-
Osoblje foruma
Švedica, juce je bio 6. dan, ne?
imali ste drugi skok u razvoju. nadam se da cete ih imati jos 4 (sa 3 i 6 tjedana i 3 i 6 mjeseci)
beba moze biti nervozna i zbog vremena (ipak je temperatura u par sati pala za vise od 10 stupnjeva.
pokakanih pelena znaci imate 7 u 24h. koliko imate mokrih, popisanih?
koliko imate podoja u 24h?
kako beba prima dojku?
osnovno je da znas da patronaznu mozes i otpiliti. ne moras je pustit u stan, ne moras je niti zvati ni nista. ona je "obavila" svoj prvi posjet i to je to.
s druge strane, izdajalica nije pokazatelj kolicine mlijeka. neke majke ne mogu izdojiti niti kap a uspjesno doje godinama. nema te izdajalice koja moze povuci kao sto moze beba.
bitno je koliko ima popisanih i pokakanih pelena i broj podoja u 24h i kakvo je njeno opce stanje. ako ti i TM primjecujete kako beba napreduje, nema te osobe koja je kompetetnija (ne)zamijeteti isto.
ako ti sutra ipak dodje sa vagom, evo ti jos argumenata koje joj mozes servirati u slucaju da nije zadovoljna- vaga na kojoj je vagana u bolnici i ta vaga nisu iste i mogu biti velika odstojanja. s druge strane ako ti ide napraviti ono sto je meni moja, vagati je prije i poslije podoja, znaj da beba moze jedan podoj pojesti 20ml a drugi 80ml. ili pak pojesti svaki podoj 20 ali jesti cesto ili pojesti 100 i jesti rijetko.
vaganje je stara metoda davno napustena i ako petronaznoj nije dovoljno to sto joj ti govoris napomeni joj da tako pise i u knjizi moja prva godina koju si dobila u rodilistu.
jos jedna stvar, neke bebe dosegnu porodjajnu prije a neke kasnije.
ako te tjesi moja prica (znam kako ti je, mene je ubila u pojam i slomila rijecima da ce L. zavrsiti u klaicevoj dehidrirana i ako sam prava mama da cu odmah otici kupiti adaptirano i dati joj ga barem jedan obrok), L. je rodjena sa 3380g, 6. dan prilikom otpusta iz bolnice imala je 3010g, a 10 kad je dosla patronazna 2900g, i taj podoj kojeg je kontrolirala je pojela samo 20ml...no 20 dana kasnije na kontroli tezila je 4280g. znaci trebalo joj je malo vise da vrati porodjajnu, da se nas dvije ustimamo i u 20 dana je dobila preko 1200g
prati je tokom dana, ali se probaj opustiti jer tvoje raspolozenje jaaaaako utjece na nju i dojenje.
javi se obavezno kako vam ide
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma