Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Tjerate li ih da posude igracke u parkicima?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Tjerate li ih da posude igracke u parkicima?

Zaista nisam nikada, do jucer

Okupila se djeca oko L. formule i hoce i hoce (on ponekad posudi, ponekad ne), a on ne da.
    Inace, djeca mene dodju pitat, pa im ja kazem da pitaju njega, jer je to njegova formula.
    No, jucer je djecacic tako lijepo pitao, tako napravio tuznu facu, da sam pomislila pa kako moje dijete njemu ne zeli posuditi formulu
    A nije mi ni MM pomogao komentarom da jadan maleni
    I umijesala se ja
    Zazalila iste sekunde, a zavrsili s time da je L. morao trcat za njima da mu je vrate, i da je formulu zajasila 8-godisnjakinja.
    Naravno da nisam ostavila da sam rjesava ono sto smo mi zakuhali, te sam obecala sebi: Nikad vise.
    MM-u sam rekla da je to isto ko da ga netko nagovara da nekome (nepoznatom naravno) s posla posudi svoj auto da napravi par krugova :/

Jel vi tjerate djecu da posude igracke?

I kako reagirate kod druzenja s poznatom djecom?
    Ja onda ponukam Leona, jednom il dvaput da posudi, jer je lijepo posudjivat, al ni tada ne tjeram.

Ovo jucer je bilo totalno narusavanje njegovog prava :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa vidiš da si sve skužila

ne tjeram ga, ali (ovisno o situaciji) predložim zamjenu, pokušam usmjeriti malce na dogovor. ako ne želi, prokomentiram u stilu "danas nisi raspoložen za dijeljenje". ako pristane kažem "baš si lijepo napravio, pogledaj kako je x sad sretan". ista stvar vrijedi i u obrnutom smjeru.

i još da dodam da nikad nije odbio dijeliti dok nije krenuo u vrtić (makar mu ne bilo po volji), pa povremenu "sebičnost" gledam kao dobrodošli znak da se uči zalagati za sebe.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne tjeram, kako on odluči, njegove su igračke, niti ja ne dajem svoj mobitel okolo

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kad je bio manji,pokušavala sam ga potaknuti na dijelenje, ali sam vrlo brzo skontala da to kod njega ide po simpatijama, pa ako mu neko dijete "legne" on trči da da nešto svoje,a ako NE!, onda je svaka sugestija suvišna

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    i još da dodam da nikad nije odbio dijeliti dok nije krenuo u vrtić (makar mu ne bilo po volji), pa povremenu "sebičnost" gledam kao dobrodošli znak da se uči zalagati za sebe.

Isto tako i L. - i isto tako i ja na to gledam

A s poznatim prijateljima? Iako je Leon prema njima blagonaklonjeniji

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nema neke razlike - i on i frendovi mogu imati loš dan, samo tad imam više mogućnosti za pojašnjavanje njegovih i tuđih stanja i osjećaja pa iskoristim priliku. ako je baš frka, zajedno s drugim roditeljem predložim neku drugu igru.

ali kod nas je totalno odbijanje suradnje najčešće znak umora, pa je ionako najpametnije rješenje - skupi krpice i doma.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Poticala sam ga na razmjenu, jer je i on želio posuditi tuđe igračke, kao i druga djeca njegove, ali ga nisam prisiljavala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Poticala sam ga na razmjenu, jer je i on želio posuditi tuđe igračke, kao i druga djeca njegove, ali ga nisam prisiljavala.
    Radim točno ovako.
    Kaleb bez problema daje svoje igračke, ali druga djeca njemu baš i ne daju. :/ Srećom, on se na to ne ljuti, niti inzistira.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Kaleb bez problema daje svoje igračke, ali druga djeca njemu baš i ne daju. :/ Srećom, on se na to ne ljuti, niti inzistira.
    njegovo vrijeme tek dolazi

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

white musk, to i ja bas htjedoh rec

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

možda to i ne trab reći i stavtit mame da uživaju u nepatvorenom pacifizmu svojih dotrogodišnjaka

lijepo je to bilo...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas u parkiću nitko ne pita, svi samo uzimaju jedni drugima igračke, pa nisam doživjela da Lea nešto svoje ne bi htjela posuditi. Ja sam Leu prije gnjavila da pita, posebno za neke veće igračke tipa bicikla ili autića, ali sad sam i ja odustala jer se svi tako ponašaju. A nisam primijetila niti da ona nešto ne bi htjela dati, osim što ju je smetalo kad su djeca gledala njenu svjetleću kornjaču sad na moru

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ga ne tjeram da posudi, ali mu znam predloziti zamjenu iz razloga što i on voli posuđivati tuđe igračke u parku. Pa ako on može bez problema posuditi tuđu igračku, mislim da je u redu da i on svoje posuđuje. Mada kažem, ne tjeram ga ali mu predložim i objasnim.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja uvijek potičem da pita (osim ako vlasnik nije na vidiku) pa ga dovedem u glupu situaciju da curica od 4-5 godina vrišti "ne daaaam!!!" i trči preko cijelog parka da zgrabi kanticu koju dotad nije ni pogledala - a kriv je njezin tata koji mu nije dao kanticu (kad je došao lijepo pitati) nego ga je poslao da pita malu.

je li pedagoški djetetu reći "ma, pusti krelce"?

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

možda nije pedagoški, ali je učinkovito

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

O (3,5 g) je dobio čokoladnu bananicu, a I (1 g) se zaletio prema njoj dahčući i pružajući ručice, a mm i ja, naravno kažemo O nek mu da griz, samo da proba.
    Tu facu neću nikad zaboravit.
    O se ukipio, kao da se zacementirao u pod, čvrsto držao svoj bananko kraj brade koja se samo tresla, a krokodilske suze jedna za drugom....Nije riječ prozborio, osim neeeeee.....

Poslije mi je psihologica na poslu rekla kako trogodišnjaci ne moraju ništa dijeliti, to trebaju naučiti kasnije, a u to vrijeme imaju puno drugog "posla" u razvoju. Dijeljenje tek sa 4 ili 5 godina.
    Mi od tada ništa ne forsiramo, ako hoće podijelit, super, a ako ne, opet super. Nađemo neku zamjenu.
    Makar, nekad mu nešto da, pa se dođe pohvalit kako je bio dobar i podijelio s bratom.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

a kriv je njezin tata koji mu nije dao kanticu (kad je došao lijepo pitati) nego ga je poslao da pita malu.
    Pa sta nije to trebao i napraviti

Ma, je

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

s tatom je bio i dečkić, otkud sam mogla znati da je kantica sestrina? njih dvojica nisu bili dovoljni da daju blagoslov za posudbu sestrine kantice (koju je dotad totalno ignorirala) nego su ga poslali preko cijelog parka da je pita. a onda su stajali i gledali kako ona vrišti i grabi kanticu dok andrej kraj nje stoji ovako .

jao, kako sam se nadala da će htjeti nešto posuditi od nas.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bolje da ne napišem kako je Marko reagirao na nepravdu u parku,a majke mi ,nisam ga instruirala,geni valjda......

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ne bih slala drugo dijete da pita Leu može li posuditi njenu stvar, spremno preuzimam tu odgovornost To kad me netko pita (što je u našem parkiću nikad)

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moje dijete, pa da neće nešto posudi :? Jaojjjjjj

Onda sam udahnula duboko i pustila ga da ne da što je njegovo ako neće. Isto tako ga pohvalim ako da i kažem da je lijepo dijeliti, posuditi...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne tjeram, ali ga povremeno probam nagovoriti da posudi. Neki put hoće, neki put ne. Kažem mu da je to njegova stvar pa nek on sam odluči (pa sam isto to čula danas iz njegovih usta dok svojoj najboljoj prijateljici nije nešto htio posuditi ). Neki put dometne i da ne posudi jer je škrt (MMove riječi ).

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo dijelili igračke... čak sam ispred prozora znala staviti prostirke i male stolice, i iznesti sve što je kikica htjela. djeca su se dolazila igrati, ali nakon nekog vremena - neka od njih više nisu donosila svoje igračke.

kad sam pitala zašto - rekli su mi da "nisu ludi da uništavaju i zamažu SVOJE igračke - kad se mogu igrati s tuđim..." :shock:

a onda sam ... i napravila rez.

tko je donio igračke - mogao se igrati na "našem terenu". dobio je i sok i bombone...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi u park obicno nosimo najmanje 2,3 igracke. Obicno uzmemo one kojima se H ne igra cesto ili joj nisu najdraze. Pa me u parku pitaju: a zasto nosite nove igracke u park? No, ona sve igracke rado posudi, ali zna biti povrijedjena kada ona lijepo pita, a djeca njoj nece posuditi. Vec me par puta pitala: mama, ja sam posudila svoje igracke, zasto cura/decko nece posuditi meni? I sta da ja odgovorim??? Ili, desi se da nece posuditi H, nego npr. nekom svom poznaniku? Pa H pita: A zasto nece meni posuditi?

Cesto primjetim da je H jako iznenadjena nekim scenama u parku: tucnjavi i gunguli za igracke, guranju,svadji tko ce na ljuljacku/tobogan. Uglavnom ona popusti, posudi..I to me smeta.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    bolje da ne napišem kako je Marko reagirao na nepravdu u parku,a majke mi ,nisam ga instruirala,geni valjda......

Nisam htjela napisati ali budem .
    Neki dan je Janku u parku neki dečko (stariji i puno veći i jači od Janka), stalno otimao novi autić. Janko bi mu malo dao, ali ovaj je bio neumoran u otimanju, a još pored svega iz kafića je to gledala klinjina mama i nije ništa poduzimala. Kad mu je opet po tko zna koji put oteo autić iz ruke, ja sam pokušala onako lijepo reći da neka mu ga vrati, sveki se pokušala fizički uključiti, tako da malom ona preotme autić za Janka, s obzirom da je mali doslovno lego na autić da Janko ne može do njega, a moje je dijete onda kad je vidjelo da ništa ne pomaže, štipnuo klinju za leđa (nisam ga tome naučila, kako maria kaže, geni...). Ovaj se počeo plakati kao de mu je Janko kožu odrao s leđa, ali J je konačno dobio svoj autić. Nisam rekla baš ništa!
    Kad se malo prisjetim i ja sam bila takva kao mala a da me nitko na to nije poticao. Nisam baš voljela dijeliti svoje igračke i bila sam u stanuu spreman svašta na to da ih vratim.
    Moj sin je još i pristojan ....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa rekao im je svašta.....on je verbalni tip

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    kad sam pitala zašto - rekli su mi da "nisu ludi da uništavaju i zamažu SVOJE igračke - kad se mogu igrati s tuđim..." :shock:

Čuj to...a baš me zanima kolika su to djeca bila i da li misliš da su im to roditelji rekli ili su to djeca sama doživjela tako?

a kriv je njezin tata koji mu nije dao kanticu (kad je došao lijepo pitati) nego ga je poslao da pita malu.
    Pa šta ja znam, nekako bih i ja da se pita dijete čija je igračka, jer da je otac to dozvolio, a dijete nije dalo moš mislit tek onda scene.
    A čuj, mala nije htjela dijeliti igračku....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="Maslačkica"]
    Čuj to...a baš me zanima kolika su to djeca bila i da li misliš da su im to roditelji rekli ili su to djeca sama doživjela tako?

roditelje nisam sretala, i nije mi padalo na pamet da ih tražim. jer djeca su dolazila u park sama (dob cca 4-6 godina). objasnila sam im kako se kod nas igra, a onda sam dobila podrugljiv smijeh i takve komentare (pretpostavljam da je došlo od roditelja).

s djecom sam razgovarala u više navrata, i to nakon što su i dalje dolazili BEZ igračaka, i OTIMALI igračke onima koji su ih donijeli... i onda sam jednostavno tražila da se maknu od prozora.

ono što me fasciniralo kod grupe koja je rado dolazila - bilo je kako su svi donosili neke svoje igračke - i onda su KREIRALI priče... razne situacije, zaplete (i sve to bez ikakve agresije ili ružnih riječi). ja sam znala slušati iza zavjese, i onda se sa sokićima i bonkasima uklopiti u priču...

neke roditelje nisam nikad upoznala, ali sam ostala :shock: kad su i neka druga djeca nastavila dolaziti na prozor. po flastere i obloge, ali i po pomoć kad su ih stariji maltretirali...

najslađe mi je bilo kad je dojurio jedan maleni, i rekao kako ga neki veći tuku... ja pitala gdje je mama i zašto je došao k meni - a on rekao da mama nije mogla doći u park - ali mu je rekla da dođe kod mene po pomoć ako mu zatreba... (nikad saznala tko je ta mama...)

ja inače volim raditi reda u parku, pa sam tako "skinula" njih 5-6 s drveća... 8. razred... došla sam van s bananom, i pitala tko je najveći majmun, jer da za njega imam nagradu... (svi sišli, i sjeli na klupu...)

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

najslađe mi je bilo kad je dojurio jedan maleni, i rekao kako ga neki veći tuku... ja pitala gdje je mama i zašto je došao k meni - a on rekao da mama nije mogla doći u park - ali mu je rekla da dođe kod mene po pomoć ako mu zatreba... (nikad saznala tko je ta mama...)

ja inače volim raditi reda u parku, pa sam tako "skinula" njih 5-6 s drveća... 8. razred... došla sam van s bananom, i pitala tko je najveći majmun, jer da za njega imam nagradu... (svi sišli, i sjeli na klupu...)

Za dečka

A za ovo drugo... .... u kojem parku ti ureduješ???

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja u park idem kroz prozor . pa onda u tom parku i uredujem...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •