-
Nikako ne voli AS - sto da radimo?
Prvo smo mislili da je faza i nekako otrpjeli urlanje i vristanje u AS dok je imao 2-3 mjeseca. vozili smo se vecinom na kratkim relacijama ali on je vristao iz petnih zila od tocke A do tocke B. bez prestajanja. sve dok ne bismo stali i izvadili ga van. probali smo i da ja sjedim iza - nista. opet urlanje, plac, vristanje...
sad ima 6,5 mjeseci i situacija se nije promijenila nikako. dodajemo mu igracke ali on vristi i urla iz petnih zila. strasno. ne trebam uopce govoriti kakav nam je bio put do mora i natrag.
probali smo ga uspavati i staviti uspavanog u AS ali on se budi nakon par minuta (kao da skuzi gdje se nalazi) i opet pocne dernek. maksimalno moze izdrzati 10-tak minuta ali i to je na rubu placa i histerije.
i suprug i ja imamo aute, ja bih puno puta voljela otici nekud s djecom (sama) ali nikud ne idemo jer ja ne mogu voziti slusajuci njega kako urla bez prestanka. kao sirena za opcu opasnost.
kaj da radim? postaje nam problem i obican shopping, posjet baki i slicno... hoce li to prestati?
-
-
Kod nas je tako već dvije godine, paa znam kako ti je. Tvoja bebica je još mala, ako dojiš probaj je dojiti u vožnji, moju je to znalo maalo umiriti. Sada je već predugačka, ne mogu se više namjestiti, a i povremeno pristane na vožnju ako je dovoljno motivirana (vožnje od desetak minuta). Dakle, jednu cicu daš tako da se skroz sjedećki nagneš unutra u stolicu, a drugu tako da klekneš.
Mi se vozimo minimalno, izbjegavamo vožnju koliko možemo.
-
kako mislis dojiti u voznji?
ako je dijete u sjedalici, osoba koja sjedi otraga treba biti vezana. inace, u slucaju sudara moze zgnjeciti dijete.
a vezana otraga dok je beba u sjedalici stvarno nemam ideju kako bih mogla dojiti.
-
To je u nekim trenucima bilo jedino rješenje jer je moja Neva često u autosjedalici ljubičasta od plača, na rubu povraćanja od istog.
-
ma kuzim da si to cinila iz nuzde, ali jednostavno nije sigurno. pa ako vec koristimo AS radi sigurnosti...
-
Kod nas je prestalo tek kad smo prešli u
veću autosjedalicu okrenutu u smjeru vožnje.
Do tada, znači nekih dobrih desetak mjeseci,
vozili smo ga u autu samo kad je bilo nužno.
Uglavnom, kad god je bilo izvedivo tempirali
bi vrijeme vožnje sa njegovim spavanjem pa
čim bi ga uspavala stavili bi ga u sjedalicu
i put pod noge.
-
evo i ja stavila pitanje sa istim problemom.......
probala i dojit al on zna da je u njoj i ne miruje dok ga ne izvadim......već ludim kad moram negdje ići a ne spava puno po danu tak da od čekanja da zaspe nikakve koristi...
-
Moja je na početku plakala čim bi skužila gdje se nalazi. Onda sam je počela stavljati u autosjedalicu doma, na kratko, kada je dobre volje, da poveže položaj s nečim lijepim i stavljala bih je u stolicu doma, a ne u autu (i još uvijek to činim) i onda vezanu i spremnu nosila do auta. Ne znam što je presudilo, ali trenutno nam je vožnja do 45 minuta čisto ugodna.
-
baš ću probatr ovo-.......
-
-
I je li brrrrrrrrrr upalilo?
-
-
I kod nas je bilo slično kada smo koristili cabrio. Nismo se dali, ako se vozimo, mali je u as bez obzira na sve. Naslušali smo se vrištanja... Malo je pomoglo kad sam ja sjela na suvozačko mjesto. Tada me nije vidio i vrištanja je bilo manje. Nismo otkrili zašto. Valjda zato što me ne vidi pa nema koga žicati da ga digne.
Sve se promijenilo od kada je dobio novu axiss i od kada se vozi u smjeru vožnje. Obožava gledati van.
-
i mi se nadamo da će se poboljšat vožnja kad ga jendom okrenemo naprijed...a do toga imamo još ohoho....
-
Moja Buba je takoder mrzila AS..toliko bi vristala da bi se pocela gusiti..to je bilo koma..
Mislila sam da ce tako biti zauvijek.. No s negdje 20tak mj zavolila je AS i sad je sve okej.
-