popila sam 3 dana prije hsg-a svaki dan po jedan sumamed. onda dosla tamo, dobila inekciju u guzu, otisla sa doc-om do radiologa (u totalnoj frci lol, pitala sam ga boli li i koliko dugo, rekao je da - 5 min). pa su me legli na stol dignutih nogu, instalirali kateter (najbolniji dio). cini mi se da je nakon toga strcnuo nekakav lokalni anestetik. nakon toga - spustila noge, stavili aparat preko stomaka (a ja naivna pomislila da je to to) i kad je strcnio kontrast DOBRO me je zabolilo, pa sam malo zugeljala tipa: zar niste rekli da ce bolit 5 min? reka je: ok izdrzala si 3 junacki, jos 2 mnute. opet strc, bol i gotovo.

nakon toga je doc otisao, ja malo lezala, dosao radiolog i rekao: a sad se polako probajte dignuti.. kad me je vidio kako sam skocila sa stola nije virova.
popela se na kat kod doc-a (malo neugodno jer kontrast malo curi, al nista bolno) na razgovor - nalaz uredan - i otisla doma.

bila sam sva sritna kako je sve glatko proslo dok inekcija nije popustila. onda sam jaukala, plakala, popila par painkillera i to je to.
pomalo me je bolillo i krvarilo jos 3-4 dana, al sve u svemu nista prestrasno.

ja sam sretnica jer sam stavljala glinu na jajnike prije hsga (da mi ih odstopa ako su slucajno zastopani), tako da su mi oba bila prohodna i relativno bezbolno (u odnosu na druge) sam to prosla, sto i tebi zelim!