Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Kako se igraju vasi predskolci?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Kako se igraju vasi predskolci?

Sta je sad "in" kod vasih predskolaca (pogotovo deckiju, pitam vezano uz Vedrana,ali i sto cure rade)?

Jel su jos u upotrebi legici, autici (a za curice lutkice) i slicne igracke?
    Vole li se jos igrati u pjescaniku i na igralistima?
    Sto citate?

Koliko ima agresije u njihovim (djecackim) igrama?

Vidim da je kod Vedrana nastupila promjena otprije mjesec-dva, dijelom vjerojatno i zbog iscekivanog oprostaja od vrtica (danas bio zadnji dan) i dolaska skole, a dijelom vjerojatno i zbog prezivljene prometne nesrece (nije mu bilo nista, ali je dozivljaj bio dramatican). Igre su cesto pune agresije, kreacija tek povremeno dolazi do izrazaja (i tad se prepusti masti, ali opet nekako plice nego prije), puno teze nego prije samostalno nalazi dublji interes u igrama nego treba poticaj ili s nase roditeljske strane ili pak od suigraca (koji postaju sve vazniji). Cesto primjecujem da mu je najdraza "zabava" izazivanja konflikata kod sestre, da li zato sto ne zna (ili mu se ne da) nesto sam zapoceti ... Imam dojam da sam ne izdrzi dugo u igri (puno krace nego prije) vec samo ako je jos netko s njim ...
    ... a mozda je sve to samo nova faza u kojoj ga mi roditelji jos ne pratimo vec ga gledamo kao da je jos uvijek klinac iz vrtica od 6, a ne vec skoro pa skolarac od 7 godina?

Kako je kod vas drugih, u kojoj ste sad fazi u predvecerje pocetka skole?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po mišljenju mog sina naj in stvar na svijetu je karting.
    Sad je sav u akciji - role, bicikl...

Trenutno smo na moru i otkrio je ronjenje.
    Igre na plaži ga baš i ne pale, ali zato punjenje balona s vodom i bacanje po dvorištu je super stvar

A doma, od mirnijih stvari voli legiće, magnetiće i sl. slagalice (osim puzzli, to mu je bez-veze); autiće (pogotovo razne transformere) i male vojnike od kojih se slaže cijela bojišnica na najprometnijem dijelu sobe

Pisati i čitati voli, a još više rješavati one dječje mozgalice ("slova i brojke kroz igru i zabavu - knjiga koja je trenutno naj-naj-naj).
    Ne voli crtati i bojati. Za to nema živaca :/

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prva i uvijek prva na listi je igra s plišancima. Naše plišane životinje su "žive", imaju svoje karaktere, doživljaje i fore - svaki dan imamo bar neki igrokaz.

U posljednje vrijeme se dosta igra s autićima na svom tepihiću-cesti - i to je povezano s plišancima, jer se oni utrkuju ili idu u školu vožnje.

Kad je prisutno neko drugo dijete, u sedmom je nebu - igraju se različitih uloga, s loptom, trče, skaču, grade tvrđave, love kukce, prave vjenčiće, mašti nema kraja. Da mu je samo jedno dijete u blizini, odmah mu je život ljepši. Lijepo se igra i s dječacima i s djevojčicama. Slatko.

Bicikl. Uvijek. Plivanje, ronjenje, skakanje u vodu. Slobodna igra u parku, s prijateljima - najviše voli penjanje i jurnjavu, ali i tobogan i ljuljačke i nadasve - rovanje po zemlji (proučava kukce i donosi ih doma ).

Vitezovi (upravo se igra turnira), ponekad i vojnici, puno češće policija i to uglavnom prometna (lovi plišance u prekršaju).

Zimus se je dosta igrao s legićima i megabloksićima - to ga hvata na refule.

Play station - umjereno, dva do tri puta tjedno - najradije vozi auto, a voli i Spidermana.

Nije agresivan u igri. Znaju frcat iskre, ali ništa ozbiljno. Rijetko se znalo dogoditi da mu poleti ručica, ali ne zbog igre nego uvijek zbog nepravde. To polako nestaje - više se služi drugim taktikama. Pokušava navesti igru na svoje, ali ne silom nego uvjeravanjem, a to mu jako dobro ide.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cesto primjecujem da mu je najdraza "zabava" izazivanja konflikata kod sestre, da li zato sto ne zna (ili mu se ne da) nesto sam zapoceti .

Ima 6,5 godina [/quote]

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mala_zombi prvotno napisa
    Cesto primjecujem da mu je najdraza "zabava" izazivanja konflikata kod sestre, da li zato sto ne zna (ili mu se ne da) nesto sam zapoceti .

Ima 6,5 godina
    [/quote]
    Ovaj post ne razumijem.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kopirala sam tvoj post tatek,ali nije mi uspjelo u potpunosti.
    Htjela sam reći da moj sin ima 6,5 godina, isto je predškolac kao i tvoj, isto ima sestru koju voli gnjaviti više od bilo čega.
    Nadam se da smo se sada razumjeli.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mala_zombi prvotno napisa
    Kopirala sam tvoj post tatek,ali nije mi uspjelo u potpunosti.
    Htjela sam reći da moj sin ima 6,5 godina, isto je predškolac kao i tvoj, isto ima sestru koju voli gnjaviti više od bilo čega.
    Nadam se da smo se sada razumjeli.
    Jesmo, u potpunosti.

Evo se sad bas koskaju bez kraja i konca ... :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tuku se,ali znaju ponekad tako iznenaditi.
    Presretna sam kad vidim da se grle i tješe jedan drugoga.
    Ako jedan plače,onda drugi tuli od tuge za njim.
    Ah, slatki su ti naši pilići...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moji je oduvijek volio aktivne igre tipa bicikla, role, skate... Sada je tu i ronjenje i nogomet na pijesku. Katkad zajedno sa prijateljima prave kule u pijesku i to im je super zabavno.

Kod kuće voli legiće, plišance, knjige i autiće, a koji put uzme aktion-mane od mog brata i moje barbike i odu vani na pjesak gdje im prave kuće.

Nema neke agresivne igre ali se dosta lako iznervira ako igra neide tokom kojim on želi.

Dobio je dugoočekivani motorček pa sada provodi večeri vozikajući se po šumici.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

frana treba tjerat na bilo kakvu aktivnu aktivnost tipa bicikl, role, nekad samo i šetnju... ok je jedino nogomet i kosarka ako ima društvo. Sad je u fazi rješavanja križaljki, obožava onaj časpopis Igraonica ili nešto slično. Voli i crtiće. "Čita" sportske stranice u novinama. Ipak, čini mi se da je najomiljenija igračka daljinski, upali sport na teletekstu, čuje se s dedom i onda njih dvojica komentiraju rezultate.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sad smo na moru, pa se malo drugačije igra: plivanje, skakanje po moru, pedalina, mini-golf vode. Igra se i u parkiću - odmah je pronašao društvo i već se dogovara s dečkima. Kad smo u kući stalno crta, čita, rješava testove pripreme za školu (samoinicijativno). Ponijeli smo i Play station, ali do sada (u tjedan dana) nije ga uopće igrao. Jako sam zadovoljna raznovrsnošću njegove igre, konstruktivnošću i tolerancijom kad je s drugom djecom. Ne znam kako bi to bilo sa sestrom, daj mi Bože da saznam.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bože, Loli, kao da slušam o svom djetetu. Zna sve rezultate i utakmice, i voli križaljke. Baš slatko

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    Po mišljenju mog sina naj in stvar na svijetu je karting.
    Vesna 72, možeš li mi reći neke detalje o kartingu, jer se moj sin jako zanima za to?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Do osme godine ih ne primaju u klub, jer moraju proći tečaj da bi položili natjecateljsku licencu.

Tako da vozi svoj karting.

Prilagođen je manjem djetetu (ima duple komande, kraće i normalne; blokiran je gas da ne može preko cca 40 km na sat, a do nedavno je umjesto normalnog sica, zahvaljujući frik mami, imao ugrađenu auto-sjedalicu )

Ako ti je malac jako zagrijan, možete isprobati naš.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

MM voli karting i ponekad odvozi krug, dva ali kad je spomenuo da će vodit bambina dobila sam slom živaca. Pa koja to mater može podnijeti da joj dijete sjedne u tu napravu i okolo juri :shock: ? Može li me netko uvjeriti da sam u krivu?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja sam očito neka čudna mater.

P.S. Mali je fakat dobar

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •