Ona je zaista potpuno neiskvarena i nezatrovana bilo kakvim nasiljem i sebičnošću. Da li je to dobro? Iskreno, ne znam.
Da opišem jučerašnju situaciju:
Sjedimo MM i ja na Jarunu na kavi, a Lea se tik do nas igra igračkama (u vlasništvu kafića). Vozi se na jednom autiću, a druga, nešto starija curica (cca 4 godine) na drugom autiću. Ta druga curica se prestaje voziti i krene se igrati nečim drugim, a Lea nakon nekog vremena uzme autić koji je curica vozila i počne se igrati s njim. Curica isti tren sve ostavlja i domaršira do Lee, te joj odrješito otme autić iz ruku. A moja Lea s veselim osmjehom kaže curici: "Hvala!" (to kaže uvijek kad nekome nešto da), otkrene se od nje i veselo odskakuće govoreći: "Lea dala curici auto."
Ova curica gledala je za Leom skroz zbunjena, misleći valjda da će se ona s njom otimati za autić ili da će ju rasplakati, ali ovo što je Lea izvela ona zaista nije očekivala, i to joj se vidjelo na licu. Nakon nekog vremena taj je isti autić donijela i dala Lei, i više joj ništa nije niti pokušavala oteti, nego imam osjećaj da ju je gledala poput nekog nestvarnog stvora, vjerojatno i sama nenavikla na takvu neiskvarenost.
Zaista mi je bilo prekrasno gledati to moje veselo, zaigrano, skakutavo dijete koje ne zna za svađu i otimanje.
No u istom trenutku osjećam i strah, jer ona najesen kreće u vrtić, i bojim se da će imati problema zbog svoje naivne dobrodušnosti.
Što vi mislite?