-
Fe u majčinoj krvi - utjecaj na bebinu stolicu?
Možda je pitanje glupo ali već sam sve ideje ispucala.
Može li višak željeza u mojoj krvi imati kakvog utjecaja na bebinu probavu?
Radi se o dojenoj bebi koja već mjesec i pol dana (od trećeg tjedna života) ima stolicu isključivo uz pomoć čepića. Sve opcije smo probali i sve razloge ispitali. Sad sam prešla na manje vjerojatne mogućnosti.
Zna li netko nešto o utjecaju majčine krvne slike na sastav mlijeka?
Hvala.
-
Željezo u tako malim količinama prelazi u mlijeko (ali se jako dobro iskorištava), da čisto sumnjam u tu mogućnost. Onda bi i bebina stolica bila tamnozelene do crne boje od željeza.
-
Ako beba dobro napreduje, ne vidim razlog za poticanje kakanja.
Je li mu smeta ako se ne iskaka?
-
Natasa, mislim da je Tibica bila s bebom i na bolničkom lječenju.....
Tibica, kako ste?
-
Sorry, dosta je slicnih nickova s problemima u dojenju.
-
Mi smo ok. Dojenje nam ide super. Zapravo nemamo nikakvih problema osim tog kakanja. Mia je super bebeca. Lijepo papa i napreduje, spava po noći i plače samo kad pokušava kakati jer se iznervira.
-
Jesi li je probala drzati bez pelene, barem sat do dva dnevno? Kad vidis da pokusava kakati, skines je, stavis nepromocivu podlogu, preko koje stavis rucnik ili tetru i na to bebu.
Mozda joj samo treba da se razmase nogicama da se bolje iskaka.
-
Probali smo. Znala je biti gola satima. Ništa.
-
-
Ne znaju. Na slici se ne vidi ništa. (Očekivali su proširenje debelog crijeve, ili možda suženje - bilo što, kad tamo ništa.) Ali dr. misli da se možda ne vidi jer je mali dio bez funkcije. Moramo čekati da navrši barem 3 mjeseca da se vidi je li stvar u lijenosti crijeva ili ćemo opet na pretrage. Radna dijagnoza je megacolon. To i nije baš bezazlena dijagnoza jer završava operacijom i dugim oporavkom tj. cca 6 mj do godine dana dijete ima otvor na trbuščiću na koji joj izlazi stolica a onda kasnije opet operacija da bi profunkcionirao anus. Ali ja se nadam da ipak neće tako završiti. :/
-
-
ajoooj, tibice
~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma