Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Naučiti piti iz čaše do prvog rođendana

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Naučiti piti iz čaše do prvog rođendana

Pozdrav svim mamama!(dobro,i tatama,joooj....)
    U čemu je problem?Pa više puta sam pročitala da se dijete mora naučiti piti iz čaše do navršene prve godine.Moj Luka ima oko 9 i pol mjeseci i ako hoću da nešto stvarno popije onda to mora biti bočica jer kad mu dajem iz čaše tekučina završi na njemu a ne u njemu.Čašu na kljun grize,možda malo i povuče ali nedovoljno da bi mogla reći-je,popio je dosta.Ako mu dajem iz normalne čaše isto gutljaj-dva slučajno popije a ostalo ide po vratu.Znam da bočica nije najsretnije riješenje al tak stvarno popije lijepu količinu tekučine što mi je važno jer dnevno osim mog mlijeka koje dobije na zahtjev jede i dvije kašice-voćnu sa rižom i povrtnu s mesom i palentom.Primjetila sam da mu ne pada na pamet da zbog bočice ne želi više dojiti pa se,ajde,tješim da mu ne radim baš preveliko zlo s bočicom.No,kako da ga u slijedeća dva mjeseca naučim piti iz normalne čaše? Da li ste vi uspjele?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Ja sam oboje isključivo dojila do 6 mjeseci a onda im davala vodu iz čaše. Bočicu nisu vidli u životu.
    Pa nemam neki poseban recept, jednostavno sam im nudila često i svaki put bi malo gucnuli, malo prolili i tak su do 8 mjeseca potpuno svladali tehniku.
    E da, i na slamku su znali ponekad popiti.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma i ja nudim stalno i onda kad bi samo na tome ostalo bojim se da bi bilo premalo tekučine. Ovak u komadu popije dosta i to se odmah očituje i na mekšoj stolici.Nego, zanima me da li se misli da do onda dijete samostalno drži čašu i pije ili da samo svlada tehniku pijenja iz čaše?

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hapyness, ne moraš se toliko zabrinjavati oko pijenja na čašu. stigne sve naučiti. mi ne forsiramo ništa. ponudim, dam joj na Nuby flašicu sa silikonskim kljunom, kolko popije-popije. najviše se ipak natače čaja na flašicu sa običnom dudom.
    prestat će i to i savladat će i tehniku pijenja na čašu. sve u svoje vrijeme.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Ma naravno da će sve svladati, ali kad već Hapyness ima volju, bolje da se malo potrude i nauče na čašu. I da izbace flašicu zbog zubića.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma tak si ja mislim,samo me zanimalo čemu ta tak striktno određena granica od godinu dana.Sjećam se da dok sam čitala na bočicama sastave sokića od (kršitelj koda)a na svakom je to tak istaknuto ko ono pod "moraš" pa sam mislila malo provjeriti među vama dal je to stvarno tak.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod nas je slamka zakon, flašicu je sama izbacila, još uvijek ne zna piti iz čaše (ovo "ne zna" je malo relativno, jer ona sasvim dobro pije iz čaše, ali kad nije jako žedna i nervozna i kad ima inspiraciju, inače kad hoće zaista piti ultimativno traži slamkicu). E. ima 2,5 godine.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Joj,slamka je kod nas samo za igru.Tak ju oprezno stavlja u usta i onda napravi facu kak samo mali bebači znaju dok im je nekaj užasno.Mislim da mu ni ne sviće da bi kroz to trebao piti.E prizor je ono: Upitnik u očima,samo da ne veli: " Kaj bi ja sad trebao? "

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

opusti se malo u svemu tome....ne znam zasto bi dijete trebalo do godine dana da pije iz case ako to ne voli i nece...time se dijete samo matletira...vazno je da on tebi pije dovoljno tekucine a iz cega nije bitno, trenutno...
    a ako hoces bas da ga ucis na casu, daji mu iz svoje, mislim na onu foru:"vidi kako mama, de i ti malo"....moja N. isto ne pije savrseno iz case, a iz bocice nece, pa mozes misliti koje muke mucimo da barem nesto zadrzi u ustima

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma to me više okolina brine: Joj,bočica nije dobra zbog zubića(sreća u nesreći da još nema ni jedan zubić),pa nije dobra jer ne bude htio više dojiti,pa onda ti natpisi na flašicama...Mislim i meni bi bilo draže da čim prije odbaci bočicu al nisam onaj tip da forsiram jer dok mu ne šteti a čini mu dobro-prolazi.Sretna sam da uopće hoće toliko piti iz bilo čega jer od kad jede dva put na dan kašice(po preporuci pedijatrice)patio bi od zatvora da pije samo tih par gutljaja iz čaše.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moje prve dvije su sa 6mj. počele piti na slamku i bilo gdje bi išli imala sam u torbi bocu od jane s vodom i sam stavila slamku kad je žedna i tak su pile. na čašu smo učili u kadi dok bi se kupala u čistoj vodi bez pjene ili po ljetu vani bi joj davala da pokušava sama...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slažem se da bočica nije dobra, ali ne mora biti čaša - postoje raznorazne kljunašice, neku od njih će prihvatiti.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..karlo eto unazad tek mjesec dana zna sam popiti iz čaše..ali mu svejedno malo iscuri kad previše nagne...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa dobro,pošto zubića još niotkud,štete od bočice isto niotkud.A smješna je i priča s kljunašicama. Naime,jednu sam dobila i iz nje tekučina ide tek kad se povuče.Drugu sam sama kupila i iz nje ide tekučina sama čak malo i prejako.I iz koje ga sad učiti?Kad nagne s rukicama ovu drugu zna se i zagrcnuti.Mislim,sad ti budi pametan.Možda ipak da probam samo s običnom čašom "za nas odrasle"?

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja Ema se natakala, ali doslovce natakala čajem, sokom, vodom, tekućinom svih okusa, a činila je to isključivo iz bočice s dudom do nekih 2 godine. Sad su joj ispali zubi jer su ih izgurali trajni zubi, a niti jedne točkice karijesa ili bilo kakve druge zubne boleštine nema! Mislim da genetska predispozicija i zubna higijena imaju veliku ulogu. Ništa se ti ne brini, kad nauči naučit će, ne možeš trčati maraton ako si tek propuzao, šta ne? Filip zna piti iz čaše, ali se i sav zalije kad mu nije dan. Ne forsiram ga.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Baš tak.Ja isto čitam svašta,ka ne?
    Kaj se tiće higijene zubića ne mogu se dočekati da mu izraste bar jedan pa da krenem čistiti ga,jer moji starci su tu potpuno zakazali Dobro,nije da imam tako loše zube,nego su mogli biti još i bolji da je netko vodio računa.Ja sad moram popravljati neke koje nebi trebala da se pazilo.Zato bude moj Luka imao zubiće ko biserčiće. Samo da još svladamo tu čašu.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da potvrdim i svojim slučajem ljerkinu tvrdnju.
    ja sam se natakala zaslađenim čajem i sokovima do svoje 4-5 godine, na flašicu i nikada nisam imala problema sa karijesom. ipak i genetske predispozicije igraju važnu ulogu.
    nikako te ne potičem na takvo nešto, nego samo hoću reći da ne trebaš toliko brinuti.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Jooooj,a kak sam tek ljubomorna na takve ko ti koji imaju zube bez karijesa! Odmah bi svoje starce na red pobrala(nažalost nemam ih više,al to je druga tema...)Ja obožavam lijepe zube i od kad su pod mojom stražom činim sve kaj treba da ih održim takvim kakvi su al tih par plombi idu starcima na dušu!

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ovaj moj prvo nije htio i nije...ja sam mu nudila iz dana u dan i jednoga lijepog dana "propio se" izčaše kljunašice (toplopreporučam chiccovu sa anti spill čepom, to je ona plavo-crvena), iz nuby čaše sa onim visokim kljunom sportskim, iz bočice jane sa sportskim čepom, jedino iz obične čaše pije tak da mu je ja pridržavam zbog poradi tendencije da se sav zalije.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I ja bi čašu, ali nekak mi je to taaaak komplicirano i... glupo za reći, nemam vremena :/ (imam bebu)

....kaže mama koja je djete od 19 mjeseci odviknula od pelene...

ali stvarno, pranje pokakanih gaća, skupljanje drekeca po stanu i brisanje mokraće te stavljanje na wc svakih 20 min. mi je bilo puno jednostavnije nego učiti je na čašu...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a gdje to pise da djete mora nauciti piti iz case do prve godine,moja ima 13mjeseci pa nepije iz case!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    sastave sokića od (kršitelj koda)a na svakom je to tak istaknuto ko ono pod "moraš" pa sam mislila malo provjeriti među vama dal je to stvarno tak.
    njihovi su sokovi toliko puni šećera da jedino što se od njih mora je... pokvariti zube.
    pa zato savjetuju pijenje iz čaše; duda i bočica mogu samo pripomoći stvaranju karijesa.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

karlo će sutra imat godinu dana i pije iz čaše ali naravno uz malo prolijevanja, pa nekad se i i mi veliki znamo malo zaliti :D .
    Mislim da su beb s godinu još premale da bi mogle piti bez prolijevanja. Zna on piti i na čašu s kljunom ali mu je najdraža normalna čaša. Bočinu nikad nije pio, probali jesmo ali ne zna i ne želimo ga učiti.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Znam neke trogodišnjake koji piju iz bočice.
    Ja sam zamrzila bočicu kad sam se morala izdajati pa je sad ne želim dati Sunčici. Čaj pije iz bočice s kljunom, ali više završi na majici nego u trbuščiću. Ne uzrujuvam se jer za sad pojede jako malo kašice (i to većinom voćne koje su tekuće) pa joj neće nedostajati tekućine.
    A što se tiće proljevanja, sad je ljeto pa je dobro vrijeme za vježbu.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Naučiti će, samo bez uzrujavanja.
    Moj pije isključivo iz čaše iz koje pijemo mi, dakle staklene.
    Valjda mu je fora raditi što i odrasli.Možda je fora u tome što smo mu
    kao još maloj bebi dali da pije vodu iz plastične čaše i nikada se nije
    zagrcnuo, a prolije tu i tamo.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kod mog Luke je situacija da pije iz obične čaše dok mu polako dajem,al na taj način nikad ne popije količinu koju popije iz bočice,bar zasad.Večina završi kak i kod vaših bebača izvan njega,umjesto unutra.Sad mi je lakše,vidim da se učimo baš ko i drugi.Neko me pitao gdje sam pročitala to da se mora naučiti dijete piti.Piše na svakom **** sokiću.Ja Luki dajem samo onaj blagi sok od jabuke,i još ga razrijedim 2:1 u korist vode(Jane).I meni bi bilo draže da pije samo vodu,al neće.A pošto pojede dosta kašice prek dana,a dok je manje pio jer sam htjela da pije vodu,mučio se sa stolicom,onda sam odlučila da mu u toj razrijeđenoj varijanti sokić više koristi,jer nema problema sa stolicom,nego bi mu štetio jer još nema ni jedan zubić.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kako smo počeli s dohranom, tako smo davali Toni vodu ili iz šalice ili iz one male Jana bočice. Naučila je piti iz šalice do godinu dana uz bakinu zaslugu. Na početku bi dosta prolila i grizla šalicu, a kasnije je krenulo...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma zna moja B. piti iz čaše, ali tako popije samo 2-3 gutljaja, a iz flašice popije skoro 2 l dnevno...
    Samo je stvar u tome da moram krenuti s tim i brzo će ona to prihvatiti.

Čašu s kljunom neće.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

svasta ajd i mi cemo morat probat piti iz case

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •