Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Koštice?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja njemu stalno pokazujem kako treba pljunutu košticu ali on kao da ne može u ustima to odvojiti, ako pljune, pljune i trešnju i kad mu ja tako pokažem da ćemo košticu baciti a meso pojesti, e on to više ne želi vratiti u usta, želi uzeti drugu, koja je cijela. Probala sam ja njemu i čistiti, ali ne želi jesti te, već poseže za cijelima, tako da nema druge nego da mu ih ne dajem. Ja osobno sam čula sa puno strana kako klinci gutaju koštice i sve prođe dobro, ali mislim da ne treba riskirati.
    Ovako je bilo s mojim starijim sinom, nije mogao ispljunuti koštice dugo dugo (loša oralna motorika) a ni danas ne voli trešnje i višnje... A kako smo se dosjetili jadu - on voli tehniku pa je od pelena "pomagao" koristiti onaj aparatić za odvajanje koštica + naučio kako se rukama provjeri da li je koštica izašla. Tada bi poneku trešnu i pojeo, višnje - slabo. I danas je tako, ali ja doslovce ne pamtim kad sam sama čistila višnje za pekmez - sve djeca odrade... da djeca, he he he... ovaj stariji je 1,78m visok, veći je od mene! A čini mi se kao da sam ga još jučer učila kako ispljunuti košticu...

Ont. moj mlađi (vrlo spretan) nije imao nikakvih problema - njega nisam morala ni učiti kako se pljuje koštica, sam je skužio negdje prije druge godine (2. rođendan mu je bio u kolovozu, a trešnje su dozrele možda 2 mjeseca prije toga). Tak je i danas - on voli takvo voće.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.06.2014. at 12:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •