Evo da i ja podijelim svoje ISKUSTVO HSG-a. Rekli su da dodjem ujutro u 8 sati natašte, ništa niti piti niti jesti. Doktor je trenutno bio zauzet, pa mi je rekao da se vratim oko 11. U 11 sati je sala bila zauzeta pa sam pričekala. Došla sam na red oko 13 sati (NATAŠTE). Od gladi i žeđi dobila migrenu. Za bolove ništa nisam dobila. Dok je kontrast prolazio, mislila sam da to neću preživjeti. I onda izašla radiologica i kaže da treba ponoviti jer nije dobra slika??? To je mene bolilo više nego aspiracija svih mojih jajnih stanica zajedno. A "kao" prag tolerancije bola mi je visok(kažem ja) s obzirom na neizdržljive bolove i padanje u nesvijest tijekom menst. Ali neke curke koje znam nije uopće boljelo. Valjda zavisi od toga u kakvom stanju su ti jajovodi. I još sam čula da HSG boli, ako su ti jajnici prohodni i kontrast prolazi kroz njih. A da ne boli, ako su začepljeni. Nema smisla. Ili ima? Sta ja znam.. da li se za laparoskopiju mora dugo čekati u bolnici? Ili je bolje napraviti ju privatno(i sigurnije)? Ima li iskustava? :?