Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: mame jeste li (raz)mazile svoje sinove????

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno mame jeste li (raz)mazile svoje sinove????

Poznam nebrojeno mnogo roditelja koji imaju kćerku i sina i iako je , privodno, to dvoje djece odgajano isto...kasnije u životu se vide oooogromne razlike u odgoju sina i kćeri...npr. moja sveki je mog dečka (svojeg sina, naravno ) odgojila kao potpunog fizičkog i emocionalnog invalida???? Gdje je pogriješila???? U bezuvjetno davanoj ljubavi koja nije imala nikakvog smisla???? Kada dođemo do nje dečko joj se obavezno mora požaliti na nekoliko stvari između kojih je i moje kuhanje (a ja zaista kuham stalno). On njoj govori kako je gladan a ručak mu je svako dan spremljen za posao (često ga zaboravi ponijeti iz frižidera)...ja bih se dakle, trebala ujutro ustati (kada sam doma) i poslužiti ga doručkom te mu spremiti ručak u torbu (tako mu je, naime, mama radila).....i tako mi kod nje, a ona "Sine moj, jesi li gladan????" A ja s posla, gladna i izmrcvarena...mene ništa ne pita, nego prvo svoja dva sina, pa ako se mene sjeti onda nekada i pita....Obično naruči pizzu ili poprži krumpir (mislim, pravi ručak :/ )....i onda mama ispadne najbolja...digne se sa stola (ja ga uvijek učim da pospremi za sobom) a mama kaže "nemoj sine, ti si umoran, ostavi to meni"...ja totalno popy tada...ali šutim....uđe u kupaonici i napravi toooliki nered da bi se za njim moglo danima pospremati itd., itd., itd....i nakon toliko situacija se pitam misli li njegova mama što je stvorila od svojega sina za svojeg života i kome je on uopće tako sebičan upotrebljiv??????

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja sveki je kucanica i zena diplomate pa je oduvijek stalno doma, i onda i pere i pegla i kuha i sprema.. sve radi za njih trojicu (svekra, md-a i njegovog brata). razlika medu njima je ta da svekar i md-ov brat sami ne znaju nista (cak niti spakirati se za put, i to ona radi ), a md-kad je ona doma prihvaca to sto radi za njega, ali kad je nema on radi ama bas sve (osim peglanja). tako da izgleda da je stvar u karakteru-jer su on i njegov brat odgajani isto, tj. nisu morali raditi nista. a danas buraz nece/ne zna nista, a ovaj moj radi sve. bas je sladak .

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ako si takvi kakvi jesu mogu naći ženu ili curu s kojom će živjeti, zašto bi bili drugačiji. I onda je (barem u mojoj okolini) jako čudno kad neki muškarac izvede djecu u šetnju, ili trči za djetetom dok trudna mama sjedi na kavi.
    A meni samo nije jasno što ti uopće radiš s njim.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    :/ :/ :/

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mm je primjer prave njemacke emancipirane zenske skole - njega je mama odgojila da sve zna i hoce sam, tako da je kod nas doma raspored po principu - svaki radi ono cega se prvi uhvati - znaci nema nikakve razlike tko ce kuhat, pospremat, cistit i sve ostalo, jedino sto nece bas peglati ako mu ne gori pod petama

i meni je to super, definitivno i svoje sinove zelim odgajati tako jer vidim koliko sam sretna sto sam dobila jednog takvog vec "istreniranog" (neke je navike ipak mislim jako tesko preodgajati)

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

draga moja moram priznati da ja s takvim tipom ne bi mogla ni dana, pa se isto pitam kako ti to :/

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa bi moj muž išao kod sveki i kukao na moje kuhanje?
    Imamo i mi svađica, i ostavljanja nereda iza sebe ali isto tako, kad vidi da mi je pregustilo s poslom, djetetom i ostalim problemima, ode i sam izvadi robu iz mašine - nedam mu prostirat jer napravi još goru stvar.
    MM brat je čista suprotnost - čeka da mu se servira, a kad dođe kod sveki, traži je sjedeći čašu/kruh/perun......

Ako mu nešto ne paše kod mog obavljanja poslova onda ima to reć meni pa da riješimo šta to ne paše i tko je kriv i kako. Nebi baš ljepo prihvatila da okolo kuka o mojim kulinarskim sposbnostima :/ . Mada u zadnje vrijeme su se njih par friških tata, među njima i mm počeli hvaliti o svojim učincima da pomognu svojoj ženi . nekakav trend valjda.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Iskreno - sada bih jako pametno nešto rekla, ali ne znam šta...

A ovako od prve: čini mi se da ti je svekrva malo

Muž neka se ponaša kod nje kako hoće, vjerujem da ti smeta, ali kući neka sam sebi sprema doručak, tj. mogao bi "naučiti" da i tebi spremi nešto!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I MM je mama razmazila. Doma nije morao ni prstom mrdnuti. Ali kada je s mnom, situacija je drugacija. Sve kucanske poslove obavljamo ravnopravno. Ali kada dodje kod mame, opet ne mora nista. Hocu reci, zna jako dobro gdje su granice i kako moze sa kim. Kod mame sve moze, pa to i iskoristava.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Citiraj ninaXY prvotno napisa
    :/ :/ :/
    abonjeko - nemoj se čuditi... zapravo nam se svima nameće isto pitanje...

ja mu ne bih više kuhala. jedan dan zaboravi ponesti ručak -drugi dan NEMA ručka. jer mu je to očito nevažna stvar.

ako mu je kod majke dobra pizza i pečeni krompir - to bi dobio i doma.

itd...

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nemam kćerku, ali da sam razamzila jesam i sina i MM

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni stalno MM govori kak ću razmaziti našeg sina i kak je to mamina maza, a ja uživam...

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Veseli me što mm nije razmažen pa tako želim da ni moji sinovi ne budu razmaženi. Ali pojam razmaženosti je jako širok, teško je za malu djecu tvrditi da su razmaženi, meni nekad neka djeca koja na prvi pogled izgledaju razmažena zapravo ispadnu da su pomalo zapostavljena (tipa imaju sve što požele osim mame i tate na raspolaganju kad su im potrebni).

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mazila jako puno.
    Razmazila - ne.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Čitala sam ovu temu prije sat, dva, ali kako mi nikada ne bi palo na pamet nepozvana koriti nekog jer partneru tolerira ovo ili ono - nisam komentirala. Iako, abonjeko, pročitaj si post još jednom, pa ćeš i ti (kao i ja) potpisati sorci.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj sorciere prvotno napisa
    Čitala sam ovu temu prije sat, dva, ali kako mi nikada ne bi palo na pamet nepozvana koriti nekog jer partneru tolerira ovo ili ono - nisam komentirala. Iako, abonjeko, pročitaj si post još jednom, pa ćeš i ti (kao i ja) potpisati sorci.
    AdioMare
    Tako mi je lako potpisati tvoje postove
    I sama sam svasta tolerirala...a abonjeko se mozda krivo izrazila, pa je ispalo ovako.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dolisa prvotno napisa
    a abonjeko se mozda krivo izrazila, pa je ispalo ovako.
    ha draga - ovdje jedino i možemo komentirati ono što vidimo napisano...

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sorci, moram

To je upravo ono sto sam ja gore pokusala reci. Vidis kako se pisana rijec moze razlicito protumaciti...

Da se razumijemo, nisam se smijala tvome komentaru

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dolisa prvotno napisa
    Sorci, moram
    ha čuj, ak je to jače od tebe...

nego - činjenice su činjenice. ako se stvarno događa ono što je abonjeko napisala - onda moje pitanje i komentar stoje i dalje.

ne špotam nikog zato što nešto radi - ali kad već piše o tome - zanima me zašto to tolerira... bez znanja o tom dijelu priče - možemo mi pisati do tko zna kada...

inače različit odgoj postoji, a ja se sjećam dvije djevojčice iz zadra koje su zbog toga zbrisale od kuće (prije 28 godina :shock: )... ja ih našla u vlaku, na putu za zagreb. nisam ih htjela pustiti same (izmislile su priču dostojnu harija potera :? ) - a na kraju su mi priznale da su zbrisale.

ja otišla doma, a na kraju se vratila u policijsku stanicu prije nego su ih odveli u neki dom.

roditelji jedne su me zvali telefonom, i zahvalili se (nikad više nismo kontaktirali). roditelji druge su mi napisali prekrasno toplo duuuuugačko pismo, i pozvali me u goste. otišla sam (bilo mi je jako lijepo) .

ali - sin je smio sve, kćer gotovo ništa... vjerujem da su se stvari malo popravile nakon toga - ali eto... očito se događalo tada, događa se i sada... te "cure" sad imaju 40-tak godina...

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Drage moje cure...meni je strašno drago što vi sve primjećujete i što ste dovoljno pametne da znate svaku situaciju procijeniti (ne šprdam se, mislim ozbiljno)....ali vjerujte mi, ja sam svjesna svake moje sekunde u mojem životu i sve znam....ali ovdje je pitanje zašto mame rade to svojim sinovima, zašto svojim krivim odgojem stvaraju nesposobnjakoviće i sebične, nesposobne osobe????? ovdje je pitanje različitog odgoja žene i muškarca...možda se to tako vama ne čini ali svatko od nas je barem jednom u životu naišao na obitelj koja različito odgaja svoju mušku djecu od ženske djece??????

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Oprosti, abonjeko, kao što rekoh, zaista mi nije namjera nikoga nepozvana kritizirati, ali meni tvoj post ne zvuči drugačije nego kao jedna hrpa nesređenih odnosa, s manje ili više razmaženim mužem.
    Odnosno, post ti više baca svjetlo na to da te vlastiti muž iskorištava - više, nego što je mamina maza. :/

Oprosti na uletu, zanemari moj prijašnji komentar.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

MM prije nego je mene sreo nikad nije oprao posuđe, popeglao hlače, skuhao ručak... Sveki se čudi kako sad to radi :?

A sve to radi super, ne opere posuđe na brzaka, i kuha fantastično Počeli smo tako da smo zajedno kuhali, pa je čovjek bio oduševljen kako on to može.

Istina, nije oduševljen kad mora nešto popeglati, ali ni meni to nije dragi posao.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni se činilo normalno da muški rade sve po kući (iako je moj tata samo kuhao) pa me nije čudilo da mm sve zna i može. Njih je bilo četvero, roditelji radili, pa ih je svekrva istrenirala. Mi poslove dijelimo, tj ja imam nešto više kuhanja i pranja, a on više tehničkih stvari, ali sve se možemo dogovorit, i često se riješim spremanja ako izjavim da ću peglati, ili ići na plac ( to mi je uvijek :? kako se takvo zadovoljstvo može smatrati poslom ).
    Mislim da je početak svega naše shvaćanje da je slobodno vrijeme i želja za neradom svakog od nas jednako vrijedna, tj. ne očekuje da jedan mora, a drugi ne. Tek sam s vremenom shvatila da to nije uobičajeno.

E sad, naš mali muški podložan je stereotipima muško-žensko i posao stvaranja sposobnog samostalnog čovjeka od njega stresniji je nego smo očekivali. Iako eto, ima primjer velikog muškog kojem kruna ne pada s glave od kućanskih poslova.
    Škrt je na svoje slobodno vrijeme, i ne voli pomagati, više voli sam obaviti posao. A kako će naučiti ako prvo ne gleda - ali to mu je dosadno. S druge strane, ponosan je kad nešto uspješno obavi, i zapravo je prirođeno uredan, voli imati red oko sebe.
    Pa polako napredujemo, bez puno prisile. Sporije možda nego bismo mi htjeli, ali još uvijek mi se čini ok. Zna sam napraviti nekoliko najjednostavnijih jela, sudjeluje pomalo u pripremi kompliciranijih (trudimo se da ga mm zove dok kuha, a ne ja), pere suđe od doručka, usisiva i briše prašinu, za slaganje kreveta gotovo ga ne moramo podsjećati, ponekad ga nagovorimo i da složi svoj veš nakon sušenja...
    Priznajem da ga mnogi poslovi mimoiđu jer u datom trenutku nemamo volje za prepirku zašto on i zašto sada - to recimo nije u skladu s mojim principima, ali šta sad, tko se uvijek bori za principe. S druge strane, zna nas ugodno iznenaditi obavljenim poslom koji nismo tražili npr. usisivanjem.

nicols avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    MM prije nego je mene sreo nikad nije oprao posuđe, popeglao hlače, skuhao ručak... Sveki se čudi kako sad to radi :?
    Ajde, ajde nije baš tako, znaop sam oprat suđe jednom godišnje kad su mi baš zaprijetili

A sve to radi super, ne opere posuđe na brzaka, i kuha fantastično Počeli smo tako da smo zajedno kuhali, pa je čovjek bio oduševljen kako on to može.
    Kuhanje je zabavno! A ja sam jadan nekad mislio da je to teško! U odnosu na moj posao, gdje pogreška od 1/4 mm zna biti kobna, kuhanje je stvarno lako!

Istina, nije oduševljen kad mora nešto popeglati, ali ni meni to nije dragi posao.
    Koji normalan čovijek voli peglanje???

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Drage moje cure...meni je strašno drago što vi sve primjećujete i što ste dovoljno pametne da znate svaku situaciju procijeniti (ne šprdam se, mislim ozbiljno)....ali vjerujte mi, ja sam svjesna svake moje sekunde u mojem životu i sve znam....ali ovdje je pitanje zašto mame rade to svojim sinovima, zašto svojim krivim odgojem stvaraju nesposobnjakoviće i sebične, nesposobne osobe????? ovdje je pitanje različitog odgoja žene i muškarca...možda se to tako vama ne čini ali svatko od nas je barem jednom u životu naišao na obitelj koja različito odgaja svoju mušku djecu od ženske djece??????
    Primjetila sam i ja kako mame odgajaju cure i dečke drugačije. Moja sestra npr. odgaja drugačije svoju djevojčicu od dečka, koji je mlađi. Pa ona stalno sprema za njim, pravi mu doručak itd. i to sve pod izgovorom: pa on je mali!!! Mali, sa 10 godina da ne zna uzeti jesti nešto i da ga mora čekati spremno!!???
    Nije mali nego ga je tako naučila, tj. kod nje ima očit problem tog odgoja i razlike u odgoju (pokrenula sam već temu... http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=45216)

Kada je to dijete imalo 5 godina to starije dijete se žalilo kako mlađi brat je slagao nešto na nju. Njega sam pitala i on mi je rekao slijedeće: rekao sam da je ona, jer znam da će mama na nju vikati!!!! :shock:
    (neću da pričam o tome kakva je moja sestra)

Ali, mislim da neke majke, a danas sve manje odgajaju sinove da kašike ne trebaju uzeti sami....ali opet kažem, danas sve manje.

I to što je tvoj muž takav kod njegove mame, ne treba biti takav u vašoj kući. Probaj razgovarati s njim...ili možda kada dođeš ti kod svoje mame, žali se ti na njega, pa da vidi kako je to...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja vjerujem da su to principi prošlih generacija, a naravno da će se u nekim obiteljima nastaviti i dalje. I da, primjetila sam razliku u odgoju kod većine prijateljica koje imaju djecu oba spola. Zanimljivo mi je zamjetiti da te spomenute prijateljice nisu žene koje stoje čvrsto na svojim nogama i sklone su povlađivanju i glorificiranju svog muža na jedan pomalo neprirodan način. Ne u smislu visokog poštovanja, nego u smislu kao da je više biće od njih radi boljeg fakulteta i uspjeha u poslu, manje više.
    Sasvim je jasno da takve žene imaju issue s muškim rodom, s jedne strane ga idealiziraju, s druge strane ga mrze, a svoj vlastiti rod smatraju manje vrijednim (manje ili više svjesno). Kako sa time odgajati muško dijete kao jednostavno dijete bez tolikog naglaska na "muško"...hm, no meni je to nekako u istom paketu. No, jedna od njih je poradila na tom spomenutom problemu i mrak, druga osoba je! Najbolja stvar je da muž koji se činio da uživa u tlačenju, ustvari puno više uživa u snažnoj i zadovoljnoj ženi!

A što se tiče TM.... ako ima ljubavi, bit će i promjene. Ljubav tjera na površinu sve što nije ljubav, a vjerujem da su to ponajviše loši naslijeđeni obrasci ponašanja koji će uz istu tu ljubav biti preobraženi u nešto, bolje i veće, ako zajednički pronađete učinkovite, vama svojstvene načine preobrazbe.
    Početci su teški, ali utoliko bolje, kad se temelji srede, ostalo se gradi bez problema i visoko koliko želiš. Ako ne posustanete, tako će biti i sa vama. Naravno, ne preko noći...

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nekoliko vas se dotaklo prave teme....ja sam, nažalost, iznijela svoj primjer - kako je moja sveki odgojila svojeg sina!!! Ali, da raščistimo situaciju...ja sam opet iznijela "prljavi veš"...moj dečko je (kako živimo izvan grada) po kiši, snijegu, nevremenu išao biciklom po magistrali i nama nosio jesti kada sam bila trudna, kada sam bila sama (radio je danonoćno), dolazio i riskirao život svaki dan, svaku noć.... kuhao, čistio, spremao (a i danas to radi ponekad)...zato nema smisla kometirati ovu našu vezu, vezu žene s "majčinim često razmaženim" muškarcem...mene zapravo zanima ZAŠTO majke to rade svojoj muškoj djeci...ja sam svjesna da ih na taj način pokušavaju zadržati ali to znači da su one sebične i da ih nije briga za život njihova sina nakon što ode iz kuće!!!!! :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nekoliko vas se dotaklo prave teme....ja sam, nažalost, iznijela svoj primjer - kako je moja sveki odgojila svojeg sina!!! Ali, da raščistimo situaciju...ja sam opet iznijela "prljavi veš"...moj dečko je (kako živimo izvan grada) po kiši, snijegu, nevremenu išao biciklom po magistrali i nama nosio jesti kada sam bila trudna, kada sam bila sama (radio je danonoćno), dolazio i riskirao život svaki dan, svaku noć.... kuhao, čistio, spremao (a i danas to radi ponekad)...zato nema smisla kometirati ovu našu vezu, vezu žene s "majčinim često razmaženim" muškarcem...mene zapravo zanima ZAŠTO majke to rade svojoj muškoj djeci...ja sam svjesna da ih na taj način pokušavaju zadržati ali to znači da su one sebične i da ih nije briga za život njihova sina nakon što ode iz kuće!!!!! :/
    micek malo si preiskrena

ja pokušavam odgojiti svoje muško dijete da ne bude gotovan

oću li u tome uspjeti ,pokazat će vrijeme

doma ima primjer oca koji pere, pegla kua i posprema skupa sa mnom

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Znači da tvoj dečko nema problem, već njegova mama.
    I oprosti još jednom ako sam ti previše zadrla u intimu, ti si se zaista u velikoj mjeri osvrnula na svoj vlastiti primjer.
    A što reći zašto to radi njegova mama?
    Nisu ni sve mame ovoga svijeta korektne - kada je odgoj u pitanju.

Moja mama je odgojila brata tako da ga sigurno neće biti sram oženiti se jednoga dana: SVE zna raditi i HOĆE.
    Ja osobno ne odgajam kćer ništa drugačije nego sina: i ona je mala ljenjivica, ništa manja nego on - ali to je moj problem.

Dakle, 100 ljudi - sto načina odgoja, pogleda na život i 100 ćudi, naravno. Iz svog iskustva ne bih rekla da spol bitno utječe na drugačiji odgoj u normalnoj obitelji.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Točno tako u normalnoj obitelji....ali u obiteljima gdje se čeka sin sa velikim S kao otjelovljenje božanstva ,to nije slučaj.....

Gdje je muški potomak uznesen na pijedestal obožavanja,a njegove manje sretne sestre se tek motaju po kući dok se ne zaposle ili ne udaju a za Sina se štedi da ide na školovanje.....jer je on muško , i to je jedini argument za sve postupke pa i za naslijeđivanje imovine poslije smrti roditelja -sestrama šipak

FUJ!FUJ!

Gornji primjer je iz šire obitelji prije 40 tak godina

p.s. cure su se naravno snašle i petsto puta bolje prošle u životu od brata

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Točno tako u normalnoj obitelji....ali u obiteljima gdje se čeka sin sa velikim S kao otjelovljenje božanstva ,to nije slučaj.....

Gdje je muški potomak uznesen na pijedestal obožavanja,a njegove manje sretne sestre se tek motaju po kući dok se ne zaposle ili ne udaju a za Sina se štedi da ide na školovanje.....jer je on muško , i to je jedini argument za sve postupke pa i za naslijeđivanje imovine poslije smrti roditelja -sestrama šipak

FUJ!FUJ!

Gornji primjer je iz šire obitelji prije 40 tak godina

p.s. cure su se naravno snašle i petsto puta bolje prošle u životu od brata

E, pa TO marija, baš to...ispada da se žene često snađu a da ih nitko nije previše upućivao u taj način života.....istina je da žensko dijete u obiteljima puno više radi (ne želim generalizirati ali barem 90% obitelji koje ja znam odgaja na takav način) i u biti stvori se situacija da onaj oko kojega se trči i skače postane najneodgovorniji, nejnesnalažljiviji.....i vjerujem da to sve te mame (što tako odgajaju svoju djecu) znaju pa si mislim često, ako već znaju, ZAŠTO uporno ponavljaju greške svojih predaka, očeva i majki??????

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Frendica je nedavno objavila da nosi curicu, a njena ujna (cca 40-ak godina) je na to rekla aaa šteta .
    Sve dok žene budu podržavale ovakve gluposti, muški će i dalje biti na tronu. No hvala Bogu ne svi.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Frendica je nedavno objavila da nosi curicu, a njena ujna (cca 40-ak godina) je na to rekla aaa šteta
    Ja, naprosto, ne mogu vjerovati da je tako nešto još uvijek moguće u 21. stoljeću!!!!!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja vjerujem... jer svakodnevno slušam komentare tipa "pa on je dečko, njemu to ide slabije, sporije, lošije, nije tome sklon... itd." - kad se radi o osnovnim stvarima u kućanstvu... :?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

[i vjerujem da to sve te mame (što tako odgajaju svoju djecu) znaju ...
    i tate odgajaju

ako ničim drugim, onda time što čekaju da im žena posluži ručak, raspremi stol i opere suđe; samim time što su se stavili u poziciju da budu usluživani i da ne dijele poslove, dio odgovornosti, za buduće sinove-gotovane, snose i oni

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja, naprosto, ne mogu vjerovati da je tako nešto još uvijek moguće u 21. stoljeću!!!!!
    Samo uzmi najužu rodbinu, prijatelje, poznanike... i analiziraj ponašanje roditelja prema muškoj djeci ili muškaraca prema ženama (čast izuzecima, ali mislim da ih je još uvijek premalo).
    Rekao netko šteta što ćeš rodit curicu, uzdizao sina na tron ili poslije ručka digao sve četiri u zrak umjesto da pomogne ženi proizlazi iz iste osnove gluposti i nepoštivanja ženskog roda.
    A opet ponavljam sve dok žene budu podržavale takve stavove što možemo očekivati od muškaraca.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tashunice i andrea, u potpunosti potpisujem!!!!
    ali mislim da je to jedan obrazac koji žene već generacijski preuzimaju ne razmišljajući previše o posljedicama....možda i obrazovanjem, pa i iskustvom dođemo do stadija kada će toga biti puuuuno manje....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je ovo sve kao science fiction, stvarno. Uopće ne poznajem ljude koji tako razmišljaju, a mislila sam da su muškarci koji ne rade po kući izumrli sa generacijom moga tate (premda je i on radio hrpu kućanskih poslova, ali manje od mame). Sjećam se da mi je baka jednom kad sam bila dijete rekla da bih baš mogla bratiću pospremiti krevet (kad sam ga tužakala da nije spremio ) a da sam se ja još tada na to samo grohotom nasmijala - ovako

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    moja sveki je kucanica i zena diplomate pa je oduvijek stalno doma, i onda i pere i pegla i kuha i sprema.. sve radi za njih trojicu (svekra, md-a i njegovog brata). razlika medu njima je ta da svekar i md-ov brat sami ne znaju nista (cak niti spakirati se za put, i to ona radi ), a md-kad je ona doma prihvaca to sto radi za njega, ali kad je nema on radi ama bas sve (osim peglanja). tako da izgleda da je stvar u karakteru-jer su on i njegov brat odgajani isto, tj. nisu morali raditi nista. a danas buraz nece/ne zna nista, a ovaj moj radi sve. bas je sladak .
    potpisat ću
    kad smo počeli živjeti skupa NIŠTA nije znao sam DOSLOVNO ništa
    sad radi sve, čak i pegla kad mu je hitno
    a brat...
    kad ga je stislo i kad se od mame morao odseliti naučio je
    a do tada ko ni mm, nesposobni za bilo što samostalno napraviti

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

E ovako!MM skoro ništa ne radi po kući .Nisam doduše ni insistirala nije mi bilo teško samoj to raditi a i ne pravim buku ako isti čas nije sve tip top .Radije sam se igrala s djecom nego prala prozore.Nisam zaposlena pa stignem,a i nemora sve uvijek blistati.Kći mi je najstarija i nisam je nikad gnjavila daj nauči ovo skuvati .ovo se pere ovako i sl. Zna neke sitnice odlično uči i dogodine će na fax.Naučit će .Cijeli je život ispred nje.Sinove isto tako ne forsiram.Hoće mi svi pomoći raspreme iza sebe sami urade što mogu Nisam ih razmazila .A kad se ožene možda mi neviste budu i zamjerale što ne znaju peglati pa što ću .Ja svojoj nisa to zamjerila ,jer se nisam udala za njega zato što zna kućanske poslove ,već zato što je prije svega čovjek na kog se mogu osloniti u mnoko težim problemima neko što je gomila prljavog suđa ili neopeglanog veša.Tako učim i svoja tri sina i kći-bez razlike molim! Znam samo da u današnje vrijeme(vidi mene ko da imam 100g. )odgojiti poštene vrijedne ljude je jako teško i traži 27 sati nadan ,i tako cijeli život(jer pokušat ću mu davati dobre savjete i ako ih tražio i u 40 g.).Kompromis-koja moćna riječ!

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    Potpisujem.Osim što mi sveki nije žena diplomate,sve drugo je jako slično.
    Mm radi milion stvari za koje prije braka nije znao ni da postoje!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I moj! I to samo zato jer sam mu jasno dala do znanja da ja NISAM njegova mama, da ja nemam pomno isplaniran cijeli tjedan vec u ponedjeljak, da ako mi se u tom trenutku neda oprat sude, da cu ga oprat pola sata kasnije a ako mu smeta neka ga opere sam itd. Mi zivimo s njima u istoj kuci, doduse, mi imamo svoj kat. Njegova mama stalno brine jel gladan, zedan, umoran i sl. a ja se s tim ne zamaram. Ako to nju veseli...
    On se meni zakleo na pocetku braka da nikad nece peglat. Ja ga nikad nisam ni trazila. Rekla sam mu samo da bi htjela da nauci peglat, sasit si gumb i skuhat si nesto samo zbog njega samog tj. zbog njegove neovisnosti. Da ne mora, ako mene nema, trcat mamici. I on je to tako prihvatio, i zadovoljan je sam sa sobom kad nesto uspije sam. I tako namjeravam odgajati i svog sina.
    Mi se nikad ne svadamo zbog njegove mame, tu i tamo se ja nasalim ako mu se ona obraca ko malom djetetu kao npr.; "jel te jos uvijek boli glavica?" ali to je to. Ona ga je odgajala do sad, a sad sam ja na redu!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

osnovni razlog zasto sam se ja udala za svog muza je zato jer super kuha

ne kuzim bas odnose da samo zena kuha, a on jos ima obraza prigovarati. Da meni to napravi docekala bi ga cetkica za zube i gace okacene s vanjske strane ulaznih vrata, pa neka nekoj drugoj zanovjeta ako moze svojoj mami naprimjer

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Gleda svoga tatu kako radi isto kolko i šta i ja.Potičem ga da mi "pomaže" i uživa u tome.
    Primjer je najvažniji.
    Jedini loš primjer može vidit kad dodje kod mojih/mm-ovih.Al to je ionako zanemarivo malo vremena.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Eh,da.Mazim ga i razmažavam
    Jednako kolko bi i curicu.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ovdje je pitanje zašto mame rade to svojim sinovima, zašto svojim krivim odgojem stvaraju nesposobnjakoviće i sebične, nesposobne osobe?????
    žele ih uvijek imati za sebe, a nadaju se da ih takve nijedna žena neće htjet. :D

odgajaju ih u skladu sa svojim uvjerenjima - a ako vjeruju da je ženi mjesto u kuhinji i da je loša žena ona čiji muž sam pegla košulje i pere suđe, normalno da u skladu s tim odgajaju djecu.

moja sveki je mog dečka (svojeg sina, naravno) odgojila kao potpunog fizičkog i emocionalnog invalida?
    nakon toliko situacija se pitam misli li njegova mama što je stvorila od svojega sina za svojeg života i kome je on uopće tako sebičan upotrebljiv??????
    ti bi to trebala znati. :)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

čim ti misliš da je tvoje da kuhaš, a njegovo da se žali mami i da uzme gotov ručak iz frižidera ako se smiluje konzumirati te splačine koje kuhaš.. koliko drugačije ćeš ti odgajati svoju djecu?

ako mu ne odgovara tvoje kuhanje, nek si kuha sam ili nek ide k mami jest. il nek si oženi mamu, to bi možda bilo idealno, pošto nijedna nikad neće biti ko mama. :D

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisam sigurna da je svekrva kriva za sve.
    mene je mama odgajala na sličan način. dok se nisam odselila od staraca, nisam nikad imala peglu u ruci, nisam znala ništa skuhati, ....
    sada radim sve kućanske poslove. i sada, kad posjetim mamu, ona i dalje stalno viče: pusti ja ću.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ima dosta primjera nevezanih za spol. Dva sina-totalno drukčija, jedan zna sve, pomagao je mami i pomaže ženi, drugi-ništa. Nemam pojma kako, valjda ima nešto i u karakteru, prirodnoj osjetljivosti prema drugima.
    A znam i primjera da je npr. najmlađa curica princeza i da nikad ne mora ništa raditi nego samo učiti, jer su u kući npr. mama i baka koje sve rade. Onda već nauči kad joj treba.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sina mazim , pazim , ali i on kupi igracke za sekom! Moze se dijete razmaziti bez da se od njega napravi invalida.
    MM odgojen u kuci u kojoj su dvije zene ( mama i nona) uvik bile doma , ali kad je trebalo taj je kuhao , prao pod , prao pjate...
    Moj brat mazen , pazen i razmazen takoder kuci nikad ni prstom nije maknuo , kad se ozenio naucio je raditi sve , a kad je tata umro preuzeo je i njegovu ulogu.
    Problem je u vama cure koje ih i dalje mazite i pazite .
    Nina xy tvoj je ipak jedan od rijetkih

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •