Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: [b]HIDROCEFALUS - molim pomoć!!![/b]

Početno [b]HIDROCEFALUS - molim pomoć!!![/b]

Pozdrav!

U 24. godini (prije 3 mj.) rodila sam curicu u 35. tj. gestacije u Petrovoj zbog preeklampsije. Prvi dan UZV mozga uredan, 4. dan pojavila se E. coli i zbog upale je dobila meningitis. UZV mozga je pokazao proširene moždane komore i ubrzo je potvrđen hipertenzivni hidrocefalus. Kad je prošao meningitis prebačena je na Rebro, gdje joj je 16. 5. ugrađen shunt i nakon 10 dana likvor ne otječe. 31. 5. je učinjena reanimacija drenaže, no likvor i dalje u potpunosti ne otječe i desna moždana komora je i dalje dosta proširena. Neurokirurg ju je otpustio iz bolnice unatoč tome što ima, osim jako proširene desne moždane komore, i potkožnu nakupinu likvora (5x5 cm) i već 2. mj. ne znam što će biti s mojim djetetom. Idemo na redovite kontrole i nalazi CT-a i UZV nisu poboljšani, ali nitko ništa ne poduzima. Doktorica opće prakse mi je rekla da joj prijeti odumiranje moždanog tkiva ukoliko se ne bude na vrijeme interveniralo. Doktori preporučuju samo pračenje i ne znam kome da se obratim, doktori mi ništa ne žele pojasniti, imam osjećaj da ni ne znam što rade s mojim djetetom, jer otpusno pismo ne razumijem u potpunosti, pa Vas molim ako imate slična iskustva da se javite...

Postoji li neki liječnik u inozemstvu, neka klinika, bilo što... Ne mogu više čekati da netko odluči pomoći mom djetetu.

Hvala!

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga sani, ja ti ne mogu puno pomoći. Samo sam ti htjela reći da smo nedavno bile u bolnici u Rijeci (Dječja bolnica kantrida) na dojenačkom odjelu i bila je jedna mama sa bebicom sa hidrocefalusom. Pričala sam s njom i rekla mi je da joj je Dr. Zubović koji radi na tom odjelu (liječi i moju malecku) vjerojatno spasio dijete. Kaže da je odličan doktor i da se jako trudio oko njih. Ona je puno napredovala u liječenju i uskoro bi trebali ići doma. Ne znam koliko ti to pomaže i da li ti možeš uopće s djetetom u Rijeku (i da li želiš). Eto , toliko ja znam o tome. Želim puno sreće tebi tvom anđeliću.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Od prijateljice mali ima hidrocefalus. Ona od samog početka ide kod Sabola, uz kontrole u bolnici.
    Mislim da bi ti on mogao pomoći.

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne da kritiziram Rebro,ali pođi najbrže moguće u Klaićevu! Eni je operirao dr. Franjo Bartolek,nadam se da ti sad nije na godišnjem. Nama se stanje skroz poboljšalo u ovih godinu dana,tak da imam puno vjere u tog dobrog čovjeka...i neće te sigurno nitko ostaviti neuku,radilo se o dobroj ili lošoj prognozi!

Početno

Citiraj Mirjana S. prvotno napisa
    Ne da kritiziram Rebro,ali pođi najbrže moguće u Klaićevu! Eni je operirao dr. Franjo Bartolek,nadam se da ti sad nije na godišnjem. Nama se stanje skroz poboljšalo u ovih godinu dana,tak da imam puno vjere u tog dobrog čovjeka...i neće te sigurno nitko ostaviti neuku,radilo se o dobroj ili lošoj prognozi!
    Eni je vaša dijete? Dr.Bartolek je radio drenažu? Sve je bilo u redu nakon jedne operacije? :? Eni se uredno razvija motorički i kognitivno?
    Stvarno se nadam da će i moje dijete jednom imati normalan život kao i sva druga djeca i da neće imati nikakve posljedice?
    Hvala!

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Šaljem ti pp

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •