Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Odjednom - cirkus oko hrane

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Odjednom - cirkus oko hrane

Raspi**ena još jednim razularenim doručkom, otvaram ovaj topic da vidim jesmo li jedini na svijetu koji su po pitanju hranjenja doživjeli transformaciju iz dr. Jekylla u Mr. Hydea.

Naime, do prije neka 2 ili 3 tjedna Kaleb je po pitanju hranjenja bio dijete za poželjeti. Ne pretjerano izbirljiv, lijepo je jeo, u zadnja 2-3 mjeseca je sve više jeo sam (ja bih suflirala s drugom žlicom, ali i on bi bogme dosta sam utrpao u ustašca) i to zdravu hranu.

U zadnje vrijeme...Kaos. Kao prvo, u fazi je da sve mora bacati. Ok, u toj fazi je već duže vrijeme (uglavnom baca stvari u kadu, pa većina igračaka i ostalih stvari završi u kadi) i to je ok. Ali sad to radi dok se hrani - žlicom prčka po jelu (ni ne pokušava je više staviti u usta) i onda je baci na pod (i gleda gdje je i traži da mu je vratim). Poseban gušt je gurnuti ruke u hranu i komad po komad bacati na pod. To nikad nisam dopuštala, niti je tako nešto pokušavao (druga je stvar kad bi mu hrana slučajno ispala dok je sam jeo, to me nikad nije smetalo, ali na namjerno bacanje hrane sam luda).

Kad ga pokušam spriječiti u njegovim nakanama, poludi, počne se buniti i traži van iz sjedalice. U zadnje se vrijeme svi obroci svode na par pojedenih žlica, brdo hrane i žlica na podu i deračinu. Onda, naravno, svako malo žica cicu, jer je gladan.

Druga stvar je da je počeo većinu hrane pljuvati van. To isto nikad nije radio, ako mu se nešto ne bi sviđalo, nakon probe bi okrenuo glavu u stranu i stisnuo usta - to mi je bio jasan signal i odmah bih odustala. Sad ili ne želi ni probati (a meni je glupo dati mu tu prvu žlicu na silu - znam da bi nakon nje jeo, pogotovo ono što voli, a neće probati) ili pljune (SVE novo, uopće ne pokuša prožvakati ili progutati).

Klopa nam se svodi na ekstremno nacicavanje i peciva kad smo u šetnji.

Trebaju mi vaša iskustva. Ima li još nekadašnjih savršenih jedača koji su se povampirili? Što mi je činiti? Hranjenje po kući ne dolazi u obzir, trčanje za njim i moljakanje također, nuđenje 5 različitih obroka odjednom još manje. S druge strane, ne želim ni ići linijom manjeg otpora i dopustiti mu da se prebaci uglavnom na cicu. Kaj je najgore, on ostane gladan, kužim to po njemu, dakle nije da mu je tih par žlica odjednom dosta.

Ne pije sokove niti jede kakva smeća sa strane, pa da bi ga to zasitilo (samo to pecivo i to sporadično - mogu ja i to ukinuti, ali dobit ću ga samo još češće na sisi, što ne želim).

Help!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, da, najviše me muči to što je hrana njegova odgovornost, pa se ja tu ne bih puno petljala...Ali njegov odabir (igranje s hranom i višenje na cici) je meni neprihvatljiv. Uglavnom, imamo sukob interesa. Ne želim mu gaziti granice, ali ne želim ni da on gazi moje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobrodosla u klub
    S tim da Laura nikad nije bas super jela.Ima samo ponekad faze kad pojede malo ili se (vecinom) ponasa ko Kaleb.
    Skupa s tobom cekam daljne odgovore koji ce,nadam se biti od vece pomoci nego moj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna, mozda je radi vrucine...moji istu nisu bas od apetita u zadnje vrijeme. Pa se onda obrok svodi na dva normalna zalogaja, a ostalo bude nekakvo brckanje, izmotavanje i jedenje u stilu hocu-necu. Izgleda da im po vrucini odgovara vise kratkih obroka nego zimski nacin hranjenja koji se svodi na tri velika obroka i eventualno dva manja.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tako je isto bilo s mojim Rokom,koji je izjelica i pol,no kada je baš bio star kao Kaleb prolazio je nešto vrlo slično...i trajalo je par mjeseci nažalost.(2,3 ako se dobro sjećam)

To sam rješavala tako da sam mu davala jela koja obožava-jest da je triput na tjedan jeo špagete ,francuski krumpir i usitnjene mahune u varivu-to su jela u kojima se davi + griz i cornflakes i to je bilo to.
    Uboli bismo sa strane kakvu bananu,breskvu ili neku drugu voćku,pokoju puter štangicu i jogurt i to je bio njegov jelovnik mjesecima.(s tim da sam ove zadnje navedene stvari davala kad se igrao vani kad je i apetit veći)i kasnije je sve došlo u normalu!

Znači,probaj sa dva tri jela koja voli tek toliko da nije samo na ciki!

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da svako dijete ima takvu fazu. Imala ju je i moja mala. Ja sam bila poprilično cool (barem mislim) i ako nije htjela jesti, nisam niti pokušavala. Bila je bucmasto dijete, sve dok sam je dojila, pa sam razmišljala da neće bit neke strašne štete ako malo prorijedi obroke. Nekad mi je bilo žao mog truda oko kuhanja, ali što se može.
    Možda je sad u pitanju i vrućina, pa mu se apetit smanjio.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Takođe ti želim dobrodošlicu u klub uz želju da tu fazu ocjenjivanja moči što prije prevaziđete

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i mi zadnje vrijeme imamo problema s hranom, ali mislim da je to od vrucina. pije mlijeko u ogromnim kolicinama , juhu bistru s malo mrkve i dr. povrca koje je u njoj, jogurt. i naravno sladoled koji je ogranicen na jedan dnevno. radi se o 22-mjesecnom klincu. ono sto n zeli jesti ne forsiram, kad hrana postaje igracka odmah je micem i tu je kraj tog obroka, jer mrzim igranje s hranom. uglavnom ja se ne brinem i smatram da kad je stvarno gladan onda ce i jesti 8)

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

evo nas :D

e a što je najžešće, u jaslicama super jede, kod sveki super a meni :/ zanovijeta. Kako je vruće, nudim mu vode što više, a hrane koliko uspijem....

a do prije mjesec dana je samo otvarao usta na sve šta mu ponudim. čak mi se činilo da stalno jede

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ok, znači nismo ni prvi ni zadnji! :D

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Strpljen-Spašen. Naravno u granicama mogućnosti

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi nažalost imamo istih problema. Doručak ranije ili kasnije (jogurt, sir voće) 2-3 žlice i to jedva, ručak isto tako, ali jedino večera oko 10 žličica koje stvarno ponekad hoće, a to su žitarice sa jogurtom i sirom. I ostalo cica, voda i rižini kreker jer neće ništa drugo samo maše glavom i kaže "neće". Stalno kuham, slažem i bacam i tako već duže vrijeme i naravno primjećujem na njoj da je sve manje bucmasta. Moja teorija je do sada bila ta da ona jede cijelu noć, jer zajedno spavamo, pa nekad mora napraviti pauzu i to je onda po danu, a navečer joj se polako vraća apetit i opet cijelu noć, a sada su došle još i ove vrućine i sad stvarno ništa ne jede. Ja sam stvarno zabrinuta, jer to već traje jedno vrijeme, ali ne da bude gladna jer ipak ima cicu već manjak vitamina, pa sam počela razmišlljati o nekim sokićima ili šta samo da dobje neke vitamine, ne znam da li mi je to dobra ideja. :/

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj oka prvotno napisa
    . Ja sam stvarno zabrinuta, jer to već traje jedno vrijeme, ali ne da bude gladna jer ipak ima cicu već manjak vitamina, pa sam počela razmišlljati o nekim sokićima ili šta samo da dobje neke vitamine, ne znam da li mi je to dobra ideja. :/
    dokle dojiš nemaš brige, kroz mm dobiva vitamine

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Luna, mozda je radi vrucine...moji istu nisu bas od apetita u zadnje vrijeme. Pa se onda obrok svodi na dva normalna zalogaja, a ostalo bude nekakvo brckanje, izmotavanje i jedenje u stilu hocu-necu. Izgleda da im po vrucini odgovara vise kratkih obroka nego zimski nacin hranjenja koji se svodi na tri velika obroka i eventualno dva manja.
    mislim da je zorana sve objasnila.

prevruce je trenutno za neko normalno hranjenje. videk je zderonja, ali ovih dana uglavnom jeducka pomalo i cesto. ujutro pojede 2 zalogaja kruha ili kase i ostatak baci sto je siguran znak da vise ne zeli.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Luna, Petar Kresimir razbacuje hranu od pocetka uvodjenja dohrane i to u ogromnim kolicinama. Na svako moje reagiranje baca jos vise. Mene to dovodi do ludila, ali mu ne pokazujem. Iskreno se nadam da ce ta faza proci (kod nas se nakupilo nesto puno faza ciji kraj mama s nestrpljenjem iscekuje) .
    Sto se tice jela tu od prije nekoliko dana imamo neobicne kombinacije od kojih je meni zlo npr. jutros je jeo rajcicu i bananu i uz to sir. Ako mu se u zlici nadje pola mililitra vise od onoga sto je on procijenio da ce progutati pljune iako mu se jelo svidja. Ono sto me tjesi jeste cinjenica da mu juhu od povrca mogu uvijek uvaliti kao i voce. Obozava dinje i borovnice.
    Jos jedna fora kod nas pali - pola obroka ga hranim ja, a kad meni odbije prvu zlicicu uskoci MM i PK nastavi jesti (to vrijedi samo za veceru ili za dane kad smo svi kod kuce). No, poceo je odbijati sjediti u stolici za hranjenje. Ne idem po kuci za njim, ali ga pustim da hoda i dodje nazad do stola ako hoce jesti. Pokusavam se koliko je moguce drzati se onoga da ce jesti ako bude gladan. Istini za volju kad ogladni dodje do mene, digne majicu i kaze me. To je znak da hoce siku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cirkus kulminira zadnjih 10 dana. Imamo mejđr štrajk koji je usko povezan s jako cendravom fazom. Nije bolestan.

Neće doručak. Kad mu oko 13 h ponudim ručak, rasplače se i traži van iz hranilice. Tek nakon buđenja oko 15-16 h pojede par žlica uz kerefeke i relativno normalno večera.

Napominjem da nikad nismo imali problema oko hranjenja, dapače, sve je volio jesti. Ne jede grickalice niti pije neke sokove, pa da bi ga to eventualno zasitilo. Dosta cica po noći, pogotovo pred jutro, po danu 2-3 puta.

Češće davanje sise NIJE solucija koju želim primjeniti. Pomagajteeeee!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne znam kaj da ti pametno kazem. Emu vise ne dojim, ali pije rizino mlijeko do mile volje i vodu, nikada nije pila sokove ili cajeve.
    Moze biti da je vrucina. . .mozda mu ide koji zub?
    Ema meni radi drame oko dorucka pa ponekad vocni jogurt prodje,a nekad zavrsi samo sa puter stangicom i mlijekom, rucak pojede normalno, a vecera je borba i sad smo dosli na to da za veceru jede isto sto i za rucak. Nista novo ne zeli probati, voce ni u ludilu jedino ako je vocni jogurt, obican jogurt - dize joj se zeludac cim vidi nesto bijelo - jogurt, mlijecni namaz. . . ahh, valjda ce proci. CornFlakes ili Musli to samo pljuje. . .
    A nekad je tako slatko jela sve sto sam joj dala. . . .

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo i nas u klubu..naš problemčić je što je počela odbijati slatke stvari - zobenu kašu, prosenu kašu i sl. čime mi je repertoar doručaka pao na sir i palentu..ovo naročito odbija teti čuvalici - meni još za večeru i prođe - ali ne svaki put..
    radnim danima jede više-manje ok..vikendom je više na sisi pa eto i manjka želje za ostalim obrocima..

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Odmah mi je lakše kad vidim da vas puno štrajka glađu
    Moja curka em što hoće jesti isključivo sama, em što jede dva-tri zalogaja i to je to. Neće ništa, ni sladoled, ni čokoladu (u očaju sam joj nudila )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Neće ništa, ni sladoled, ni čokoladu (u očaju sam joj nudila )
    Vidiš, ja to nikad ne radim. Nećeš jesti - dobro, jest ćeš kasnije, ali nema ni slatkiša u međuvremenu. Doduše, mi ih ni ovako baš ne jedemo, ali pogotovo ih ne bi dala umjesto obroka.

Možda sam malo prekruta, ne znam, ali imam fobiju da bi se tako navukao na slatkiše i nezdravu hranu, kao masa djece koju znam (tipa - neće jesti ručak, a prije toga pomlatili bočicu soka i vrećicu smokija).

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ponudi mu hranu koja se ne jede žlicom

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj Luna, k'o da N. opisuješ potpuno ista stvar oko krutih obroka, samo što mi više ne dojimo

ja sam skužila da uglavnom bolje pojede (sama, ni ona ne da da je hranim :/ ) kad smo svi za stolom i jedemo, a na nju se ni ne obaziremo- ali ni to nije pravilo, nekad jednostavno neće pa neće

a primjenujemo i kerefeke da jelo učinimo zanimljivim pa je neki dan jela špagete u kornetu (i super pojela )

ilena

Početno

Eh,evo i nas u istom kosu.Andrej je poceo da pljuje hranu,ali vec sledeci zalogaj pojede,pa jedan opet izbaci...ne razumem.Vise od jednog minuta se ne zadrzava u hranilici,a za to su krivi moja mama i moj dragi.Kazu:"Zao nam je da ga ne jurimo sa kasicicom,kad hoce da jede."Covek jednostavno nema vremena za jelo.Igra se i jede.Jedino se u vocu davi.Primetila sa da zadrzava hrnu u ustima,da slabije zvace,a ima 16 zuba.Sada nece ni sam da jede(mozda kupine,ranije maline,eventualno kad dohvati kornfleks.)Kasikom mrlja po tanjiru.Hoce da ga izvrne na pod.Tapka rukom po hrani...Pod stresom sam kad treba da ga hranim,pa mislim da on to oseca.Kod moje mame najbolje jede.Ne kapiram...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa
    neki dan jela špagete u kornetu
    :shock:

Citiraj ilena prvotno napisa
    Andrej je poceo da pljuje hranu,ali vec sledeci zalogaj pojede,pa jedan opet izbaci...ne razumem.Vise od jednog minuta se ne zadrzava u hranilici,a za to su krivi moja mama i moj dragi.Kazu:"Zao nam je da ga ne jurimo sa kasicicom,kad hoce da jede."Covek jednostavno nema vremena za jelo.Igra se i jede.Jedino se u vocu davi.Primetila sa da zadrzava hrnu u ustima,da slabije zvace,a ima 16 zuba.Sada nece ni sam da jede(mozda kupine,ranije maline,eventualno kad dohvati kornfleks.)Kasikom mrlja po tanjiru.Hoce da ga izvrne na pod.Tapka rukom po hrani...
    Ovo SVE potpisujem, čak i broj zubića.

Mamita, ne želi jesti ni ručicom. Ali, izgleda da je ovo s hranom samo dio nekog šireg problema - sinoć je kurio 38,5, grize si zubićima obraz iznutra, cendrav je i razdražljiv...Imam osjećaj da mu smetaju svi ti zubi, mora se priviknuti.

Otkrila sam što želi jesti - Bioaktiv. Tako da sad živimo na Bioaktivu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A voli li voće ? Pa s nekim jogurtom/vrhnjem i/ili svježim sirom ? To bi bilo osvježavajuće za ljeto, a možda bi mu i pomoglo ako ga smetaju zubići ...

Kod nas su doručak i večera OK, ali na ručak N. postaje vrlo probirljiv, (povrće, meso/riba) i uvijek odbija onaj prvi zalogaj. "Reda radi". A nakon njega nekako nastavi jesti. Zna protestirati i na ostale zalogaje, ali uz moju intervenciju ( ) završe prožvakani.
    U jaslicama pojede obroke - bar mi tako kažu. Kod bake i dide isto tako. Eto s nama radi cirkuse u hranilici

Ne znam šta bih ti rekla za mlijeko, jer ga N. više ne pije preko dana - ujutro, navečer i preko noći. Da mu pokušaš dati nešto od doručka/ručka što nije htio pojesti, kad zatraži cicu ?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a afte, jesi posumnjala na njih? ne moraju sve izbiti, bole ko vrag i zare...tesko jedu tada, imaju temp. i takve rane po ustima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    a afte, jesi posumnjala na njih? ne moraju sve izbiti, bole ko vrag i zare...tesko jedu tada, imaju temp. i takve rane po ustima.
    Kako to izgleda? Ima tu ranicu nadesno, ali meni izgleda kao izgriženo meso.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uhuhu, sad sam pogledala slike, i čini mi se da bi to moglo biti to! Malo je bjelkasto...Pogledat ću malo bolje kad se probudi, ako mi dopusti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •