Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: Moje dijete promijenilo je i moje modne navike

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Moje dijete promijenilo je i moje modne navike

...došla sam danas do tog zaključka.

Naime, ja sam jedan zaista pravi klasični i krajnje nemaštoviti Jarac. Oduvijek sam se oblačila prilično klasično. Ako zanemarim pubertet krajem 80-ih i početkom 90-ih, kad me nitko nikakvom prijetnjom nije mogao izvući iz crnog, oduvijek sam birala jednostavnu garderobu hladnih boja, jednobojnu ili u najviše dvije boje od kojih je jedna obavezno morala biti crna, jer ja bez crne ne znam skombinirati odjeću. Roza boja za mene je bila sinonim nečeg potpuno bljak i izbljuv.

A onda je došla Lea... Birajući odjeću za nju, koja je uvijek topla, šarena, veselih boja, moja se percepcija ne samo pomaknula, nego okrenula za 180 stupnjeva.

U mom ormaru nema više gotovo niti jedne crne majice, a sve ih je više šarenih, pink, na cvjetiće... Kao da sam se uz nju pomladila. Sad nosim puno ležerniju odjeću, kombiniram sve boje, pa čak mi ni moj trenutni višak kilograma ne predstavlja problem.

Kaže se da po svojoj djeci vidimo kako starimo, ali ja sam danas došla do zaključka da me je dijete učinilo mlađom, pa makar samo u glavi

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

:D , nisam jedina!!! i meni se to dogodilo... sva novija garderoba mi je življih boja (i moja baka je napokon zadovoljna da nisam samo u crnom, smeđem, sivom...)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam sve manje u crnom...

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja još i više u crnom
    ma lijepo je to meni, i rozo i šareno, al na drugima. ja se u tome osjećam ko hodajuća katastrofa.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa
    ja još i više u crnom
    ma lijepo je to meni, i rozo i šareno, al na drugima. ja se u tome osjećam ko hodajuća katastrofa.
    8) X

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kužim te, Leina mama.
    Mada ja i dalje imam dosta smeđeg i crnog, trudim se izabrati i nešto svjetlije. Čisto zato jer me dijete drugačije gleda, hvali me da lijepo izgledam kada sam u ružičastim (ne baš k'o pink panter, ali lila, ciklama ili slično) nijansama koje ona voli.
    Dakle, krenulo je jer je njoj draže, ali ni ja se ne osjećam loše. Doduše, još uvijek mi je draža vječna kombinacija crnih ili smeđih hlača uz majicu ili bluzu spomenute boje, nego hlače na pruge ili cvijeće, s jednobojnim ili pripadajućim gonjim dijelom.
    Baba u duši!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja oduvijek volim boje, onda sam se i ja ucrnila, smeđila ali sam se opet vratila.

A najveći su mi gušt cipele. Već sam jedne kupila u dječjem dućanu kada sam kupovala za K. Još sam ju nagovarala da si i ona kupi iste, ali nisu bile roze neg tirkizne, pa nije htjela.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

javlja se još jedan ex crni Jarac
    meni mala bira cipele, ako joj se ne svidu ode do ormariča uzme neke druge i da mi ih, i ne pušta dok ne promjenim cipele, nema neki najdraži par , nego bome, mala gleda da pašu na robu
    do robe još nije stigla, no sad više nosim klasični plavi traper

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma dajte, moje žensko dijete je jarac i stalno mi ide na živce njena roza faza. Znači li to da kada ju prođe, ulazi u crnu?

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Znači li to da kada ju prođe, ulazi u crnu?

I mene je moje dijete pomladilo

Zapravo je krenulo još u trudnoći. Jednostavno sam počela kupovati odjeću koja mi se sviđa, a ne onu u kojoj će se najmanje primjetiti da sam debeljuškasta

Od kad imam to moje malo zlato, puno sam slobodnija i samouvjerenija u koječemu, pa tako i u odijevanju :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ne nosim baš crnu, moja ne-boja je bež i najviše mi je odjeće u toj boji, a Lea naravno voli rozu, narančastu, crvenu. MM uglavnom nosi crnu, tamnoplavo, pa kad nekad obuče narančastu majicu Lea mu se po cijeli dan divi i govori kak' ti je lepa ova majica. Nisam promijenila stil otkad se Lea rodila, baš gledam kako sam obučena ovo ljeto, u safari robu bež boje od glave do pete, k'o Jim iz džungle.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

jos jedan Jarac
    u koloru
    hvala Anita

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    ma dajte, moje žensko dijete je jarac i stalno mi ide na živce njena roza faza. Znači li to da kada ju prođe, ulazi u crnu?
    stvar je mislim u tome da su jarci prakticni
    lakse je kombinirat dvije tri boje nego eksploziju

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pitam se na što ću ja sličit ako ste se vi pošarenile. ja već kao da imam moiru orfei za modni uzor. sve pršti od boja. ovan, inače.
    no, možda me nakon trudnoće puknu zagasite, tko zna ...

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja i dalje volim osnovne boje i ne bi me peomjenilo ni sto marka grubnića...
    koliko su se moje modne navike promjenile mogu zahvaliti 25 kg. dobivenih u trudnoći...a sada dok sam doma s njim u garderobi prevladavaju većinom obične pamučne majice i trenirke...bitno da je udobno...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam prestala nositi crno otkad mi je Tea počela sliniti po majicama, a na crnom se sve odmah vidjelo. Neki dan sam išla na jedan sprovod i skužim da nemam doslovno ništa crno u ormaru, a da je nosivo. Išla sam brzo u dućan kupit crnu majicu i jedva sam kupila jer mi je sve bilo bezveze. A prije sam stalno bila u crnom...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uvijek sam voljela boje, samo se sad, čini mi se, hrabrije odlučujem za neke jače i neke za koje sam smatrala da mi ne stoje. I oblačim stvari za koje sam mislila da sam pre stara (farmerke niskog struka ). Ili sam se podmladila ili nastojim izgledati mlađe, ili jedva čekam da opet budem trudna

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

veliki sam fan bež i ostalih zemljanih boje, pa te boje i dalje dominiraju, ali isto tako se odlučim kupiti i nešto veselo tirkizno, narančasto i crveno (također, ovnica 8) ). prije godinu dana sam tek otkrila da mi ustvari maslinasto jako dobro stoji, pa sad imam i toga. dakle, ima svega.

sa cipelicama ostajem vjerna nekom vedrom, ciciban stilu - volim skechersice svih mogućih oblika jer su se pokazale jaaako udobnima, a i lijepe su mi. slabo mi igraju visoke pete, još od početka trudnoće. do sada sam se već fino odvikla nošenja štikli. eventualno nešto s punom petom.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mene moja nije pomladila nego bih rekla da sam pala za kategoriju niže
    nekako, ne sjaji mi lice više kao prije...vidi se da sam starija, drukčija sam.
    Ali trudim se ja. Što se tiće oblekice, tu sam ostala ista

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam se uvijek oblacila mladalacki i sportski....jer mi srecom figura to dozvoljava.
    No jarac u meni kaze da su sareni dezeni i nesuvisle boje - bapski fol...
    I jos kaze da je jednobojno ili crno ili decentno je stvar stila i ukusa, nikako podmladjivanja i obratno
    I jos kaze da je minimalizam najbolji izam.
    Pa se vi slobodno ljutite...
    :D

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uvijek sam se najradije oblačila u crno, ali sasvim crno od glave do pete. Tijekom studija sam se počela šareniti, a onda opet na staro dok nije došla trudnoća. Ne znam što mi je bilo, ali bila sam luda za svjetloplavom bojom, po porodu za jarko crvenom, a onda opet sve utihnulo do sada kada se prisiljavam ne nositi stalno crno. Boje imaju itekakve veze s onim kako se osjećamo.

http://www.bekament.hr/zanimljivosti.htm

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj babyiris prvotno napisa
    Boje imaju itekakve veze s onim kako se osjećamo
    istina.... ja se sam u crnoj osjećam fantastično.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

a ja u ljubičastoj

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Ja sam se uvijek oblacila mladalacki i sportski....jer mi srecom figura to dozvoljava.
    I jos kaze da je jednobojno ili crno ili decentno je stvar stila i ukusa, nikako podmladjivanja i obratno
    u nacelu se moj jarac u meni slaze s tobom.
    al sam svejedno u trudnoci pocela prvi put u zivotu (izuzimam naravno djetinjstvo) pocela nositi haljine i suknje, a i boje su se pocele pojavljivati na meni. ne znam da li je to direktno uvjetovano mojim majcinstvom...ili .. "promjena je jedini nacin da ostanes isti".

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

apropo, ninet, dugo te nije bilo... lijepo mi te opet vidjet

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam oduvijek voljela boje, jake, na odjeći i na nakitu (blizančica, dijete u duši ). Nisam ništa promijenila nakon poroda. Tu i tamo sam malo više nosila crno dok nisam poskidala kile. Ali uvijek je tu neki šareni nakit. I vidim da se Andrej oduševljava njime.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja ljubavna veza sa crnom traje vec jako dugo...

i nema nikakve veze s klasikom - iako mi ostavlja i tu mogucnost otvorenom...

imala sam faze kad sam se vise oblacila u boje (nikada cvjetice, to mi je babski - osim na djeci) no bile su to puno manje strastvene veze...koje su samo ucvrstile moju strast za crnom...
    uvijek na novom nivou...

i kad sam bila trudna ter poslije poroda - moja crna je dobila novu dimenziju ali ljubav je jos uvijek tu i bukti...

ah, senti-menti

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni ih je promijenilo u smislu da sam prije čak koji put obukla i nešto manje udobno, ali zato jaaakooo fensi šmensi
    sad pri biranju odjeće prioritet uvijek ima udobnost, pa makar i na štetu estetike, po mogućnosti da pokrije i koji šlaufić.
    a cipele s petom višom od centimetar i pol više u dućanu niti ne gledam, a kamoli da bi mi palo na pamet da ih kupim. Nekako se ne mogu zamisliti da u petama trčim za dvogodišnjakom.
    Doduše, ne mogu baš sve svalit na dijete, ipak tu neku ulogu igraju valjda i godine.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Oduvijek sam furala topiće,miniće i hrpu nakita,a tako i danas! Stil je ostao isti,obožavam krpice,što kraće i uže,to bolje , dok god mi to tijelo dozvoli :D
    Jedino sam izbacila štikle od 8,9...cm,ipak u njima ne mogu po parkovima!
    A obožavam sve boje,a ipak malo više pazim na udobnost u zadnje vrijeme!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja nisam nešto mijenala stil oblačenja.
    volim i boje, a volim c/b kombinaciju - neodoljivo

jedino na kaj pazim je majica/košulja u kojoj mogu dojiti, bez da se nepotrebno ne izlažem

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam se po tom pitanju isto promjenila, više sam se nekako okrenula nekom "kežual" stilu oblačenja, isto tako veselijem i nekako sam sama sebi ljepša, ženstvenija...Kažu mi neke frendice da više izgledam kao da sam Janku startija sestra nego mama. Uopće ne vjerujem da uskoro ulazim u 30-tu . A sada se još više veslim promjenama uz svoju curicu! :D

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    u nacelu se moj jarac u meni slaze s tobom.
    al sam svejedno u trudnoci pocela prvi put u zivotu (izuzimam naravno djetinjstvo) pocela nositi haljine i suknje, a i boje su se pocele pojavljivati na meni. ne znam da li je to direktno uvjetovano mojim majcinstvom...ili .. "promjena je jedini nacin da ostanes isti".
    I jarac u meni potpisuje ninet od A do Ž.

Ali mala blizančica koju sam rodila jača je izgleda i od jakog jarca

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Prije H sam nosila uglavnom visoke pete, suknje, tamne boje...

Sada je moja odjeca prilagodjena H: uglavnom niske pete, hlace i odjeca sa nekim uzorkom (da se manje vide flekovi). Za posao se ipak drugacije oblacim, pa kad mi se zalomi da nakon posla odem direkt u park, onda me malo cudno gledaju, kostim i visoke cizme - nije bas odjeca za park.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    apropo, ninet, dugo te nije bilo... lijepo mi te opet vidjet
    takodjer...

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Prije Kajinog rođenja nosila sam uglavnom odijela i visoke potpetice. Sad sam vječno u ravnoj obući i sportivo odjeći. Boja koju preferiram ljeti je bijela. Kad se vratim na posao vratit ću se i odijelima i konzervativnijim kombinacijama, do tad uživam ležero

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hm,vidim da tu ima par horoskopskih jaraca,za koje je nekako uvriježeno jednostavnost i klasika u odijevanju.A kaj mislite kak je meni koja sam još gori znak po tom pitanju?Naime,ja sam djevica.(PO HOROSKOPU!) I da hoću stavit na sebe neku bjesnu boju neki unutarnji glas veli: "samo probaj ak se usudiš!!"Srećom,od malena mi je najdraža tamnoplava boja,ajde nisam baš darker.Al recima nikad se nisam mogla zamisliti u onoj svjetloplavoj.Bljak!A kad sam rodila Luku i kupovala mu oblekicu,najviše sam se ulovila da mu kupujem baš svjetloplavu! :?
    Poanta je da je i mene dijete preobratilo pa se bome i ja zateknem u toj boji.Viš na!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i ja sam imala fazu crnoga i dobro sam se tako osjećala sve dok me na poslu malo malo netko nije znao pitat zašto sam sva u crnom onda sam prestala, i nikad više nisam sva u crnom

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad ovako malo citam postove cini mi se da su svi promijenili nacin odijevanja, ako ne za posao, a onda barem za slobodno vrijeme. :D

Mame djecaka mozda malo manje sto se tice boja, ali udobnost u svakom slucaju, dok mame djevojcica prakticiraju i nove boje.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A evo mene obrnuti primjer.
    Ja sam se uvijek odijevala da mi bude udobno, nosila široke i duge suknje, ravne cipele ili tenisice, i glavni mi je bio kriterij iz Dilberta: da su viseći dijelovi pokriveni i nek mi nije vruće/hladno. A mom nemaru prema odijevanju doprinosi što u konfekciji ne nalazom stvari u koje stanem a šivati ne znam, i još k tome teško nađem cipele jer imam visok rist.
    Kad je došao naš mali šminker nisam promijenila stil odijevanja, ali počela sam više paziti kako izgledam. S jedne strane pokušavam njega odgojiti da ono što je široko prihvaćeno i u modi nije jedini društveno prihvatljiv način odijevanja. Ali s druge strane kad idemo zajedno nekud malo više pripazim što stavljam na sebe, da se dijete ne stidi suviše. Ionako je, zna se, izlazak s roditeljima sramota i pokora, a još kad su tako modno neosviješteni...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sasvim sigurno da jest!
    Ne može se nositi uska kratka suknjica kad nabiješ tolike kile

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni nekad dodje da si kupim isto kao i H, njoj br.3, a ja bi bez problema stala u npr. br. 14.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Vlvl prvotno napisa
    Ali s druge strane kad idemo zajedno nekud malo više pripazim što stavljam na sebe, da se dijete ne stidi suviše. Ionako je, zna se, izlazak s roditeljima sramota i pokora, a još kad su tako modno neosviješteni...
    I ja isto tako. Do pakla sam praktična što se tiče oblačenja, ali kada izlazim sa sinom van obavezno razmislim što ću obući i pitam ga kako mu se sviđa. Nije nametljiv, ali ako skužim da nije zadovoljan - presvlačim se.
    A iz ne-boja sam se skinula pred par godina, nevezano za trudnoću i bebu, tek tako, iz čista mira.

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ljubav prema crnoj nikada ne umire..slučajni izletići sa strane samo produbljuju našu vezu 8)

jedino što se promijenilo je da :
    a/ idem u parkić
    b/ u parkiću crna nije dobrodošla - barem hlače jer se vidi pijesak i prašina
    c/ cipele na pete - samo na posao - ne mreš na tobogan u štikli

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I meni je trebalo da pređem 30 - i koju sitno da se malo maknem iz crne, tamno plave i sive boje. Ljetos sam prvi put u životu kupila crvenu majicu (na nagovor muža i dečkića - oboje obožavaju crvenu). Da stvar bude kompletna, kupila ja još i špagerice s povisokom petom (isto crvene boje) . Kao šlag - kupila nakon 10god i crveni lak za nokte. Moj dječačić je bio jako ponosan na mene, muž mi kaže da me nije vidio nikada da bolje izgledam, a sama sam jako zadovoljna. Nekako me u zadnje vrijeme ulovilo da malo oživim svoj ormar i s nekim drugim bojama osim onih gore.

Ne znam jer to ide s godinicama ili ........... :?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hm... mozda je jos prerano, s obzirom da moj mali decko ima tek 5 mjeseci, ali vidim da ja vise biram robu koju sam mislila da necu nikada moci isfurati na sebi... nesto tipa; haljine i takve stvari, nije to nikada prije bilo za mene. Najdrazi odjevni predmeti su mi na sebi imali kopce, metalne remene, i sve u svemu dosta visecih metalnih predmeta nesto u stilu Lare Croft hehe da sam imala vise vremena i volje za oblacenje ujutro, kontam da bi to tako nekako izgledalo; kozne uske hlace, ono cudo oko noge za pistolj, uski top i strojnica

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U svakom slučaju u mom ormaru sad ima puno,puno više boja i šarene odjeće

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ninet- sestro

još jedna koza potvrđuje dobru teoriju.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj josie prvotno napisa
    ninet- sestro

još jedna koza potvrđuje dobru teoriju.
    ne kazemo da nije tako
    vec da ima drugih boja koje nam stoje osim tamnih

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma pustite ninet: kad sam je upoznala imala je hlače na cvjetove

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ma storma, činjenica je da nama sve dobro stoji, ali je i stvar dobrog ukusa što volimo nositi.
    slažeš se, ne?

8)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •