Results 1 to 17 of 17

Thread: Nikako ne voli AS - sto da radimo?

Default Nikako ne voli AS - sto da radimo?

Prvo smo mislili da je faza i nekako otrpjeli urlanje i vristanje u AS dok je imao 2-3 mjeseca. vozili smo se vecinom na kratkim relacijama ali on je vristao iz petnih zila od tocke A do tocke B. bez prestajanja. sve dok ne bismo stali i izvadili ga van. probali smo i da ja sjedim iza - nista. opet urlanje, plac, vristanje...
    sad ima 6,5 mjeseci i situacija se nije promijenila nikako. dodajemo mu igracke ali on vristi i urla iz petnih zila. strasno. ne trebam uopce govoriti kakav nam je bio put do mora i natrag.
    probali smo ga uspavati i staviti uspavanog u AS ali on se budi nakon par minuta (kao da skuzi gdje se nalazi) i opet pocne dernek. maksimalno moze izdrzati 10-tak minuta ali i to je na rubu placa i histerije.
    i suprug i ja imamo aute, ja bih puno puta voljela otici nekud s djecom (sama) ali nikud ne idemo jer ja ne mogu voziti slusajuci njega kako urla bez prestanka. kao sirena za opcu opasnost.

kaj da radim? postaje nam problem i obican shopping, posjet baki i slicno... hoce li to prestati?

Barbi's Avatar

Joj kako te razumijem. I moja je Frida bila takva. Horor.
    Posebno nakon prvog djeteta koji se uvijek volio voziti i uglavnom pritom spavao.
    Ali prošlo je. Ne znam točno kad je bila prekretnica ali pomalo je podnosila dužu i dužu vožnju.
    Sad s 14 mjeseci idemo na more bez problema.

Kod nas je tako već dvije godine, paa znam kako ti je. Tvoja bebica je još mala, ako dojiš probaj je dojiti u vožnji, moju je to znalo maalo umiriti. Sada je već predugačka, ne mogu se više namjestiti, a i povremeno pristane na vožnju ako je dovoljno motivirana (vožnje od desetak minuta). Dakle, jednu cicu daš tako da se skroz sjedećki nagneš unutra u stolicu, a drugu tako da klekneš.
    Mi se vozimo minimalno, izbjegavamo vožnju koliko možemo.

kako mislis dojiti u voznji?

ako je dijete u sjedalici, osoba koja sjedi otraga treba biti vezana. inace, u slucaju sudara moze zgnjeciti dijete.

a vezana otraga dok je beba u sjedalici stvarno nemam ideju kako bih mogla dojiti.

To je u nekim trenucima bilo jedino rješenje jer je moja Neva često u autosjedalici ljubičasta od plača, na rubu povraćanja od istog.

ma kuzim da si to cinila iz nuzde, ali jednostavno nije sigurno. pa ako vec koristimo AS radi sigurnosti...

Iva M.'s Avatar

Kod nas je prestalo tek kad smo prešli u
    veću autosjedalicu okrenutu u smjeru vožnje.
    Do tada, znači nekih dobrih desetak mjeseci,
    vozili smo ga u autu samo kad je bilo nužno.
    Uglavnom, kad god je bilo izvedivo tempirali
    bi vrijeme vožnje sa njegovim spavanjem pa
    čim bi ga uspavala stavili bi ga u sjedalicu
    i put pod noge.

(maša)'s Avatar

evo i ja stavila pitanje sa istim problemom.......

probala i dojit al on zna da je u njoj i ne miruje dok ga ne izvadim......već ludim kad moram negdje ići a ne spava puno po danu tak da od čekanja da zaspe nikakve koristi...

blis's Avatar

Moja je na početku plakala čim bi skužila gdje se nalazi. Onda sam je počela stavljati u autosjedalicu doma, na kratko, kada je dobre volje, da poveže položaj s nečim lijepim i stavljala bih je u stolicu doma, a ne u autu (i još uvijek to činim) i onda vezanu i spremnu nosila do auta. Ne znam što je presudilo, ali trenutno nam je vožnja do 45 minuta čisto ugodna.

(maša)'s Avatar

baš ću probatr ovo-.......

(maša)'s Avatar

evo počeli sa korištenjem AS umjesto vipera......zasad je ok, igramo se u njoj, pa ga vučem i kao da ga vozim ispuštam zvukove brrrrr....

nadam se da će upalit..

blis's Avatar

I je li brrrrrrrrrr upalilo?

(maša)'s Avatar

a upali na 5 minuta ...a mene usne zabole .....

kod nas je sve ok dok mu ne svežem pojaseve....ono stavim ga u auto dok MM izađe iz dvorišta (u sljepoj smo ulici) ja mu dam neku igračku da skrenem poszornost i nešto vičem i polako provlačim remenje al čim zakopčam show počne.....

anchi's Avatar

I kod nas je bilo slično kada smo koristili cabrio. Nismo se dali, ako se vozimo, mali je u as bez obzira na sve. Naslušali smo se vrištanja... Malo je pomoglo kad sam ja sjela na suvozačko mjesto. Tada me nije vidio i vrištanja je bilo manje. Nismo otkrili zašto. Valjda zato što me ne vidi pa nema koga žicati da ga digne.
    Sve se promijenilo od kada je dobio novu axiss i od kada se vozi u smjeru vožnje. Obožava gledati van.

(maša)'s Avatar

i mi se nadamo da će se poboljšat vožnja kad ga jendom okrenemo naprijed...a do toga imamo još ohoho....

retha's Avatar

Moja Buba je takoder mrzila AS..toliko bi vristala da bi se pocela gusiti..to je bilo koma..
    Mislila sam da ce tako biti zauvijek.. No s negdje 20tak mj zavolila je AS i sad je sve okej.

(maša)'s Avatar

20-ak mje..... :shock: :shock: a super još samo 15
    nadam se da će zavoljet malo ranije vožnju....