Sta je sad "in" kod vasih predskolaca (pogotovo deckiju, pitam vezano uz Vedrana,ali i sto cure rade)?
Jel su jos u upotrebi legici, autici (a za curice lutkice) i slicne igracke?
Vole li se jos igrati u pjescaniku i na igralistima?
Sto citate?
Koliko ima agresije u njihovim (djecackim) igrama?
Vidim da je kod Vedrana nastupila promjena otprije mjesec-dva, dijelom vjerojatno i zbog iscekivanog oprostaja od vrtica (danas bio zadnji dan) i dolaska skole, a dijelom vjerojatno i zbog prezivljene prometne nesrece (nije mu bilo nista, ali je dozivljaj bio dramatican). Igre su cesto pune agresije, kreacija tek povremeno dolazi do izrazaja (i tad se prepusti masti, ali opet nekako plice nego prije), puno teze nego prije samostalno nalazi dublji interes u igrama nego treba poticaj ili s nase roditeljske strane ili pak od suigraca (koji postaju sve vazniji). Cesto primjecujem da mu je najdraza "zabava" izazivanja konflikata kod sestre, da li zato sto ne zna (ili mu se ne da) nesto sam zapoceti ... Imam dojam da sam ne izdrzi dugo u igri (puno krace nego prije) vec samo ako je jos netko s njim ...
... a mozda je sve to samo nova faza u kojoj ga mi roditelji jos ne pratimo vec ga gledamo kao da je jos uvijek klinac iz vrtica od 6, a ne vec skoro pa skolarac od 7 godina?
Kako je kod vas drugih, u kojoj ste sad fazi u predvecerje pocetka skole?