-
s porodiljnog na čuvanje trudnoće -primanja?
Zanima me koliko iznose primanja ako na porodiljnom ostanem trudna-odnosno-može li se prekinuti porodiljni dopust da bi se otvorilo čuvanje trudnoće i da li se onda izračunava prosjek primanja-zadnjih 6mj plaće dok sam radila ili se zadnjih 6mj primanja smatra ova porodiljna naknada koju dobivam?
Hvala!
-
Rodiljni možeš prekinuti na svoj zahtjev. Ali prekidanje ima smisla samo ako se zaista vraćaš na posao, jer u suprotnom ne bi imala prosjek plaće za izračun nove naknade na trudničkom bolovanju, pa bi dobila novu naknadu oko 1700-1800 kn, ovisno o mjesecu.
Ako sad primaš 2.500,00 kn, onda ostani na rodiljnom do kraja, više ti se isplati. Bez isplaćenih plaća od poslodavca ne možeš popraviti novu naknadu, jedino možeš ovu postojeću zadržati što duže.
-
-
Da li to znači da i odlaskom s porodiljnog (opet) na porodiljni naknada pada na minimalnu??
Koliko je potrebno imati (minimalno) isplaćenih plaća da se naknada vrati na prosjek plaće?
Hvala!
-
Kod odlaska s rodiljnog na rodiljni: na forumu je bila jedna forumašica kojoj nije naknada pala na minimalnu, iako nije imala isplaćenih plaća, probaj malo pregledati stare topice, ja sam probala, ali nisam više našla o kome se radi
Ja sam to pokušavala potvrditi, jer su njoj rekli jedno, a drugim forumašicama drugo (da padaju na minimalnu naknadu jer nemaju isplaćenih plaća), ali nisam uspjela dobiti potvrdu toga: zvala sam i pravnike u zadarskom HZZO-u i u zagrebačkom HZZO-u, svi su mi isto rekli: nema isplaćenih plaća = minimalna naknada, nema veze što je to sve rodiljni, to su različite trudnoće.
Potrebne su bar dvije isplaćene plaće na R-1 obrascu da bi se nova naknada računala prema njima.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma