Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: mlijeko curi kroz nosic...

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno mlijeko curi kroz nosic...

Jutros kad je N dojila primjetila sam da je u par navrata izbacila mlijeko kroz nosic :? . Tada su izasli i sluzavi smrkljici.
    I to samo na jednu nosnicu. To nam je prvi put ( stara je 3,5 tjedna). Cijelo popodne , nakon toga cini mi se da joj je nosic zapusen ( kao da cujem kako joj "smrklja" po njemu).
    Temperaturu nema.
    Problema sa dojenjem nemamo.

Kako pomoci bebi kod zacepljenog nosica? Kako na vrijeme primjetiti ( da ne dode do vecih problema)? Ima li to izbacivanje mlijeka na nos veze s tim, ...mislim mozda je to neka "samopomoc" da se nosic ocisti?

Meni se cini da u nosicu ima "materijala", iako ciki kao i do sad, i nista drugo neobicno ne primjecujem. Ipak me brine :/ .

Sta da radim?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pretpostavljam da je to samo zastojni sekret od ranije, naime ,vjerovatno joj je ranije mlijeko išlo na nosić ali u manjim, tebi neprimjetnim količinama

pokušaj ne spuštati bebu dok ne podrigne ili postavi ležaj u kosi položaj

nosić čisti upravo svojim mlijekom, a sadržaj možeš pokupiti iz nosnice malom pumpicom sa tankim nastavkom koji gurneš bebi u jednu nosnicu i istovremeno držiš drugu nosnicu zatvorenu prstom, potom istovremeno pustiš pumpicu i nosnicu ( uh, nadam se da razumiješ )

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bitno je da je nosic 'prohodan' tj. da joj ne smeta dok sisa, da moze normalno da dise. A to sto krklja, Nadja jos uvek ponekad krklja i izbacuje mleko kroz nos, ali nikakvih problema nema zbog toga. Na svakoj kontroli doktorka je 'poslusa' i sve je OK.
    Stavi joj fizioloski i okreni je na stomak, sama ce da obrise o krevet sve sto ima

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo imali dugo problema s tim bljuckanjem kroz nosić i to svakodnevno, ponekad u ogromnim količinama, bar se meni tako činilo. Najgore je bilo kad krene i kroz nos i kroz usta pa onda ostane bez zraka.
    Na kontroli sa mjesec dana Stanojević (a i Mihin pedijatar) nam je rekao da mu madrac nakosimo, stavljamo ga na bok dok spava i pazimo, jer postoji mogućnost da udahne taj sadržaj u pluća.
    Trajalo je negdje do 3,5 mjeseca.
    Nakon tih epizoda sam mu obično nakapala fiziološke i stavila ga na trbuh desetak minuta da se iscijedi, ako ima šta.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

we&baby mi smo Hani kada je još tako mala imala prehladicu i začepljen nos tako da je hroptala, nos najbolje očistili jednom spravicom kojoj sam zaboravio ime, al sastoji se od spremnika (plastični valjak) i dvije silikonske cjevčice koje izlaze iz tog valjka. Jedna ima nastavak i ide tebi u usta, a druga nema niš na kraju i ide djetetu u nos. Kad je Hana bila mala, bilo nas je strah stavljat joj to u nos, pa smo taj kraj silikonske cjevčice nagurali u gumirani vrh jedne od onih ručnih pumpica za nos, tak da smo joj mogli taj vrh stavit tako da malo uđe u nosnicu i zatvori ju. I onda uvlačiš zrak, a "materijal" iz nosa se izvlači iz nosa i ulazi u taj spremnik, a najbolje mi je bilo to što je spravica tak napravljena da nisi u mogućnosti napravit prevelik pritisak u nosu. Prije postupka, smo joj "materijal" raskvasili s par kapi (cca 2-3 ml) fiziološke otopine. Sve smo kupili u ljekarni. Spravica bude sterilna u onim vrećicama, kao sterilne gaze. Pazi samo da je cjevčica koja ide u nos bez nekih rupica na kraju.

Nama je ova metoda radila. Ručne pumpice nisu radile niti jedna, a aparatiče tj električne pumpice nismo ni probali.

Sretno s nosićem. Odgovore na ostala pitanja ne znam.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zahvaljujem....

...nego: di se nabavljaju te "pumpice" i strojcici za ciscenje nosica?
    ...u apoteci , ili ?

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja mojima čistim nos sa vaticom zarolam u smotuljak malo kapnem fiziološke i lagano gurnem u nosnice nešto izvučemo van a nešto izleti jer ih nadražim pa kihnu. tj. maloj sam dok je bila beba ona od godine dana sam puše nos. bebonji je sve do nedavno mljeko znalo ići na nos, samo na bok i lagano potašem ga po leđima i sve ok

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Joj,blago vama koji možete koristiti tu pumpicu.Moj Luka ne da ni slučajno neke takve napravice blizu nosića tak da dok je prehlađeni ostaju nam samo kapljice a sekret ide van jedino dok kihne(istina izađe ga puno).Tak bi mu htjela pomoći s tom pumpicom al takav plač slijedi da sam odustala.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    Joj,blago vama koji možete koristiti tu pumpicu.Moj Luka ne da ni slučajno neke takve napravice blizu nosića tak da dok je prehlađeni ostaju nam samo kapljice a sekret ide van jedino dok kihne(istina izađe ga puno).Tak bi mu htjela pomoći s tom pumpicom al takav plač slijedi da sam odustala.
    Nemoj odustati, jer ako se nos ne čisti, može doći do upale uha - zamisli kako bi tek onda plakao .

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pumpice su najbolje chiccove ili nukove,nikako iz DM -a jer imaju široku lulicu koja ne ide u nosić

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

we&baby jeste li bile u ležećem položaju pri dojenju dok je mlijeko curilo na nosić? Nama se to znalo dešavati u prvim mjesecima i tada sam ju na neko vrijeme prestala ležeći dojiti. Mislim da bi prenaglo povukla, a ne bi uspjela sve progutati. Što se tiče začepljenog nosića, ako nije jako začepljen, pokušaj prvo samo s kapanjem fiziološke otopine. Nama je to do sada uvijek pomoglo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Nemoj odustati, jer ako se nos ne čisti, može doći do upale uha - zamisli kako bi tek onda plakao .
    Mi smo Ria par mjeseci traumatizirali svakodnevnim čišćenjem nosića, i onda smo odustali, jer je toliko urlao da je to postalo prestrašno. I ne samo da nikada nije imao upalu uha, nego nikada nije niti pio antibiotik. Unatoč vrtiću i učestalim druženjima sa manje ili više zdravom djecom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Upravo zbog traume od ručnih pumpica, koje imaju taj nagli pritisak (osim što nam iste uopće nisu pomagale) smo prešli na onu spravicu (opisana gore) i to nam je pomagalo, jer nije agresivna metoda. Moram priznat da nam je to pomagalo od naranje dobi pa do nekih 8 mj. Sad nam s rukicom makne iz nosa (što zbog igre što zbog "nemoj me stari gnjavit").

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno :)

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Citiraj martinaP prvotno napisa
    Mi smo Ria par mjeseci traumatizirali svakodnevnim čišćenjem nosića, i onda smo odustali, jer je toliko urlao da je to postalo prestrašno. I ne samo da nikada nije imao upalu uha, nego nikada nije niti pio antibiotik. Unatoč vrtiću i učestalim druženjima sa manje ili više zdravom djecom.
    Ali to je rizik. Osim toga, ako je nosić začepljen, beba ne može sisati. A ako mlijeko curi samo (LD), ne može ga progutati. Pa se mlijeko vraća.

Što se tiče plakanja, moja malena počela je plakati i kod prematanja, jer joj se radi nešto drugo. Pa je ipak prematam. To čišćenje ne traje dugo, par minuta.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Dobro je ako je sekret bezbojan. Ako su šmrljići žuti / zeleni, dobro je otići napraviti bris.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ale,
    je- lezecki dojimo.
    evo od onda nije izlazilo vise na nosic. nije nista izaslo niti kad smo stavili fizolosku. cini se sve ok, kao da je to bilo nesto "zaostalo" sto se naslo u nosu. ( nevezano uz to, od jutros lijecimo soor )

dal vi bebama svako toliko , preventivno stavljate tu fiziolosku, da bi "odrzavali" nosic cist?

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U prvim mjesecima je i Paulo znao izbacivati mlijeko kroz nosić, a nekad sinkronizirano kroz nos i kroz usta. To je bilo uglavnom kad bi se presisao. Grozno je izgledalo ali nije bilo problema s tim.
    Višak bi mu uklonila kapanjem fiziološke i opreznim čišćenjem štapićima za uši. Ali, većinu bi on sam izbacio kihanjem.
    Sad mu skoro svaku večer prije spavanja nakapam fiziološku i tako pročistim nosić, ali zato što primjetim da mu se tijekom dana napuni i da prije spavanja malo teže diše. Ovako ga pročistimo i on miran zaspi.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo u toku zime, prema savjetu patronažne, kapali fiziološku u nosić skoro svakodnevno, jer imamo centralno koje jako isuši zrak. Otkako je zatoplilo kapamo ju samo kada primjetimo da se nosić počeo začepljivati.

aurora8 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Mi smo imali dugo problema s tim bljuckanjem kroz nosić i to svakodnevno, ponekad u ogromnim količinama, bar se meni tako činilo. Najgore je bilo kad krene i kroz nos i kroz usta pa onda ostane bez zraka.
    isti slučaj i kod nas
    nakosili madrac, pazimo na redovito podrigivanje, hranimo u što uspravnijem položaju (na formuli smo). nakon toga fiziološka ot. u nos i eventualno čišćenje štapićem ako se ima što očistiti. pumpica nam ne treba.
    još uvijek se dogodi, ali u puno blažem obliku, ono u početku je bilo strašno.
    i stalno smo pripravni skočiti ako krene.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

malo OT:

kako najbolje nakositi madracic u kinderbetu? s cim poduprijeti?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

staviš deku između podnice i madraca

aurora8 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi imamo nekakav ergonomski jastuk za stolicu od tvrde spužve koji izgleda poput klina, visok oko 10 ak cm, taman toliko koliko se preporuča povisiti mandrac, pa smo podstavili njega

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj we&baby prvotno napisa
    malo OT:

kako najbolje nakositi madracic u kinderbetu? s cim poduprijeti?
    Mi smo pod noge krevetića stavili debele knjige. Na taj način se madrac ne krivi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •