Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Pomoć!produženje porodiljnog radi njege djeteta!

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Pomoć!produženje porodiljnog radi njege djeteta!

ako netko zna ili je bio u sličnoj situaciji,molila bi da mi pomogne!moja curica nema ljevu šakicu,iako je ona tek mjesec i pol ja već razmišljam kako bi poslije porodiljnog ostala još s njom kući,jer trebat će neko vrijeme da se ona osamostali za neke radnje!zanima me ako znate koliko se može dobiti produljenje bolovanja,kome se trebam obratiti,od koga bi mi trebala preporuka,i ne manje važno da li se dobija neka naknada za to vrijeme dok ssam s djetetom!imam stalno zaposlenje!hvala!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pink - OS, već se jako jako puno o tome pisalo na forumu; to pravo se zove dopust za njegu djeteta sa poteškoćama u razvoju, ostvaruje se preko Centra za socijalnu skrb i treba se ići na liječničku komisiju. Ne znam idete li vi ili ćete ići na kakvu terapiju, u svakom slučaju, medicinska dokumentacija + preporuka za dopust od specijalista kod kojega se dijete prati će ti trebati.
    Za vrijeme dopusta imaš pravo na naknadu od 2000 kn i na tzv. uvećani dječji doplatak od 833 kn. Možda dijete ima i pravo na invalidninu.
    Cijeli ovaj postupak preko CZSS dobro je pokrenuti rano - recimo kad dijete ima 8 mjeseci, jer on dosta dugo traje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pink-OS, mislim da češ na takvo nešto moći produžiti porodiljni i do 7 godine djetetova života. Zahtjev za produženje obnavlja se svake godine. Bitno je i da ti je suprug zaposlen.
    Vjerujem da češ uspjeti.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I kad ti dijete dobije rješenje o invalidnosti, roditelj djeteta koji radi može povećati poreznu olakšicu.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo ovdje ima puno korisnih informacija:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=34601

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala vam curke!!!

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma ja sam totalno zbunjena!!! naša pedijatrica kaže ma mala je super,ono super napreduje al bože pa dijete nema šakicu,i gdje bi ja sad sa njom trebala krenuti ,fizijatru,naša pedijatrica kaže njoj nisu potrebne vježbe jer ona normalno miče ostatak ruke,ma luda sam!!! a gdje se traži invalidnina? da li netko zna kod koga bi trebala prvo krenuti fizijatar,ortoped?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •