Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: VAG.PREGLEDI pri kraju trudnoće

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno VAG.PREGLEDI pri kraju trudnoće

ćao svima!
    što vi mislite koliko je opasno i je li uopće dopušteno ženu koja je pri kraju trudnoće -a pati od prijevremenog otvaranja-ima serklažu -strogo miruje-a prvi porod bio prijevremen zbog toga što je doc.pri kontr.pregledu slučajno probio vodenjak- I U OVOJ 2. TRUDNOĆI VAG.PREGLEDAVATI pri kraju trudnoće?

sad sam u 32.tj i kroz 10 dana idem na kontrolu a tako me stah da mi se opet ne desi isti scenario!

i sprečava li možda taj šav serklaže da mi dođe do vodenjaka pri pregledu?

dajte savjet jer trtarim :?

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam u prošloj trudnoći bila otvorena od 6. mj trudnoće i doc mi je radila vaginalne preglede svaki put (da utvrdi da li se još otvaram). Zadnji mjesec je kontrola svakih 10 dana i također je svaki puta provjeravala. Zadnji tjedan i pol sam na pregled hodala svaka 2 dana :? i također samo da utvrde otvorenost. To mi je bilo baš bezveze,ali nisu mi pregledom probili vodenjak (prisilno su ga izbušili neposredno prije poroda (prenijela sam).

Sad u 2. trudnoći su mi otvorena oba ušća tako da može do bebe pa valjda i do vodenjaka i svejedno me često pregledava. Do sad 1x mjesečno,a od idučeg petka svakih 10 dana,ako ne i češće....

Mislim da tako mora biti. Drži se i pitaj doc to pitanje pa da čujemo šta ona kaže...zašto.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam u 34. tj. i jos uvijek mi rade a i radit ce mi vaginalni jer tako mjere velicinu cerviksa. Ali to je kratki pregled, mozda koju minutu, onda bebu gledaju preko trbuha. Otvorena sam za vrh prsta vec jako dugo i unatoc svim pregledima to se nije pogorsalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •