Pozdrav!![]()
U 24. godini (prije 3 mj.) rodila sam curicu u 35. tj. gestacije u Petrovoj zbog preeklampsije. Prvi dan UZV mozga uredan, 4. dan pojavila se E. coli i zbog upale je dobila meningitis. UZV mozga je pokazao proširene moždane komore i ubrzo je potvrđen hipertenzivni hidrocefalus. Kad je prošao meningitis prebačena je na Rebro, gdje joj je 16. 5. ugrađen shunt i nakon 10 dana likvor ne otječe. 31. 5. je učinjena reanimacija drenaže, no likvor i dalje u potpunosti ne otječe i desna moždana komora je i dalje dosta proširena. Neurokirurg ju je otpustio iz bolnice unatoč tome što ima, osim jako proširene desne moždane komore, i potkožnu nakupinu likvora (5x5 cm) i već 2. mj. ne znam što će biti s mojim djetetom. Idemo na redovite kontrole i nalazi CT-a i UZV nisu poboljšani, ali nitko ništa ne poduzima. Doktorica opće prakse mi je rekla da joj prijeti odumiranje moždanog tkiva ukoliko se ne bude na vrijeme interveniralo. Doktori preporučuju samo pračenje i ne znam kome da se obratim, doktori mi ništa ne žele pojasniti, imam osjećaj da ni ne znam što rade s mojim djetetom, jer otpusno pismo ne razumijem u potpunosti, pa Vas molim ako imate slična iskustva da se javite...![]()
Postoji li neki liječnik u inozemstvu, neka klinika, bilo što... Ne mogu više čekati da netko odluči pomoći mom djetetu.![]()
Hvala!