Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: kako dalje?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno kako dalje?

moja djevojčica je prošla 5 mjeseci i još uvijek se dojimo, na što sam ja jako ponosna. u zadnji 2 tjedna sam joj počela davat malo banane sa keksom ili mrkvice i krumpirića. ne kao obrok ili među obrok već samo da proba jer vidim da je spremna na krutu hranu (ona to vrti s jezikom po ustima i baš radi ko da žvače i skoz joj je to sve fino)

no, mene mući sljedeće. ja imam dosta mlijeka, čak i previše, pa me zanima kako ću kad jedan podoj zamjeni krutom hranom. kud ću s mlijekom? da li da se izdajam ili kako? da li će se to samo od sebe regulitat? jer ona već dostavremena spava cijelu noć. tek se probudi oko 6 ujutro i onda ju nadojim. ali tada mi grudi sam kaj se ne raspuknu.
    da li će tako biti i kad počne jesti krutu hranu? kak da to riješim?

a htjela bi ju dojit što dulje, jer stvarno u tom uživam, a i imam mlijeka.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mene muči skoro pa ista stvar.
    Mi ćemo sutra navršiti 6 mjeseci, probali smo jabukicu pred par dana. Ide nam dobro, dečki klopaju, onda im dam cicu i pocicaju kao da niš nisu jeli, a kakaju odmah čim pojedu.

Zanima me kaj da radim kad mi počnu ostavljati pune cice. Stvar je u tome da se ja ne mogu izdojiti. Nikako. A htjela bih, pa potom spremiti mlijeko u zamrzavanje. Kaj da radim?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najbolje je da pocmete sa probom dohrane nakon podoja. samim tim ce oni manje sisat i tako sami uspostaviti kolicinu koja je njima potrebna a vi necete imati problema sa viskom.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je bilo tako da ionak prvih 4-5 mjeseci (počeli smo dohranu sa 6) to nisu bile neke zamjetnije količine hrane i cicao bi ko da ništ nije jeo tako da se proizvodnja mlijeka regulirala sama od sebe, ali ne znam koliko sam kompetentna jer je on svejedno, bez obzira jeo krutu hranu ili ne još uvijek puno na cici i sad, a kamoli tada.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dohrana u pocetku predstavlja privikavanje na nove okuse i
    proci ce jos dosta vremena prije nego sto ce zamijeniti cijeli obrok na dojci. ali i onda, uvijek se moze na kraju ponuditi cika U svakom slucaju, m.mlijeko je glavna namirnica u cijeloj prvoj godini zivota.
    ako se ide postepeno, kolicina mlijeka ce se prilagoditi potraznji.

pocinje se sa uvodjenjem pojedinih namirnica, jedne po jedne, 1-2 nove namirnice tjedno.
    preporuke su da nije potrebno poceti prije bebinih navrsenih 6 mjeseci, pa tako i tzv."probe" predstavljaju pocetak dohrane

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •