-
produženi kašalj na moru
Nakon viroze početkom ovog mjeseca lavić ne prestaje kašljati već 4 tjedna.
Dva tjedna nas je naša doktorica preslušavala i onda pustila na more.
Sad je na moru već 2 tjedna i uz Singulair mini ujutro se davi od kašlja, preko dana manje više je o.k, i onda ga opet stisne navečer.
Čudno je to što mu boravak na moru ne pomaže ama baš ništa, a prijašnjih godina na moru nismo znali ni za kakvu boleštinu.
Testiran je 2 puta, za sada bez dokazane alergije tako da nema terapiju za astmu, a trenutno ni dijagnozu.
Sve se nadam da će mu se poboljšati, ali kako stvari stoje, prije ćemo pakirati kofere kući. Problem je što taj kašalj ne sazrijeva, nije skroz suh, nego onako šlajmast, ali bez iskašljaja.
Pedijatrica mu je na g.o., Cybermed ne radi, za Srebrnjak trebamo čekati bar mjesec dana kad se naručimo, tako da nemam pojma šta bi napravila. Lani smo jednom otišli lokalnom doktroru tu na moru, i nikad više.
Ima li netko pojma šta napraviti ili kamo otići ili što bi to moglo biti.
Prije toga je imao streptokoknu anginu i popio 2 ture antibiotika, nakon toga bris je bio negativan.
Bojim se da bi mu doma moglo biti još gore, ako je eventuralno alergija na ambroziju, a kako doći do prave dijagnoze-trenutno nemam pojma
-
Nemam pojima šta da ti kažem, i mi smo u sličnoj situaciji i već 2 godine nemamo dijagnozu. I kod Ire nama pravila. Nekad kašlje na moru, nekad ne, nekad doma, nekad ne... Evo, mi u 2 godine nismo uspjeli povezati taj kašalj sa ničim. Isto smo na fliksotidu i ventolinu po potrebi. Najvjerojatnije mi je to što mi je rekla jedna dr na Srebrnjaku - da je to preosjetljivost bronha i kako dijete raste i jača imunitet, tako će ti periodi kašljanja biti sve kraći i rijeđi.
Uglavnom ako trebaš uvijek možeš otići na Srebrnjak na hitnu i začas si na redu.
-
Mi smo iz Siska. Nisam sigurna da bi nas tamo primili, ili se varam.
U tom slučaju koju bi im priču trebalo složiti da me ne pošalju vrit.
Ako im kažem da kašlje vać mjesec dana stvarno će misliti da sam luda.
-
-
lunahor svaka čast.
Evo, puše buretina, a on se davi.
Čudno mi je jedino što prošlih godina nikada, ama baš nikada nije kašljao, a bio je potpuno bez ikakvih lijekova. Bojim se i upale pluća.
Ništa, prekinut ću godišnji, iako mi se srce drapa koliko to dijete voli more i vodu, uživa u plivanju i ronjenju, ali ove godine nam baš ne ide. Čekaš godišnji da se malo makneš od svakodnevice, a nama je to bila i poduža pauza od boleščina, ali ništa od toga ove godine. Slušam priče kako se to stanje s dišnim putevima popravlja s odrastanjem, a kod nas sve lošije, i uz lijekove.
Kad dođem doma, prekidam godišnji i šibam na bolovanje, i doslovno ću čučati kod doktora dok nešto ne riješim, jer dolazi jesen, a ako nam je sad tako loše, ne znam kako ćemo zimu preživjeti.
Ako ne ulovim dijagnozu i terapiju u kratkom roku, nemam pojma što ću.
Tako mi je žao mog mišića...
-
Fran je na moru dobio upalu grla pa je pio Klavocin nakon kojeg je počeo kašljati, ali kako nije bilo nikavih drugih simptoma, mi smo davali sirup i čekali da prođe. Ali nije.
Kad smo došli u turističku amb, dijegnosticirali su mu bronhitis, dva dana kasnije je dobio i visoku temp pa je popio još jednan antibiotik. Na kraju smo otišli primarnoj pedijatrici u Zadar koja ga je primla bez ijednog pitanja.
Moj savjet je da odeš najbližem primarnom pedijatru, tamo te trebaju primiti sa zdravstvenom.
-
Loli, gdje točno mogu otići, kojoj primarnoj pedijatrici, mi smo kod Zadra, a da tamo radi netko normalan. Da li se pregled plaća ? Da li treba kakva uputnica. Pliz, svaka informacija mi je dragocjena
Ne bih još kući, jer bojim se da će nas tamo dočekati vlažno vrijeme, a onda mu je još gore, a onda do sljedećeg ljetovanja opet borba.
-
Idi u Zadar u dječji dispanzer, dr. Bakmaz, ništa se ne plaća nego donesi iskaznicu hzzo. Mi smo bili prošli ponedjeljak i radila je ujutro, pa izračunaj smjene. Žena je fe-no-me-nal-na!!!
Dispanzer je na poluotoku, kod crkve sv. Šime, lako se nađe.
Sretno!!
-
bok, vidim da ste na kraju zavrsili na srebrnjaku ? kaj je rihter rekao , jel imao opstrukciju na kraju i kaj sad jel to astma ili ne ?
-
Hvala što se interesiraš.
Izvadili su mu krv za ukupni IgeE, specifini na neke trave valjda, i na nutritivne alergene. Idemo na kontrolu u srijedu. U međuvremenu mu je mrvicu bolje (manje škripi), barem ga je manje cujem, ali se kašalj stalno vraca, ovisno o aktivnostima i uzbuđenjima preko dana.
Dobio je Seretide 50, od kojeg mu se srce uzlupa pa ga uhvati panika, pa je sve to skupa krasno, mijenja raspoloženja, nervozan je, euforican, hiperaktivan, ma predivno.
U međuvremenu mu je u brisu nosa pronađen stafilokok, pa je sad i na Sinersulu, iako još uvijek na znamo uzrok kašlju. Ja sam na rubu, a ni on nije baš puno bolje, sve je to tako iscrpljujuce i tesko, a zao mi ga je kad je tako mali, a tako se pati...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma