-
Plaćanje doma umirovljenika
Znam da tema nije roditeljska ali je obiteljska... ako nije ok zaključajte pliz.
Imamo člana obitelji koji je dobio mijesto u domu umirovljenika i sad me zanima budući da njegova mirovina ne pokriva troškove (ima nekih 1500 kn) da li se dom naplaćuje u potpunosti od te mirovine, a ostatka subvencionira država, centar?
Da li ljudi u ovakvim situacijama ostaju bez ijedne kune za neke osobne potrebe?
hvala na odgovorima ako neko zna
-
Dobio je mjesto u domu na vlastiti zahtjev ili rješenjem centra za socijalnu skrb?
Postoji niz faktora uz visinu mirovine (vlastita imovina, članovi obitelji koji su dužni pružiti uzdržavanje...), tako da je teško nešto općenito pričati.
-
hvala vesna, pretpostavila sam da odgovor nije jednostavan i vjerujem da će mami objasniti u računovodstvu doma ili centru.
Radi se o tome da nas je sve zateklo jer smo predali zahtjev za dom, misleći da će to biti ko zna kad ... za par godina, kad ono nije prošla ni godina i ukazalo se mijesto.
Radi se o mom ujaku koji nema obitelj osim nas... znači moja mama. Živio je sam i nema nikakve imovine, ali kako je imamo moždani udar otežano se kreće i dom nam se činio najbolje riješenje za budućnost. Sad odjednom mijesto je tu, a mi svi zatečeni i zbunjeni i pravno i psihički :/
-
mi smo baku(maminu mamu) bili smjestili u dom i isto nije njena
mirovina bila dovoljna pa je mama išla kod javnog bilježnika i potpisala
da će ona plačati razliku i naravno plačala je
inače baka prije nije živjela s nama znači nije išla u dom iz zajedničkog
kućanstva ali nismo dobili ništa od socijalne službe :/
mislim da je najbolje pitati u CZS,sretno
-
praksa ovisi o situaciji, ako osoba ima malu mirovinu i uz to nema svoju imovinu smještaj odnosno razliku smještaja do pune cijene podmiruju djeca ili članovi obitelji, ukoliko niti oni ne mogu razliku do pune cijene podmiruje CZSS koji za to donosi rješenje...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma