Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 84

Tema: Kako pokriti bebača da ostane pokriven?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Kako pokriti bebača da ostane pokriven?

Naime,to se pitam još od proljeća al kak je zatoplilo nekak sam zaboravila no današnja noć me ponovo podsjetila.Lijepo ja uzmem laganu dekicu i pokrijem sebe i sinčića.Prvo se u čudu probudio,kao kaj je to,a onda je uslijedio problem: ne podnosi nešto na sebi i odmah diže nožice i miče to dolje.A ujutro šmrće,jer mu je naravno bilo hladno.U čemu je tajna? Sad si sigurno mislite kak mi nije palo na pamet toplije ga odjenuti,al kad navečer idemo spavati nije tak zima a ako ga onda toplije odjenem sav se znoji.Da li postoji kakva ideja? :?Anyone?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi imamo isti problem, sva se otkrije, a ja kemijam sa dužinom rukava na bodiću - spava u njemu i peleni.
    Po noći se povremeno probudim, nevezano da li je ona budna, i pokrijem ju barem malo "po bubrezima" toga sam se naslušala od moje bake
    Drugih ideja i rješenja nemam

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Pa vreća za spavanje je nama služila do 3 godine.
    Ak mu smeta, prošij mu nogavice, onak kao da je kombinezon

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tak i mi. budi se ionako 10 puta po noći, pa ju svaki put pokrijem ponovo. spava u bodiju sa poludugim rukavićima ove dvije noći kad je malo hladnije i u kratkim hlačicama.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Uvućem krajeve lancuna (plahte) između madraca i ograde...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo fanovi vreća za spavanje. Bilo zima ili ljeto mi smo uvijek u vreći, zimi debela zimska, ljeti lagana ljetna. Jedino kad su velike vrućine spava samo u piđamici kratkih rukava i nogavica.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Imamo isti problem. Kakve vrece preporucate, gdje ih kupiti i koliko to otprilike kosta ? Hvala!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne znam kolike su cijene, ali ima ih svuda gdje se prodaje dječija robica. Sad vam preporučujem tanju bez rukava. E sad, postoje bebe koje neće u vrečicu. Takvoj jednoj koju lično poznajem, pedi je preporučila da se nečim lagano zamota po stomaku i ležima, a da gole rukice i nogice ne bi trebale imati većeg uticaja tokom spavanja. Dakle bake nekad imaju pravo :D

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mog bebača nikako! Njemu je uvijek vruće! Za njega vrijedi pravilo da ga odijevam i pokrivam jedan sloj manje od sebe, ja sam smrzo a on vručkić! Nama je ove zime palila jedino vreća za spavanje, to nam je bio spas, a sljedeće zime ne znam baš... Vjerovatno ću se ja po noći stoput buditi i pokrivati ga jer mi se sve nekako čini da vreća neće dolaziti u obzir!

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kad neko iznese ultimativni patent koji će me spasiti cjelonoćnog pokrivanja smrznute guze jedne vrećomrzilice,pošaljite mi pp

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I nas je spasila vreća za spavanje, L bi sve skinula sa sebe. Kupila sam je u Intersparu (u City centru), nemaju neki izbor, ali bila mi je okej. Cca. 50 kn.

Inače, palo mi napamet da sama napravim 'vreću' od starih navlaka za posteljinu. Krep pamuk, možda čak i na duplo... malo ga samo treba prošiti, gore na ramenima se može i vezati (da ne mora gumbić ići)... Ili napraviti vreću do struka: samo za nožice.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Koliko vidim,Luka bude i dalje nepokriveni. Nema šanse da on spava "u nečemu" ko što je vreća jer ne smije biti ništa NA NJEMU.Ko mi je kriv kaj nemam klimu pa da mladom gospodinu uvijek naštimam temparaturu koja bi mu najviše odgovarala.A inače,cijelo ovo vrijeme dok su bile vručine spavao je samo u peleni a ja sam cijelu noć mijenjala one platnene pelene koje sam stavila ispod njega da ne moram plahte mjenjati po noći-toliko se znojio.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Miha je prva tri mjeseca bio u vreći, a poslije toga ni pod razno. Pokrivanje nikada nije dolazilo u obzir, čim osjeti nešto na sebi odmah zabacuje noge i skida.
    Jednostavno mu prilagođavam odjeću za spavanje vremenskim uvjetima. Od kada su ove vrućine spavao mi je samo u bodiju bez rukava, a noćas u bodiju kratkih rukava, tankim čarapicama i donjem dijelu pidžame.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    kad neko iznese ultimativni patent koji će me spasiti cjelonoćnog pokrivanja smrznute guze jedne vrećomrzilice,pošaljite mi pp

moj ultimativni patent je da sam se prestala zivcirat.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

happyness,ponavljaj za mnom

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod nas je jako toplo (čak i da radi klima ne stigne do spavaće sobe)

nema šanse da ga stavim u vreću,kad se i u bodiju znoji

probala sam i ja gurnut lancun između madraca i ograde ali onda ga tek naljutim pa se probudi ljutim plačem jer se ne uspije otkriti

uglavnom najbolje bi bilo da se prestanem nervirat zbog toga ali još ne uspijevam

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

white_musk,već jesam samo mi ga je žao.Ja se smrzavam a on spava ko da je u rudniku radil cujeli dan.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja ga pokrivam, on se otkriva, i tako ukrug... Da mu je zbilja hladno, valjda se ne bi bunio :/

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ja ga pokrivam, on se otkriva, i tako ukrug... Da mu je zbilja hladno, valjda se ne bi bunio :/
    Kod nas je ista stvar, pa sam ja odustala od pokrivanja. Inace, u sobi nam je jako vruce, cak se ni ja ne pokrivam, pa mislim da je i njoj ok, ali me ipak nekad uhvati panika da joj je mozda hladno

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj titimita prvotno napisa
    Imamo isti problem. Kakve vrece preporucate, gdje ih kupiti i koliko to otprilike kosta ? Hvala!
    vidjela sam u Nami lagane, ljetne vreće po 70 kn

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Josip spava nepokriven, pa ni ja se ne pokrivam kad je vruće, i nije mi hladno. Probala sam ga par puta lagano pokriti (tankom dekicom ili samo pelenom), ali svaki je put isti tren sve zgurao sa sebe, očito mu je smetalo. A kad je baš jaaaaaako vruće, spava gol, ima samo pelenu na sebi.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja bi svoju u ovoj dobi obukla samo u pidžamicu, laganu, ljetnu, ali dugih rukava i nogavica. i riješila problem pokrivanja. nikakva vreća. zamislite da vas netko uvuće u vreću usrid lita ma kako ona bila tanka.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    Citiraj titimita prvotno napisa
    vidjela sam u Nami lagane, ljetne vreće po 70 kn

Hvala Mirta!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vreća - ni pod razno

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo vreću koristili do nekog 5 mjeseca. kako je rođena u 11., dakle do kraja proljeća. sad, niti pod razno.
    ona je ptica selica. tijekom noći prevali od svog kindača do naše glave, mojih cica, do MM nogu i natrag. nema tog položaja u kojem joj ne odgovara spavati, osim sputanog, a to je vreća...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj ultimativni patent je da sam se prestala zivcirat
    I moj 8)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

MM je morao ići spavati u drugu sobu.U početku da ga ne budi kad odlazi na posao,a sad kad se Luka cijelu noć okreće i rola s jednog kraja kreveta na drugi niti ne bi imao gdje spavati.Ja moram skroz biti na rubu.Hm,ovo je malo off topic.No,vreča ne dolazi u obzir,nikakva pokrivala isto tak, znači da ovaj problem ustvari nema riješenja.Hm....

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam od tanke plahte sašila vreću za spavanje. Koristimo je i ljeti i zimi. Zimi ispod vreće nosi piđamu, ljeti je samo u vreći i gaćicama (prije peleni) i služi umjesto plahte.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja sam sasila jednu ovakvu vrecu od istog materijala, plus jednu koja ide samo od struka dolje. Nosi je samo ljeti, za zimu cemo tek vidjeti (iako mi se sve vise svidja ideja o nekoj debeloj frotirnoj...)

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam isto razmišljala o takvoj vrsti vreće (od struka na dolje s gumicom u pasu) ali sam se bojala da bi i nju uspjela zguliti. pa sam sašila cijelu. Bez rukava.

Ali dala si mi ideju, možda bih ipak mogla sašiti jednu takvu ko tvoja, čisto da probam. Puno je jednostavnije napraviti

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ova mi je vreca super kad obucem samo body pa vrecu. Navucem kad zaspe i onda ni ne zna da je na njemu. I laaaaaagana za sasiti.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kod L. vreca nije dolazila u obzir jos prije prvog rodjendana.
    Stalno je otkriven.
    U tom trenu pogledam MM-a (koji je isto stalno otkriven) pa pomislim: vjerojatno je to nasljedno. Ni jednom ni drugom nije hladno, a ja usred ljeta moram imati jorgan na krevetu il cu se smrznut
    No, ipak ga uvijek pokrijem kad se probudim usred noci i vidim da otkrivenog... sta's

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

E mi smo pokrivanje riješili tako da je Paulo dobio svoju plahtu i to ne dječju, malih dimenzija, već ovu našu, za odrasle.
    Pokrijem ga vrhom u razini pazuha a dole mu visi cijeli autoput materijala, kao mladenki veo . Tako kad diže nožice (a diže ih stalno), nema šanse da cijelu plahtu odbaci sa sebe.
    A još je olakotna okolnost što drži ručicama ovaj dio oko pazuha; valjda mu se sviđa osjećaj da ima "dekicu među ručicama".
    Naravno, ja imam svoju plahtu, njegovu ne diram .

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi imamo vreću i to mi je ok što se laure tiće samo je meni nekak sva nespretna u tome kada je moram držati dok cica jer ju moram držati jako okomito kao da stoji jer se inače jako zagrcava i onda kad nemrem onak staviti ruku između njezinih nogu jako mi je teško izvesti naše položaje za dojenje.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ava M,to kod nas ne pali iz razloga kaj dok Luka podigne nogice zahvati plahtu i kak nogice idu prema dolje tak i plahta s njima,i u jednom potezu je otkriveni.Onda mu samo taj komad ispod guze smeta kod rolanja na bok.Mislim,problema...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni su najbolje ljetne vreće iz Tintilnića - od tankog frotira - cca 90 kn
    A kad je jako vruće onda smo samo u body-u

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

prestala sam brinuti oko pokrivanja kad sam skuzila da kad joj je hladno, ne otkrije se

jedno vrijeme je spavala u vreci, ali onda je skuzila kako da izvuce nogicu između drukera.
    a sinoc je svoju piđamicu raskopcala, valjda joj je bilo vruce

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    Ava M,to kod nas ne pali iz razloga kaj dok Luka podigne nogice zahvati plahtu i kak nogice idu prema dolje tak i plahta s njima,i u jednom potezu je otkriveni.Onda mu samo taj komad ispod guze smeta kod rolanja na bok.Mislim,problema...
    E da, ja imam sreću da P. primi rukama gornji dio plahte, stisne ga i zabije glavu u nju, kao da se mazi. I ne pušta! Tako da gornji dio ne klizi. A s ovim donjim ima prostora za manevar.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nema maženja kad nekaj smeta!

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    Uvućem krajeve lancuna (plahte) između madraca i ograde...
    ajme kao u bolnici 8) al dobra ideja...
    mi smo za sada zadovoljni sa vrećom- ne može ju skinuti a opet ju ne sputava previše...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Noah se nevoli pokrivati a vecina vas zna da smo u Canadi i da kod nas zimi zna biti i -45. Nikad za nikad se nije razbolio radi toga. Ako je djetetu nesnosno hladno ono ce se probuditi radi hladnoce ali radi pretopljenosti ne.
    Pretopljavanje je vise opasno.
    Inace mislim da su nas previse zamarali da ce mo se razboliti ako neosusimo kosu, ako nismo toplo obuceni ili vani +45 i moja djeca se kupaju a moja mama vice joj pa u vodi su vec 2 sata eno ih poplavili sutra ce se razboliti. Ma daj molim te. Ili ajme kako ti je hladno na podu, nedaj im da sjede na podu.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja R pokrijem sa plahtom za nas odrasle tako da ju presavinem na pola i duži dio stavim okomito na njega i kako on diže nogice tako se ona podvlači pod njega i kad se podvuče više se ne može otkriti.
    Ne znam kako bi jasnije objasnila, valjda čete skužit kako se mi pokrivamo!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

paws,oprosti,al stvarno ne razumijem patent.Pokušavam si vizualizirati i nikak da skužim kak dok on diže nogice i plahtu povlači za sobom ostane pokriven? :?
    Možda je stvarno jednostavno,al kak da velim da razumijem ak ne razumijem?
    Hm,možda mi je još rano...

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

paws,oprosti,al stvarno ne razumijem patent.Pokušavam si vizualizirati i nikak da skužim kak dok on diže nogice i plahtu povlači za sobom ostane pokriven? :?
    Možda je stvarno jednostavno,al kak da velim da razumijem ak ne razumijem?
    Hm,možda mi je još rano...
    8)
    Pa pošto sa lijeve i desne strane ostane veliki dio plahte i razvučem ga po krevetu i ti djelovi se nekako zavlače pod njega kako on diže nogice.
    Tako on to radi, nemam pojma kak uspije, ali u večini slučajeva ostane večim djelom pokriven. :D 8)

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moja cura nikad nije spavala pokrivena, eventualno dok je u čvrstom snu pa ne zna da je, ali čim se budi baca sve sa sebe, oduvijek. Isprva sam se nervirala dok nisam shvatila da joj ništa neće biti zbog toga i da bude tražila pokrivač kad će htjeti. Valjda joj je ovako ljepše, što ja znam. A u vreću je nisam htjela stavljati jer znam da to kod nje sigurno ne bi prošlo

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jedna od mojih prvih uspomena iz djetinjstva je kako me mama oblači u vreću i stavlja spavati u krevetić

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

anima pogledaj nam potpise

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

MM je morao ići spavati u drugu sobu.U početku da ga ne budi kad odlazi na posao,a sad kad se Luka cijelu noć okreće i rola s jednog kraja kreveta na drugi niti ne bi imao gdje spavati.Ja moram skroz biti na rubu.Hm,ovo je malo off topic.No,vreča ne dolazi u obzir,nikakva pokrivala isto tak, znači da ovaj problem ustvari nema riješenja.Hm....
    Rješenje je opet vreča (da vam se malo priključim) Moji su već veliki, ali i jedan i drugi su bili u vreči i kad su prohodali... U njoj su puzali, hodali i skakali iz kindača u naš krevet, niš im nije smetala...
    Velim sve stvar navike kako njihove tak i naše...

Al baš su bili smješni...

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ma i mene bune ove nagle promjene temperature, ne znam kako sebe pokrit a kamoli bebu. Sve smo prošli, vreću, gole ruke, tanke i deblje piđamice i pokrivala.
    Nama je za sad dobro jer je mala pa se budi noću od gladi pa nikad nije dugo otkrivena!
    vidit ćemo kako će bit kasnije!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj klara prvotno napisa
    anima pogledaj nam potpise
    moja sunčica se zove Nina

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor