Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 84 od 84

Tema: Kako pokriti bebača da ostane pokriven?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Paws,izgleda da tvoj dečkić jako nježno diže i spušta nogice,jer moj Luka dok odluči maknuti nekaj sa sebe nema šanse da to "slučajno" ostane ispod njega.Jako je energično dijete,ak me razumiješ i odmah sve zrita dolje.Šmrc,a već sam mislila da je riješenje na vidiku.

Karfiolčić,nemrem si pomoći al evo još uvijek se smijem tvojem topicu.prva slika koja mi se stvorila u glavi kad sam ga čitala su dvoje dječice u vreči kak oni na natjecanjima,i da me ubiješ nemrem se zaustaviti.Pa kad si napisala da su non-stop u vreči!
    Daj nemoj se srditi,ne mislim ništ loše,stvarno si me oraspoložila!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    moja sunčica se zove Nina
    A moja Darija

Tanja i Mia

Početno

ja sam imala slican problem. Mia je pocela da se otkriva jos dok je bilo jako hladno i nije bilo sanse da je pokrijem. Ja je pokrivam ona se otkrije i tako u nedogled. U vreci nije htjela ni sekunde jedne da provede, ali ja sam pocela da je stavljam u vrecu kada zaspi tako da se nije mogla buniti i otkrivati. Malo po malo i vreca za spavaje je postala dio nase svakodnevnice i nema spavanja bez vrece...

Pokusajte, mozda upali i kod vas..........

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi se ovdje raspitivali za vrecu negdje u svibnju...
    Malo su nas obeshrabrili, ali sam ipak kupila jednu ljetnju i nisam pozalila.

Maestro vrlo nemirno spava i nista drugo nije imalo sansi... Inace, kad se temp. digne iznad 30 - ostajeno na bodiju

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kad se kod nas digne temperatura iznad 30,mi ostajemo u pelenici(mislim,samo on )I onda je,siroče,sav znojni i flekavi,pa se često kupamo...al to je već OT.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

vreca ne dolazi u obzir, ali pokusat cu na prevaru, kad zaspi-hopla
    otkriva se i to ce nam biti problem na jesen kada zahladi

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    Paws,izgleda da tvoj dečkić jako nježno diže i spušta nogice,jer moj Luka dok odluči maknuti nekaj sa sebe nema šanse da to "slučajno" ostane ispod njega.Jako je energično dijete,ak me razumiješ i odmah sve zrita dolje.Šmrc,a već sam mislila da je riješenje na vidiku.

Karfiolčić,nemrem si pomoći al evo još uvijek se smijem tvojem topicu.prva slika koja mi se stvorila u glavi kad sam ga čitala su dvoje dječice u vreči kak oni na natjecanjima,i da me ubiješ nemrem se zaustaviti.Pa kad si napisala da su non-stop u vreči!
    Daj nemoj se srditi,ne mislim ništ loše,stvarno si me oraspoložila!
    Ma kaj bi se ljutila... Nego stvarno je tak izgledalo.... Svako spavanje su bili u vreči, a kako nisu plakali kad su se budili, jednostavno su se tako u vreči prekopacili iz kindača van i došli meni u kuhinju.... Onda sam ih skidala naravno, al sve su naučili u njima raditi.... Interesantno je od svega bilo da nisu padali nego čist solidno hodali.....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Koja motorika, čovječe! Neka djeca imaju problema s ravnotežom ovak samo " na suho ", al tvoja bome ni u vreči se ne daju smesti!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a ja mislila da imam jedinstveno dijete koje ni pod kojom cijenom ne zeli biti pokriveno.
    ali...sad mi je lakse. I hvala mamama koje savjetuju ne zivciranje. Izmorim se cijelu noc u pokusajima da ga pokrijem, jer dok ga nadojim, cekam da cvrsto zaspi kako bih ga pokrila. A i to traje kratko, jer kod slijedece probjere vec je otkriven. Ne znam samo kako uspije u snu.... Vreca ne dolazi u obzir jer je jako iznerviran sto ju ne moze maknuti s nogu.

znaci...moram se oboruzati strpljenjem, i nadom da se nece prehladiti, jer quilty-trip ce biti veeeeeelikkiiiiii

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

moje dijete spava u jednodijelnoj pidžamici iz razloga što svaku deku, čim se usred noći probudi, krene trpat u usta i uglavnom je navuče samo preko glave pa se bojim da ne ostane bez zrada. tako problem pokrivanja rješavamo oblačenjem/skidanjem i to već mjesecima...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i zara i margita od najranijih dana spavaju nepokrivene jer im tako paše
    nikad se nisu prehladile zbog toga (zapravo, uopće ne kužim zašto bi se zbog nepokrivenosti netko razbolio, ima neki argument?)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

naravno da nema argumenata...to samo moje praznovjerje i nepotrebna briga vjerojatno.
    A kako je meni uvijek hladno...a on je "toplokrvan" jos mi je teze razumjeti kako ne zeli biti pokriven.

Ali...zato ga imama. Da naucim neke stvari od njega

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    nikad se nisu prehladile zbog toga (zapravo, uopće ne kužim zašto bi se zbog nepokrivenosti netko razbolio, ima neki argument?)
    Ja ako slučajno u toku noći izvadim nogu ispod poplona i spavam tako do jutra, ili nedajBože prespavam nepokrivena a noć je malo svježija ko ove sad npr., odmah ujutro šmrcam. ( uh, argumenta... )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Ja ako slučajno u toku noći izvadim nogu ispod poplona i spavam tako do jutra, ili nedajBože prespavam nepokrivena a noć je malo svježija ko ove sad npr., odmah ujutro šmrcam. ( uh, argumenta... )
    ma da, jer si tako naučena. imam i ja frendicu koja se odmah razboli ako po zimi ne obuče 5 slojeva na sebe - ali zato jer su je tako odmalena oblačili.
    ako je beba otpočetka laganije obučena, ili nepokrivena ili što god, onda je njenom tijelu to normalno i neće se prehladiti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Neva isto nije nikada pokrivena, mislim ona spava i bez gaća. Tako ona ima vani golu guzicu, a ja sam pokrivena do ušiju. I da, definitivno navika.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo, kad su klinci bili mali, za spavanja koristili vrece za spavanje (jer su bili veliki vrtiguzi) ali iz kucne radinosti. Doslovno vreca - dva pravokutnika spojena na tri strane, kroz nespojenu stranu provucena gumica i na nju nasivene dvije naramenice. Za ljeto od tankog flanela, za zimu od quilta. Bile su savrsene.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ako je beba otpočetka laganije obučena, ili nepokrivena ili što god, onda je njenom tijelu to normalno i neće se prehladiti.
    Joj, pa nadam se iz sveg srca da je tako jer evo noćas ja do grla pokrivena s poplonom a on s ničim ( dobro, obukla sam mu bodi i jednodjelnu piđamicu bez rukava ). kad sam išla na wc, smrzla sam se i onda mi ga je tako žao. . Al, ima neke logike u tome što kažeš....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neva isto nije nikada pokrivena, mislim ona spava i bez gaća.
    da, margita cijelu noć spava gologuza (luftamo guzu, a ona ne piški dok spava), a zara ima gaće, ali nema ništa drugo na sebi.

ista stvar - oblačenje po zimi. zara hoda u potkošulji, tanjoj pamučnoj majci, trapericama i čarapama (NIKAD ne nosi veste, štrample, pofutrane hlače...) - i razboli se samo kad je kod bake koja misli da je prelagano obučena, pa ju bakica lijepo "utopli", a moje dijete se preznoji i prehladi u roku 5 minuta :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ne uspoređujem nikada sebe i nju, jer ja sam imala svoju mamu (nešto kao Zarina baka), a ona ima svoju . Nikada nisam razbijala glavu time je li joj hladno i sl. (osobito po kući), gola je znala trčati po balkonu po najvećoj buri i nikada nije bila bolesna.

Za novu bebu sam mislila sašiti vunenu vreću (a la Disana), dakle materijal kao za vunene covere, lagana paučinasta vuna, pa da nema nikakvih oblačenja/presvlačenja nego bodić, pelena, vunica. U takvoj tankoj finoj vuni ne može biti vruće, a služi ujedno kao rezervni cover. S obzirom da smo mi u krevetu uglavnom svi otkriveni (osim mene), čini mi se da za božićno novorođenče takva vrećica nije loša, barem za prvih mjesec, dva.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nema toga što moj Luka ne zbaci sa sebe, niti te vreće iz koje se ne izvuče, pa sam zato i odustala, obućem mu jednodjelni bodi i šta bude

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Jenz prvotno napisa
    Nema toga što moj Luka ne zbaci sa sebe, niti te vreće iz koje se ne izvuče, pa sam zato i odustala, obućem mu jednodjelni bodi i šta bude
    I ja sam zaključila da za mog Luku jednostavnog rješenja nema - možda je stvar u imenu?

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne stignem sad čitati sve, ali pitat ću samo nešto...
    Pošto smo mi "vrećaši", zna li netko gdje mogu kupiti dobru, toplu, pamučnu (vatiranje može biti ne-pamuk) vreću za zimu koja nije preskupa (osim u Quelleu, ne da mi se čekati da to stigne)?
    Thanx!
    E, da, mora biti i dovoljno velika (duga) za dijete od godinu i pol.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hm, ja moram reći da zadnjih par noći Luka ostaje pokriveni. :shock: mislim, više ne miče onak divlje sve sa sebe, nego prihvaća da eto tak idemo spavati. ah, valjda mi je dijete sazrelo...

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja isto :D

stvarno vec par noci uopce se ne raskriva.bit ce da oni znaju bolje od nas kad treba,a kad netreba biti pokriven.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Tami25, ja kupila neki dan u TL, zimske vreće ali za male bebice, 0-3mj.120kn
    Evo već dva dana spavaju u tome i zadovoljna sam.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ok, hvala (sorry kaj sam vam uletila na topic ja s grupe 1-3), pretpostavljam da ima i većih brojeva (za veće "bebe").
    Raspitat ću se u TL.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja malog štrumfa stavim spavati u piđamici, a nešto kasnije kad nije više tako toplo ili kad ja idem spavati, obučem mu vreću. Preko ljeta se odvikao od vreće i dok je budan nema šanse da mu ju navučem. Čim se ujutro probudi viče: cini, cini! (skini).
    Stariji klinac ni po ljeti nije htio bez vreće. Jednom sam, dok je bio još bebač, pa sam trebala laganu vreću, tek toliko da ima nešto na sebi, sjela za mašinu i od jastučnice napravila vreću za 15 minuta. :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni je zakon vreća za spavanje. ljeti oboje spavaju neotkriveni, a kada zahladi najprije u tanju, a onda u onu s rukavima. mali mi tako prespava čitavu noć, jer sam neki puta skužila da se probudi otkriven, pa mu je valjda friško ili štoli? Mene fascinira kako hoda u vreći Kako je mala rođena u veljači, a ovdje su rano započele vrućine, jako je malo spavala u vreći, već je spavala samo u peleni odn. sa onim čudom od širokog povijanja i to joj je pasalo.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tami25 prvotno napisa
    ok, hvala (sorry kaj sam vam uletila na topic ja s grupe 1-3), pretpostavljam da ima i većih brojeva (za veće "bebe").
    Raspitat ću se u TL.
    ima. ja recimo imam za maloga broj 94, a čula sam da postoje i veći brojevi.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tami25 prvotno napisa
    Ne stignem sad čitati sve, ali pitat ću samo nešto...
    Pošto smo mi "vrećaši", zna li netko gdje mogu kupiti dobru, toplu, pamučnu (vatiranje može biti ne-pamuk) vreću za zimu koja nije preskupa (osim u Quelleu, ne da mi se čekati da to stigne)?
    Thanx!
    E, da, mora biti i dovoljno velika (duga) za dijete od godinu i pol.
    Ja kupila u Nami na Kvatriću neki dan. Broj 3 (za 3 godine) ima i 4.
    Pamučna, mekana, punjena nekom vatom, bez rukava.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ovu svoju vreću sam kupila u nami u Ilici kada sam bila u ZG

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos jedno dijete koje voli spavati bez icega na sebi. zimi i ljeti, nikad nije bio bolestan. nisam mu oblacila vrecu, to mi je nekak :/ ne znam ni sama zasto.

ali zato ga pokrijem jaaako velikim pokrivacem (ne pretoplim, jedno upola je tanji od naseg) iz kojeg se ne moze izvuci, jer koliko god se ritao, pokrivac je veci. to funkcionira dosta dobro.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vid se izrita iz svih pokrivaca. Ako ne uspije sam onda urla dok me ne probudi pa ga ja otkrijem.

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ava M,to kod nas ne pali iz razloga kaj dok Luka podigne nogice zahvati plahtu i kak nogice idu prema dolje tak i plahta s njima,i u jednom potezu je otkriveni.Onda mu samo taj komad ispod guze smeta kod rolanja na bok.Mislim,problema...
    I Jakov to radi, probali smo i vrežu ali u nju hoce samo ako je mrtav umoran, odnosno ako vise ne maše nogama.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •