Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Tetra i švedske

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Tetra i švedske

Molim vas, osjećam se ko izgubljena u magli.
    Može li nekto postavit sliku ili me uputiti na web-stranicu sa slikama:
    a) benkica
    b) tutica

jer ne kužim što je što, te

c) švedske pelene
    d) tetra pelene

i uz to da mi objasni koja je uloga švedskih i tetra pelena - zar jednokratne nisu dovoljne? Ako nisu dovoljne jednokratne, KAD se koriste tetra a kad švedske, i kako izgleda široko povijanje, i...

Trudna sam s prvom bebom a nemam POOOOOOOJMA ni o čemu!!! Bolnica organizira tečaj tek u rujnu - usput molim nekog iz Zadra tko točno zna kad će bit tečaj u bolnici da mi javi - i ostaje mi samo nadat se da ću se dovoljno dobro osjećat u rujnu da ću moći taj tečaj pohađati. Termin mi je 19.10.2007.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: Tetra i švedske

Citiraj Gioia prvotno napisa
    Molim vas, osjećam se ko izgubljena u magli.
    Može li nekto postavit sliku ili me uputiti na web-stranicu sa slikama:
    a) benkica
    b) tutica

jer ne kužim što je što, te

c) švedske pelene
    d) tetra pelene
    benkica- "majčica" koja se preklapa na trbuščiću, tipa onih majci kaj žemske nose, na preklop. Poanta je da se ne mora prevčaiti preko glave, po meni nije baš praktično jer se izvlači iz pelene, hlačica u kaj već zapikneš...Po meni za jako male bebe super praktična je body-benkica. Znači body koj se ne prevlači preko glavice nego se na preklop zaveže/zakopča preko trbuščića...
    tutica to bi bile one kao hlačice na tregere, koje imau stopala na nogavicama. Ili ljetna verzija, kombinezončić, znači kratki rukav, krtake nogavice iil ove s udgim nogavicama mogu i ne motaju biti sa stopalima, mogu biti samo na naramenice, a mogu biti i kao piđamice dugih, pa čak i kratkih rukava....

tetra su one kockaste pelene 80x80 u koje su nas povijali kad smo bili mali...Danas služe kao podloga za kolica, prematanje, bljuckanje, brisanje, široko povijanje, a ima onih koji ih i dalje koriste za povijanje umjesto jednokratnih.
    švedska pelena je u obliku pješčanog sata, samo što je na guzi malo šira nego napred. Ima špagice kojima se poveže, a služi za tzv. široko povijanje.
    Ako ćeš bebu široko povijati (neki recimo to uopće ne rade ili rade jako kratko,a ako se koriste platnene nije uopće potrebno) onda recimo ovako:
    staviš pelenu-jednokratnu i dijetetu obučeš body, na to staviš tetru (složiš ju tako da ju preklopiš po dužini 2 ili 3 puta, onako da stane među nogice, a da ih drži raširene) kao uložak ju staviš među nogice i onda na to staviš tu švedsku pelenu koja zapravo služi da drži ovu tetru.

Nadam se da sam uspješno i dosta slikovito objasnila .
    Slikica baš i nemam.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, ovo sam uspjela nekako na brzinu pronaći, ali ako se još malo potrudiš u googleu možeš svašta naći...

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

WOW, PUNO TI HVALA!!!

Sad vidim da se ono što sam mislila da se zove benkica - zapravo zove BODY...
    HVALA!!! :D

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Za široko povijanje su ti super praktične one platnene debele pelene u Adaxa. Onda ti ne trebaju ni tetra, ni švedske pelene. Tetru sam koristila za bljuckanje, kao podlogu za presvlačenje i još milion drugih stvari.
    Ivu sam morala široko previjati 2 mjeseca i bile su mi dovoljne 3 ove platnene i sad sam ih posudila prijateljici, čekam da rodi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad sam vidjela naslov,prvo sam procitala Teta iz Svedske

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa
    Kad sam vidjela naslov,prvo sam procitala Teta iz Svedske

A Pale, još nisam čula za tog Adaxa - di je to, u TC Relja? Turbo Limach i Tintilinić su u prizemlju, a Adax...?

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Adax ti je na drugom katu TC Relja, blizu dućana Svijet trudnica i još u blizini ima neki dučan sa instrumentima.

Ovih pelena je bilo i u gradu u dučanu Beba kids, a to ti je u onoj zgradi nasuprot Arkade.
    NAdam se da sam pomogla, moja mama i sveki su bile oduševljene kad su vidile kako se bebe mogu jednostavno široko povijati

Ica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Trudna sam s prvom bebom a nemam POOOOOOOJMA ni o čemu!!! Bolnica organizira tečaj tek u rujnu - usput molim nekog iz Zadra tko točno zna kad će bit tečaj u bolnici da mi javi - i ostaje mi samo nadat se da ću se dovoljno dobro osjećat u rujnu da ću moći taj tečaj pohađati. Termin mi je 19.10.2007.
    Potpisujem te od a do ž!!Meni je isto prva bebica i sve mi je totalno zbunjoza!!Blizu nam je i termin 22.10. i isto cu rodit u Zadru!Cula sam da sad preko ljeta nema tecaja!
    Jel mozda netko ima br. neke sluzbe koja organizira tecajeve u Zd da pitamo kad bi trebalo poceti!!

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Danas sam baš našla te Ivo Lola Ribar tetra-pelene u DM-u: koštaju nemalih 90 kuna za 10 komada????? Al to mi je dosta za cilo djetetovo djetinjstvo, i za budućeg brata ili sestricu...? Jel je? :?

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Škicni i na teme o platnenim pelenama umjesto jednokratnih- zašto ne obući bebinu guzu u pamuk, a ne u plastiku.

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Škicni i na teme o platnenim pelenama umjesto jednokratnih- zašto ne obući bebinu guzu u pamuk, a ne u plastiku.
    Ali tetra i jesu pamučne, zar ne? To su one 80x80 za bljuckanje i to.

Inače čitala sam temu o platnenima, i ja sam za ZA, ali moram opet pročitat jer sam sve zaboravila: pošto su, kako se ono odlažu u kantu s vodom i octom, di ih se može kupiti...
    Sad idem opet čitat

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Danas sam baš našla te Ivo Lola Ribar tetra-pelene u DM-u: koštaju nemalih 90 kuna za 10 komada????? Al to mi je dosta za cilo djetetovo djetinjstvo, i za budućeg brata ili sestricu...? Jel je? :?
    Moja je filozofija: tetri nikad dosta! Mislim da ti je ovih 10 daleko premalo. Ja ih imam valjda preko 50 komada različite debljine i dok je Slatkica bila skroz mala nisam uopće imala osjećaj da ih imam dosta (a nisam ju motala u tetre).

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    Moja je filozofija: tetri nikad dosta! Mislim da ti je ovih 10 daleko premalo. Ja ih imam valjda preko 50 komada različite debljine i dok je Slatkica bila skroz mala nisam uopće imala osjećaj da ih imam dosta (a nisam ju motala u tetre).
    Asti pasa, pa ima li što jeftinije??? :?
    Hvala, Enela...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ma, ne brini, to ti je još najjeftinije Kad ideš u šoping, jedan mmjesec kupiš jedan paket, pa drugi još jedan. I tak, malo po malo, skupit će se dovoljan broj tetri.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tetra rulz!

Mi imamo barem 30-40 tetri (posudjenih )
    Koristimo ih za sve moguce...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala, Enela...
    Ima kod nas- pređeš preko Save i kupiš 10 tetri za 13KM

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala, Enela...
    U Konzumu su jeftinije. Ja ih imam cca 60-ak. Ali mi ih koristimo za povijanje. Imam sušilicu pa mi je to dovoljno, ali da nemam pretpostavljam da bi mi trebalo više. Pere se puna perilica pelena svaki drugi dan. Mia puno spava pa stignem to posložiti. Ne peglam ih.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ali tetra i jesu pamučne, zar ne? To su one 80x80 za bljuckanje i to.

Inače čitala sam temu o platnenima, i ja sam za ZA, ali moram opet pročitat jer sam sve zaboravila: pošto su, kako se ono odlažu u kantu s vodom i octom, di ih se može kupiti...
    Sad idem opet čitat
    Super da su ti platnene pelene privukle pažnju.
    Ne moraju biti skupe. Možeš u početku koristiti upravo tetre, dok je bebica mala, tetre sa dobrim zaštitnim gaćicama... a u hodu nabavljati pelenice tu sa burze, od šivalica...ne moraš imati sve skupe pelene "s markom". Sve je bolje od plastičnih.
    Znam da svatko ima milijun savjeta, ne želim se praviti pametna, ali meni je žao što nismo od početka koristili platnene jer mi se činilo prekomplicirano, izgubila sam se u moru vrsta pelena-a može biti jednostavno.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Momtobe, može pomoć kako da bude jednostavno
    Moam priznati da sam i ja zbog kompliciranosti i cijene markirani odustala od platnenih, sram me je, ali je tako. Čitam tu na forumu svi hvale svoje, a meni se čini tako komplicirano. Nije mi još kasno, može pomoć kako :?

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a u hodu nabavljati pelenice tu sa burze, od šivalica...ne moraš imati sve skupe pelene "s markom". Sve je bolje od plastičnih.
    Osjećam se kao da sam upala u špansko selo. Burza? Šivalica? Što je i jedno i drugo? :?

Gle ove pelene:
    http://www.gorica.hr/forumi/topic.asp?TOPIC_ID=1494.

Friga mi se za marku i jesu li točno te, ali gdje ja mogu naći npr. ovakve pelene u dućanu? Nisu li sve po dućanima jednokratne (plastične)? Kako se ove platnene kažu na engleskom, njemačkom, talijanskom - ako tim jezicima piše na omotu?

Excuse my ignorance :?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a u hodu nabavljati pelenice tu sa burze, od šivalica...ne moraš imati sve skupe pelene "s markom". Sve je bolje od plastičnih.
    Osjećam se kao da sam upala u špansko selo. Burza? Šivalica? Što je i jedno i drugo? :?

Gle ove pelene:
    http://www.gorica.hr/forumi/topic.asp?TOPIC_ID=1494.

Friga mi se za marku i jesu li točno te, ali gdje ja mogu naći npr. ovakve pelene u dućanu? Nisu li sve po dućanima jednokratne (plastične)? Kako se ove platnene kažu na engleskom, njemačkom, talijanskom - ako tim jezicima piše na omotu?

Excuse my ignorance :?
    Ono na slici su ti mib pelene i velik dio nas ima dosta tih pelena jer su stvarno dobre i naše. Trenutno ih nema u prodaji (ljeto, godišnji...), ali mislim da će vrlo brzo biti. Vidi tu

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj pale prvotno napisa
    Moam priznati da sam i ja zbog kompliciranosti i cijene markirani odustala od platnenih, sram me je, ali je tako. Čitam tu na forumu svi hvale svoje, a meni se čini tako komplicirano. Nije mi još kasno, može pomoć kako :?
    i ja sam počela sa platnenima tek kad je medo imao 5 mjeseci jer mi se činilo komplicirano pohvatati sve o platnenima (ali uopće nije tako strašno kad se malo ufuraš - jedino treba vremena i žao mi je da to nisam proučavala dok sam bila trudna).
    bilo me i strah kupiti cijeli paket kamarisa (što ako nam ne bude išlo s platnenima), a i bilo mi je puno novaca izdvojiti odjednom za paket.
    onda sam ipak odlučila pokušati i počela pratiti forumsku burzu i topice o platnenima i... uskoro sam kupila neke rabljene kamarisice, HM i FB i naručila sam si 1 mib doru i 1 mib zaštitne i neko vrijeme sam tako kombinirala sa jednokratnima. kad sam vidjela što nam bolje odgovara počela sam kupovati još pelenakoje nam pašu, a prodavala (al uglavnom poklanjala - da ih potaknem na platnene ) one koje nam nisu dobro sjele. dok nismo imali dovoljan broj za cijeli dan i stvljala samo tetru i švedsku i preko toga zaštitne... jer odjednom više nisam mogla spavati pored njega koliko su mi jednokratne smrdile... i znao je biti sav mokaru jednokratnima kad bi mu procurilo sa strane... a otkad smo prešli na platnene nam se to samo dva puta dogodilo (i to onda kada je zaspao prije nego sam mu stavila noćnu pelenu).
    nemam neki konkretan savjet kako početi s platnenima osim da jednostavno treba probati... kupiti 2-3 pelene i 1 zaštitne i probati... ako ne ide uvijek možete prodati na burzi. znači, pratiti što se prodaje na burzi, kupiti koju pelenu iz domaćih web-shopova (meni su mib dora pelene i mib zaštitne super).
    nadam se da ćete otkriti sve čari platnenih pelena i uživati u njima!

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

forumska burza (na kojoj se često prodaju rabljene (i poznatih marki i šivane kod kuće) pelene po dosta pristupačnim cijenama) ti je nažalost još nevidljiva jer nemaš dovoljan broj postova

tete šivalice su tete koje šiju pelene doma (neke šiju zaista izvrsne pelene koje su puno povoljnije od onih s markom) - ali one se ne smiju reklamirati.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam tetre kupila u Merkatorovoj robnoj kući kod nas u Velikoj Gorici i to nekih 72,00 kn paket od 10 kom. i to za one deblje, tanje su po 50,00-ak kn. Imaš i u DM-u, pa ako imaš onu karticu s naljepnicama možeš i tamo kupiti nešto povoljnije nego tih skoro 100,00 kn po paketu. Ja sam za sada kupila 30 kom, ali s obzirom da imam namjeru koristiti platnene i to na početku baš tetre i neke koje sam sama sašila mislim da ću ipak trebati kupiti još bar 2 paketa debljih.

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala svima na odgovorima i objašnjenjima,
    tu se krije čitav jedan nepoznati/paralelni svijet oko platnenih pelena;
    a kako je s veličinama tih platnenih pelena? Sve su iste, ili postoji kao kod jednokratnih podjela po težini/veličini bebe?

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a kako je s veličinama tih platnenih pelena? Sve su iste, ili postoji kao kod jednokratnih podjela po težini/veličini bebe?
    imaš OS (one-size) koje su za cijelo vrijeme pelenaštva (3-15 kg) - imaju obično drukere kojima se pelene mogu smanjivati na potrebnu veličinu i imaš onih po veličinama (S, M, L, XL) - svaki proizvođač ima svoju tablicu sa mjerama i težinama za pojedinu veličinu.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mali info za tetre. Kome je blizu trknuti do Koridora, pakovanje od 10 tetri (onih tanjih) 10KM (37,50kn), a onih debljih 15KM. To su cijene od prije godinu... Jos i pousti na vise pakovanja... :D

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala svima na odgovorima i objašnjenjima,
    tu se krije čitav jedan nepoznati/paralelni svijet oko platnenih pelena;
    Meni je isto sve ovo jos jedna velika nepoznanica! Vrijeme je da se počnemo upoznavati ja i sve vrste pelena!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imam ja pitanjce; išla sam u DM po tetre (90 kn - 10 kom) i skužila da imaju i dječije pamučne pelene (60 kn - 10 kom). Veličina ista, 80 x 80. Materijal - obje pamuk. Aj me prosvijetlite, koja je razlika :? ? Ja bi to za podmetanje upotrebljavala i sl. Je l' dobro takve pelene za čišćenje guze koristiti, npr. kamilica i takva izrezana pelena? Ne bi one jednokratne maramice iz ekološko-političkih razloga .

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj UdavDave prvotno napisa
    Imam ja pitanjce; išla sam u DM po tetre (90 kn - 10 kom) i skužila da imaju i dječije pamučne pelene (60 kn - 10 kom). Veličina ista, 80 x 80. Materijal - obje pamuk. Aj me prosvijetlite, koja je razlika :? ? Ja bi to za podmetanje upotrebljavala i sl. Je l' dobro takve pelene za čišćenje guze koristiti, npr. kamilica i takva izrezana pelena? Ne bi one jednokratne maramice iz ekološko-političkih razloga .
    Vjerujem da ti je tu samo neka razlika u debljini pelene. Što se tiče pranja guze, možeš ih izrezati, ali ih trebaš porubiti jer će ti se previše cufati u pranju. Izrezala sam tak novu flanelastu plahtu i porubila, ali ipak češće koristim vatu (sad mi stoji u kadi i operem ju pod tekućom vodom). Kamilica ti se baš ne preporuča jer previše isušuje kožu. Dovoljna ti je čista, topla voda. Moja Slatkica je prošla godinu dana i još uvijek koristim samo vodu. Svaki drugi dan ju prije kupanja malo bolje pobrišem vodom s malo mustelinog sapuna.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čista topla voda je dosta da se opere ukakana guza i da ne smrdi više? Kaj je to tak jednostavno :shock: ? Izvrsno.

I dalje mi je dubioza oko ovih tetri, onda ustvari nema razloga da ne kupim ove jeftinije?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja imam tetre iz dm-a po 90kn i super su.
    Ove po 60kn su mi bezveze, uopce nisu onako duplo pletene nego su samo jedan sloj pamuka, kao kuhinjska krpa. Posluze nam i one, ali mi se ne svidaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •