom bude između 10-12 i 16-18 sati. Kad primjetim znakove umora pokušam ga uspavati. Spavanje obično traje između pola sata i jednog sata, rijetko kad dulje, jedino ponekad kad legnem i ja s njim dulje odspava. Prije se uvijek uspavljivao na siki a sad ga najčešće uspavljujem plešući s njim u slingu. Imamo jedan CD s glazbom koji pustim da svira. Zaspi u najboljem slučaju kod treće, u najgorem kod šeste pjesme i spava do kraja Cd-a (ima 25 pjesama). Eto ja mogu reći da moji sin spava 20-tak pjesama!
    Ponekad spava i jednom dnevno, onda to obavi usred dana, pa taj dan ide ranije navečer spavati.
    Uglavnom kao i Dolisinog DTa ga je silno strah da ne bi što propustio! Pa svijet je previše zanimljiv da bi tratio vrijeme na spavanje (ah nije na mater i ćaću, mi obožavamo spavati )!

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

blago vama kojima djete spava! L NIKAD nije spavao po danu duže od 1 sata u komadu- obično 15ak min-kužim te mikka . Ne kužim kako mu ne treba sna. Dosta sisi pa se možda onda odmori :/ Jedino uspavljivanje ne traje dugo, 15ak min.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Isto je i kod nas...pola sata nam je oduvijek bio maksimum po danu, tj. spavanju. Kad spava dulje od toga, odmah se pocnem pitati da li je sve u redu... :/

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je L imala puno faza. Iako... moram reći da je većinom spavala barem 2 puta dnevno. Po sat do dva.
    U posljednje vrijeme spava max. 2 puta dnevno, ponekad joj se slučajno zalomi i treće spavanje. Sva su po pola sata do dva sata.
    Navečer jako, jako teško zaspe i nema više uspavljivanja u košari (od kolica), nego isključivo na Ciki :/ .

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Dolisa prvotno napisa
    Isto je i kod nas...pola sata nam je oduvijek bio maksimum po danu, tj. spavanju. Kad spava dulje od toga, odmah se pocnem pitati da li je sve u redu...
    Potpisujem. Po danu smo bez nekog ritma i uglavnom završimo na 2-3 a nekad i 1 spavanje od max pola sata, i to uz ciku of kors, osim ak se ne zalomi da zaspe u šetnji al i tu je max pola sata koliko god da joj je dobro . Al zato se zna da nam je noć za spavanje pa se ne bunim previše

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Tek sa 13 mjeseci je počeo spavati jednom dnevno, a i sad kojiput spava dva puta dnevno ako ne može izdržati prijepodne.
    Inače ako vam je utjeha ( iz vrtičke prakse ) djeca oko godine, godine i pol najmanje spavaju. Kasnije opet "usvoje" popodnevno spavanje.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

3,5 mjeseca i ne spava po danu...ne brojim 3-4 puta po 10-ak minuta....par puta je odspavao 2 sata kad sam ja sa njim u krevetu...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne usudim se ni napisati Kakav red :? ni u spavanju, ni u jelu, ma ni u čemu nikakvog reda. Najčešće bude pospana oko 2h po ustajanju. Pripomognemo da zaspi, pa odspava oko sat. To je najredovnije spavanje. Sljedeće, ako bude, je oko podne. I tad, kao i za svako drugo spavanje treba pripomoći da se zaspi - sika, nosanje, cupkanje na lopti, pjevanje, muzika... Nakon što odspava podnevnu dremku (pola sata do sat), igra se, cendra, klopa (ne nužno tim redoslijedom). Ako će zaspati još jednom, to se u zadnje vrijeme cešava u "nedoba" oko 18 - 18:30h, odspava kojih 40min. Sad bi neko rekao, pa to je super! Ali to je idealan dan, kada ona svojim roditeljima pokaže "da može biti dobra". Inače je borba. Tuli na ramenu, u rukama, na sisi, čim osjeti da će zaspati. Jer, ako već i vrapci na grani ne znaju, moje dijete mrzi spavati! Po noći je do prije mjesec dana spavala ko po satu od 20 do 6 sa 2-3 pauze za klopanje. Međutim, u zadnjih mjesec dana po danu se ne da uspavati, a po noći se budi toliko puta, da sam već prestala da brojim (preko 7 puta :shock: ) Nije meni teško ustati, nego se ona, nakon što se uredno naklopa, ne da uspavati nazad. I ja i MM smo već u komi. Leđa i noge otpadoše.
    I još nešto. U zadnje vrijeme se budi uplakana, i prestrašena. Kao da je sanjala nešto ružno/strašno. :/ Znam da male bebe sanjaju, ali šta može sanjati toliko strašno da je uplaši i probudi, pa i rasplače? :? Jel se možda ona boji zaspati? Da li je to moguće? Do sad sam mislila da joj je "dosadno" spavati, da propuišta igru sa nama... Ali se počinjem pitati da li se to ona boji sna svaki put kad je u krevetiću zateknem uplakanu i uplašenu...
    ... i ozbiljno razmatram da napravim dreamcatcher

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo još dosta mali 2 mjeseca - spava oko 3-4 puta dnevno po sat-dva-tri nema pravila

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prva 4 mjeseca života K. uopće nije spavala po danu, po noći buđenja svaka 1.5-2 sata. Sada sa svoja 10mj. ima nekakav raspored od 2 ili 3 spavanja od 1.5h-2h s time da ju moram u pola sna još jednom kratkotrajno uspavljivati

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dugo mi nije spavao uopće po danu, katkada maximalno dvadesetak minuta, a kako smo se bližili prvoj godini, sam je sebi uveo u dnevni red ćorku jednom dnevno, obično oko podneva i to na sat, najviše sat i pol, nikada duže...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moj ima 6 ipo mjeseci, spava... pa dosta. ujutro sat, posljepodne dva i u setnji jos ''ubije oko'' pola sata- 45 min

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Koliko puta dnevno vam bebaci spavaju?

Citiraj Ivanchica prvotno napisa
    ... Jucer sam je uspavljivala 40 minuta da bi ona spavala cijelih pola sata...
    kod nas je u zadnje vrijeme uglavnom tako i to 3 x dnevno. uspavljivanje traje dulje od samog spavanja (beba ima 6 mj).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi imamo 4 mjeseca i spavanje izgleda ovako
    dva sata nakon jutarnjeg budjenja odspava sat, poslije podne
    sat dva i predvece ako smo u setnji sat

leptir

Početno

Moja curica je po noci spavalica prava oko 10 vec lagano je gotova i umorna spava do ujuro 10 eventualni 11 sati a po danu odspava dva puta po satak ili dva i njoj dosta ona je isto vrlo znatizeljna i misli da ce nesto propustit a sad ce 8 mj napunit .

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj leptir prvotno napisa
    oko 10 vec lagano je gotova i umorna spava do ujuro 10 eventualni 11 sati a po danu odspava dva puta po satak ili dva
    :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

oko 10 vec lagano je gotova i umorna spava do ujuro 10 eventualni 11 sati a po danu odspava dva puta po satak ili dva
    :shock: :shock: :shock: woooooooow!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Već cca mesec i pol spava samo jednom po danu, oko sat i pol (nekad i dva sata). Budi se ujutro oko 8, ide na spavanje oko 13-13.30, uvečer zaspe ugčavnom oko 9.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ima 11 mj., spava dva puta dnevno, rijetko kada samo jednom, uglavnom se probudi oko 8, ide spavati oko 11, probudi se oko 13, ide spavati oko 17h, a navecer oko 23h jer kao sto sam napisala popodne zaspe oko 17h i probudi se oko 19, 19:30, onda idemo van, obozava landrati po gradu, zujati, sjediti po "birtijama", dodjemo kuci oko 10, pola 11, okupamo, sredimo i oko 23h ide spavati.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

blago vama kojima djeca spavaju.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja se cudim, moj mali je toliko spavao u prvih tjedan dana zivota kada je gladovao + imao zuticu, u biti tada je spavao oko 20h dnevno, ali i ovo je puuuuno! Zapravo nije stvar sto tvoja beba puno spava vec sto u komadu toliko spava :shock:

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    blago vama kojima djeca spavaju.
    potpisujem...
    mi smo danas 6 mjeseci i nema jos nikakvog pravila. nekad 3x dnevno po 5 min, nekad 2x po 15, a kad mu se smilim (sto mi rijetko uspije), onda odvali 1x2h uz dva budjenja za cicu

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moja curica ima mjesec i par dana i po danu gotovo ništa ne spava.Pola sata je premija.Najčešće po desetak minuta,ako i to odspava.Danas cijeli dan nije spavala.Zabrinuta sam.Može li to donijeti kakve posljedice?Po noći spava

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pozdrav spavacima i nespavacima
    Ian spavao do nedavno 2 puta dnevno, kao sasvim mala beba i 3x.
    Od nedavno samo jednom i to po 2-2,5 sata.
    Stignem skuhati ili nesto napraviti...
    :D
    sretno nespavacima

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj tonina prvotno napisa
    Moja curica ima mjesec i par dana i po danu gotovo ništa ne spava.Pola sata je premija.Najčešće po desetak minuta,ako i to odspava.Danas cijeli dan nije spavala.Zabrinuta sam.Može li to donijeti kakve posljedice?Po noći spava
    Samo posljedice po tvoje živce. Vjeruj da je tako jer ja imam nespavača. Još uvjiek se borimo da zaspi. Sad više ni noću ne spava, budi se najmanje tri puta da siki Jedino što mi je preostalo je da mantram Proći će, proći će, proći će...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ima skoro tri mjeseca i svaki dan druga priča. Jedan dan spava nekoliko puta po pola sata s različitim načinima uspavljivanja: sika, nosanje, maženje, šetanje...Drugi dan zaspe u bilo koje doba dana i odvali 3 - 4 sata. Super je šta nakon večernjeg kupanja, masaže i sike zaspe bez problema do 9 - 10 navečer i odspava minimalno 4 sata u komadu.
    Oko mene sve neke spavalice pa me ove nespavalice s foruma tješe.[/i]

leptir

Početno

Hej evo nas ,da ja znam da je to malo vama cudno kojima djeca ne spavaju toliko ali ja zbilja imam srecu evo npr. sinoc je zaspala u 22.30 i jutros smo ustale u 10 sati.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I mi tako. Spavamo po 12 sati u komadu. I onda još popodne sat-dva.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nadam se da vas neću ubiti u pojam ali mi spavamo ovako:
    Od 21-9.30(normalno uz cicanje svaka 3 sata)
    Pa od 11.30-13.30
    Pa od 15-17.30
    Pa od 19-19.30
    I onda opet oko 21-21.30 u krevet!!!
    I tako zadnjih mjesec i pol,dva. :D :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj tresnjica prvotno napisa
    Nadam se da vas neću ubiti u pojam ali mi spavamo ovako:
    Od 21-9.30(normalno uz cicanje svaka 3 sata)
    Pa od 11.30-13.30
    Pa od 15-17.30
    Pa od 19-19.30
    I onda opet oko 21-21.30 u krevet!!!
    I tako zadnjih mjesec i pol,dva. :D :D
    Idem da se ubijem!

Samo pre toga da potpišem sve mame nespavača.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    spava samo jednom po danu, oko sat i pol (nekad i dva sata). Budi se ujutro oko 8, ide na spavanje oko 13-13.30, uvečer zaspe uglavnom oko 9.
    Identicno, osim dnevnog spavanja, tu potegne oko 3 sata ( 2 u komadu i onda jos 1 sa mnom).

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ima 5,5 mj i spava po noći se budi svaka tri sata ,
    10,30-13h
    16-17,30h
    19-19,30
    i ide spavato oko 21h

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

trenutno stanje, sa 7 i pol mjeseci:
    buđenje oko 7 h,
    već oko 10h spavanje oko 2 sata,
    drugo popodnevno oko 16h isto oko 2 sata,
    na spavanje idemo oko 21, 22h sad po ljeti, po noći se budi xy puta, nemam pojma...
    ima odstupanja, zna mi odspavati i po 3 sata, a nekad samo sat vremena.
    uglavnom, zadovoljnija sam spavanjem preko dana nego po noći

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nika ima 8,5 mj., budi se oko 7 i prijepodnevno spavanje je otprilike od 9-11, a popodnevno od 15-17. Naravno da to svaki dan nije baš tako jer nekada ujutro odspava do 9, 9.30 i onda se sve poremeti.
    Navečer ide spavati između 20.30 i 21 i po noći siki 2-3 puta.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno spavanje

od 10. mjeseca spavamo samo jednom

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

u 90% slučajeva 2 puta dnevno. Ujutro od 9-11 i popodne od 2-4

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

već se pitam hoću li ostati normalna...

2-3 puta dnevno po pola satića- od toga je 15min na ciki...

od prekjučer ga je barem uhvatilo bolje spavanje po noći

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kada smo u Ck, dakle u kući svojoj:
    Kakanje oko 4 ujutro, presvlačenje, pjesma do pet pet i pol, ja spavam pored nje i glumim da sam budna, tu i tamo se dignem i pogledam je.
    Ustajanje u 7.
    Budno stanje do 10, zatim ćorka sat vremena. Opet budno stanje. Oko 13 kupanje/tuširanje i ćorkica do 15, 15:30.
    Budna do 6. Onda izađemo u šetnju pa lupi oko do 19:30. Oko 9 ide opet kupanje/tuširanje i spavanac do prve kakice, uz redovno sisanje svaka tri sata.
    That's it!

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moj maleni od 9 mjeseci jos uvijek spava 3 puta dnevno.po 45 minuta.

stariji mi je u toj dobi vec spavao samo dva puta,a s godinu dana samo jednom.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pero ima 6 mjeseci i 20 dana i spava otprilike 2 puta dnevno i to prvi put po 2 sata u komadu, a drugi put, popodne, oko sat, sat i pol. Taj ritam je uhvatio ovih dana, otkako je mm na porodiljnom. Njemu spava puno redovitije, meni je spavao u kolicima kad bismo se šetali ali ne uvijek i doma u kraćim intervalima.
    Navečer zaspi u 8 (uz dosta noćnih buđenja)

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovak je kod nas bilo:
    do 4 mjeseca bez ikakvog reda i rasporeda
    do 6 mj 4x dnevno po sat vremena
    do 8 mj 3x dnevno po sat-sat i pol
    do 15 mj 2x dnevno po sat-dva
    sada uglavnom spava jednom po sat-dva, ponekad dvaput po sat-dva.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •