Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Nervoza!

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Nervoza!

Moram vam priznati da ja ovu trudnoću stvarno "odrađujem" i da mi je užasno teška! Prva četiri mjeseca užasne mučnine i povraćanje-smršavila 4 kg. Zatim 2 mjeseca sve ok. Nakon toga grozni nemir u rukama i nogama, nespavanje (a moj Filip ne pita koliko sam noćas spavala), nervoza.
    Osjećam se loše psihički jer sam nervozna i na ljude oko sebe, jednostavno se ne mogu kontrolirat. Oni me ne shvaćaju baš i, pošto sam stvarno pokretna cijelu trudnoću, očekuju da se ponašam ko da nisam trudna. Sad mi je sve teže, sve sam veća i umornija i nepokretnija + neispavana. Stalno sam neke šugave volje i sve mi smeta. Stalno mi se plače. Jedva čekam rodit i organizirat si život kako treba i postat "upotrebljiva".
    Škodim li bebici? Imate li koji savjet, kako da si pomognem ?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam isto imala isti problem,a i mene mm ne pita jesam li spavala kad mu se mamica pozali da joj je snaha nesto napela nos danas...ja sam to rekla doktorici i ona mi dala apaurin za to i rekla da pijem neki caj od (kršitelj koda),ne znam jel ovo reklama sad ali ako je neka izbrisu caj je za trudnice i dojilje na bio bazi zove se MamAlete schwangere i stillende narandza i limun okus,ja ga kupujem u dm i cini mi se da mi malo smiri hormone tako da apaurin ne uzimam osim kad prigusti a doktorica je rekla da smijem, piti dva dnevno.Ali meni je caj definitivno bezbolniji.Ja evo usla u 39 sedmicu i sve ok sa bebom,jos je malo veca nego sto je uobicajeno,juce sam bila na kontroli,tako da na bebu izgleda nije uticala moja nervoza,on se bez obzira na to debljao. :D

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je ovo prva trudnoća ali sam dosta živčana i nervozna. I onda se iskaljavam na MD a kasnije mi žao. Uglavnom, sve me smeta i strašno sam razdražljiva. Kriva riječ i BUM! Ali nikakve lijekove ne pijem.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma ne pijem ni ja lijekove,za ovih 9 mjeseci sam popila 4 apaurina,ali pijem dosta caja ovog sto sam vec napisala gore i kamilicu isto.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hormoni ponekad daju lijeku suprotan učinak. ja sam od apaurina postala agresivna... :?

onda sam ih prestala piti - i vratila se u "normalu", tj. u "drugo" stanje... u kojem sam SMJELA plakati, smijati se, vikati, šutjeti, mijenjati raspoloženje...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

rubi potpuno te razumijem, s tim daje tvoj klinac jos mladji od mog BC-a. u pocetku sam jos i mogla bez frke trcati za njim, ali u devetom mjesecu sam se na jarunu rasplakala, jer me on nije nista slusao, a ja ga nisam mogla uloviti. takodjer sam bila jako razdrazljiva i ponekad sam imala osjecaj da bas odradjujem trudnocu. sve sam radila, kucanske poslove, kupovala i nosila hranu na treci kat, ponekad i BC-a koji ima 11 kg, a nije se dao nagovoriti da se sam popne . ma koma. uglavnom nikakv recept ti nemam dati, sem drzi se i proci ce

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: Nervoza!

Citiraj ruby prvotno napisa
    Moram vam priznati da ja ovu trudnoću stvarno "odrađujem" i da mi je užasno teška! Prva četiri mjeseca užasne mučnine i povraćanje-smršavila 4 kg. Zatim 2 mjeseca sve ok. Nakon toga grozni nemir u rukama i nogama, nespavanje (a moj Filip ne pita koliko sam noćas spavala), nervoza.
    Osjećam se loše psihički jer sam nervozna i na ljude oko sebe, jednostavno se ne mogu kontrolirat. Oni me ne shvaćaju baš i, pošto sam stvarno pokretna cijelu trudnoću, očekuju da se ponašam ko da nisam trudna. Sad mi je sve teže, sve sam veća i umornija i nepokretnija + neispavana. Stalno sam neke šugave volje i sve mi smeta. Stalno mi se plače. Jedva čekam rodit i organizirat si život kako treba i postat "upotrebljiva".
    Škodim li bebici? Imate li koji savjet, kako da si pomognem ?
    potpisujem sve, osim onog dijela s malim Filipom (meni je ovo prva trudnoća)
    U 5. sam mjesecu i tek sam se ima tjedan-dva počela osjećati koliko-toliko ko čovjek. Prva 4 mjeseca sam bila hodajući mrtvac (već do 9. tjedna sam izgubila 4 kg), bilo mi je nenormalno teško - fizički, ali i psihički (pogotovo zbog nerazumijevanja okoline tj bližnjih)
    Iscrpljujuće mučnine su prestale, ali nervozna sam još uvijek jerbo osim što više nema onakvih mučnina & povraćanja ništa drugo se nije promijenilo

Ejla-S avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ruby žao mi je što se tako osjećaš ali kao što vidiš nisi sama.
    I meni je ovo druga trudnoća i dok prvu gotovo da nisam ni osjetila sada sam od drugog mjeseca trudnoće tj. od 15.04 kada sam osjetila prvu mučninu gotovo stalno s nekim manjim ili većim teškoćama. Mučnine do četri i po mjeseca, misec i po proljeva a sada konstantna nadutost.
    Ipak moram se pohvaliti da imam ogromnu podršku obitelji. I MM i mama i sveki, svi su mi na raspolaganju i trude se olakšati mi i zato sam im beskrajno zahvalna.
    Moj dečko je stariji i brzo je prihvatio činjenicu da ga mama više ne može dizat i nosit i da ne može trčat s njim. On zna da mama ima bebu u trbuhu i svima se hvali time.
    Znam da te nisam puno utješila ali gledaj to ovako. Došla si gotovo do samog kraja. Izdrži još taj misec pa će onda sigurno ipak biti malo lakše. Ako ništa drugo pogled na novu bebicu dat će ti snage za dalje.
    Šaljem ti puno ~~~~~~~~~~~~~.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Vidi ti trudnica u Splitu :D !
    Bar mi je malo lakše kad vidim da vas ima još i da nisam nenormalna!
    Mene ustvari ubija nedostatak zanimanja i za muža i za dijete! Grize me savjest jer se ne mogu igrati s njim (i jednim i drugim ), što ne mogu s njim sama prošetat jer ga nakon 15 minuta treba nositi, zaboravljam sve pa me podsjećaju na nešto svako malo, samo bi ležala i gledala glupu televiziju!!!
    Ali izdržat ću ja još ovaj mjesec i pol!
    Imam i ja pomoć, i stvarno su svi spremni sve napravit, ali ispadam nezahvalna i ponašam se kao da mi ne trebaju, a trebaju mi.
    Ma sve sam zbrčkala i vjerojatno vam je sve nejasno.
    Ali hvala vam na krasnim postovima.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam nervozna čim doktor spomene indukciju, epiduralnu itd.

inače sam super.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam jako žalosna što me ponekad (svakih cca 6-7 dana) "lupi" neka totalna nervoza. :shock:
    Doslovce sam kao čajnik pred kuhanjem! Počnem se i plakati (bez razloga) jer je tolika količina tenzije u meni. Najgore je što onda počinjem gubiti zrak i moram popiti Normabele.

Što je najbolje, prošla me ona faza kad sam bila iznenađena, preplašena itd. Sada sam psihički (skoro) normalna...osim tih epizoda...
    Mjerila sam hormone štitnjače i sve je OK. Stvarno ne kužim što mi se to ponekad događa :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja sam primijetila da se jako lako rasplačem otkad sam trudna...onako ne mogu zaustaviti suze kad mi dođe.
    Pogotovo kad doktor spomene indukciju
    Smiješno, ali istinito.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Yuna prvotno napisa
    I ja sam primijetila da se jako lako rasplačem otkad sam trudna...onako ne mogu zaustaviti suze kad mi dođe.
    Pogotovo kad doktor spomene indukciju
    Smiješno, ali istinito.
    A zašto ti to uopće spominje?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zato jer očito tako radi svima skoro (vidjela), i zato jer kaže da postoji mogućnost da imam usku zdjelicu pa da ne naraste previse.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •